Kitsch-stijl in het interieur - beschrijving en kenmerken

Kitsch - is het een complete fragmentatie, een parodie op luxe, elementaire slechte smaak? Nee, dit is een uitdaging voor algemeen aanvaarde principes, niet-standaard kleuren, bewuste en doordachte provocaties. Niet iedereen slaagt erin een explosieve cocktail van klassiekers, countrymuziek en de Empire-stijl te creëren. De controversiële kitsch-stijl in het interieur is opvallend met een onevenwichtigheid, schattige naïviteit, een overvloed aan verspreide, maar artistiek geassembleerde objecten.

Stalin's Empire in interieurontwerp

Staliens - de meest populaire architecturale richting in de jaren 30-60 van de twintigste eeuw. In tegenstelling tot andere residentiële gebouwen uit de tijd van Stalin (kazerne, gebouwen met twee verdiepingen, bakstenen huizen zonder enige voorzieningen) is er een volwaardige watervoorziening, riolering, verwarming, verschillende aparte kamers. De Stalin-empirestijl in het interieur van moderne huizen en appartementen is gezellig, plechtig en relevant voor deze dag.

Glamour-stijl in het interieur

In het Engels en het Frans betekent het woord 'glamour' charme, charme en charme. Deze term is van toepassing op mode, design en cultureel leven. De stijl van kunst, geëist door creatieve mensen, volgens de huidige trends. In de afgelopen 10 jaar is glamour aan populariteit verloren, maar dit geldt voor kledingartikelen en niet voor het interieur.

Interieur in Londense stijl

Creatieve eigenaren van huizen en appartementen zijn vaak op zoek naar dergelijke opties voor woningontwerp, waarin ze hun verbeeldingskracht kunnen tonen en een buitengewoon ontwerp kunnen creëren. Zulke ongewone en unieke oplossingen omvatten de creatie van het interieur in de stijl van Londen. Het belangrijkste voordeel is de afwezigheid van een algemene regeling, volgens welke het noodzakelijk is om registratie uit te voeren.

Gzhel-stijl in het interieur

Het interieur in de stijl van Gzhel kan veilig worden toegeschreven aan een van de meest buitengewone. Hoewel ontwerpers zelden voor een dergelijk ontwerp kiezen, zijn ze er al in geslaagd het potentieel van een kleurrijk ornament te waarderen. Gzhel is een begrip voor de inwoner, een speciaal soort schilderij dat voornamelijk op porselein is en dat al heel lang door Russische meesters wordt beoefend.

Art Nouveau in het interieur: een kenmerk van stijl en voorbeelden

De "stijl van de golven" wordt gekenmerkt door een ongelooflijke zachtheid van de lijnen, die helpt om een ​​staat van innerlijke harmonie te bereiken en een kalmerend effect op een persoon heeft. Het verweeft met succes de elegantie geërfd van de barokke, industriële motieven en multi-genre. De Art Nouveau-stijl in het interieur valt op door zijn gratie en nobele aristocratie, die wordt aangetroffen in de klassieke variatie van richting.

Stijl van de jaren 70 - Ideeën voor interieurontwerp

De eenentwintigste eeuw is al lang voorbij de binnenplaats, maar sommige huizen hebben nog steeds appartementen, waarin de tijd lijkt te zijn gestopt vijftig jaar geleden. Er is nog steeds veel controverse over dat tijdperk - sommige ontwerpers beschouwen het als smakeloos, chaotisch, ongemakkelijk voor het leven. Dit is de bloeitijd van de subcultuur van punkers en hippies, discomuziek en de opkomst van kleurentelevisies.

Rustieke stijl in het interieur: beschrijving en voorbeelden

Rustik is een weinig bekende stijl in de "voormalige vakbondslanden", maar erg populair in Amerika en Europa. Het woord staat voor grof, rustiek leven, eenvoudige vormen, een soort eenheid met de natuur. Het dichtst bij hem is countrymuziek. De rustieke stijl in het interieur van een moderne woning is volledig in staat om een ​​gezellige, esthetische vorm te krijgen, waarbij het ontwerp van een landelijk huis en de ultramoderne vulling van het stadsleven worden gecombineerd.

Duitse stijl in het interieur: beschrijving en kenmerken

Bij de vermelding van de Duitse richting in design, is het eerste dat in je opkomt netjes, zoals speelgoedhuizen, waarvan de witgekalkte gevels door donkere, smalle latten in afzonderlijke secties zijn verdeeld. Een gelijkaardig exterieurontwerp dat fachwerk wordt genoemd - een van de architecturale takken van de bovenstaande stijl.

Paleisstijl in het interieur

Дворцовый стиль поражает своей роскошью, богатством и великолепием. Это направление не сочетается с бюджетным ремонтом. Если владелец планирует воплотить в интерьере элементы оформления дворца, то средств в это придется вложить немало. De decoratie zal opvallend van omvang en pracht zijn, boordevol gedetailleerde details.

Zweedse stijl in het interieur: decoratie

Zweedse stijl maakt deel uit van een grote groep etnische trends. Het is niet zo populair als verstandig Engels, beknopt Mediterraan (Grieks) of romantisch Italiaans. De Zweedse stijl is nauw verwant aan Scandinavisch. Soms worden beide concepten zelfs als één beschouwd. In feite is de stijl een van de Scandinavische variëteiten, aangezien Zweden deel uitmaakt van de historische en culturele regio met dezelfde naam met Denemarken en Noorwegen, waarbij soms ook IJsland wordt geteld.

Afrikaanse stijl in het interieur en zijn functies

Afrika is lang een "geconserveerd" continent gebleven dat niet is blootgesteld aan andere gewassen. Daarom heeft de stijl die in deze open ruimtes is gevormd zijn primitieve en archaïsche aard behouden. Woningen van inheemse stammen, in de regel, zijn beknopt ingericht, zoals de lokale bevolking niet kon veroorloven de luxe en geneugten.

Victoriaanse stijl in het interieur

Victoriaanse stijl in het interieur wordt beschouwd als een van de meest herkenbare over de hele wereld. Het wordt gekenmerkt door goede gratie en klassieke luxe. Er is geen belachelijke combinatie van kleuren of extra flitsende details. Deze stijl in het Engels is terughoudend en royaal rijk. Hij valt meteen op tegen de achtergrond van andere interieurstijlen met edele kleuren en de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Art Deco-interieur - Stijlkenmerken

Art Deco is een zeer populaire, ongelooflijk expressieve, elegante, herkenbare stijl, langgeliefd bij veel moderne ontwerpers. Hij ziet er altijd rijk en elegant uit en geeft plezier aan het overdenken van dit interieur. Meestal gebruikt voor de decoratie van hotels, dure restaurants, zalen waar officiële recepties, bruiloften, banketten worden gehouden.

Kenmerken van het classicisme in het interieur

Classicisme - de richting in architectuur en design, waarvan de geboorte dateert uit het begin van de XVII eeuw. De stijl bleef bijna twee eeuwen relevant in Europa. Gaandeweg verspreidden de belangrijkste ideeën van het classicisme zich verder dan de Oude Wereld naar de Nieuwe, waar de kolonisten ze vermengden met lokale etnische motieven, waardoor ze in een koloniale richting veranderden.

Koloniale stijl in het interieur

Koloniale stijl behoort tot de groep van klassieke trends. Het kreeg zijn naam ter ere van de kolonisten, die, zich vestigend op buitenlandse landen, niet alleen inbreng van inheemse tradities in het interieurontwerp met zich meebrachten, maar ook de douane van lokale bewoners leende. In de richting werd een balans gevonden tussen verfijning, luxe en beknoptheid, 'inheemse eenvoud'.

Retro-stijl in het interieur

Het woord 'retro' wordt alle dingen genoemd die in het verleden relevant waren, maar past niet in de realiteit van de moderniteit. Er is nog een ander concept - vintage. In de omgangstaal zijn ze vaak verward, hoewel ze vergelijkbaar zijn, maar niet identiek. Retro (van Lat. "Terug") wordt beschouwd als de abstracte aanduiding van oude dingen en items die kunstmatig verouderd zijn.

Marokkaanse stijl in het interieur

Marokko blijft voor veel van onze landgenoten een verre en onontgonnen land, dat ergens in Afrika ligt. De geografische locatie maakt de staat zelfs eigenaar van unieke klimatologische omstandigheden. Marokko is comfortabel gelegen in het noordwesten van het Afrikaanse continent, maar tegelijkertijd scheidt slechts 14 km van de Straat van Gibraltar het van de Spaanse kusten.

Style 60s in het interieur: hoe te creëren

Implementeer de kleurrijke stijl van de jaren 60 in het interieur is vrij eenvoudig en eenvoudig. Het maakt een combinatie van 3-4 of meer kleuren mogelijk. Deze functie beperkt de eigenaars niet om een ​​helder ontwerp van woongebouwen, keukens, gangen en gangen te creëren. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om bijgewerkte oude sets en moderne meubelproducten te combineren.

Spaanse stijl in het interieur

Spanje is een land van stierenvechten en fascinerende donkerharige schoonheden die flamenco dansen, en moeilijke tijden in het verleden hebben overleefd. Ze steeg naar ongekende hoogte en viel even snel aan de voeten van de Moorse veroveraars. Typisch voor het zuiden van Europa, heeft de Spaanse stijl veranderingen ondergaan samen met de staat.