Stretch plafond in de badkamer: de voor- en nadelen, types, 55 foto's in het interieur

Stretch plafond - de meest praktische oplossing voor het afwerken van de badkamer. Het voordeel van spanplafonds in een grote selectie kleuren, ontwerp en textuur die een interieur in elke stijl zullen creëren, dat voldoet aan de hoogste eisen van veeleisende klanten en ongebruikelijke ideeën van ontwerpers.

Op het foto-spanplafond met twee niveaus. Het eerste niveau is gemaakt in kaki-kleur en het tweede niveau van wit-matte kleur heeft een complexe vorm met een uitgesneden cirkel, waarbinnen het eerste niveau van kaki kleur zichtbaar is. Een badzone is gemarkeerd en een douche en een wastafel met een spiegel zijn gemarkeerd met een boogvormige lijn. Arc herhaalde ingebouwde schijnwerpers. In het midden van de cirkel op het plafond van het eerste niveau boven de badkamer is een kroonluchter in de vorm van een bal bevestigd.

Stretch plafond in de badkamer: de voor- en nadelen

Zoals elk afwerkingsmateriaal heeft de stretchstof voor een badkamer zijn voor- en nadelen:

 1. Het spanplafond is praktisch omdat het vochtbestendig is en voldoet aan de vereisten van antiseptica, het groeit niet in schimmel en schimmel, vormt geen condensaat en verzamelt geen stof, heeft geen brandbare eigenschappen, verft niet af en vervaagt niet.
 2. Een decoratief, presentabel uiterlijk van het canvas is gemakkelijk te onderhouden. Het vereist geen complexe zorg wanneer het dof wordt, het is voldoende om het af te vegen met een droge doek, besprenkeling met glazenwasser.
 3. In het geval van een lek in de badkamer van bovenaf, geïnstalleerd met een harpoenmethode en uitgerust met een stop, zal het spanplafond zijn uiterlijk niet verliezen. Door de kurk te openen, zal de meester het water afvoeren als de lekkage klein is. Maar er is niets om je zorgen over te maken, zelfs in het geval van een ernstig ongeval. Het canvas kan tot 100 liter water per vierkante meter bevatten. In dit geval ontmantelen de vakmensen het plafond gedeeltelijk, downloaden het water, drogen het oppervlak en monteren het op zijn plaats zonder zichtbare veranderingen in het oppervlak.
 4. De levensduur van verlaagde plafonds is 10 jaar, maar in werkelijkheid gaan ze veel langer mee als mechanische schade niet wordt toegepast.
 5. Stretch plafond in de badkamer zal je jarenlang van schilderen en witwassen af ​​helpen.

Minus spanplafonds - de geur die ongeveer 2 tot 5 dagen zal eroderen.

Nieten bevestigingssysteem kost tot 30% minder dan harpoen. Maar het is minder betrouwbaar in gebruik. In geval van overstroming zal de badkamer het mes moeten vervangen.

De foto heeft een glanzend wit plafond, waarlangs rijen gemonteerde spots in rijen zijn geplaatst en een kroonluchter vanuit het midden naar links verplaatst met een rechthoekige lampenkap die overlapt met de rechthoekige vorm van het bad waarboven het zich bevindt. Glans op het plafond en de witheid geven het interieur een buitengewone lichtheid en een gevoel van zuiverheid en licht.

Soorten spanplafonds

Er is een breed scala aan verschillende soorten spanplafonds voor de badkamer, afhankelijk van het aantal niveaus waarin ze zijn onderverdeeld:

 • enkel niveau
 • twee niveaus,
 • multilevel.

Met spanplafonds op meerdere niveaus in de badkamer kunt u een gecompliceerd spel van licht creëren, dankzij de installatie van lampen op oppervlakken van verschillende hoogte, het spel van volumes en vormen, waardoor de ontwerpmogelijkheden aanzienlijk worden uitgebreid.

De foto toont een uit twee niveaus bestaand spanplafond, gemaakt in de vorm van een vuurrode rechthoek in het midden, verzonken in verhouding tot een brede witte rand rondom de omtrek. De rechthoek van het eerste niveau met een glanzend oppervlak is aan beide zijden gemarkeerd met halogeenlampen. De witte matte rand van het tweede niveau wordt verlicht met wandverlichting. Het rode plafond en de rode loper op de badkamervloer werden visuele accenten en ondersteunen de kleurkeuze voor het plafond.

De textuur van het canvas voor verlaagde plafonds is verdeeld in:
 • Glossy. Meest geschikt voor de badkamer, vergroot visueel de ruimte van een kleine ruimte, door de reflectie van licht, voorwerpen en water. Bovendien wordt het spiegeleffect van glans stilistisch gecombineerd met keramische tegels, faience, sanitair en het glanzende oppervlak van mixers.
 • Matt. Geschikt voor het oplossen van directe vlakken in een klassiek interieur, lijkt op een gepleisterd oppervlak.
 • Satijn. Geschikt voor een badkamer, herinnert het plafond bedekt met verf op waterbasis, de textuur voelt soepel aan, heeft een lichte glans, wat een speciaal comfort creëert.

De foto heeft een satijnachtig wit plafond met ingebouwde rechthoekige schijnwerpers. De blauwwitte verticale strepen op de wanden in de badkamer worden zacht gereflecteerd op het plafond, waardoor verschillende tinten wit worden.

Spanplafonds met een patroon (fotodruk)

Spanplafonds met fotoprint maken het mogelijk om een ​​exclusief badkamerinterieur te creëren en de meest onverwachte fantasieën tot leven te brengen. Modern printen maakt het niet alleen mogelijk om een ​​patroonpatroon te kiezen, maar ook om je eigen foto of foto op het PVC-doek te plaatsen.

De kleur van het spanplafond in de badkamer

Het kleurengamma van spanplafonds biedt een eindeloze selectie, met een grote verscheidenheid aan tinten van warme en koele kleuren. De ontwerpoplossing hangt af van de ruimte, donkere tinten verminderen optisch de ruimte, en lichte schaduwen vergroten het tegenovergestelde.

De foto toont een glanzend spanplafond van felle rode kleur, van een tomaten tint, met halogeenlampen gemonteerd rond de omtrek, waardoor de indruk van diepte en complexiteit, als gevolg van de verzadiging van het licht en reflectie op het plafondoppervlak. De geselecteerde kleur wordt gecombineerd met strepen rode tegels op de muren in de badkamer en een kersenorgasgordijn.

De keuze van witte tinten is enorm, van zuivel, parel en ivoor tot as en de kleur van ongebleekt vlas. De keuze van de kleur en schaduw van het spanplafond wordt bepaald door de keuze van tegels, steen, hout en faience, evenals de verlichting die in de badkamer moet worden geïnstalleerd.

De foto heeft een glanzend wit plafond met twee rijen ingebouwde ronde schijnwerpers.

Verlichting verlaagde plafonds in de badkamer

Gezien het feit dat de luchtvochtigheid in de badkamer hoog is, het kiezen van een lamp, moet u rekening houden met de bescherming tegen stof en vocht. Armatuurveiligheid is gemarkeerd met een IP-code. Het tweede cijfer geeft het beveiligingsniveau aan: hoe hoger het cijfer, des te dichter bij de waterbron kan het worden geplaatst. Het comfort in de badkamer en hoe duidelijk de reflectie in de spiegel te zien is, hangt af van de helderheid van de verlichting.

De foto toont een satijnen plafond in een koele witte tint, met in het midden een bolvormige kroonluchter met een zwarte draad die in een spiraal is gedraaid. Het licht in de badkamer wordt zacht gereflecteerd, wat voor comfort zorgt en het actieve mozaïek op de muur in balans houdt met een hoekig helder patroon in een geelbruine strook.

Het ontwerp van de kamer zal de keuze van de fixtures doen vermoeden. Dit kunnen plafondlampen zijn, waarbij standaard en energiebesparende gloeilampen worden gebruikt. Vaak gebruikte halogeenspots. Ze zijn meestal goedkoop en compact, maar installeren niet meer dan 35 watt.

LED-armaturen gebruiken badkamers om te spelen rond vormen en oppervlakken. Bij het installeren van plafonds met meerdere niveaus kunnen LED-lampen de ruimte markeren of begrenzen, het ene vlak van het andere scheiden.

Laat Een Reactie Achter