Ontwerp eenkamerappartement van 35 vierkante meter. m: comfort en veelzijdigheid combineren

Compacte appartementen - de meest populaire onroerend goed van het moderne leven. Doordacht ontwerp van eenkamer appartement van 35 vierkante meter. Het zal ruimte creëren voor een relatief klein gebied, dat een nest van een jong gezin kan worden, een werkplaats en recreatie voor een actieve persoon, een carrière, of een handig, goed georganiseerd 'toevluchtsoord' voor een zeer volwassen persoon met een interessante hobby.

We maken gebruik van de lay-out

De interieurkenmerken van een eenkamerappartement hangen af ​​van de geometrische verhoudingen van de kamer - de verhouding tussen breedte en lengte. De hoogte speelt een kleinere rol, maar niet-standaard (4-5 m) maakt het mogelijk het bruikbare gebied aanzienlijk te vergroten, om de indeling van de tweede verdieping met een ladder over een deel van het appartement te voltooien, biedt de mogelijkheid tot een complete scheiding van recreatie- en waakzones. Cruciaal is het aantal ramen, de aanwezigheid van een balkon, uitstekende of nissen van muurconstructies.

De vrije lay-out geeft de ontwerper veel fantasie. Het ontbreken van muren die de kamer in een traditionele kamer, keuken, gang en badkamer verdelen, stelt u in staat om de grenzen van een klein appartement visueel uit te breiden. Door de woonkamer, hal, keukenruimte te combineren, de niet-dragende scheidingswanden te verwijderen en de ruimte open te laten, wordt het groter.

Zo'n verband zou geschikt zijn voor een appartement waar één persoon woont, maar is gecontra-indiceerd voor een stel of een gezin met een kind. Hier heeft iedereen een eigen hoekje nodig om een ​​sfeer van psychologisch comfort te creëren.

Het aantal raamopeningen, hun locatie biedt opties voor het verdelen van een woonkamer in odnushka in de noodzakelijke gebieden, waardoor ernstige herontwikkeling wordt voorkomen.

 1. Met de vensters op de aangrenzende muren kunt u twee gelijke ruimtes selecteren. Na de installatie van een lichte scheidingswand met een opening, zal het gezin doorloopruimtes krijgen, waardoor de structuur doof blijft en u in staat zult zijn om afzonderlijke kamers te organiseren, die twee afzonderlijke deuropeningen bieden. De slaap- en werkgebieden kunnen in dit geval willekeurig worden gepositioneerd. Als de oppervlakte van de woonkamer klein is, is het mogelijk de zones te scheiden door transparante rekken te installeren. Ze zijn handig in gebruik aan beide zijden.
 2. Eén raam in de woonkamer dicteert een andere opstelling: de zone voor waakzaamheid moet dichter bij de bron van natuurlijk licht worden gebracht - zonlicht heeft een gunstige invloed op de werkprocessen en de rustruimte moet naar het interieur van de kamer worden verplaatst met behulp van de schemering die nodig is voor een goede nachtrust.
 3. Met twee vensters langs één wand van een lange kamer kunt u de andere kant van de kamer definiëren als een slaaphoek en het voorste gedeelte naar de woonkamer geven of studeren.

Organisatie van zones voor twee volwassenen en een klein kind

Omdat we constant in dezelfde kamer zijn met andere mensen, zelfs de meest geliefden, als er enige tijd geen gelegenheid is om alleen met hen te zijn, is een psychologisch complexe taak. Het ontwerp van een 1-kamer appartement voor drie personen houdt noodzakelijkerwijs het creëren van hoeken van eenzaamheid in, waar familieleden kunnen doen waar ze zin in hebben, nadenken of gewoon even stoppen met gezelligheid.

Het kind krijgt een ruimte bij het raam, een kinderkamer met miniatuurmeubels (een kinderbedje, een ladekast, een kastje, een tafel, een doos voor speelgoed) en een zachte vloer voor spelletjes. Bij het verdelen van een gemeenschappelijke ruimte met een scheidingswand, kan de resulterende eindwand worden gevuld met een kast die gesloten compartimenten en open planken combineert. Met een dergelijke constructie tot aan het plafond kunt u gemakkelijk kinderkleren, kledingstukken voor volwassenen en boeken uitbreiden.

Het deel van de kamer dat van elkaar gescheiden is door vrij smalle zijwanden, moet worden gegeven aan een volwaardige slaapplaats voor volwassenen. De scheidingswanden kunnen worden voortgezet met glazen schuifpanelen, Japanse gordijnen en een gordijn van mousseline, waardoor de illusie ontstaat van een gesloten ruimte, en het wandoppervlak tegenover het bed voorzien van een plank, open planken van verschillende hoogten, een tv-standaard, een computerhoek en een ondiepe ladekast.

Een kleine handige werkplek is eenvoudig in de keuken uit te rusten, met een opklapbare wandtafel, waar, indien nodig, een laptop kan worden geplaatst. En het is beter om de compacte badkamer van een eenkamerappartement heel zorgvuldig af te werken om een ​​prachtige "oase van reinheid" te krijgen voor ontspanning.

De belangrijkste kneepjes van de selectie van afwerkingsmaterialen

Er zijn verschillende regels voor het afwerken en inrichten van kleine kamers. Na hen kan een appartement met één kamer groter worden gemaakt, comfortabeler om in te leven, gevuld met lucht, waardoor het gevoel van beperkte ruimte verdwijnt.

 • Gebruik lichte, witte tonen voor de muren - ze zullen de bestaande ruimte visueel uitbreiden.
 • Sluit op het behang, dat over de wanden van de woonkamer geplakt is, een grote figuur uit. Als je echt van een spectaculaire wallpaper print houdt - gebruik het ornament dan op een muur of versier met vormstukken in de vorm van een groot wandpaneel. Een dergelijke receptie maakt van een saaie woning een appartement met een twist.

Door de beperkte ruimte visueel uit te breiden en de illusie te creëren dat het totale oppervlak wordt vergroot, wordt een enkele vloerbedekking in alle kamers van het appartement gebruikt. Butt-latten (dorpels) moeten precies in kleur worden geselecteerd.

 • Gebruik geen diagonale lay-out van vloermaterialen. Deze techniek is geschikt voor grote appartementen. Als je van laminaat (vloer) houdt, probeer dan te kiezen voor opties met grote breedte. Smalle strepen, kleine stempels verpletteren een kleine kamer, maken een onnodig ritmisch patroon waar monotonie vereist is.
 • Om de oorspronkelijke hoogte van de kamer te behouden, schildert u de plinten om deze aan te passen aan de kleur van de muren of om hoogwit te gebruiken. Het plafond wordt dus optisch "opgetild" (donkere randen "brengen" de vloer naar de muren, waardoor de hoogte wordt verkleind).
 • Pak verschillende sets gordijnen op (éénkleurig, met verschillende patronen). Veranderende portières volgens de wisseling van seizoenen of de algemene bui, u zult gemakkelijk uw huis bijwerken en eentonigheid vermijden.
 • Bij het kiezen van een verzameling badkamertegels (vloer, muur), geeft u de voorkeur aan grootformaatpatronen. Kies een glans tussen de matte textuur en glanzend. Een dergelijk oppervlak, dat de silhouetten weerspiegelt, zal diepte toevoegen aan een kleine kamer.

We zetten nadelen om in voordelen

Om een ​​studio-appartement echt een complete woning voor een of meerdere personen te laten worden, is het nodig om tijdens het herstel zorgvuldig alle afstanden te meten, om de meubelopties te berekenen. Soms kan zelfs een paar centimeter een cruciale rol spelen in de mogelijkheid om het gewenste meubel op de voorgestelde locatie binnen te gaan.

Probeer bij het ontwikkelen van een ontwerpproject zoveel mogelijk gesloten opslagruimtes te bieden. Gebruik elke lege muur, de overmatige breedte van de gang, de bovenkant van de kamer rond de omtrek, elke nis. Het omheinde einde van de gang met U-vormige planken zal het mogelijk maken om een ​​kleine kleedkamer uit te rusten, die alle dingen van familieleden zal omvatten. Deze techniek helpt om te voorkomen dat de algehele kasten in de woonkamer worden geplaatst.

In plaats van de schuifdeurtjes die slechts de helft van het opbergvak openen voor gebruik, is het handiger om scharnierende deuren of een decoratief gordijn te gebruiken.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de configuratie van de gang en de badkamer. Een grote spiegel aan de muur zal helpen om de smalle ingangsruimte aan te passen, dezelfde techniek zal de grenzen van de badkamer verleggen. Als een individualist in een appartement woont, dan is het beter om een ​​aparte badkamer te combineren: in plaats van twee smalle compartimenten, heb je een vierkante kamer die comfortabeler en ruimer wordt.

Als het een workshop is

Soms is een eenkamerappartement een extra woning die wordt gebruikt als een werkplaats voor kunstenaars, een verzamelobjectopslag, een toevluchtsoord voor een onderzoeker die werkt aan intellectuele taken. In dit geval worden de lay-out en het decoratieve ontwerp van de ruimte bepaald door de kenmerken van de bestemming.

Een verzamelaar van antiek of moderne kunst moet een fatsoenlijke achtergrond bieden voor verzamelitems. Afwerkingsmaterialen van muren, vloeren en lampen moeten overeenkomen met het tijdperk: behang met een geschikt patroon, parket, plafondlijsten en brons van verlichtingsapparatuur om het culturele erfgoed van de afgelopen eeuwen effectiever te benadrukken, een rustig kleurenpallet, een minimum aan details, onzichtbare maar krachtige lampen - voor artistieke voorbeelden van moderniteit.

In een eenkamer appartement, ontworpen voor creativiteit, het genereren van nieuwe ideeën, wil ik een grote werkruimte organiseren, gebruik maken van de beschikbare vierkante meters. Maar om het belangrijkste gebied voor uw passie te benadrukken, in een ascetisch ingerichte ruimte, moet u een mini-badkamer voorzien, uitgerust met een douche, een kitchenette, om te kunnen eten, zonder het werkproces te onderbreken, een bank voor een korte rustperiode.

Odnushka in loftstijl

Het is onwaarschijnlijk dat het ontwerp van een klein appartement volledig in de loft-stijl zal blijken, omdat deze stijlrichting grote open ruimtes veronderstelt met oud metselwerk en zeer hoge plafonds, waaronder technologische buizen worden bevestigd. Echter, om enkele elementen te gebruiken om de eigenaar tevreden te stellen - amateur industrieel ontwerp van de twintigste eeuw, zou heel toepasselijk zijn in een kleine kamer.

Een winnende techniek die benadrukt dat je bij de gekozen stijl hoort, is een muur met oude klinkers die contrasteert met de rest van de gladde oppervlakken van een koude schaduw. De nodige nadruk zal worden gelegd op de open verwarmingsbuizen, "onder het metaal" geschilderd, het ventilatiekanaal in verchroomd ontwerp. Je moet ook rekening houden met de stijlkenmerken die kenmerkend zijn voor het hok en de nodige ontwerpsfeer toevoegen:

 • de aanwezigheid van grote raamopeningen (in de architectuur van nieuwe gebouwen zijn vrij gebruikelijk) zonder gordijnen;
 • het gebruik van een minimum aantal meubels van eenvoudige vormen die chroom, leer, hout combineren;
 • accenten maken van beroemde ontwerpers of replica's (verlichtingsapparatuur, hedendaagse schilderijen, kunstvoorwerpen);
 • selectie van vloeren van massief hout of imitatie van hoge kwaliteit;
 • plaatsing in de woonkamer van het tapijt;
 • visuele scheiding van de rijke kleuren van de kamerbank.

Verlaat het idee om de door u gewenste tijdschriftafbeelding volledig te kopiëren. Een paar details geven het appartement de nodige stijltoon, maar zullen geen kleine ruimte overbelasten.

    

Bekijk de video: Closing the Loop Full Film - English with Multi-Language Subtitles (December 2019).

Loading...

Laat Een Reactie Achter