Scandinavische stijl badkamer

Scandinavische stijl in de badkamer - een zeer voordelige optie. Dankzij de functies kunnen zelfs kleine ruimtes visueel ruimtelijk, helder en vol lucht worden gemaakt. Daarom is deze stijl erg populair bij het ontwerpen van kleine appartementen en gebouwen.

De belangrijkste kenmerken van de Scandinavische stijl badkamer zijn het gebruik van natuurlijke materialen, het overwicht van witte, eenvoudige geometrische vormen. Over het algemeen wordt deze richting in het ontwerp gekenmerkt door maximale functionaliteit, wat vooral belangrijk is voor compacte kamers, en in de eerste plaats - toiletten.

In de Scandinavische badkamer is niets overbodig, elk meubel wordt maximaal benut en is ontworpen om zo weinig mogelijk ruimte in te nemen en combineert meestal ook meerdere functies tegelijkertijd.

Een ander kenmerk van de stijl is de eenvoud. Het is alleen noodzakelijk om te voldoen aan de basisprincipes van het interieurontwerp.

Kleur. Scandinavische stijl in de badkamer bepaalt de keuze van natuurlijke kleuren, dit is vooral belangrijk voor grote oppervlakken - muren, vloer, plafond. Palet: wit, beige, zand, blauw, grijsblauw, lichtbruin. Lichte tonen, en met name wit, helpen om de ruimte visueel meer te maken. Donkerdere tinten kunnen als accent worden gebruikt.

Furniture. Badkamer in de Scandinavische stijl houdt niet van franjes. Het kan geen gedwongen meubels zijn. Alleen het noodzakelijke minimum - maar dit meubilair moet van echt hout zijn, beter - ongeverfd. Afzonderlijke elementen gemaakt van glas of verchroomd metaal zijn mogelijk. In dat geval, als u het schilderen niet kunt vermijden, moet meubilair een witte kleur kiezen.

Licht. De Scandinavische badkamer kan niet alleen worden verlicht met schijnwerpers ingebouwd in het plafond. Het is noodzakelijk om verschillende verlichtingsschema's te gebruiken: centrale lamp, spotlichten, richtingsvlekken, staande lampen of wandlampen. In dit geval kunt u er zeker van zijn dat de kamer even comfortabel is om hygiënische procedures uit te voeren en te ontspannen na een zware dag.

De vloeren. In de Scandinavische stijl in de badkamer zijn er drie soorten vloeren: natuurlijk hout, de imitatie- of zelfnivellerende vloeren. Je moet vooral voorzichtig zijn met de boom: het aantal stenen dat bestand is tegen de werking van water is beperkt en je moet er ook op letten dat je de plafonds van je buren niet van onderaf natmaakt.

Daarom, als je alleen geen echte decktic kunt krijgen, is het beter om te stoppen bij de vloerbedekking met een tegel die hout imiteert, het is ook mogelijk om witte of zwarte tegels te gebruiken.

Als u op zelfnivellerende vloeren blijft, zien ze er beter uit in wit of in donkerbruin of grijs, bijna zwart - deze contrasterende optie maakt de badkamer in Scandinavische stijl helderder en expressiever. Maar in dit geval is het noodzakelijk om voorzichtiger te zijn bij het kiezen van accessoires, ervoor te zorgen dat ze niet alleen met elkaar kunnen worden gecombineerd, maar ook organisch kunnen worden geïntegreerd in het spel van contrasten.

Vloermatten in een dergelijke badkamer mogen niet het hele oppervlak beslaan. Ze kunnen klein van formaat zijn, afgestemd op de toon van de vloer of in contrast.

De inrichting. Textiel - de belangrijkste decoratie van de Scandinavische badkamer. Deze stijl houdt van natuurlijke materialen, aangename textuur - vlas, katoen, satijn. Gordijnen en handdoeken, servetten en gordijnen die de open planken bedekken - al deze stoffen elementen moeten worden ontworpen in de stijlspecifieke kleuren en de juiste patronen hebben: strepen, "gebreide" sneeuwvlokken en andere karakteristieke Scandinavische ornamenten.

Bekijk de video: Scandinavische woonkeuken: eindresultaat - EIGEN HUIS & TUIN (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter