Badkamerontwerp in grijs: ontwerpeigenschappen, foto

Kan een badkamer aantrekkelijk grijs zijn? Natuurlijk, als u de eenvoudige ontwerpregels volgt die voor dergelijke gebouwen zijn ontwikkeld. Bovendien zal de grijze kleur een geweldige achtergrond creëren voor alle interieurexperimenten, met de hulp die u kunt krijgen voor een stijlvolle, moderne ruimte of een badkamer in een klassieke geest.

Kenmerken van het ontwerp

Grijs is misschien de hoofdkleur in de kamer, maar het zou niet de enige moeten zijn, anders ziet het er misschien saai en oninteressant uit. Voeg andere tinten toe om expressiviteit aan het interieur toe te voegen. Ze kunnen zowel dicht in toon als in contrast zijn.

Grijs, dat een neutrale kleur is, wordt gecombineerd met bijna het gehele kleurengamma dat beschikbaar is, er zijn praktisch geen beperkingen op kleurencombinaties.

Grijze materialen zijn een praktische oplossing. Stof is niet zichtbaar, het is niet onderhevig aan vervaging of vervaging.

Lichtgrijs helpt om een ​​klein deel van de badkamer visueel te vergroten. Als u een grijs verloop gebruikt, worden de lay-outfouten gecorrigeerd: verbreding te smal, til het plafond te laag op.

Het badkamerontwerp in grijs oogt bijzonder indrukwekkende metalen accessoires: handdoekrails en rails, houders voor toiletpapier, tandenborstels en bekers, handgrepen voor meubels en andere details. De glans van het metaal vormt een harmonieuze aanvulling op de grijstinten van de afwerking.

Psychologische impact

Lichtgrijze tonen zijn gunstig voor de psyche, vooral als ze beige of melkachtige tinten bevatten. Zo zorgt bijvoorbeeld parelgrijs voor een gevoel van rust en veiligheid.

Te donkere grijstinten kunnen beperkt zijn, bijvoorbeeld in sommige accessoires of in vloeren. Als u in grote hoeveelheden te donkere tinten gebruikt, zal de grijze badkamer de psyche negatief beïnvloeden en blije emoties onderdrukken.

Badkamer in grijstinten: opties

Lichtgrijze tinten als achtergrond zijn een goede basis voor het maken van ontwerpen in elke stijl en richting. Je kunt kleuren en hun interessante combinaties toevoegen om een ​​helder en gedenkwaardig interieur te krijgen. Bovendien is grijs een zeer elegante kleur en als u het als basis gebruikt, kunt u een zeer stijlvol resultaat behalen.

Om de kou van de badkamer in grijze tinten te verzachten, is het het beste om de hoofdkleur te combineren met warme tinten - romige, romige, gebakken melk. Een andere manier is om natuurlijk hout aan het decor toe te voegen, dat de kleur warmte geeft en de visuele waarneming verrijkt met textuur.

Badkamerontwerp in grijs kan monochroom zijn, maar in dit geval moet u verschillende tinten en structuren gebruiken. Wat wordt gebruikt bij de decoratie van een verscheidenheid aan materialen: steen, tegels, zowel mat als glanzend, metaal, glas, gips.

Raad. Als je besluit een bad te maken in grijstinten, gebruik dan alle middelen om de eentonigheid van de ruimte te doorbreken. De tegels op de muren en de vloer moeten dus niet alleen verschillende tinten hebben, maar ook van verschillende grootte zijn en bij voorkeur een andere textuur hebben.

De badkamer in grijze kleur combineert perfect met witte sanitaire objecten, en over het algemeen elke witte toevoegingen. Meubels, textiel, het plafond en zelfs de vloer kunnen wit zijn, het belangrijkste is om een ​​evenwicht te bewaren tussen deze kleuren.

De glanzende vloer en het verchroomde metaal zorgen voor een chique uitstraling van het decor. Zwart vormt ook een klassieke combinatie met grijs en maakt, net als het wit-grijze paar, het gebruik van felle kleuraccenten in bijna elk gamma mogelijk. Badkamer in grijstinten met de toevoeging van zwarte en witte kleuren tegelijkertijd kan de standaard zijn van elegantie en stijl.

meubilair

Als de wanden in grijstinten zijn gedecoreerd, kan het meubilair van een andere kleur zijn - bijvoorbeeld wit of zwart of felrood, het hangt allemaal af van uw voorkeuren. Tegelijkertijd zijn er genoeg aanbiedingen op de markt voor badkamermeubels met grijze gevels in verschillende kleuren, van de lichtste tot grafiet- en antraciettinten.

Bekijk de video: elmi jansen interieurontwerp meubelontwerp keukenontwerp badkamerontwerp design (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter