Houten bad

Houten bad Het is nog steeds een zeldzaam item in onze appartementen, maar u moet het nog beter bekijken: de unieke eigenschappen van hout kunnen niet alleen de badkamer verfraaien, maar ook een onvergetelijke sensatie geven bij het wassen.

technologie

Maken houten baden gebruikte alleen dure en zeldzame houtsoorten die bestand zijn tegen vocht. Dit is voornamelijk ceder, teak, eiken, walnoot, lariks, evenals mahonie en wengé. Nog een pluspunt van hout van deze rassen is duurzaamheid. Zo'n bad kan tot honderden jaren met de juiste zorg dienen.

vader houten kuipjes - Een gewone trog, uitgehold uit een boomstam en gebruikt voor wassen en wassen. Moderne technologie is heel anders dan de oude: de kom van het bad is niet uit een heel stuk uitgehold, maar is samengesteld uit afzonderlijke elementen van verschillende vormen en afmetingen, zeer nauw aangebracht, waardoor lekkage wordt vermeden.

Zo wordt het mogelijk om verschillende vormen en modellen te creëren. houten badengeschikt voor elk interieur. In de laatste fase van het creëren van een badkamer wordt een laklaag aangebracht - dit verbetert zowel de waterdichtheid als het uiterlijk.

functioneel

de houten badZoals elke andere kunt u een whirlpoolsysteem inbedden of in een jacuzzi veranderen. Bovendien geeft de aanraking op de huid van natuurlijk hout een speciaal gevoel, gunstige effecten op het zenuwstelsel. Een ander pluspunt is het fytotherapeutische effect dat optreedt wanneer biologisch actieve stoffen uit hout worden overgebracht naar verwarmd water. Deze baden zijn goed voor gezondheid en welzijn - ze verhogen de immuniteit.

binnenland

Kosten van houten kuipjes aanzienlijk hoger dan vergelijkbare uit andere materialen. Is het de moeite waard om dat soort geld te betalen? Als u een exclusief interieurontwerp wilt, dan is het zeker de moeite waard. Er moet rekening mee worden gehouden dat een dergelijk bad op zich al een werk van ontwerpkunst is en dat het meestal het hoofdelement van het interieur wordt.

U kunt het ondersteunen met de hulp van houten meubels bij het uitrusten van de badkamer, en met houtimitatie in andere materialen, bijvoorbeeld in keramische vloertegels of wandpanelen. Houten bad ziet er geweldig uit in elk interieur stijlen: minimalisme, klassiek, land of loft.

Bekijk de video: Houtgestookte houten tobbe in Eigen Huis en Tuin (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter