Ontwerpruimte voor een jonge man in een moderne stijl - interieurfoto

In de hoofden van mensen ging het stereotype ten tonele dat het ontwerp van een kamer voor een jongere niet doordacht hoeft te worden. Al dit "interieur" voor het vrouwtje. En wat heeft een echte jongen nodig? Dat klopt: een bed, een bureau, een computer, een kledingkast en een paar stoelen. Maar zou het comfortabel zijn om in zulke anonieme omstandigheden te leven?

Moderne stijlen zijn al begonnen dergelijk seksisme naar de achtergrond te duwen, en bieden een verscheidenheid aan ruimte-ontwerpoplossingen voor een jongeman van 20-30 jaar. Het hoofddoel van het interieurontwerp van de kamer zal niet alleen het gemak en efficiënt gebruik van de ruimte combineren, maar ook de persoonlijkheid van de eigenaar maximaliseren.

Voordat we beginnen aan een ontwerpruimte voor een jonge jongen in een moderne stijl, is het nodig om alle bestaande stereotypen te negeren, alleen afhankelijk van de smaak van een bepaalde jongere.

Mannelijke blik op het interieur

Wetenschappers hebben al lang bewezen dat mannen en vrouwen anders denken. In het geval van het ontwerp van de kamer van een jonge man van 20 jaar oud, zou het typische vrouwelijke "maar mooi" of "ja, wat een verschil voor hem" volkomen ongepast zijn.

Het mannelijke brein onderscheidt zich door zijn rationaliteit, maar dit betekent niet dat de jonge man niets geeft om wat hem omringt. De ruimte van de herentoilet moet:

 • om comfortabel te zijn. Ja, een sterke helft van de mensheid waardeert de behaaglijkheid van zijn kamer, omdat hij daar is om te ontspannen na een zware dag;
 • worden uitgerust met het noodzakelijke minimum aan meubilair (bed, computerbureau, stoel, kledingkast of kledingkast);
 • onthul de identiteit van de eigenaar. Alleen de conformiteit van de uiterlijke en innerlijke wereld van de jongeman zal een harmonieuze ontwikkeling, persoonlijke groei, evenals het gevoel van "op zijn gemak" mogelijk maken;
 • functioneel en praktisch zijn. Er is geen plaats voor snuisterijen. De gebruikte materialen moeten zo gemakkelijk te onderhouden als mogelijk, en elke vierkante meter ruimte is rationeel bezet.

Basisprincipes van de moderne stijl

Wat wordt bedoeld met de "moderne" stijl? Dit is precies het tegenovergestelde van de traditionele stijl. Uitgeput met allerlei tapijten aan de muren, een overaanbod aan meubels en een hoop onnodige kleine dingen, werden wereldontwerpers geboren in een moderne stijl.

De belangrijkste geheimen van de moderne stijl:

 1. Met behulp van lijnen. De meeste moderne houden van rechte lijnen. Maar als een druppel opstand kun je ze verdunnen met verschillende esthetische rondingen.
 2. Eén kleur. De muren moeten verloren gaan en de ruimte moet visueel worden vergroot. Dit effect wordt bereikt door monochroom, evenals het gebruik van neutrale tinten.
 3. Maximale vrije ruimte. Modern houdt van minimalisme.
 4. Van de tapijten af. In de moderne kamer is geen plaats voor gekleurde banale tapijten. Maximaal - monofone wandkleuren, een klein kleed bij de bank.
 5. Meubels rechte geometrische vormen.
 6. Grote ramen. Ze zullen de ruimte ruimer en helderder maken.
 7. Eén accent. Moderne stijl is niet vreemd om in veel details te worden gespoten, maar slechts één 'schil' moet het interieur van de kamer benadrukken.

Het is de moeite waard eraan te denken dat dit de basisregels voor stijl zijn en dat er uitzonderingen zijn op elke regel.

Reparatiekamer van een jonge man

We gaan naar de decoratie van de kamer voor een jonge man en houden rekening met de hoofdpodia.

Afwerken en kleuren van muren

Het bijhouden van de algemene trends van de moderniteit, het interieur van een jeugdkamer voor een jonge man heeft zijn eigen kenmerken. De slaapkamer voor een jongere moet multifunctioneel zijn, omdat ze een plek moet worden, niet alleen om te slapen. Hier kan de gast gasten ontvangen, leren en ontspannen.

Eerst en vooral moet je nadenken over het afwerken van de muren. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit in een modern interieur te doen:

 • schilderij. De meest gebruikelijke schilderij wordt niet alleen een relatief goedkope optie, maar past ook harmonieus in het algemene beeld van minimalisme;
 • houten panelen. De boom ziet er heilzaam uit in bijna elke stijl. Het kan zijn, als een klein houten detail, en volledige afwerking van muren en een plafond;
 • beton. Loft-accent is een extravagante, maar zeer geschikte oplossing voor het interieur van de kamer van de gast;
 • metselen. Net als beton, zal versieren met metselwerk de slaapkamer een vleugje brutaliteit geven.

Het is de moeite waard om het stereotype van saaie grijze kleurenschema's te negeren. De slaapkamer van een jonge man is een weerspiegeling van zijn leven. Laat het een licht interieur zijn in neutrale tinten of ontwerp in één diepe kleur. De keuze is altijd voor de eigenaar van de kamer.

Ruimtelijke ordening

Het inrichten van een kamer stelt u niet alleen in staat om effectief de ruimte van de ruimte te gebruiken, maar ziet er ook erg modern uit. Mannen waarderen vooral deze receptie in het interieur.

Junior kamers kunnen in twee zones worden verdeeld: een recreatiegebied en een werk- (studiegebied). Maar soms kun je een derde vinden - een hobbyzone. Het is de moeite waard om naar elk detail te kijken:

 • Recreatiegebied. Het belangrijkste detail van een dergelijke zone is een slaapplaats (bed, bank of stoel). Hier kun je een kledingkast plaatsen. De meest praktische optie is een kledingkast met een spiegeldeur. Het vergroot visueel de ruimte, lost het probleem van de spiegel in de herentoilet op en stelt u in staat dingen gemakkelijk op te slaan. Het is handig om een ​​salontafel bij het bed te plaatsen. En de zone zelf zou goed uitgerust zijn met een zacht licht.
 • Werkgebied Het maakt niet uit of de eigenaar van de kamer studeert of al werkt, er moet een plek zijn in de moderne kamer van de jongeman voor een comfortabel verblijf achter de computer. Het is noodzakelijk om de keuze van een speciale tafel en stoel serieus te nemen. Zonder hen zal de rug snel moe worden en de houding zal verslechteren. In hetzelfde gebied hebben planken met boeken. Het is noodzakelijk om extra tafelverlichting te verzorgen.
 • Hobbyzone. Verschilt maximale belasting. Het is hier dat allerlei posters, simulators of bijvoorbeeld een verzameling prijzen, uitgestald langs de plank. De zone moet de binnenste "I" van de eigenaar van de ruimte maximaal weergeven.

Zaalmaterialen en textiel

De slaapkamer van de jongeman moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook gemakkelijk te reinigen: jongeren houden er meestal niet van om hun tijd te besteden aan schoonmaken. De gebruikte materialen moeten organisch in de algehele stijl passen en onderling verbonden zijn.

Een goede oplossing is een verlaagd plafond van gipsplaat. Het is duurzaam, esthetisch en biedt de mogelijkheid om meerdere extra lichtbronnen te installeren. Meerlagig spanplafond zal het idee van zonering in de ruimte gunstig benadrukken.

Voor de vloer is handig om parket of laminaat te gebruiken. Eco-materialen zijn nu vooral in de mode, en beide opties zijn redelijk praktisch en zien er modern uit. Hoewel de aanwezigheid van tapijten niet typerend is voor de moderniteit, zou het gebruik van een kleine in het recreatiegebied heel geschikt zijn.

Wat de ramen betreft, passen jaloezieën of vouwgordijnen in het ontwerp van de kamer voor een jongeman die het meest harmonieus is, in plaats van zachte gordijnen.

Let op! Zorg ervoor dat u de "zware" gordijnen in de binnenruimte van de jeugdkamer vermijdt.

In textiel moet de voorkeur worden gegeven aan natuurlijke stoffen. Synthetische komt periodiek binnen en raakt uit de mode. Kwaliteit is altijd in prijs.

verlichting

Verlichting - dit is de laatste hand aan het canvas interieur. Na elke lamp met winst te hebben overwogen, kunt u alle voordelen van de stijl benadrukken en, integendeel, het is onredelijk om over de lichtstralen te beschikken, het is gemakkelijk om zelfs de helderste ideeën van de ontwerper te verbergen.

Moderne stijl is niet specifiek voor één-bronverlichting. Je kunt de plafondkroonluchter veilig weggooien, trots hangend in het midden van het plafond.

Lichtbronnen kunnen divers van vorm en kracht zijn, mobiel en creatief. Idealiter is het de moeite waard om intelligent te bedenken dat de verlichting moet worden toevertrouwd aan een specialist. Hij zal zeker lucratieve accenten kunnen oppikken en het verlichtingssysteem het meest effectief kunnen combineren. Maar de basis van dit creatieve proces is voor iedereen beschikbaar.

Houd rekening met het volgende bij het maken van een succesvolle lichtcombinatie voor het interieur van een jonge man in een moderne stijl:

 • omgevingslicht zal helpen om de halfronde plafondkroonluchters te realiseren. Ze kunnen directe verlichting doorbreken, waardoor het effect van "stil licht" wordt gecreëerd. Deze optie is goed geschikt voor de restruimte;
 • spellen met reflectie geven een positief resultaat. En de installatie van lampen op het mobiele oppervlak maakt de combinatie van stralen mogelijk;
 • plafondlampen rond de omtrek van de kamer zullen de ruimte visueel vergroten en het "gewichtloos" maken, terwijl de schaduw op het plafond een gevoel van zwaarte zal creëren;
 • klaar modulair (baan) verlichtingssysteem helpt u bij het navigeren door deze moeilijke taak en zelfs de nieuwkomer bij het plaatsen van de juiste accenten;
 • een beugel voor een nachtlampje kan het "hoogtepunt" van de kamer zijn in een moderne stijl;
 • wandlampen zullen het plafond "uit de schaduw" brengen en deze ruimte aanzienlijk vergroten;
 • point longitudinale of transversale verlichting kan de lengte van de visuele ruimte aanpassen.

Bekijk de video: Kalanderstraat 19, 5667 RA Geldrop (Oktober 2019).

Loading...

Laat Een Reactie Achter