Keukenontwerp 9 m² - 70 foto's met ideeën en interieurvoorbeelden

Comfortabele keuken is een plaats, het belangrijkste criterium is gemak en bruikbaarheid tijdens het werkproces dat samenhangt met koken, afwassen. Tegelijkertijd moet je een mooi ontwerp vinden, zodat het comfortabel is om erin te zitten, er een eetlust opduikt, een huiselijke, huiselijke sfeer wordt gecreëerd. Eigenaren van kleine ruimtes moeten het interieurontwerp met speciale zorg kiezen, waardoor het maximaal beschikbare vierkant wordt bespaard. Maar zelfs in dit geval kunt u een keuken van 9 vierkante meter ontwerpen. m interessant, creatief en niet saai, en hoe het juist te doen, lees verder.

De belangrijkste kenmerken van de organisatie van het interieur

Deze afmeting is 9 vierkante meter. m heeft zijn eigen tricks waarmee rekening moet worden gehouden voordat met reparaties wordt begonnen. Indien mogelijk, is het nodig om zich te ontdoen van overmatige rommel in de ruimte, om alle huidige onderdelen te verwijderen die niet de functionele belasting dragen. Zo'n duidelijk minimalisme maakt het mogelijk elke beschikbare centimeter verstandig te gebruiken. Zorg ervoor dat het meubilair compact is, ergonomisch, om een ​​comfortabele kamerstroom te garanderen. Het is het beste als intrekbare opslagsystemen erin worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld onder de zitting van een kleine hoekbank.

Probeer alle manieren, die verder zullen worden besproken, om dit gebied te vergroten. Als je een balkon hebt, kun je het combineren, plaats er een koelkast. De vensterbank kan worden uitgebreid en gebruikt als een tafelblad, waarvoor het leuk is om te dineren met het hele gezin.

Laat je niet meeslepen door de donkere kleur in de afwerking. Materialen kiezen voor lichte, heldere kleuren, met een glanzende afwerking, goed reflecterend op het licht, om geen knijpeffect te hebben.

Het gebied bij de raamopening is niet nodig om hoge kasten, omvangrijke meubels te forceren. Dit voorkomt het binnendringen van daglicht naar binnen. Gordijnen moeten licht, doorschijnend zijn of jaloezieën en rolopties kiezen.
Hoe een planningsoplossing correct kiezen

Aanvankelijk moet u de vorm van de kamer analyseren, omdat de basisindeling van meubels en huishoudelijke artikelen afhankelijk is van de configuratie. Als de kamer zich dicht bij een symmetrisch vierkant bevindt, hebt u meer mogelijkheden om de plaatsing van modules te kiezen om een ​​harmonieusere sfeer te creëren. Bijna alle planningsopties zijn hier relevant. Indien gewenst, kunt u verlenging geven door een helder werkblad te installeren, de nadruk te leggen op de horizontale positie in een stevige rij wandkasten.

Voor een langwerpige vorm is een kleine correctie vereist met behulp van langwerpige verticale elementen. Een hoge koffer met een intern opslagsysteem, een grote koelkast, een oven met een ingebouwde oven zal het goed doen met deze rol. Een verticale spiegel, een smalle strook fotobehang, een mozaïeklijn kan de aandacht accentueren.

Vervolgens introduceren we de mogelijke soorten planning voor het interieur in 9 vierkanten:

  • U-vormig stelt u in staat om een ​​comfortabel, ruim werkgebied te realiseren, in het veld waar alle benodigde apparatuur bij de hand is. De ruimte is het handigst om allerlei gerechten te bereiden. Deze optie past goed in de verlengde 9 vierkante meter. m. Het is mogelijk om op een van de muren een koelkast en inbouwapparatuur te plaatsen en tegenover om de eethoek uit te rusten. Als het venster zich aan een korte muur bevindt, is het mogelijk om er een gootsteen onder te plaatsen, om het tafelblad te combineren met een vensterbank om ruimte te besparen. Het intrekbare opbergsysteem past perfect onder het raam.
  • De hoek is populair omdat het optimale moderne ingebedde toestellen kijkt, mortise het koken oppervlakten. Het meubilair is geplaatst rond twee aangrenzende muren - lang en kort. In de hoek van het interieur heb je absoluut een accentelement nodig in de vorm van een gootsteen, bord, dat het functionele centrum van de compositie is. Het eetgedeelte bevindt zich tegenover de lange muur met een koptelefoon. Het kan ook een geschikte bank zijn, bank, als het niet interfereert met deuren en ramen.
  • Enkele rij zorgt voor de lay-out van een van de muren. Dit type is geschikt voor uitgebreide kamers, maar voor de organisatie van een eettafel zal de ruimte klein zijn. U kunt in plaats daarvan een aan de muur gemonteerde toog installeren en klapstoelen kiezen. In een vierkante configuratie kunt u met de lay-out op een rij een volwaardige eethoek maken, maar in dit geval is de werkende klein. Het is handig als je een beetje kookt.
Geluk kleurencombinaties

Wanneer u de beste kleuroplossing in de kamer kiest, moet u worden geleid door heldere paletten. Donkere tinten creëren een donkere atmosfeer in een klein gebied van 9 vierkanten, knijpen en landen het plafond. Maar lichte tinten daarentegen zullen wat luchtigheid toevoegen, visueel het volume aanpassen, de ruimte zal worden gevuld met licht en ruimtelijkheid.

Om ervoor te zorgen dat een heldere ruimte er niet saai en eentonig uitziet, moet u een combinatie van verschillende kleuren kiezen die dicht in de toon liggen, wat de gekozen stijl zou weerspiegelen. Om de vlekken van de compositie te accentueren, kun je heldere tonen toevoegen in de vorm van een origineel schort, mooie gordijnen, een aantrekkelijke look aan de tafel.

Als we puur wit als basis nemen, is de atmosfeer misschien niet helemaal comfortabel, zoiets als een ziekenhuisafdeling. Ja, en om reinheid te handhaven zal meer moeite moeten doen. In dit geval moet je witte tinten toevoegen aan de witte basis, zoals beige, creme brulee, pearl, metallic, pastel, die aanwezig zijn in de decoratie, textiel en meubels.

In combinatie met de kleur van fris groen, geel, lichtblauw, azuur, wit en pastel kleuren ziet er erg fris, optimistisch, vullen de atmosfeer met speciale energie, het verhogen van de eetlust en de stemming van de aanwezigen. Maar een soort smaragd kan het best worden vermeden. Warme gele en oranje tinten zullen succesvol zijn, evenals een reeks kleuren in de buurt van natuurlijk licht hout. Deze kleurencombinatie ziet er comfortabel, niet pakkend en smaakvol uit.

Als u elegantie en adeldom wilt bereiken, is het interieuridee in de kleur champagne een goed idee. Deze warme crèmekleur past in elke stijl. De luchtkleur zal er mooi uitzien in combinatie met metaalachtige coatings, die kenmerkend zijn voor hightech. De kleur heeft een perfecte interactie met citroen, perzik, lichtroze paletten en creëert een feestelijke, feestelijke, elegante sfeer.
Uitgangspunten voor het vergroten van bruikbare ruimte

Afhankelijk van de vorm van uw kamer, kunt u praktisch advies inwinnen om de ruimte zo comfortabel mogelijk te organiseren voor het huishouden. Soms is het raadzaam om de eethoek zelfs buiten de kamer te nemen, bijvoorbeeld in de woonkamer, waardoor ruimte vrij komt voor het regelen van een volwaardige, comfortabele werkruimte. Zulke offers zullen niet voor niets zijn, omdat de gastvrouw in staat zal zijn rustig te werk te gaan en de rest van het gezin rustig kan dineren in een comfortabele sfeer. Let ook op de volgende nuances, handig voor het uitbreiden van de kwadratuur:

  • Het entreegebied mag niet vol zitten met overbodige, onnodige items. Als de deur zich opent naar de binnenkant, is het het beste om deze naar de buitenste opening te richten. Met hetzelfde doel gebruikt glijdende entree ontwerp, of de optie met een opvouwbare scheidingswand. Stijlvolle en moderne kijkcompartimentdeuren van getint glas. De deuren zelf kunnen volledig worden verwijderd door op zijn plaats een prachtige boog met LED-verlichting te maken.
  • Het is de moeite waard om grof meubilair te verwijderen en te vervangen door een ruime, comfortabele headset. Modules kunnen hoog worden gemaakt, uitgerust met moderne opslagsystemen. Aan de muren kunt u open rekken bevestigen, uitgerust met stalen beugels.
  • Voor een klein gezin kunt u de optie overwegen met een uitklapbare tafel, indien nodig een vervolgkeuzelijst. Het tafelblad zelf kan worden gemaakt als een voortzetting van een vensterbank of het kan worden gemaakt op een schuifmechanisme.
  • Het gebruik van speciale metalen rails zal het mogelijk maken om de borden, glazen, handdoeken, direct boven de gootsteen aan de muur te plaatsen.
  • Het werkgebied kan worden vergroot door een speciaal deksel aan te brengen dat de gootsteen of de kookplaat eventueel sluit. Schuifmodules bij het openen zullen een extra tafel creëren voor het snijden van groenten.
  • Als u een klein gebied visueel wilt vergroten, moet u lichte kleuren gebruiken in de decoratie, het plafond en de hoofdtelefoon. Tafelblad en stoelen kunnen worden gemaakt van transparante, doorschijnende materialen. Het is noodzakelijk om de grote aanwezigheid van decoratieve accessoires te vermijden, evenals te grote, heldere vlekken, patronen. Oppervlakken moeten een reflecterend effect hebben (glans, spiegelende afwerking, glanzende vlekken). Goed en, natuurlijk, goed doordachte verlichting: een raam zonder lamellen, de gordijnen zijn niet dicht, de hoofdkroonluchter en spotlichten rondom het werkblad.
Nuances van plaatsing van huishoudelijke apparaten en apparaten

Voor een kamer van 9 vierkante meter. m, die ik wil uitrusten met de nieuwste technologie, kies ingebouwde apparaten die compact zijn in formaat en gemakkelijk te bedienen zijn. Het is wenselijk dat alle huishoudelijke producten in hetzelfde merk worden gekocht, zodat hun geometrie, materialen, textuur en kleurenschema tussen elkaar worden gecombineerd, waardoor een harmonieuze compositie ontstaat.

Raad. Voor een 9 meter lang interieur kan de apparatuurdiepte niet standaard worden gekozen, maar bijvoorbeeld ongeveer 40-45 cm worden verkleind, waardoor er een nuttige plaats overblijft voor andere objecten of gangpad.

Voor een magnetron, een goede plek om onder kasten te installeren. In dat geval, als u de oven zelden gebruikt, kunt u zich beperken tot de kookplaat en eronder vakken voor het bewaren van verschillende gebruiksvoorwerpen bouwen. De voorkeur gaat uit naar multifunctionele modellen die verschillende apparaten combineren, bijvoorbeeld een magnetron, stomer en oven.
Juiste plaatsing van het meubel: waar zet je de bank, tafel, stoelen

De locatie van de eetgroep moet bijdragen aan een aangename tijd tijdens het eten, evenals een comfortabel gevoel tijdens het zoeken. De grootte van de tafel en het aantal stoelen worden gekozen afhankelijk van het aantal mensen in het appartement en hun levensstijl. Voor snelle snacks of een kopje koffie in de ochtend, kan de kamer worden uitgerust met een stijlvolle bar. Om haar compacte klapstoelen op te pikken. Als het gezin groot en bij elkaar is en ze graag verzamelen tijdens het avondeten, kun je niet zonder een volwaardige eettafel. Als het niet mogelijk is om deze groep in de woonkamer te organiseren, moet je de meest succesvolle oplossingen voor de plaatsing bedenken.

Voor een langwerpige vorm van de kamer, kunt u de eethoek bij het raam plaatsen, twee kleine sofa's tegenover elkaar plaatsen en ze verdelen met een compacte tafel. De rest van de lay-out bevindt zich in twee of één rij, met vrij smalle modules.

De l-vormige set past in de vierkante vorm, waarvandaan u een hoekbank met een biologische tafel kunt plaatsen. Een geweldige optie voor een groot gezin voor een thuisborrel.

Het eenvoudigste idee dat ooit een model van populariteit was, is de indeling van de tafel en 4 krukjes. In dit geval is het interessant om te verslaan de groep zal helpen bij het gebruik van moderne materialen voor meubels, zoals gehard glas met patronen. In de trendy stijl is het vinden van stoelen met een ongebruikelijk ontwerp of vouwmechanisme.
Hoe een keuken met een balkon te ontwerpen

Als u aan een balkon grenst, hebt u een geweldige kans om een ​​origineel, interessant ontwerp te maken, waarbij beide kamers in één worden gecombineerd. Dit gebeurt onder de voorwaarde dat het balkon is beglaasd en goed geïsoleerd. Herontwikkeling zal het oppervlak van de kamer vergroten, meer licht toevoegen door de panoramische beglazing, het zal er niet saai uitzien.

Ramen en deuren kunnen worden gedemonteerd en op de resterende partitie om het aanrecht te organiseren. In een ander geval worden de scheidingsstructuren volledig verwijderd en wordt de ruimte één. Dit maakt het mogelijk om op interessante wijze de verschenen plaats te verslaan, die lijkt op een erker. Daar kun je een lunchgroep maken naast het prachtige uitzicht vanuit het raam.

Als u het venster zelf verwijdert en een mini-balk op de overgebleven vensterbank uitvoert, krijgt u een creatieve plek voor het ontbijt of voor feestjes met vrienden. Er zijn ook gerealiseerde projecten waarbij de vensterbank wordt verlengd met een tafelblad en daaronder wordt een opslagsysteem geïnstalleerd in de vorm van kisten en planken. Een compacte oplossing zou zijn om een ​​wasmachine onder deze plaats te installeren.
Hoekopmaak: hoe maak je een interieurproject?

Met het hoektype plaatsing kunt u de ruimte op de juiste manier gebruiken en organiseert u de meest praktische werkdriehoek tussen de spoelbak, kookplaat en koelkast. De set in dit geval bevindt zich op twee aangrenzende muren.

De L-vormige oplossing is perfect voor zowel de langwerpige vorm als het vierkant. Voor het wassen, vindt u een plek in de hoek, daaronder een systeem van dozen, planken van rechthoekig of gesneden type. De kookplaat is aan één kant van de gootsteen gemonteerd en verdeelt ze met een plek om groenten te snijden.

Raad. De koelkast is het beste om aan de andere kant van de gootsteen te plaatsen. In de verre hoek, gezien vanaf de deur. Het is aan te raden om een ​​hoog model aan te schaffen, dat door zijn grootte visueel het plafond zal verhogen.

Hoekkeukens zien er in elke stijl mooi uit en leggen op organische wijze de nadruk op alle voordelen van de kamer. Zo'n organisatie van objecten bespaart ruimte en betrekt de moeilijk te bereiken hoek van de plek om te werken. Een ander pluspunt is de uitstekende zonering van de ruimte met behulp van de locatie van de modules. Tegenover de hoek-balhoofdset kunt u een eetgroep plaatsen als de afmetingen dit toelaten.
Klassieke stijloplossing: wat u moet weten

Traditionele klassiekers worden gekenmerkt door schoonheid, elegantie, striktheid van smaak, discrete chic. Omdat de klassiekers relevante pastel-, lichte kleuren zijn, is dit ontwerp geschikt voor onze opnamen. Afwerking: maak een licht palet van bruin, beige, delicaat geel, en vermijd verzadiging en giftige tinten. Aan de muren is een bloemmotief, cel, strip nodig. Het decor heeft meestal een vergulde rand of een kunstmatig verouderingseffect. De set is symmetrisch, met een strikte geometrie.

In het ontwerp kan niet zonder natuurlijke materialen - hout, marmer, steen, of de imitatie van kwaliteit. Voor vloeren met parket, laminaat, tegels met duidelijke patronen. Handmatig stucwerk is vaak te vinden op het plafond.

De lay-outs zijn lineair of hoekig gemaakt, waarbij alle items, apparatuur en meubilair zo symmetrisch mogelijk zijn geplaatst, langs rechte, strikte lijnen.
De subtiliteiten van interieurontwerp in een moderne stijl

Modernere ontwerpoplossingen zullen alle liefhebbers van iets nieuws en modieus aanspreken. Een dergelijk interieur zou de nieuwste modellen huishoudelijke apparaten moeten combineren, helderdere kleuren in de decoratie in vergelijking met de klassiekers, de meest functionele omgeving met de originele ontwerpen. Een korte blik op enkele van de huidige stijlen.

Minimalisme. Het belangrijkste kenmerk van de stijl - een minimum aan details, kleur en inrichting, eenvoud en beknoptheid van de situatie, functionele meubilair squat, ondersteund in een enkel ontwerp. Ingebouwde apparatuur voor huishoudtoestellen. De lijnen van de gevel hebben strakke vormen, met duidelijk zichtbare lijnen. Het is belangrijk om het opslagsysteem goed te verbergen, waardoor het onzichtbaar is voor de algemene achtergrond. Voor minimalisme is het nodig om veel luchtigheid, licht, ruimte te bieden.

High-tech Gevuld met een groot aantal kunststeen, plastic, glas en metaal, die duidelijk de overhand hebben, verschillen in textuur. Overwegend rechte lijnen van de gevel met een glanzend effect. Minimale decoraties en inrichting. De nieuwste innovaties ingebouwde apparaten, accessoires. Er wordt een stijlvol contrast van donkere en lichte of neutrale tinten wit, zwart, grijs, bruin en beige gebruikt. Aandacht richt zich op de verlichting van de werk- en eetruimtes.

Modern. Deze stijl is zorgvuldig doordacht, rekening houdend met de voordelen van elk detail, dus niet te veel bevatten. Hier kunt u veel glanzende oppervlakken vinden, glad en reflecterend. Ook aanwezig is glas en metaal. Multifunctionele huishoudelijke apparaten ingebouwd. Communicatie zit verborgen achter de trim of is discreet verborgen. Verlichting biedt een groot aantal ingebouwde verlichting. Van het decor - groen in potten, een vaas op de grond, fel textiel op de rug van de stoel, er kunnen foto's, schilderijen, abstracties zijn.

Art Deco. Het combineert antiek antiek, ultra-modieuze producten en exotische tonen. Zo'n mengsel moet er luxueus en rijk uitzien, maar tegelijkertijd praktisch zijn voor de eigenaars. Lijn de headset soepel, zonder plotselinge drops. Diepe, ingehouden kleuren dicht bij nobele zegevieren.

Avangard. Er zijn praktisch geen regels hier, het belangrijkste is om een ​​compositie te creëren die lijkt op een lappendeken, met een fel dynamisch ornament, als afkomstig uit abstracte foto's van de kunstenaar. Niet-standaard oplossingen zijn welkom, maar elk detail is zorgvuldig doordacht.

Shabby chic. Это, прежде всего неисчерпаемый романтизм, погруженный в кружевную, нежную атмосферу. Повсюду можно увидеть старинную натуральную мебель, с художественным состариванием. Эти предметы выглядят душевно и тепло. Основное место в композиции занимают пастельные цвета.

Loft.De stijl lijkt op industriële en industriële ruimtes die worden gedragen onder het dak van een woongebouw. Gekenmerkt door terughoudendheid, beschikbaarheid, onzorgvuldig praktisch. Accepteer ruwe structuren, u kunt bijvoorbeeld een van de muren van baksteen, beton in een ruwe afwerking achterlaten. Er kunnen zowel moderne als zeldzame modellen zijn. Het is belangrijk om felle verlichting te bieden, zoals gloeilampen op schorsingen. Van het kleurenpalet kenmerkende metallic, rode baksteen, rijke bruine, flessen groene, bordeaux, grijze, beige tinten, evenals zwart en wit contrast.

Boho. Het impliceert de creatie van een gelijkenis van creatieve wanorde, uitgedrukt in de aanwezigheid van versleten, versleten producten, bonte kleuren. Het bevat veel verschillende decoraties en extra details - allerlei rieten dozen, oude boeken op open planken, originele kroonluchters op hangers.

Loading...

Laat Een Reactie Achter