Keukenontwerp 15 vierkante meter. m. - kies de juiste optie

Hoe meer ruimte in de keuken, hoe comfortabeler de gastvrouw zich voelt. Omdat ze de mogelijkheid heeft om alle keukenaccessoires op hun plaats te plaatsen. Bij het kiezen van een stijl hoef je jezelf niet te beperken, omdat de lay-out van een grote keuken dat kan zijn. Ontwerpers raden vaak aan overgangen naar de woonkamer te maken om de bruikbare ruimte van het huis te vergroten. Soms betekent dit dat de muur moet worden gedemonteerd als deze niet bij de dragers hoort. Experts worden aangetrokken door het feit dat het keukenontwerp 15 vierkante meter is. m. suggereert veelzijdigheid, verscheidenheid aan opties. Voor het ontwerp van een dergelijke ruimte is het wenselijk dat de eigenaar een idee heeft van de basistechnieken van het ontwerp. Dit zal toelaten om op competente wijze te experimenteren met de inrichting van het interieur.

Interieur decoratie

Omdat u in de keuken niet alleen de stijl kunt kiezen, maar ook de indeling van de kamer zelf, staan ​​de eigenaren voor een interessante vraag: welke van alle soorten ontwerpen moet u kiezen?

U kunt alle afwerkingsmaterialen, meubels, sanitairaccessoires gebruiken. Dezelfde headset hoeft niet noodzakelijk langs de muur te worden gebouwd om comfortabel te voelen. Ontwerptrends zijn zodanig dat keukeneiland of toog nu in de mode is. Versies met G- en P-vormige structuren raken stilaan verleden tijd.

In het ontwerpstadium moeten alle details van tevoren worden verstrekt. Alleen een competente benadering van de indeling van de keuken kan uitstekende resultaten garanderen. En de sfeer in de ruimte zal direct afhangen van de succesvolle implementatie van ideeën. Gebruik hiervoor potloodschetsen, 3D-modellering en andere architecturale methoden. Gewoonlijk zijn professionals van het bedrijf bezig met vergelijkbaar, maar eigenaren kunnen zelfstandig de noodzakelijke computerprogramma's beheersen.

Ondanks het feit dat contact opnemen met deskundigen extra kosten met zich meebrengt, kan hun hulp bij het interieurontwerp van onschatbare waarde zijn. Ook zal het zichzelf toestaan ​​om te controleren.

Ontwerp hoogtepunten

Voordat u met de interieurdecoratie begint, moet u rekening houden met de ergonomische werkruimte. De gastvrouw moet bewegingsvrijheid hebben en begrip hebben voor de logica van de plaatsing van alle keukengerei. Zo wordt het hoogtepunt van het interieurontwerp de juiste keuze voor een meubelenset. Hij moet niet alleen in de stijl passen, maar ook de beweging garanderen zonder extra inspanning. Om alle processen te optimaliseren, is het belangrijk om een ​​juiste opstelling van apparatuur en dozen te bieden.

Dit zal toestaan:

  • Bespaar tijd;
  • Bespaar energie op koken;
  • Om alle bewegingen gecontroleerd gezoet te maken;
  • Voorzie aanvullogistiek in de vakken.

Gebaseerd op het begrip van hoe de kamer eruit zou moeten zien met meubels, kunnen eigenaren ontwerpmomenten plannen. Vervolgens geven we hun hoofdtypen op.

Afwerking

Er is een breed veld voor creativiteit. Elke textuur van fineermateriaal is toegestaan. Omdat niet iedereen weet hoe hoogwaardige afwerkingswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, is het aan te raden deze aan professionals toe te vertrouwen. Soms bespaart het zelfs geld. Het is belangrijk om een ​​bedrijf met goede recensies te selecteren.

plafond

Aangezien de omgeving van de ruimte behoorlijk agressief is, moet het plafondoppervlak bestand zijn tegen temperatuurveranderingen en neutraal tot vocht. Het is wenselijk dat het materiaal van het plafond gemakkelijk wasbaar was. Het gebruik van een spandoek dat wordt gekenmerkt door hoge operationele eigenschappen is toegestaan. Het is gemakkelijk om voor hem te zorgen. Mat oppervlak vervaagt niet. Bovendien kunt u hangende structuren van gipsplaat, houten balken gebruiken. Het is belangrijk om gematigdheid te observeren en de noodzaak voor lokale verlichting te onthouden.

Bank in de eethoek

wanden

Omdat het gebied u toestaat te variëren met de afwerking, moet het materiaal worden geselecteerd op basis van de stijl van de kamer. Lichte kleuren helpen om de ruimte verder uit te breiden, en donkere kleuren maken het mogelijk om smaller te worden. De temperatuur van de tinten hangt af van de richting van het licht waarop de kamer zich bevindt. Als er voldoende zonlicht uit de raamopening is, kunnen verfrissende kleuren worden gebruikt.

Als het interieur van de keuken wordt gekenmerkt door een gebrek aan licht, kan dit worden gecompenseerd door warme tinten. Experts raden het gebruik aan van praktische materialen om naar de kamer te kijken. Het kan wasbare tegels of behang zijn. Ver van de plaat kunt u de muren decoreren met houten panelen of decoratieve schilderijen.

Paul

Er zijn ook serieuze eisen aan de vloer, omdat deze regelmatig wordt blootgesteld aan mechanische belasting. Het moet duurzaam zijn en gemakkelijk te reinigen. Mogelijke opties zijn keramische graniet en laminaat uit de 33e klas. Meer budgetdekking zal veel minder duren. Als u van plan bent een keuken-woonkamer te ontwerpen, is het toegestaan ​​om verschillende soorten vloeren te gebruiken. Het kunnen keramische tegels in het werkgebied zijn en laminaat in de buurt van de eettafel.

Meubilair en accessoires

Wanneer de eigenaren besluiten om een ​​stijlvolle en originele keuken te maken, is het het beste om meubels op bestelling te maken. Hiermee kunt u de perfecte textuur kiezen voor het ontwerp van de keuken. De stijl kan elk zijn. Fans van klassiekers kunnen op houten gevels of kolommen in het interieur blijven.

Kenners van sobere stijlen houden van meubelsets met ingebouwde apparaten. Met dit laatste kunt u waardevolle ruimte besparen zonder deze te overspoelen met onnodige decoratie-items. De populariteit van stijlen als de Provence of het land is te danken aan het gebruik van natuurlijke houtmaterialen en het creëren van een gezellige huiselijke sfeer.

Accessoires zijn afgestemd op een bepaalde stijl. Dit zijn elegante producten gemaakt van edele materialen (bijvoorbeeld waardevolle boomsoorten) of onschuldig aan hoogwaardige textielsoorten. Voor decoratie worden ook kleipotten, keramische vazen ​​en verschillende schilderijen aan de muren gebruikt. Het is belangrijk om te voldoen aan de maatregel.

Lay-out opties

Wanneer het gebied u toestaat om te zwerven, kunt u naar eigen goeddunken over een nuttig kwadrant beschikken. Overweeg verschillende populaire opties voor de lay-out van het modelformulier.

Lineaire lay-out met keukenkast

Deze optie is alleen bedoeld als laatste redmiddel, wanneer het onmogelijk is om iets anders te doen. Voor de lineaire configuratie van de meubelset maakt de gastvrouw elke dag vervelende runs.

U kunt echter gebruiken om het aantal verplaatsingen eettafel met afgeronde hoeken te verminderen. Door het gebruik als werkitem kunt u een karakteristieke driehoek maken. En als u de koelkast ernaast plaatst, worden alle nadelen van de lineaire lay-out zelf genivelleerd.

Hoekopmaak voor doorloopkamer

Al klassiek is de L-vormige lay-out een waardige kandidaat voor toepassing onder de gegeven omstandigheden. Met het interieur van de keuken-woonkamer op 15 meter kunt u het werkgedeelte op intelligente wijze scheiden van de eetkamer. De prioriteit ligt bij de laatste, wat bijdraagt ​​aan een gevoel van ontspanning.

Experts raden aan om twee middelgrote koelkasten tegelijk te kopen, zodat meerdere mensen tegelijk voedsel kunnen koken. Hiermee kunt u ook de afgewerkte producten scheiden met onbewerkt. En om de ruimte te plaatsen, kunt u decoratief tapijt gebruiken voor de eethoek.

U-vormige lay-out

In de grote, ruime, rechthoekige keuken zijn verschillende versies van plattelandsstijlen gemakkelijk voorstelbaar. De enige wens voor zijn opstelling is de afwezigheid van wandkasten. Dit zal enigszins nuttig vierkant verlichten van omvangrijke meubels. Voor hetzelfde doel wordt het aanbevolen de deuren in de richting van een andere kamer te openen of te zorgen voor de installatie van een schuifconstructie.

Je moet niet zonder deuren doen, omdat de verspreiding van geuren de eigenaren kan irriteren. Ruimte besparen maakt inbouwapparatuur, opvouwbare eettafel en kleine afmetingen van het tafelblad mogelijk. Het wordt aanbevolen om muren uit te rusten met praktische planken voor het bewaren van gerechten of andere keukenaccessoires. Omdat het land door velen wordt geassocieerd met een boom, is het mogelijk om een ​​mooi paneel van houtsnippers boven de eettafel te plaatsen.

Parallelle planning

Het wordt gebruikt voor een langwerpig type kamer. Tegelijkertijd worden de verhoudingen van de gouden sectie waargenomen, wanneer tweederde van de ruimte wordt overgelaten aan een van de zones. Op het grondgebied van de werkruimte is het zinvol om de gootsteen te plaatsen voor borden en kachel, en in de eetruimte - een magnetron en een koelkast.

Zo'n samenstelling op twee rijen gaat vaak zonder deuren, en vereist daarom uitrusting met een krachtig uitlaatsysteem. Koepelkappen moeten de verspreiding van penetrante geuren voorkomen. De afbakening van zones gebeurt met de reeds genoemde methode om twee soorten vloeren te verkrijgen.

Schiereiland met erker

De compactheid van deze optie onderscheidt het van hetzelfde "eiland". Naast elkaar wordt het schiereiland gebruikt voor de snelle voorbereiding van producten. Daarnaast is het uitgerust met een mini-koelkast en een kleine kast voor het opbergen van handige gebruiksvoorwerpen. Deze optie wordt sterk aangemoedigd wanneer de eigenaren beslissen over de stijl van de appartementstudio. De erker verlicht oorspronkelijk de ruimte en de afwerking van de gevels tot de toon van de totale bekleding stelt u in staat om de rommelige ruimte visueel uit te breiden.

Een praktische tafel kan ook als universele toog worden gebruikt, waarvoor hij bovendien is uitgerust met een wijnkast. Aan deze tafel is het handig om een ​​hapje te eten met een glas wijn terwijl de hoofdgerechten worden bereid. De rest van de headset kan hoog worden gemaakt om een ​​grote kap te verbergen. Of koop een speciaal model met koolstoffilters. Het wordt gekenmerkt door zijn bescheiden formaat met dezelfde functionaliteit.

Eiland - toog

De vraag naar dit type keukenset is geweldig. Maar zelfs niet alle restaurants kunnen de accommodatie betalen. 15 vierkante meter m. sta niet toe om een ​​volledig eiland in het midden te plaatsen.

We zullen moeten kiezen tussen een mobiele optie of de weigering van de eettafel. Dat is de prijs van het oorspronkelijke eiland op het grondgebied van een moderne keuken. De bruikbaarheid verleidt echter te veel. Het vervult de functies van een werkgebied, terwijl de bar - recreatiegebieden.

Waarschuwing! Het is belangrijk om de gangpaden tussen het eiland en de muren ten minste 1 m aan elke kant te verlaten. Anders ziet de headset er te omslachtig uit.

Het wordt ook aanbevolen om alle communicatie op één plek te verbergen om ruimte te besparen.

conclusie

Het ontwerp van een grote keuken geeft eigenaren de mogelijkheid om de beschikbare ruimte correct af te voeren. Ze kunnen absoluut elke stijl kiezen voor interieurdecoratie, omdat er geen beperkingen zijn voor afwerkingsmaterialen. Deze laatste kunnen verschillende texturen hebben met als enige voorwaarde dat hun oppervlak gemakkelijk te reinigen moet zijn.

Bekijk de video: Woning van 15 vierkante meter verkocht voor euro (Oktober 2019).

Loading...

Laat Een Reactie Achter