Modern ontwerp van een kleine badkamer: de beste foto's en ideeën

Bij het ontwerp van kleine badkamers een belangrijk punt - de juiste inrichting van de kamer. Het is nogal moeilijk om op een bescheiden plek alles te plaatsen wat nodig is voor een comfortabel leven voor een moderne persoon, het lijkt erop dat er geen reden is om na te denken over schoonheid en comfort. Er zijn echter eenvoudige ontwerptechnieken die ervoor zorgen dat de sanitaire ruimte niet alleen comfortabel, maar ook comfortabel is.

Ontwerp van een kleine gecombineerde badkamer: we vergroten de ruimte

Er zijn verschillende algemene regels voor het ontwerp van kleine kamers. Met hun observatie zal zelfs de kleinste kamer er veel ruimer en lichter uitzien. Negeer deze regels niet bij het creëren van het interieur van een badkamer.

 • Gebruik voor het afwerken van lichte kleuren. Bij het ontwerpen van een kleine badkamer kunnen felle en te donkere kleuren alleen als accent worden gebruikt.
 • Gebruik spiegels - ze kunnen visueel de grootte van een kleine badkamer verdubbelen. In dit geval, hang geen spiegels tegenover elkaar om het effect van een "tunnel" niet te creëren - het is beter als een muur gespiegeld is, of twee muren in een rechte hoek samenkomen.
 • Gebruik glanzende oppervlakken in het ontwerp van de badkamer - ze creëren een spel van reflecties, die het interieur ingewikkelder maken en licht toevoegen. Een rek glanzend plafond zou bijvoorbeeld geschikt zijn.
 • Zorg voor goede verlichting - hoe helderder de ruimte, hoe meer het lijkt. In een kleine badkamer zijn plafondspots verplicht en zijn extra lichtbronnen wenselijk.
 • Scheidingswanden en zelfs afzonderlijke delen van glazen meubels "lossen" in de lucht op en maken de ruimte groter.
 • Meubels moeten klein zijn en multifunctioneel, om het gebied van een al kleine badkamer niet te "eten".
 • Denk aan een douche in plaats van een standaardbad - het zal veel ruimer zijn in een kleine kamer.

Bovendien kunt u bij het ontwerp van de badkamer van een klein formaat andere "kleine kunstjes" gebruiken, bijvoorbeeld een wastafel op een lang tafelblad installeren, waarvan sommige naar de ruimte boven de badkamer gaan. In dit geval kan het tafelblad worden gebruikt voor het opslaan van shampoos, conditioners, douchegel en andere items die nodig zijn om te zwemmen.

Belangrijk: Vergeet niet dat de hoeken efficiënt kunnen worden gebruikt. Hoekbad of douche nemen veel minder plaats in dan het gebruikelijke rechte, daarnaast kunt u in de hoek een gootsteen plaatsen en speciale "hoekplanken" ophangen.

Vergeet niet dat opknoping loodgieterswerk niet alleen het schoonmaken vergemakkelijkt, maar ook de visuele perceptie van een kleine ruimte.

Tegel in het moderne ontwerp van een kleine badkamer: de juiste keuze

 • kleur

Volgens de basisregels voor het afwerken van kleine ruimtes, moeten tegels lichte kleuren hebben. Vergeet niet dat koele tinten (blauw, turkoois) visueel de muren "duwen" en dat de kleine kamer groter lijkt. Warme tinten daarentegen brengen de muren dichter bij de toeschouwer, waardoor de ruimte kleiner wordt.

 • afmeting

De beste ontwerpoptie is een kleine tegel. Het grote formaat maakt de ruimte onmiddellijk vrij klein en kan zelfs de verhoudingen verstoren. Een deel van de muren kan worden opgemaakt mozaïek.

Er is een algemene regel: het is niet de grootte van elke tegel die indruk maakt op een persoon, maar zijn totale aantal, dat hij met het oog evalueert, op basis van het aantal tussenlagen. Hoe meer van hen - hoe meer ruimte volgens de psychologische perceptie van ruimte.

 • factuur

In het ontwerp van een kleine badkamer van grote afbeeldingen, populair in de afgelopen jaren, 3D-ontwerp, moeten glimmende steentjes worden verlaten. Houd de regel 'hoe eenvoudiger hoe beter'. Het is zelfs beter als het afwerkingsmateriaal van natuurlijke oorsprong of klassieke textuur is. Traditionele varkenspannen, kalm ornament, tegels voor natuurlijke materialen zoals marmer of natuurlijk travertijn is een goede keuze voor een compacte badkamer.

Het gebruik van houten oppervlakken of tegels "onder de boom" veredelt het ontwerp van elke kamer, inclusief sanitair. Het is ook mogelijk om met een klein patroon te betegelen, terwijl het beter is dat het verticaal is gericht. Spiegeltegels in het ontwerp van de badkamer zullen helpen om "extra volume" te geven en zien er zeer esthetisch uit, hoewel het meer geavanceerde zorg vereist.

 • houdende

Probeer bij het ontwerp van een kleine badkamer de muren niet horizontaal te verdelen. Het is beter om gekleurde of versierde strepen van de vloer naar het plafond te richten, waarbij bijvoorbeeld een toiletinstallatiegebied of een "nat" gebied wordt benadrukt. Je moet geen grote patronen opmaken - het vermindert visueel de kleine badkamer.

Belangrijk: het ontwerp van glanzende oppervlakken heeft een spiegeleffect, dus het gebruik ervan in kleine kamers is welkom.

Ontwerp van een kleine badkamer met toilet: kies voor meubels

Het principe van minimalisme, volgens welke kleine kamers zijn ontworpen, zegt: meubels moeten zo klein mogelijk zijn, en het moet multifunctioneel zijn. Nog beter, eenzelfde meubel kan tegelijkertijd meerdere functies uitvoeren.

 • Meubels voor meubels

De gebruikelijke "kolom" -kasten moeten plaats maken voor ingebouwde opslagsystemen, lichte rekken en nissen. Opslagsystemen kunnen worden gesloten door deuren en kunnen open zijn. Voor meubeldesign heeft een lichte tint of natuurlijke houtkleur de voorkeur.

Belangrijk: als opslagsystemen zijn uitgerust met glazen of spiegeldeuren, zal een kleine kamer ruimer lijken. In dit geval nemen de arbeidskosten voor schoonmaken toe.

 • Wasmand

Dit is een essentieel onderdeel van badkamerapparatuur, dat naast de zuiver utilitaire functie ook als decoratief element kan dienen bij het ontwerp van een ruimte. In de kleine badkamers neemt zo'n mand echter veel ruimte in beslag en kan hij teveel aandacht naar zich toe trekken. Daarom is het beter als het wordt verwijderd in de voorraadkamer of wordt "samengevoegd" met het totale ontwerp van de muren. Een plaats voor een kleine wasmand kan worden overwogen in het ingebouwde opslagsysteem, u kunt er ook een wasmachine verstoppen.

 • De spiegel

Bij het ontwerpen van badkamers zijn kleine spiegels essentieel. Ze bieden niet alleen comfort bij het uitvoeren van hygiënische procedures, maar hebben ook invloed op de perceptie van de grootte van een kleine kamer, en vergroten deze soms. De keuze is om te stoppen in een eenvoudige spiegel, hoe meer het is - hoe beter. Een kleine kast met spiegeldeuren boven de gootsteen is ongepast - het vermindert het volume van de kamer drastisch. Een meer radicale ontwerpoptie is de spiegelwand achter de wastafel.

Ontwerp van een kleine badkamer: stylingconcept

Minimalisme is de stijl die als het meest geschikt kan worden beschouwd voor het ontwerp van een kleine badkamer. De belangrijkste principes zijn: lichte kleuren in het ontwerp, met alleen de meest noodzakelijke meubels en een minimum aan decoratieve elementen. De afmetingen van badkamermeubelen moeten klein zijn.

Extra elementen in het ontwerp van de badkamer, zoals zeepbakjes, toiletpapierhouders en tandenborstels, flessen met vloeibare wasmiddelen moeten niet opvallen in het algemene kleurengamma. Als decor kun je levende planten, kleine schilderijen of zeeschelpen gebruiken.

Compacte badkamer: standaardbad

Bath - het meest omvangrijke item in de sanitaire ruimte. In de regel bezet het volledig een van de muren. Als u graag een bad neemt en zich niet kunt voorstellen hoe u het zonder kunt doen, overweeg dan om een ​​standaard badkom te vervangen door een hoek of een compact bad. Dit zal helpen om de schaarse ruimte te besparen en een kleine wasmachine of een opslagsysteem op zijn plaats te zetten.

Compacte badkamer: douche

Om vitale ruimte te besparen, kunt u overwegen de badkuip te vervangen door een douche. Dit zal niet alleen visueel, maar ook echt de vrije ruimte van een kleine badkamer vergroten en een gelegenheid bieden om deze het meest efficiënt uit te rusten. Als de grootte van een kom van een gebruikelijke badkamer begint bij 170 cm, dan is de grootte van een kleine douchecabine (minimum) slechts 70 cm.Degenen die denken dat het onmogelijk is om te doen zonder een bad, kunnen kiezen voor een model van een douchecabine met een zitbad eronder.

Belangrijk: in een kleine badkamer zou de beste oplossing zijn om een ​​douchecabine met transparante deuren te installeren, deze zal de ruimte niet rommelig maken. Hoe schoner en transparanter de glazen deur - hoe sterker het effect van de visuele "oplossing" van de cabine in de ruimte.

Ontwerpers beschouwen douchecabines als een ideale optie voor plaatsing in kleine badkamers. De voorkeur gaat uit naar kleine hoekmodellen - deze nemen minder ruimte in beslag en zijn met dezelfde afmetingen functioneler en gebruiksvriendelijker.

De belangrijkste voordelen van douchecabines ten opzichte van traditionele badkamers:

 • Aanzienlijk ruimtebesparing;
 • Waterbronnen en financiële middelen van het gezin worden bespaard, omdat bij wassen in de douche het waterverbruik veel minder is dan bij het wassen in een bad.
 • De douchecabine kan worden uitgerust met een hydromassage-inrichting, die het gebruikscomfort verhoogt en het welzijn positief beïnvloedt;
 • Badkamerdesign ziet er moderner en stijlvol uit.

Belangrijk: het is niet nodig om van een kleine badkamer een pakhuis te maken, de plaats die na de installatie van de douchecabine wordt vrijgemaakt is het best om niets te bezetten, als er een mogelijkheid is. Volg de wetten van de ergonomie en plaats alleen noodzakelijke items in de badkamer. Er kan bijvoorbeeld een wasmachine in de bijkeuken worden geïnstalleerd, indien beschikbaar in het appartement.

 

Laat Een Reactie Achter