Hoe je zelf een weg uit beton kunt maken

Tuinpaden zijn een integraal onderdeel van modern landschapsontwerp. Ze moeten sterk en mooi zijn, goed in de omgeving passen, het algemene "beeld" van de achtertuin. De sporen in het land met beton zijn in alle opzichten optimaal, ze zijn relatief gemakkelijk te maken met je eigen handen, om een ​​ingewikkelde vorm te geven, om te versieren.

Box evergreen

Bij het kiezen van planten voor het versieren van de site geven veel tuinders de voorkeur aan permanent groene vaste planten. Eenjarigen, bladverliezende vogels dienen gedurende een bepaalde periode als decor, waarna ze onopvallend worden. Op de achtertuin kun je vaak een prachtig groenblijvend buxus vinden. Door de verscheidenheid aan variëteiten van niet-pretentieuze struiken past deze perfect in elke compositie en vult met succes de meest geavanceerde ontwerpoplossingen aan.

Arbor-uitvoeringen met barbecuegrill en fornuis

Elke eigenaar van een eigen huis zou graag een tuinhuisje met een fornuis op zijn perceel hebben. Buitenkeuken in de open lucht zorgt voor veel manipulaties die niet binnen kunnen worden uitgevoerd. Het is mogelijk om kebabs, vlees op kolen te braden, deel te nemen aan het roken van verschillende producten, groenten en fruit in te bewaren voor de winter.

Grens voor de tuin met hun eigen handen

De mens en de aarde zijn altijd één geweest, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De meeste bewoners van grote steden verenigen zich ermee. Om dit te doen, verwerven ze dacha-percelen, cultiveren ze de omgeving, planten ze verschillende gewassen. Om een ​​functionele tuin te creëren, gebruiken ze alle kennis die door voorgaande generaties is verzameld, installeren stoepranden voor bedden, bouwen kassen, bemesten de grond en voeren andere activiteiten uit.

Spirea: landen en verzorgen

Een grote rol in de kunst van landschapsontwerp wordt aan planten gegeven. Ervaren ontwerpers weten bijna alles van elke soort, van de eigenschappen van gazongras tot de kenmerken van grote bomen. Een beginnende tuinier zal alle subtiliteiten van de combinatie van verschillende flora moeten begrijpen, om de kenmerken van bloemen, struiken te bestuderen.

Rieten hek doe het zelf

Еще не так давно плетеные ограждения являлись основным способом отделения частных владений. Подчеркнутая старина и природное происхождение сырья позволяют плетню органично вписываться в загородный пейзаж. По этой причине они востребованы на больших территориях около населенных пунктов и между ними, а также в парках и различных объектах природного характера.

Hoe een gazon te planten: de juiste instructie

Een goed verzorgd groen gazon rondom het huis kan het landschapsontwerp aanzienlijk verbeteren. Bovendien benadrukt het de buitenkant van het gebouw, helpt het om een ​​speciale esthetische aantrekkingskracht van de site te creëren. Maar voor het zaaien van grasveld is zorgvuldige voorbereiding van de locatie nodig. De verdere zorg voor de dekking zal ook veel tijd en moeite van de eigenaars vergen.

Tuinchrysant

Onder de grote verscheidenheid aan landplanten neemt een tuinchrysant een aparte plaats in. "Queen of Autumn" opent zijn knoppen in augustus en vult de site met een prachtige taartsmaak. Bij reguliere, passende verzorging wordt tot aan de vorst mooi bloei gegeven. Er zijn veel soorten chrysanten, verschillend van vorm, kleur van bloemblaadjes, structuur van stengels.

Hoe maak je een schommel om je eigen handen te geven

Voorzieningen voor plezier en vermaak zorgen ervoor dat u niet alleen in comfort en plezier buiten kunt zijn, ze maken ook deel uit van het landschapsontwerp. Samen met priëlen en banken versieren de voorsteden, huis aangrenzende site. Zelf gemaakte schommels staan ​​eigenaars van privé-buitenverblijven, cottages toe om te ontspannen, te kalmeren, te dromen, op een wuivende bank te zitten. Bovendien zijn zelfgemaakte ontwerpen de trots van hun meester, een onderwerp dat kan bogen op vrienden en kennissen.

Hoe maak je een zomerse douche in het land: stap voor stap instructies

Cottage plot voor veel mensen is een plek voor zomervakantie. Soms zijn er niet voldoende voorzieningen in de gebouwen en moet u een open ruimte gebruiken voor sanitair. In het land is de badkamer niet zo noodzakelijk als de douche, dus een hut voor een douche is voldoende. Zomer douche voor de tuin kan worden gekocht in de vorm van een geprefabriceerde structuur of maak het zelf.

Hoe een schuur te bouwen doe het zelf

De aanwezigheid van verschillende bijgebouwen op de site biedt eenvoudige opslag van brandhout, tuin- en tuingereedschap, verschillende gereedschappen. Ze zijn ook geschikt voor het fokken van vee, het houden van vogels. Het is tamelijk realistisch om met uw eigen handen een kwalitatief hoogstaande en betrouwbare stal te bouwen, als u geleidelijk beslist uit welke materialen de gebruikseenheid zal worden gebouwd, aan welke eisen deze moet voldoen.

Perennerende bloembedden: beplantingspatronen met kleurnamen

De eigenaren van landhuizen en cottages hebben al lang niet langer prioriteit gegeven aan de teelt van gewassen. Veel moderne gebieden zijn versierd met allerlei sierplanten. Bijna alle landschapsprojecten omvatten vaste planten. De ideale bloementuin stopt niet om de omliggende bladeren en bloemknoppen het hele seizoen te behagen.

De technologie van het leggen van straatstenen doet het zelf

Voor veel mensen, van eigenaren van privéwoningen, openbare instellingen tot overheidsmedewerkers, is de vraag hoe legbordplaten gelegd moeten worden, heel relevant. Immers, met behulp van een kunststeen, kunt u de tuin verbeteren, de paden uitzetten, handige platforms maken in de buurt van gebouwen, een straat of bestrating plaveien.

Planten voor hagen

De haag - een soort grens, kaderend een bepaald gebied, gemaakt door klimplant, boom, struikinstallaties te planten. Het verdeelt het huisje, tuinpercelen, landbouwgrond, wijst afzonderlijke zones toe in de omgeving. Voor het maken van levende hekken werden een groot aantal soorten vegetatie gebruikt, zowel decoratief als prachtig bloeiend en gebruikt in voedsel, medicinale doeleinden.

Mooie sierheesters voor de tuin

Het is onmogelijk om een ​​volledige harmonie van het dachalandschap te creëren zonder sierheesters. Ze maken het natuurlijke beeld compleet, helder en aantrekkelijk. Met behulp van lage planten kan men een bepaalde zone onderscheiden, het is voordelig om decoratieve elementen te benadrukken. Een unieke atmosfeer zal een groenblijvende soort creëren.

Alpine-dia: hoe doe je het zelf?

Alpine-dia's verschijnen steeds meer in de achtertuinen, openbare tuinen en recreatiegebieden. Landschapssamenstelling van keien, watervallen, planten lijkt op een stuk van het berglandschap, dat van lente tot herfst fel bloeit. De combinatie van ruige rotsen en delicate bloemen, smaragdgroen gras creëert een gevoel van sereniteit en delen van de exotische wilde natuur.

Pergola's van hout: projecten en ontwerpideeën

Een lichte architecturale structuur, gebouwd in zijn eigen tuin of op het platteland, zal het gebied in de buurt van het huis versieren, geeft de site een complete uitstraling, ingericht volgens alle regels van het landschapsontwerp. Elke persoon heeft een tuinpaviljoen in verband met verschillende sensaties en herinneringen. Het zijn de tuinhuisjes gemaakt van hout waarmee u kunt ontspannen in de frisse lucht, beschutting tegen de zon, genieten van de natuur en een nauwelijks merkbaar briesje.

Hortensiaarduin: planten en verzorgen van bloemen

Volgens de botanische classificatie behoort hortensia tot de familie met dezelfde naam. Nu bloeien deze bloemen uitbundig in de tuinen en zitten majestueus in potten op de vensterbanken en kijken uit de ramen. In Europa verscheen hortensia meer dan zes eeuwen geleden. Een exotische plant werd op verschillende tijdstippen van Noord-Amerika en Azië naar Frankrijk en Engeland gebracht.