Blauw badkamerontwerp

De badkamer in blauw is een van de meest traditionele en tegelijkertijd moderne oplossingen. Blauw is de kleur van frisheid en koelte, en het past goed bij een ruimte die is ontworpen voor zuiverheid. Blauwe kleur stimuleert, geeft energie. Het wordt geassocieerd met water - rivieren, meren, zee, dat is waarom het zo natuurlijk wordt waargenomen in de badkamer.

Psychologen adviseren om de blauwe kleur in het interieur te gebruiken in die gevallen waarin je moet kalmeren en vertrouwen moet krijgen in jezelf.

Maak je geen zorgen dat de blauwe badkamer uit de mode raakt - dit is een klassieke beslissing, altijd relevant. Badkamer in blauwe kleuren kan licht of donker, helder of pastel zijn - het hangt allemaal af van uw voorkeuren.

In kleine ruimtes heeft het de voorkeur om lichte, lichte, witte tinten te kiezen, in grote badkamers kunt u kiezen voor dikkere, donkerdere tinten.

Houd er bij het maken van een blauw badkamerontwerp rekening mee dat zeer lichtblauwe tinten een universele oplossing zijn die een grote verscheidenheid aan kleurencombinaties mogelijk maakt. Welke tonen u ook kiest als extra, het interieur ziet er interessant en dynamisch uit, terwijl het een gevoel van frisheid en frisheid behoudt, en visueel zal de badkamer groter lijken.

Blauw bad kan op verschillende manieren worden geregeld. De wanden en de vloer zijn bijvoorbeeld ingedeeld in effen blauwe tegels, terwijl het plafond en de leidingen zuiver wit zijn. Zeer eenvoudige en effectieve oplossing!

Blauw combineert goed met turkoois, herinnerend aan de zeebries en de zomervakantie. Badkamers in deze twee kleuren zijn vaak te vinden in maritieme interieurs.

De badkamer in blauwe tinten kan worden aangevuld met donkerbruin, verschillende tinten chocolade, evenals lichtbeige, crème, zand - in deze combinatie roept het interieur herinneringen op aan het strand dat wordt verwarmd door de zon.

Zulke combinaties zien er erg harmonisch uit, maar we mogen niet vergeten dat elke kleur veel schakeringen heeft die van invloed zijn op de waarneming. Zorg er daarom voor dat u de combinatie van tonen waardeert en nabewerkingsmaterialen in verschillende kleuren in de buurt plaatst. Het is beter om ze te overwegen met de verlichting die is gepland in uw badkamer.

Het ontwerp van de blauwe badkamer kan in elke stijl worden gemaakt, van klassiek tot loft en minimalistisch. Allereerst is dit de zee en de Middellandse Zee, waarvoor het thema van de zee en het strand het meest relevant is.

Chromen delen op een blauwe achtergrond zien er erg aantrekkelijk uit en benadrukken de dynamiek van elke stijl.

De badkamer in blauwe kleur, aangevuld met accessoires in de kleur van goud of donker koper, ziet er erg interessant uit. Deze afwerkingsoptie is geschikt voor een klassieke stijl of art deco.

Blauwe kleur, die herinneringen oproept aan zomervakanties, is de beste manier om een ​​badkamer te ontwerpen. Maar het is noodzakelijk om met zo'n moment rekening te houden: het wordt beschouwd als een "koude" kleur en kan een gevoel van verkoeling veroorzaken, wat nauwelijks geschikt is in een badkamer, waar je je moet uitkleden.

Om dit te voorkomen, laat de zon in uw badkamer in blauwe kleuren - zorg voor een helder licht van de juiste lichttemperatuur. Hoe donkerder het blauw in het interieur - hoe helderder je "zon" zou moeten zijn.

Bekijk de video: 9 geweldige ideeën voor het decoreren van je badkamer (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter