Badkamerontwerp in wit: functies, foto

Witte badkamer - traditioneel, je kunt zelfs zeggen - een klassieke oplossing die toch nooit zijn populariteit verliest. De reden is simpel: wit is de kleur van zuiverheid. Het vergroot visueel zelfs een kleine ruimte, maar een groot gebied van badkamers is een zeldzaamheid, vooral in appartementsgebouwen.

Tot slot is wit perfect te combineren met alle andere kleuren, waardoor het de gelegenheid biedt om het interieur naar smaak en stemming te veranderen door eenvoudig de decoratieve elementen en accessoires te veranderen.

Psychologische impact

Spirituele en fysieke reinheid - dergelijke associaties geven aanleiding tot een badkamer in het wit. Psychologisch gezien is de witte kleur neutraal, deze veroorzaakt geen agressie of spanning, maar eerder het tegenovergestelde - het helpt kalmeren, problemen wegnemen. Wit draagt ​​ook bij aan de stabiliteit van de psyche en geeft een gevoel van vrijheid.

Een waarschuwing: een zuivere witte ruimte, verstoken van kleur, kan worden geassocieerd met ziekenhuissteriliteit en een negatieve indruk wekken. Daarom moet u bij het ontwerp van een witte badkamer kleuraccessoires en accessoires gebruiken.

De extra's

Het gebruik van wit als hoofdkleur bij het afwerken van badkamers biedt de volgende voordelen:

  • Vullen met licht. De kamer zal helder zijn, zelfs als er geen ramen zijn die voor natuurlijk licht zorgen.
  • Visuele uitbreiding van de ruimte. Zelfs een kleine ruimte ziet er ruimer uit dan het in werkelijkheid is.
  • De mogelijkheid om het interieur snel bij te werken. De witte badkamer laat je experimenteren met het interieur: het is genoeg om de kleur van handdoeken, badjassen en douchegordijnen te veranderen om de waarneming te veranderen.

ontwerp

Wit als hoofdkleur biedt geweldige mogelijkheden voor ontwerpexperimenten. U kunt bijvoorbeeld de kleur van het plafond veranderen, waardoor het gevoel volledig in de kamer te veranderen. Dus, om het interieur te veranderen, het vereist geen grote uitgaven, het kan behoorlijk budget kosten.

Je moet niet te veel verschillende kleuren gebruiken, een of twee volstaan. Een groter aantal voegt overdadige diversiteit toe en vermindert visueel de grootte van de kamer. Kleuraccenten zouden niet veel moeten zijn, en ze moeten worden doordacht.

combinaties

Bij het ontwerpen van een witte badkamer kunt u alle kleuren en tinten gebruiken. De keuze wordt alleen bepaald door uw persoonlijke voorkeuren. Zacht beige of felblauw zien er net zo goed in combinatie met wit uit, maar creëren tegelijkertijd een andere sfeer. Er zijn echter combinaties die het interieur gedenkwaardig en origineel kunnen maken.

  • beige

Door beige tot wit toe te voegen, kunt u de badkamer uitbreiden en visueel lichter en ruimer maken.

  • zwart

Een paar zwart en wit - een onmiskenbare klassieker. Interieur met deze twee kleuren ziet er altijd stijlvol uit. Soms voegen ze grijs toe, wat het scherpe contrast verzacht en warmte geeft.

  • rood

Helder en temperamentvol, deze kleur voegt een badkamer toe in witte tinten van vuur en passie. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld door een "natte zone" met rode tegels aan te leggen, rood sanitair tegen witte muren te plaatsen, meubels met rode gevels of rode accenten toe te voegen met badhanddoeken en kleine accessoires.

  • oranje

Dit is een erg vrolijke kleur, psychologisch voegt het vitaliteit toe, geeft energie, voegt kracht toe en verbetert de gemoedstoestand. Fel oranje elementen in het interieur van de badkamer in witte kleur helpen om 's ochtends wakker te worden en' s avonds om negatieve emoties te resetten en op te laden met positief.

  • geel

Helder of vervaagd, gewit, geel van kleur zal zonlicht en zomers humeur toevoegen. De combinatie van gele en witte kleuren heeft een positieve invloed op de menselijke psyche, helpt stresssituaties het hoofd te bieden.

  • Blauw en groen

Blauw, blauw en groen zijn bijna perfecte partners voor wit. Dergelijke kleurencombinaties worden het vaakst gebruikt in het ontwerp van een witte badkamer in een maritiem thema. Blauwe zee, blauwe lucht, groen gras - deze natuurlijke tinten zorgen voor een ontspannen sfeer voor ontspanning.

Bekijk de video: 9 geweldige ideeën voor het decoreren van je badkamer (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter