Bed in de woonkamer: soorten, vormen en maten, ontwerpideeën, lay-outopties

Als de afmetingen van het appartement het niet mogelijk maken om een ​​apart bed voor de eigenaren of gasten te regelen, kunt u een bed in de woonkamer regelen. Laten we verschillende meubelopties voor een droom bedenken die niet alleen een gezelligheid creëren, maar ook zorgen voor een comfortabele accommodatie in de kamer. Maak uzelf vertrouwd met interessante oplossingen, foto's van echte interieurs.

Soorten bedden in de hal

Moderne ontwerpers bieden zowel standaard als vrij ongebruikelijke bedden voor de woonkamer.

Bed-podium

Om ruimte in een kleine ruimte te besparen, is het ontwerp in de vorm van een podium perfect. Het combineert een matras en een frame met laden die de rol van een kledingkast spelen: beddengoed of kleding worden erin gedaan.

De foto toont een comfortabel uitschuifbaar bed-podium met bovenaan een extra zitgedeelte.

Slaapbank

Deze beslissing wordt gekozen door de eigenaren van kleine appartementen, bijvoorbeeld Chroesjtsjov. Het voordeel van een slaapbank is dat deze eenvoudig kan worden opgevouwen en verandert in een volwaardige plek om gasten te ontvangen: het enige dat overblijft is een comfortabele salontafel te kiezen die u gemakkelijk door de kamer kunt verplaatsen.

Op de foto is een stijlvolle slaapbank uitgeklapt.

Bed transformeren

Dit is het geval wanneer u niet hoeft te kiezen tussen functionaliteit en modieus ontwerp. Het hefmechanisme maakt het gemakkelijk om het bed in de ingebouwde nis te verbergen en tot 80% van de ruimte te besparen. Als het interieur is ontworpen in de stijl van minimalisme, dan is het meubilair dat overdag is verborgen een goede oplossing.

Op de foto is er een Scandinavische woonkamer, waar het oprolbare bed zich alleen 's nachts ontvouwt.

slaapbank

Ergonomisch meubilair met twee niveaus wordt meestal door gezinnen met kinderen verkregen, maar het gebruik in de woonkamer is ook gerechtvaardigd. Ten koste van de tweede "verdieping" verdubbelt het aantal ligplaatsen zelfs of verdrievoudigt.

Babybedje

De indeling van de woonkamer in combinatie met de kinderkamer heeft een aantal kenmerken:

  • je kunt geen wieg bij de ingang plaatsen - de geluiden zullen door de deur dringen en de slaap verstoren;
  • het is beter om een ​​recreatiegebied te maken, geen kinderhoek - het is beter om het bij het raam te plaatsen;
  • het bed moet worden gescheiden door een luifel of scheidingswand, zodat het kind een persoonlijke ruimte heeft, vooral als we het over een tiener hebben.

Op de foto scheiden dikke gordijnen de kinderhoek van de rustruimte.

Hoogslaper

Als de hoogte van het plafond in het appartement dit toelaat, is een zolderoplossing een buitengewone oplossing voor het combineren van de woonkamer en slaapkamer. Een dergelijk arrangement zal creatieve mensen tevreden stellen, nieuwe sensaties geven en waardevolle meters onder het bed vrijgeven.

Op de foto is er een kleine lichte woonkamer waarin twee mensen met pensioen kunnen gaan:
"op de zolder" en in een gezellig recreatiegebied hieronder.

Stoel bed

Een multifunctionele stoel in één beweging wordt een eenpersoonsbed en verzamelt geen extra ruimte wanneer deze wordt gemonteerd. Sommige modellen hebben een opbergdoos.

geïntegreerde

Dit bed is een ideale vondst voor diegenen die hun bed in een kast willen verbergen die is uitgerust met planken voor opslag.

Op de foto staat een opklapbed dat, wanneer het wordt opgevouwen, de doorgang naar de werkplek vrijmaakt.

Op de foto is een witte koptelefoon die veel handige functies combineert.

De vorm en de grootte van de bedden in het interieur van de kamer

Tegenwoordig biedt de markt een ruime keuze aan slaapmeubelen. Het verschilt in vorm en grootte, bijvoorbeeld:

  • Round.
  • Groot tweepersoonsbed.
  • Mini bed.
  • Halfronde.
  • Rechthoekig.
  • Square.

Op de foto is de slaapbank klaar.

Welke maat u kiest om te slapen, hangt af van de oppervlakte van het appartement.

Hoe leg je een bed in de woonkamer?

Splits de ruimte op de juiste manier in zones om glazen of gipsplaatafscheidingen te helpen. Er zijn meer eenvoudige opties - in een kleine woonkamer kunt u de ruimte isoleren met een rek of kast, of de meubels verbergen om achter een scherm te slapen. Als u een bed in de woonkamer gebruikt in plaats van een bank, zal dit weinig verschillen van een gewone slaapkamer: in dit geval hebben bezoekers extra fauteuils of stoelen nodig.

Op de foto is er een sneeuwwitte woonkamer, waar de privézone wordt gescheiden door een lage scheidingswand.

U kunt een kamer visueel een zone instellen met verschillende wandafwerkingen. De gecombineerde opties zien er nieuwsgierig uit wanneer het meubel (of de scheidingswand) in het midden van de woonkamer wordt geplaatst en het gordijn daarnaast wordt opgehangen.

Ontwerpideeën voor de woonkamer

De woonkamer kan de hoofdruimte in het huis worden genoemd. Gezinsleden brengen hier veel tijd door, dus het ontwerp moet zorgvuldig worden doordacht. De originele ideeën die hieronder worden gepresenteerd, kunnen ook worden verzameld door studio-eigenaren, zodat ze niet hoeven te "slapen in de keuken".

Interieur met een bed en een bank

Als het beeldmateriaal van de woonkamer hoger is dan 20-25 vierkante meter, dan pas en bed, en de bank zal niet moeilijk zijn.

Op de foto is de hoekbank gescheiden van het slaapgedeelte door een witte plank met open planken. Zonering wordt ook bereikt door de muur in een contrasterende kleur blauw.

Woonkamer met nis

Vooral het gezellige bed kijkt in de nis. Samen met de textiel nis verandert in een geheime kamer, afgeschermd voor nieuwsgierige blikken.

Met twee bedden

Zelfs een gezin van vier personen kan worden ondergebracht in de woonkamer, als deze is uitgerust met een opklapbare bank en twee bedden boven elkaar.

stijgende

Zo'n opklapbed in hightech-stijl geeft het interieur een speciale chic en originaliteit, maar het zal de privacyzone niet verbergen, maar zal er wel aandacht aan schenken.

Ontwerpoplossingen voor bedden in verschillende stijlen

Het bed is het centrale attribuut waarrond de ruimte wordt gevormd en de stijl wordt gevormd. Aanhangers van minimalisme geschikt bed, verborgen achter de deuren met luchtcompartiment. Aanhangers van het hok zullen het bed-podium en de zonering op prijs stellen met behulp van effen gordijnen: lichte stof zal de brutaliteit van de afwerking verminderen. Een breed tweepersoonsbed is het beste voor moderne klassiekers.

Liefhebbers van Boho houden van zonering met een gesmede grille en een kleurrijk palet. Meubels met natuurlijke decorelementen of uit de reeks passen in de ecostijl.

Fotogalerij

Met succes geselecteerde fragmenten van het decor en een goede planning maken het ontwerp van de slaapkamer-woonkamer organisch en origineel.

Loading...

Laat Een Reactie Achter