Tegels leggen in de badkamer: de regels en methoden, kleurkenmerken, ideeën voor de vloer en muren

De tegellay-out in de badkamer biedt niet alleen de gelegenheid om de binnenruimte te transformeren en het interieur een eigenaardig accent te geven, maar ook om de geometrie van de ruimte aan te passen, bijvoorbeeld om deze visueel uit te breiden of te verkleinen.

Regels voor tegellay-out in de badkamer

Basisregels:

  • In een ruimte met lage plafonds moet u een verticale tegellay-out gebruiken waarmee u de ruimte visueel tot een hoogte kunt rekken.
  • Om een ​​kleine of smalle badkamer in Chroesjtsjov uit te breiden, moet je een horizontale opstelling van elementen gebruiken, die een kleine en rechthoekige vorm zou moeten hebben.
  • In de gecombineerde badkamer, vanwege het verschillende metselwerk, kunt u het gewenste gebied selecteren, een nis of een accent creëren met bepaalde gebieden, bijvoorbeeld met een wastafel, toilet, douche en handdoekverwarming. Wanneer u een bekleding in donkere kleuren gebruikt, wordt het geselecteerde onderdeel op een illusievere manier dichterbij.

Lay-out manieren

Er zijn verschillende legmogelijkheden, die niet alleen afhangen van het algehele uiterlijk, maar ook van de ruimtelijke perceptie van de badkamer.

standaard

Het is de meest populaire en vrij eenvoudige manier om tijd en materialen te besparen. Met deze lay-out worden de betegelde modules in rechte, rechte rijen van een naad in de naad geplaatst. Een dergelijke typische ontwerpoptie kan ook worden gecombineerd in de vorm van een harmonieuze meerkleurige voering, waardoor het ontwerp aanzienlijk wordt gediversifieerd.

Op de foto het badkamerinterieur met een standaard tegelopstelling, gemaakt in twee kleuren.

Met offset

Deze lay-out wordt ook run-up of dressing genoemd. Bij gebruik blijkt het een imitatie van metselwerk te zijn en, afhankelijk van de richting van de rechthoekige elementen, veranderingen aan te brengen in de geometrie van de ruimte.

Op de foto, de lay-out van groene zwijnen tegels met offset op de muur in het interieur van de badkamer.

schaakbord

Kortom, deze klassieke lay-out omvat het gebruik van vierkante tegels in zwart en wit, die op een schaakbord lijken. Om ook een interessanter patroon op het oppervlak te creëren, zouden andere combinaties geschikt zijn, bijvoorbeeld blauw en geel, rood en wit, beige en bruin of paars en lichtgroen.

visgraat

Het heeft een nogal luxe uitstraling en wordt gekenmerkt door het plaatsen van elementen in een hoek van 90 °, wat de plaatsing van de vloerplaat herhaalt. Dit ontwerp wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende ondersoorten, zoals de Franse visgraat, de dubbele visgraat of de driedubbele visgraat die op weven lijkt.

Op de foto is een badkamer met smalle rechthoekige tegels van verschillende kleuren met een kerstboomlay-out.

diagonaal

Dankzij de diagonale installatie is het niet alleen mogelijk het oppervlak te decoreren, maar ook de kleine gebreken te verbergen en de grenzen van de badkamer visueel uit te breiden. Voor een dergelijke methode worden meestal vierkante tegelproducten gebruikt, met een mono- of patroonontwerp. Het enige negatieve is dat er na het voeren veel overtollig materiaal is.

Met opstand

Het gaat om de verdeling van een kamer per kleur in twee delen, waarbij de bekleding van het lagere niveau donkerder tinten heeft, en de bovenste laag is licht of vice versa. Met deze stijl kunt u de ruimte lager of breder maken.

modulaire

Ziet er geweldig uit, zowel op de muren als op de vloer. Gebruik voor een modulaire lay-out en creëer een interessant geometrisch patroon ten minste drie tegelelementen met verschillende afmetingen.

lineair

Biedt de mogelijkheid om een ​​tegelafwerking toe te passen in verschillende kleuren, die in willekeurige volgorde in de vorm van golvende, vaste, onderbroken of parallelle lijnen kunnen worden gerangschikt.

De foto toont het interieur van de badkamer, met een muur bekleed met mozaïektegels met een lineaire lay-out.

tapijt

Op deze manier lijkt het op het paleis, dat een prachtig geometrisch patroon heeft. Betegeld tapijt of paneel kan verschillen in heldere patronen op een gewoon canvas of worden omlijst met een gekleurde rand.

Het sieraad

Het kan het meest uiteenlopende, ingewikkelde ontwerp en sierlijke ornament hebben met afwisseling van verschillende opties voor het leggen en gebruiken van tegels of mozaïeken in drie of meer tinten.

Aanbevelingen van de locatie in vorm en grootte van tegels

Enkele eenvoudige tips:

  • Rhombus-producten zien er beter uit in een ruimere badkamer. Wanneer u dit formulier in verschillende kleuren gebruikt, kunt u een driedimensionaal effect op het vlak maken. Een dergelijk ontwerp wordt vaak op de vloer gebruikt of wijst kleine accentplots toe.
  • Een uitstekende optie is een verpakkingsschema, in de vorm van verticale strepen van grote rechthoekige of vierkante tegels, in het midden van een grote muur.
  • Een bijzonder interessant resultaat kan worden bereikt door een varkensmodel of een baksteen te combineren met andere betegelde soorten. Dankzij deze oplossing is het niet alleen mogelijk om problemen met het versieren van hoeken te voorkomen, maar ook om zonering van de ruimte te bereiken.

Kleur tegel lay-out functies

De klassieke en vrij gangbare oplossing is om het bovenste deel in een lichte kleur te ontwerpen, en het onderste in een donkerdere, met behulp van een duidelijke trottoirrand. Deze lay-outoptie mag echter niet worden gebruikt in een kleine badkamer. In dergelijke ruimtes is het beter om er uit te zien als een monofone tegel in beige, olijf, lichtbruin, grijs of wit. Bij het verfraaien van een kleine badkamer met een tweekleurenbekleding, is het wenselijk dat de geselecteerde elementen niet veel met elkaar contrasteren.

De foto toont een beige varken met een lappendeken op de muren in de badkamer.

Lay-outvoorbeelden van tegels op de vloer

De meest optimale oplossing wordt beschouwd als een klassieke vierkantvormige tegel, die een kleine afmeting heeft, maar afhankelijk van het interieurontwerp kan een verscheidenheid aan opties worden gekozen, bijvoorbeeld gecombineerde veelhoekige, afgebeelde of romboïde elementen die absoluut elke reeks hebben.

De foto toont een badkamervloer met een chaotische lay-out van veelkleurige tegels met krullende vorm.

Om het eentonige en saaie vloerontwerp te verdunnen, is het passend om een ​​grote en kleine decoratieve tegel te combineren.

Fotolay-outs tegels op de muren

Mozaïek en de meest gevarieerde tegelafwerking van een grote, standaardmaat, vierkante of rechthoekige vorm worden vaak gebruikt voor wanddecoratie. Houd bij het ontwerpen van een ontwerp allereerst rekening met de afmetingen van de badkamer, bijvoorbeeld in een kleine kamer, het is beter om de afwerking in lichte tinten te gebruiken met metselwerk in de vorm van verticale strepen.

De foto toont een badkamer met een muur versierd met rechthoekige tegels van blauwe tint met een kerstboomlay-out.

Voor de juiste keuze van het legschema moet u de muren van de kamer nauwkeurig meten, rekening houdend met de opening vanaf de deur, nissen en projecties. In een kleine ruimte is het beter om een ​​tegel met een glad oppervlak te gebruiken of reliëfelementen te gebruiken om kleine gebieden te markeren.

Tegelcombinaties op het toilet

De meest populaire oplossing voor het toilet, is om de muren half af te werken met een stoeprand. Deze optie neemt een beetje de hoogte van de kamer in, maar maakt deze meer volumineus.

Plaats in een smalle kamer geen lange betegelde strook achter het toilet, omdat dit de ruimte verder zal uitrekken en verkleinen.

Originele lay-outideeën

Een nogal niet-standaardoptie is fragmentarische stilering, die uitgaat van een achtergrondtegel met één kleur met spatten, inserts en accentcontrasten, of een caleidoscoopopstelling waarmee u ongebruikelijke patronen en vormen kunt maken met betegelde elementen die niet op elkaar lijken. Ook niet minder interessant is de lay-out van de spray of patchwork, die veelkleurige tegels bevat in een chaotische of ordelijke plaatsing.

De foto toont een witte ruitvormige tegel met heldere insluitsels op de vloer en op de muren in de badkamer.

Fotogalerij

Dankzij de lay-out van de tegels, is het mogelijk om een ​​verscheidenheid aan interieurconcepten te belichamen en een uniek ontwerp te creëren, zowel in een grote als een kleine badkamer.

Laat Een Reactie Achter