Modern keukenontwerp 12 vierkante meter. m

Keuken - de personificatie van bruikbaarheid, esthetiek, netheid, huis haard, de kamer waarin er vergaderingen zijn, communicatie van familieleden. Op verschillende momenten van de dag moet dit deel van het huis een gepaste rustgevende en inspirerende indruk nalaten. Moderne types van het interieur stellen u in staat om comfortabel de meest niet-standaard kamers uit te rusten, en een keukenontwerp van 12 vierkante meter. m is ontworpen om niet alleen praktisch, maar ook exclusief te zijn en combineert een werkplatform met een eethoek, inclusief een bar, een bank.

Bij het kiezen van een plan is het de moeite waard om het aantal mensen, de noodzaak en frequentie van het gebruik van kook- en eetruimtes in overweging te nemen; het type lay-out hangt af van hoeveel gezinsleden tegelijkertijd dineren, welke activiteiten of activiteiten je moet organiseren in de keuken, welke dingen je moet bewaren, of er huisdieren zijn, of er gasten zullen zijn.

Lineaire indeling

De meest populaire, praktische, functionele methode voor keukenplanning is 2 m breed. De belangrijkste actieve punten zijn de kachel, koelkast en spoelbak op één rechte lijn of verbonden door een driehoek, en het vrije deel van de keuken kan worden gebruikt als een eetkamer, die in een ander deel kan worden georganiseerd naar huis.

Onder de tekortkomingen - de mogelijke locatie van de eettafel aan het einde van de keuken. Aanvaardbare stijlen - minimalisme, modern, supermatisme. Het is belangrijk om de locatie van donkere tinten op ooghoogte en hoger te vermijden, waardoor de indruk van een strakke keuken ontstaat.

Twee regels lay-out

Als de breedte van de keuken 1,5 m in het gangpad is, misschien een opstelling met twee lijnen en parallel aan het meubilair. De rechthoekige tafel zal de langwerpige keuken visueel vergroten. Als het grootste deel van de keuken is gewijd aan het eetgedeelte, kunnen de tafel en stoelen worden gekozen voor elke smaak. Het is beter om de bovenste rij kluisjes te verlaten, open planken op hun plaats te installeren, of beter - schilderijen, of liever transparante glasconstructies.

Met een indrukwekkende plafondhoogte mag de verlichting niet overmatig worden verhoogd, zodat de keuken niet op een put lijkt. Hoogstwaarschijnlijk zullen wandlampen nuttig zijn. De aanbevolen zonering van het werkgebied is een speciaal ontwerp van de muur.

U-vormige lay-out

Voor een rechthoekige ruimte is de U-vormige opstelling van meubels goed geschikt, maar voor een harmonieus gebruik van de keuken mag de lengte van de zijkanten niet groter zijn dan 1,5-2,5 m, en de lengte van de dwarsbalk moet meer dan 2 m zijn. De keuken, in combinatie met woonkamer. Langs de "dwarsbalk" met een raam kan een bank of zeldzame meubels worden geplaatst.

L-vormige lay-out

Een ideale keuze voor een vierkante keuken en een groot gezin. Veel kluisjes, de meest uitgebreide werkruimte, uitgestrektheid voor een verscheidenheid aan meubels en huishoudelijke apparaten, waaronder een wasmachine en eindigend met een wijnkast. Met dit type interieur kan de eigenaar de meest gewaagde ideeën van de keuken met succes implementeren.

C-vormige lay-out

Deze lay-out is geschikt in het geval van het combineren van de twee zones, wanneer het gebied van de aangrenzende kamer wordt verkleind ten gunste van het vergroten van de keuken. Als er geen noodzaak is in het werkgebied van de keuken, past de apparatuur in een minimaal formaat: een koelkast die onder het werkblad kan worden verwijderd, een oven met magnetronfuncties, een tweepitsfornuis, een toog die een grote eettafel vervangt.

Type keuken van het eiland

Dit type interieur veronderstelt een gedeeltelijke rangschikking van meubilair in het midden, in de vorm van een eiland of een schiereiland (aan de muur), los van de hoofdrij van kasten, op een voldoende vierkant oppervlak, rekening houdend met het aantal familieleden en hun voorkeuren, wat vrij acceptabel is voor één persoon of een stel zonder kinderen . Het eiland is een eethoek, een kookplaat en opslagruimte met een moderne en stijlvolle uitstraling.

De aanwezigheid van 1,2 m breedte tussen het eiland en een aantal kasten vormt de basis voor dit type interieur. Laden met gerechten kunnen onder de stoelen worden geplaatst. Kleine stoelen met hoge poten, rond dezelfde compacte eettafel, zullen handig zijn om een ​​gezelschap van meerdere personen te ontvangen in het geval van ontvangst van gasten.

Over stijlen

Hoe u een keukenstijl kiest die bij u past.

klassiek

De massieve meubels, natuurlijke afwerkingsmaterialen, gebeeldhouwde gevels, elegante decoraties zijn attributen van de klassieke stijl. Het decor omvat de plaatsing van moderne huishoudelijke apparaten die niet passen in de strikte stijl, in de kasten, veel vrije ruimte, en natuurlijk bruikbaarheid, elegantie, verfijning, comfort en schoonheid.

minimalisme

Kenmerkend voor minimalisme: het minimale aantal dingen, de minimale inrichting, de beperking van kleuren, maximale functionaliteit, veel ruimte en licht, reguliere geometrische vormen van compacte objecten, vrije voorkeur voor materialen. Met de overschatte kosten van dergelijke meubels, is het voordeel dat alles in zo'n keuken wordt geplaatst. Voor keukenontwerp 12 sq. Minimalisme is een acceptabele oplossing, maar zijn er niet teveel lege ruimtes op de ascetische en ordelijke "beelden"?

High-tech

Glas, metaal, glanzende oppervlakken, eenvoudige vormen, apparatuur met mechanische apparaten, drukknoparmaturen met een "stuurwiel" kunnen een keukenruimte in een echte afstandsbediening van een ruimtevaartuig veranderen.

"High-technology" is goed met minimalisme, loft-stijl of andere, met de nadruk op functionaliteit, eenvoud. De kunstmatigheid van materialen, de transformatie van vormen, de koude glans, de afwezigheid van handgemaakte snuisterijen - dit alles kan een herinnering aan succes zijn, maar sommige keukens staan ​​niet in de weg van enige "warmte".

Country muziek

Romantiek, comfort, warmte, structuur van ongepolijste oppervlakken, decor gemaakt van natuurlijke monsters van jacht en visserij onderwerpen, aardewerk, handwerk, een open haard, een schommelstoel zijn componenten van de sfeer van een echt landhuis. Land is opmerkelijk, niet alleen vanwege de landelijke eenvoud, maar ook vanwege de oorsprong - een schijn van een Russische hut, een Amerikaanse boerderij, en misschien een Zwitsers chalet in staat is om 12 vierkanten op een moderne manier te belichamen in de keukenplanning.

Verschillende ontwerpaanbevelingen

Voor keukeninterieur 12 vierkante meter. m, grenzend aan het balkon, zijn er ook tal van opties om de situatie interessante functies te geven. Een partitie die bij een balkon hoorde, kan bijvoorbeeld fungeren als een toog of als ondersteuning voor een nieuw aangekoppelde kast. En de uitgang naar het balkon kan worden gemaakt in de vorm van een boog of versierd met een glazen deur (u hoeft alleen te zorgen voor de isolatie van het balkon bij koud weer).

Bestemmingsmethoden:

  • meubilair met de methode van zijn opstelling;
  • ontwerpkenmerken van de ruimte - podium, nissen, bogen, scheidingswanden, halve wanden;
  • verlichting;
  • plafonds met meerdere niveaus.

Met een plafondhoogte van 2,5-2,7 m kunnen headsets het plafond zelf bereiken, wat extra volume zal creëren - voor het opbergen van keukengerei en het verbergen van de omtrek van de kap of andere doeleinden.

Textiel in de keuken wordt vaak vuil, absorbeert geuren: het is beter om het te vervangen door een alternatief voor een materiaal dat tolerant is voor frequent wassen en bestand is tegen het binnendringen van vet.

Uitlaat in de keuken van 12 vierkante meter is van het grootste belang: met zijn onvoldoende functionaliteit zullen de aanwezigen gedwongen worden om alle dampen van het voorbereide voedsel in te ademen.

Om ruimte te besparen voor een eethoek met een hoekig keukenontwerp van 12 m2, kunt u een scharnierend werkblad en dezelfde stoelen plaatsen met een steun haaks op de muur: wanneer de lunch is voltooid, worden de vaatjes in de gootsteen verwijderd en keert het werkblad terug naar de niet-werkende verticale positie.

Bij het ontwerpen van keukenprojecten van 12 m², wordt een diagonale methode voor het leggen van tegels die zich visueel uitstrekt, beschouwd.

Over kleurenpalet

De wens om met zijn ontwerp een onvergetelijke sfeer in de keukenruimte te creëren, gaat vaak gepaard met extravagante technieken, waaronder de kleurkeuze, die verre van matig is. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat lichte kleuren en hun vlekken visueel elke ruimte vergroten, en een keukenontwerp van 12 vierkante meter zal alleen maar van deze techniek profiteren.

Het plafond, de voorkant van de set, het meubilair en de vloer kunnen witte of pastelkleuren hebben en de heldere accessoires zullen ze goed markeren en de kleuren complementeren. Verzadigde kleuren beperken de ruimte en maken objecten minder volumineus. Voor de westkant is het aan te bevelen om de keuken in groene en gele kleuren, oranje muren, witte meubels te ontwerpen. Voor goed verlichte, meer improvisaties met donkere kleuren zijn mogelijk. Wit, zwart, lila - een palet voor een ruime keuken. Overweeg wat gedurfde kleuroplossingen voor de keuken.

Bruin in de keuken

Bruin - passend bij de meeste afwerkingsmaterialen, universeel voor de keuken van elke stijl, praktisch, gecombineerd met elke kleur (het wordt fris met blauw, lila en minder streng met roze en warme tinten), psyche-vriendelijke kleur. Ziet er goed uit met lichte muren, in een ruime verlichte woning met grote ramen. Onjuist gebruik van bruin kan in verband worden gebracht met somberheid, en donkerbruin is zelden succesvol bij rood, maar een bekwame combinatie van tonen is een beetje bruin met wit, geeft een winnende optie, geeft een gevoel van comfort, warmte. Bruin wordt aanbevolen voor klassiekers, Engelse stijl, loft, land.

gouden

Golden is een kleur van luxe, veeleisend voor de verfijning van de situatie en gecombineerd met alle kleuren van de zon (beter in de verhouding 1: 3), evenals wit, zwart, grijs, bruin, blauwtinten. De overvloed aan goud is destructief: vaker zijn slechts enkele afwerkingselementen of objecten in deze kleur (kroonluchters, vazen, fotolijsten, kappen, kranen, meubelbeslag) voldoende in harmonie met prachtige details en natuurlijke materialen om het evenwicht te bewaren en de nobelheid van stijl te benadrukken.

Spoelbakken of poten van stoelen kunnen met goud worden behandeld. Onaanvaardbare overdreven pretentie in termen van decoratie, accessoires op de achtergrond van goud - dit zal de betekenis ervan verminderen en een minpuntje in het interieur worden. De westelijke kant of de wens om de keuken visueel meer verlicht te maken - de voorwaarden voor het gebruik van goud: bronzen behang, gouden pleister, messing glanzende coating. Laten we toepassen in de stijl van art deco, minimalisme, hi-tech.

Blauw of blauw?

De koele kleur van de lucht in de keuken vermindert de eetlust, vermindert de druk, past de mentale activiteit aan en wordt geassocieerd met reinheid en frisheid. Blauw is ideaal in de zomerhitte en is onredelijk koud in de winteravonden, dus is het beter om het selectief te gebruiken, het te verdunnen met gele en rode details, beperk je jezelf met blauwe gordijnen in plaats van behang of plak een muur met blauw. Ideaal bij wit, inclusief in Gzhel-schilderij Chinees porselein, Spaanse tegel; goed met neutrale kleuren, turkoois, lila, paars, zwart, goud, groen. Toepassen in de stijl van Art Deco, Provence, Empire, Scandinavisch.

Vriendelijk geel

Een succesvolle oplossing voor een donkere of kleine keuken, de kleur stimuleert activiteit, vertering, doet het interieur herleven, is optimaal als accessoire (gordijnen) of als achtergrond, omdat het teveel aan banden kan verteren.

Het heeft veel schakeringen: citroen, olijf, room, perzik, zand, houtachtig, die elkaar perfect aanvullen en worden aanbevolen voor het schilderen van muren en het verfraaien van een keukenset. Geel ziet er gebalanceerd uit met grijs, wit geeft een gloed, groen wordt levendiger en met roze wordt het interieur malser.

Rode keuken

De kleur van extraverten en onvermoeibare originelen, bewegende en gastvrije mensen, heeft een groeiende en benaderende eigenschap voor de perceptie van objecten, verhoogt de druk en eetlust. Geschikt voor ruime keukens, maar in grote volumes vervelend.

Opgemerkt moet worden dat heldere maar gedempte tonen het effect van oververzadiging elimineren in twijfelgevallen, ze zijn bijna altijd win-win in combinatie met anderen, dat er warme, verwarmende, kleurverbeterende en koude, verfrissende tinten van belang zijn voor de noordelijke of zuidelijke kanten van de wereld. Dezelfde kleur kan behagen of onderdrukken: rood wordt in evenwicht gehouden door het tegenovergestelde - blauw, maar aangenamer in een snaar met lichtblauw. Het wordt zelden gebruikt als de belangrijkste, en vaker voor het introduceren van een impuls in het totale bereik.

"Vijftig nobele tinten"

Gray zal zich concentreren op rust, frisheid, verfijning van de haard, neutraal en veelzijdig, in staat om de charme van elke kleur te benadrukken. Grijs vergemakkelijkt de verzadiging van de interieurdecoratie, verbetert de schoonheid van natuurlijke materialen, is ideaal en praktisch als achtergrond, het wordt als nobel beschouwd, aanvaardbaar voor klassiekers, art deco en hightech. De keuken is onberispelijk klassiek wit met grijs, maar in een snaar met een andere kleur - lila, rood, lichtgroen, beige - grijs - metaal, asfalt, grafiet, zilver - creëert een nieuwe sfeer. Veel materialen - tegels, parket, graniet, hout zien er goed uit op een grijze achtergrond.

Nauwkeurig zwart: "succesvolle composities"

Zwart is de kleur van extravagantie, hightech, industriële, eigentijdse stijl, met wit als een klassiek en art deco, goed in helder verlichte keukens, niet voor het aankleden van kleine kamers, het zal de verfijning van stijl benadrukken in slechts een kleine hoeveelheid, maar het overwicht ervan geeft een negatief wegingseffect. Zwart is vooral goed met wit en rood.

Touring

Wit is de kleur van zuiverheid, verfrissend en uitbreidend, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met het ontwerp van de kamer, de kleur die verder gaat dan de concurrentie. Qua marmering verliezen donkere kleuren wit en met betrekking tot zorg in de praktijk is de kwaliteit van materialen van groter belang.

De kleur zal niet al te formeel zijn in de keuken met warme verlichting, maar ook met de toevoeging van heldere details, daarnaast zijn er veel tinten wit: melkachtig, blauwachtig, dicht bij pastel. Klassiek, Provence, minimalisme, country - populaire stijlen die wit gebruiken.

"Neformal"

Voor paars is de meest geschikte Scandinavische stijl, fusion, pop art, hightech, modern. Vanwege het overweldigende mentale effect wordt het zelden gebruikt voor decoratie in zijn pure vorm.

Geel, wit, lichtbruin, van materialen - goud, brons, hout - de meest spectaculaire omringd door paars.

Uit deze overwegingen volgt dat de ruimte, met een oppervlakte van 12 meter, veel kansen biedt die zich bij de volgende reparatie kunnen voordoen, waardoor de keuken van uw dromen tot in de perfectie wordt gebracht. Het zou moeten zeggen, het interieur van de keuken is 12 vierkante meter. m is geschikt voor de realisatie van elke stijl, en de creatie ervan is een individueel proces en niemand heeft de combinatie van aanwijzingen met een niet-standaard benadering al geannuleerd.

Bekijk de video: Eensgezinswoning Barendrecht. REMAX Makelaarsgroep Barendrecht (Oktober 2019).

Loading...

Laat Een Reactie Achter