Plafonds op twee niveaus - hoe te maken

Plafondontwerp met de overgangsniveaus - een geweldige oplossing voor het benadrukken van verschillende stijlen in het interieur. Met plafonds van twee niveaus kunt u de ruimte transformeren en deze in zones verdelen. Niet alle ontwerpers en experts ondersteunen echter multilevel-modellen, sommige zien ze categorisch niet, beschouwen ze als een overblijfsel uit het verleden, anderen bewijzen hun belang en doelmatigheid.

Alle soorten plafondafwerkingen

Het uitvoeren van reparaties in het appartement, prive-huis, moet speciale aandacht worden besteed aan het plafond. Vaak wordt dit probleem achteloos behandeld, zonder de essentie te begrijpen, kies je voor onopvallend materiaal dat de uitstraling van het interieur bederft. Niettemin heeft het plafond een voldoende groot oppervlak en heeft het een grote invloed op de perceptie van de ruimte als geheel.

Plafondpanelen: hoe te kiezen

Het plafond - niet alleen het deel van de kamer dat het van bovenaf begrenst, het speelt een belangrijke rol - bepaalt de algemene uitstraling van de kamer, maakt het gezellig. Met het juiste ontwerp kan het de ruimte visueel vergroten of verkleinen, het in functionele zones verdelen. De gemoedsgesteldheid van het huishouden, de indruk van de gasten bij een bezoek, is grotendeels afhankelijk van de gekozen decoratie, die zowel kan verduisteren als een plechtige blik op het interieur kan geven.

Plafond in een houten huis

Country log house is een speciale smaak en positieve natuurlijke energie. Hout verliest zijn eigenschappen niet na behandeling met antiseptische, getinte impregnaties, reguleert de luchtvochtigheid. De wanden van de boomstammen, de bekleding van het blokhuis, de voering zien er goed uit, houden het warm. Om een ​​comfortabel microklimaat te behouden, is het plafond in een houten huis ook afgezet met natuurlijke materialen.

Gipsplaat Plafonds: 100 foto voorbeelden

Het plafond, gelegen tussen de verdiepingen, onder het dak is niet alleen een scheidingswand, beperkt de hoogte van de kamer, het is een belangrijk onderdeel van het interieur van de kamer, het dient als een basis voor de plaatsing van verlichtingsarmaturen. Het onderste deel van het plafond beslaat een aanzienlijk gebied. Het ontwerp van het oppervlak past op verantwoorde wijze, aangezien het een van de belangrijkste visuele elementen van de interne ruimte is.

Gipsplaat plafondontwerp in de keuken

Mooie gipsplaten plafonds kunnen elk interieur verbeteren. Daarom geven steeds meer eigenaren de voorkeur aan deze manier van afwerking van woonkamers. Bovendien kunt u een stijlvol en tegelijkertijd geschikt plafond maken van gipsplaat en in de keuken. Om dit te doen, moeten eigenaars het optimale type structuur kiezen qua uiterlijk, de details van de installatie.

Wat te doen met een laag plafond: ontwerptrucs

Volgens de oude normen, die geldig waren tot 2010, zou de hoogte van het plafond minstens 2,5 meter moeten zijn. Deze waarde wordt beschouwd als het meest vertrouwd en comfortabel voor een persoon. Na het wijzigen van de SNiP, werden de normen voor plafondhoogten verlaagd, waardoor de bouwers zelf konden kiezen.

Spanplafonds: 100 foto's in het interieur

Stretch-plafond is een canvas, bevestigd onder de belangrijkste bovenkant van de kamer op een speciaal ontworpen profiel. Het ziet er geweldig uit, lost veel problemen op met het ontwerp van de ruimte, is gemaakt van verschillende materialen. Goed geïnstalleerde spanplafonds in het interieur veranderen het uiterlijk van elke ruimte volledig voor de betere, visueel uitdijende, zelfs krappe ruimtes van 'Chroesjtsjov'.

Plafondontwerp voor woonkamer

Het plafond in de woonkamer is niet het grootste deel van het appartement, maar het ontwerp moet ook zo attent en harmonieus mogelijk zijn. Woonkamer is een visitekaartje thuis, dus u moet elk detail van deze kamer zorgvuldig overwegen. Het zou harmonieus in een enkel interieur appartement of huisje moeten passen.

Decoratieve plafonds: soorten en methoden van decoratie

Hoewel eenvoud als het hoogste niveau van schoonheid wordt beschouwd, willen we soms spectaculaire en pittoreske nuances toevoegen aan het interieur. Decoratieve plafonds - een van de manieren om uw huis ongewoon en heerlijk te maken. Het belangrijkste is om een ​​coating te kiezen die harmonieus in het interieur past, zijn sterke punten benadrukt en imperfecties verbergt.

Zwart plafond in het interieur +75 foto's

Plafonds in het ontwerp van de kamer zijn anders. Maar de meest ongewone en stijlvolle optie is het zwarte plafond in het interieur en de variaties. Om zo'n idee in de realiteit te belichamen, is niet in elke kamer mogelijk, maar waar het geschikt is, kan de atmosfeer op een ongelooflijke manier worden getransformeerd. Kleurkenmerken Wat is er zo speciaal aan zwart?

Houten plafond in het interieur +75 foto's

Houten plafond in het interieur - de huidige en stijlvolle oplossing. Hout leent zich goed voor verwerking, wat het mogelijk maakt om ongebruikelijke ontwerpideeën in de praktijk te brengen. Het plafond van de boom kan opzettelijk eenvoudig en zelfs ruw zijn en kan verbazen met zijn luxe en elegantie. Het materiaal, rekening houdend met de vorm, kleur en stijl van specifieke afwerkingselementen, zal geschikt zijn in zowel klassieke als moderne en zelfs futuristische interieurs.

Plafondontwerp in de keuken +50 fotovoorbeelden

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat het plafond een ondergeschikte rol speelt in het ontwerp van de ruimte. Ze installeren er geen meubels op, ze lopen er niet op en gasten en huisgenoten steken hun ogen niet vaak op. In feite is het plafond - een soort van "grijze kardinaal" interieur. Een kleine kamer, hij kan meer doen, pustovatuyu en groot - volumineus en comfortabel, en laag - boven.

Plafondontwerp in de hal +60 foto's

Het plafond in de hoofdruimte van een appartement of huis, namelijk in de hal, trekt speciale aandacht vanaf de eerste seconden dat je hier bent. Maar naast de esthetische functie voert het ook veel andere taken uit: het verbergt defecten, zorgt voor de juiste verlichting, ondersteunt de algemene stijl van de kamer en implementeert zonering.

Ontwerp plafond in de slaapkamer +70 ideeën voor foto-ontwerp

Een gezellige, ontspannen sfeer in de slaapkamer hangt alleen af ​​van de eigenaar, welk ontwerp hij kiest, welke materialen hij gebruikt. Elk deel van de kamer is met elkaar verbonden, dus het moet er organisch uitzien. Een speciale houding tegenover jezelf vereist een plafondontwerp in de slaapkamer. Deze kamer is immers een persoonlijke ruimte voor twee personen, dus deze moet overeenkomen met de smaak en wensen van de eigenaars.

Plafonddecor - ontwerpideeën

Bij het maken van een origineel ontwerp van het huis laten velen het oppervlak van hun plafond sneeuwwit schoon achter. Soms is dit te wijten aan stilistiek, maar vaak is dit te wijten aan onwetendheid over alle mogelijkheden. Moderne decoratiemethoden maken het gebruik van de inrichting van het plafond niet alleen mogelijk voor esthetische, maar ook voor praktische doeleinden.

Plafondontwerp - moderne ideeën

Denken in verschillende vlakken is eigen aan de moderne stijl. Als voor de aandacht in het binnenland grotendeels aan de wanden werd betaald, is het ontwerp van de plafonds nu een modieuze ontwikkelingsrichting geworden. Originele ideeën worden gegenereerd, nieuwe manieren om het af te maken verschijnen. In een modern interieur is het plafond niet alleen een vlak van de locatie van de verlichtingsapparatuur.

Decoratieve plafondbalken in het interieur

Vanwege de lage hoogte van de plafonds is het ontwerp met balken moeilijk voorstelbaar in een gewoon stadsappartement. Het is gemaakt in een ruim landhuis, waar de balken in het interieur er beter uitzien. Het hangt echter allemaal af van de verbeeldingskracht van de ontwerper en het gebied van de woning. Omdat zelfs een groot appartement van moderne lay-out kan worden ingericht met dit element van decor.