Badkamer decor +60 foto-ideeën

Zonder een gezellige badkamer in het appartement is het onmogelijk om comfort te bedenken. Het ontwerp van de ruimte en de uitvoering ervan kan worden toegeschreven aan de meest tijdrovende reparatietaken. Dit komt door het feit dat de ruimte vaak wordt gekenmerkt door een bescheiden omvang. Daarom moet de inrichting van de badkamer extreem functioneel en harmonieus zijn. Om de taak van de eigenaren te vergemakkelijken, presenteren we nog een aantal nuttige aanbevelingen.

Beginselen van creatie

Het is belangrijk om te anticiperen op het toekomstbeeld van de gewenste badkamer Dit zal het mogelijk maken om zelfs in beperkte omstandigheden iets interessants te creëren. Tegelijkertijd is het niet nodig om alleen te focussen op gekochte items. Het is mogelijk om enkele decoratieve elementen met uw eigen handen te maken. Voordat je naar de winkel met designerartikelen gaat, moet je jezelf op de aanwezigheid van verborgen talenten richten. Dan moet je aandacht besteden aan een paar basisprincipes van het maken van een decor:

 1. Functionaliteit. Omdat het kwadraat van de kamer je zelden laat accelereren, is het beter om van tevoren omvangrijke en onpraktische dingen te laten;
 2. Stilistiek. Het is wenselijk om het te combineren met het interieur van het appartement;
 3. Security. Dit principe zou standaard moeten gaan. Vooral als er kinderen in de familie zijn.

Door deze eenvoudige postulaten te observeren, kunt u tastbare resultaten behalen. Laten we beginnen met de excursie over de organisatie van het decor in de badkamer met het ontwerp van gootstenen.
Shell ontwerp

Het installeren van de originele gootsteen kan het interieur dramatisch wijzigen. Samen met een niet-standaard model van sanitair wordt het decor in de badkamer een echt hoogtepunt in de stijl van het appartement. Gelukkig biedt het assortiment op de moderne markt u de mogelijkheid om voor elke smaak een apparaat te kiezen. De vorm van de schaal kan niet alleen klassiek rond zijn, maar ook asymmetrisch. Hetzelfde kan gezegd worden over het materiaal. De meest populaire zijn faience, porselein en keramische producten. Vreemd metaal en verfijnde kristalmodellen komen echter geleidelijk in de mode.

Er zijn hier geen beperkingen, omdat alles afhangt van de smaak van de eigenaar. Echter, met glasmonsters moet voorzichtig zijn. Breekbaar kristal kan kleine kinderen schaden. En de duurste optie wordt beschouwd als een elite schelp gemaakt van natuursteen. Als dit echter een getalenteerde imitatie is, verliest het decor in een stijlvolle badkamer niets. Duurzaam materiaal benadrukt op een positieve manier de luxueuze inrichting van de kamer. De operationele eigenschappen zullen de eigenaars lang tevreden houden, met behoud van de artistieke waarde voor het decor. De nadelen van stenen sculpturen zijn hun zwaarte en porositeit van de structuur. Dit laatste houdt in dat de kom verstopt wordt met huishoudelijk vuil. Exclusieve producten vereisen zorgvuldige zelfzorg.

Bekijk nu de soorten schelpen die op de markt zijn:

 • Tulp. Ondanks universele bewondering is dit model niet universeel. Niet elk badkamerdecor kan op een gebogen pootje in een witte schaal passen. Dit laatste heeft een grote invloed op de ergonomie van de ruimte, waardoor het niet mogelijk is om de ruimte onder de gootsteen te gebruiken. Voor kleine badkamers is dit onaanvaardbaar. Bloemschaalvorm is alleen geschikt in ruime appartementen;
 • Opgeschorte modellen. Dat is ongeveer deze versie van sanitaire producten kan al worden gezegd als universeel. De afmetingen van de badkamer om zo'n gootsteen te installeren zijn niet relevant. Het nadeel is de monotonie van esthetiek, die alleen kan worden overwonnen door decoratieve panelen;
 • Corner. Deze modellen worden ook gekenmerkt door hun veelzijdigheid, omdat ze zowel kunnen worden opgehangen als ingebed. Ze worden vaak gebruikt in gecombineerde badkamers;
 • False. Producten met een kast of wastafels gemonteerd in het tafelblad zijn geschikt voor een ruime kamer. Met de functionele optie kunnen eigenaren het dressoir gebruiken om items op te slaan.

De keuze van de gootsteen is dus gebaseerd op twee walvissen: de badkamerparameters en de voorkeuren van de eigenaren.
Verlichting, gebruik van spiegels

Het is nauwelijks mogelijk om een ​​badkamer in te denken zonder een grote spiegel. Dit onvervangbare product transformeert de ruimte ten goede, vult het met licht. Ontwerpers raden aan om spiegels te gebruiken om het gebied visueel te vergroten. Het gebruik van twee spiegels is volledig gerechtvaardigd als er meer dan één persoon in het appartement woont. Een verscheidenheid aan vormen en decoratieve kaders van het product stelt u in staat om de beste optie voor decoratie in elke badkamer te kiezen. Je kunt ook proberen het met je eigen handen te versieren.

Een ander belangrijk punt is de verlichting. De intensiteit van het licht is rechtstreeks afhankelijk van de perceptie van de ruimte. Krachtig licht benadrukt alle sterke punten van het interieur, creëert accenten. De vorm van de lamp kan elk zijn, maar van de omvangrijke kroonluchters is het beter om onmiddellijk te verlaten. Ze zal te veel ruimte opeten. Sommige eigenaren geven de voorkeur aan ingetogen verlichting. Het is eenvoudig te maken met behulp van een dimmer die de intensiteit van de lichtstromen aanpast. Het creëren van een intieme setting in de inrichting van een gezellige badkamer - dit is slechts een deel.
Handdoek houders

Praktisch apparaat kijkt het meest effectief op de muren. De belangrijkste soorten constructie omvatten de volgende:

 • haken;
 • Verschillende soorten dwarsbalken;
 • Elegante ringen;
 • Gecombineerde modellen.

Waarschuwing! Te koop zijn beschikbaar en vloerontwerpen.

De meest populaire en bekende houders is de haak. Dit is een budget en een eenvoudige methode om prachtige vouwen met textiel te maken. Het is echter moeilijk om het een handige optie te noemen, omdat de handdoek slecht is gefixeerd. Hetzelfde kan gezegd worden over de ringen. Ze zien er veiliger, maar nog steeds ongemakkelijk. Experts adviseren alternatieve hangende manden te gebruiken in plaats van een haak. Hiermee kunt u verschillende dingen opslaan. Ontwerpers geven de voorkeur aan compacte nissen, die zich duidelijk in het interieur onderscheiden.

Na het bepalen met het model van een verwarmd handdoekenrek voor decoratie in een gezellige badkamer, kunt u nadenken over het ontwerp van het ontwerp. Het is noodzakelijk om het te selecteren in overeenstemming met andere sanitaire voorzieningen, omdat de combinatie van verschillende elementen er smakeloos uit zal zien. Het is ook de moeite waard om meubels en verschillende accessoires toe te voegen. Zo zal het glazen model van de kast prachtig worden gecombineerd met een verchroomde handdoekhouder. U kunt originaliteit toevoegen met een vochtbestendig vinylgordijn. Verschillende toepassingen zijn ook welkom.


 

Kleur ontwerp

Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer. Als u voor een ruime badkamer elk kleurenschema kunt kiezen, moet het decor voor een kleine badkamer worden gedecoreerd met uitzonderlijk lichte tinten van decoratie. Dit komt door het feit dat donkere tonen de nabijheid van de ruimte verergeren. Het is ook wenselijk om te houden aan een enkele stijl. Persoonlijke perceptie van het kleurenpalet moet eerst komen, omdat het vermogen om te ontspannen van vitaal belang is voor elke persoon. En dit kan alleen worden bereikt door je eigen instincten te volgen. De meest populaire kleuren in de inrichting van een gezellige badkamer worden beschouwd als alle tinten van de zeegezichten, evenals pastelkleuren. Vergeet niet over verlichting. Het gebrek aan vermogen wordt gecompenseerd door heldere kleuren van de afwerking. Fel licht maakt het gebruik van donkere glans mogelijk.
Ideeën voor een kleine badkamer

Een kamer met bescheiden afmetingen impliceert een paar interessante momenten. Het bad is dus vervangen door een douchecabine met een hoekige configuratie met een afvoer op de vloer en het klassieke ontwerp van de toiletpot is vervangen door de installatie. Of ga akkoord met de optie van een zittend bad. Hiermee kunt u de beperkte ruimte beter indelen. Als afwerkmateriaal is het beter om lichtpanelen met een klein patroon te gebruiken. Het gebruik van spiegels die het volume van de ruimte visueel vergroten, wordt zeer op prijs gesteld. Samen met krachtige lichtverlichting creëren ze de illusie van ruimte op verschillende vierkante meters. Het kan zelfs een deur zijn met een gespiegeld paneel. Het is belangrijk om pakkende accenten in de hoeken te gebruiken, zodat je ogen iets te vangen hebben. Het kunnen zelfs koperen details in retrostijl zijn. Door hun gebruik kunnen de eigenaren het oorspronkelijke concept van de vorige eeuw creëren.

Bij het regelen van een kleine kamer moet het beste uit elke vierkante meter halen. Veel mensen vergeten dat er voldoende ruimte onder de badkamer is om planken te organiseren. Laden verbergen de huishoudelijke apparatuur. Ingebouwde kasten in het vlak van de wanden besparen ook bruikbare ruimte. Vooral als ze zijn gemaakt in hetzelfde kleurenpalet met rand.

In plaats van algehele sanitair de moeite waard met behulp van mini-modellen met een modulaire configuratie. Ze kunnen iets meer kosten dan gewone spullen, maar een goed decor voor een kleine badkamer ziet er hetzelfde uit. Installatie van compacte modellen is overal mogelijk. Dit kunnen wasbakken voor handen zijn, toiletpotten met het reeds vermelde installatieontwerp, hoekmodules met meerdere lagen, enz.
Rustieke tegels

Het is moeilijk om een ​​meer geschikt afwerkingsmateriaal voor de badkamer te vinden dan een tegel. De uitstekende prestatie-eigenschappen van de bekleding beschermen de wanden op betrouwbare wijze tegen temperatuureffecten en water. Duurzaam materiaal is ook rustig bestand tegen de effecten van huishoudelijke chemicaliën. Het stevige oppervlak scheurt niet voor niets, buigt niet door onder zware rechthoekige platen. Het geglazuurde kleivlak onderscheidt zich door zijn neutraliteit tot vuil, glanzende glans en pure verzadiging van kleur. Het is gemakkelijk om voor een onbrandbaar materiaal te zorgen omdat het helemaal geen vocht absorbeert. Het enige nadeel van een tegel is de zwakke thermische geleidbaarheid, waardoor het bijna altijd koud is.

En aangezien er twee hoofdtypen materiaal zijn - vloer en bekleding voor wanden, is het voor de eerste optie wenselijk om de installatie van een verwarmde vloer te voorzien. Tegelijkertijd moet de tegel zelf worden gekenmerkt door een tamelijk dichte structuur.

Waarschuwing! Hoe kleiner de porositeit van het materiaal, hoe beter de waterabsorberende eigenschappen!

Het gebruikelijke patroon voor het plaatsen van tegels is de verspringende volgorde van verschillende kleurschakeringen en accentuerende wanden. In kleine kamers is de inrichting van een minimalistische badkamer met een klein mozaïek als patroon ook welkom. Een vergelijkbaar ornament op een grote tegel verlevendigt het ontwerp, draagt ​​bij aan het gevoel van ruimte. Decoratieve technologieën zijn niet minder interessante elementen voor het interieur van de kamer. Met hun hulp kunt u een holistische afbeelding van een warm ontwerp maken. Overweeg sommige typen in meer detail:

 • Grenzen moeten worden beschouwd als bepaalde sokkels bij het leggen van tegels. Omdat ze worden gebruikt bij de voegen van vloer- en muurblokken. Deze zogenaamde potloden begrenzen perfect de vierkante meters ruimte, waardoor een complete decorcompositie ontstaat. Met behulp van dunne verbindingen kan men functionele gebieden goed onderscheiden: voor baden, wassen, enz. Ze worden zowel afzonderlijk als in een complete set verkocht met een afwerkingsmateriaal;
 • Verschillende panelen en andere soortgelijke decors verlevendigen op merkbare wijze de saaie achtergrond van monochromatische textuur van de tegel. Om hunscherp beeld te brengen, moeten ze zich op een vaste afstand bevinden. Aldus worden harmonie en symmetrie van het patroon waargenomen. Vaak bevat de afbeelding een uniek concept, geselecteerd in overeenstemming met de smaak van de eigenaar. Het kan zowel horizontaal als in een andere richting worden geplaatst. Bevriezen impliceert bijvoorbeeld een verticale structuur van het paneel. Een van de vele opties zijn meestal onderscheidende zachte budgetten, praktische functionele en verfijnde bas-reliëfpatronen. Tegelijkertijd kunnen zowel platte als convexe decors worden uitgerust met universele steunen in de vorm van planken en handdoekhaken.
 • Geglazuurde tegels wijken af ​​van de matte diepte van de schittering. Verfijnde en prachtige omlijsting laat toe om de oneindige verbeeldingskracht van elke persoon in werkelijkheid te belichamen. Je kunt je wenden tot de populaire stijl zoals modern of de Provence, maar je kunt ook je eigen ontwerpopties verzinnen. Het belangrijkste is om harmonie en interactie met de rest van het interieur van het appartement te respecteren. Om dit te bereiken, overweeg enkele aanbevelingen van ervaren professionals.
Ontwerpers aanbevelingen

Experts staan ​​altijd op het ontwikkelen van een voorlopige schets, omdat deze laatste je in staat stelt om potentiële problemen van tevoren te elimineren. De uitvoering van een exclusief decor wordt aanbevolen in de volgende volgorde:

 1. De eerste stap is om de huidige staat van het decor te analyseren;
 2. Identificeer de zwakke punten van de algemene structuur om te kiezen tussen een volledige upgrade of gedeeltelijke vervanging;
 3. Om te beslissen over de technologie van tegenover elkaar gelegen werken;
 4. Koop en bereid alles voor dat je nodig hebt.

De tijdrovende organisatie van het decor van elke badkamer omvat de oplossing van vele vragen. Bijvoorbeeld de locatie van de elementen van sanitair. Het is belangrijk om de optimale lay-out van voorzieningen te begrijpen voor verdere terugtrekking van leidingen en kranen. In een kleine ruimte is het raadzaam om ze achter muren of in compacte dozen te verbergen, als niet anders. Dit bespaart beduidende meters voor de rest van de ontwerpdetails.

De gootsteen moet tegenover de voordeur of in de verre hoek worden geplaatst. Probeer het echter uit de buurt van het bad te houden. Hetzelfde kan gezegd worden over het toilet. Deze elementen mogen niet in contact zijn.

Wanneer u een douchecabine plaatst, moet u de juiste manier kiezen om deuren te openen. Het kan links- of rechtshandig zijn.

Voor meer comfort in de afgesloten ruimte van de badkamer, wordt het aanbevolen om verschillende verlichtingsopties te gebruiken. Lokale lichtbronnen moeten afzonderlijk worden ingeschakeld. Het helderste licht moet zich in de buurt van de gootsteen bevinden. Wanneer dit licht de ogen niet zou moeten snijden.

Het installeren van ventilatiekanalen samen met verwarmde handdoekrekken helpt om de vochtigheidsgraad te normaliseren. Het is beter om hem in het lagere vlak van de toegangsdeur te monteren.

Een set in de vorm van scharnierende meubels of kunststof panelen is de beste optie in beperkte omstandigheden. In plaats van decoratieve gordijnen, is het beter om glazen of spiegelende scheidingswanden te gebruiken. Het glas kan worden gematteerd, waardoor vuil of vlekken worden voorkomen.

Verschillende ontwerpopties

Overweeg verschillende soorten badkamerdecoratie op basis van de aanbevelingen van professionals:

 1. Decoupage. Het is gemakkelijk met uw eigen handen te implementeren. Het creëren van een uniek ontwerp vereist dat de eigenaar lijm, drie lagen servetten, een contour, evenals een vernis met zachte borstels heeft. Mooie stencils zijn nodig om een ​​geavanceerd beeld te knippen - en plaats het op het vlak van de tegel. Wanneer de overdracht van het patroon is voltooid, is het product bedekt met acryllak. Trouwens, in plaats van de tegel, kunt u duurzaam glas gebruiken. De contouren van Dekupazhny zijn er ook op gelijmd en ze vullen het algemene beeld aan met LED-strips;
 2. Vintage. Handige materialen kunnen gunstig worden gebruikt voor ontwerpdoeleinden. Oude kranten zijn geweldig voor het maken van decoratieve composities. Ze worden vooraf in buisjes gerold. Houten elementen kunnen kunstmatig verouderd worden, wit geverfd. Om de capaciteit voor tandenborstels te versieren met vintage textiel;
 3. Een mand met kranten. De creatie ervan omvat het weven van vlechten uit krantenbuizen. U hebt een zelfklevende map, acryllak en mooie verf nodig, een spons met penselen en een kartonnen doos.

Weefprocedure omvat de volgende reeks acties:

 • Eerst vestigt de bodem, vastgemaakt met karton en zelfklevend bindmiddel;
 • Vervolgens wordt een driekoppige pigtail gemaakt;
 • Een nette vlecht wordt met de uiteinden in de kartonnen doos geplaatst;
 • Pigtails moeten worden bevestigd aan de zijwanden van de doos met decoratieve wasknijpers;
 • Nadat u de gewenste hoogte hebt bereikt, moet u de afgeschuinde zijde plaatsen. Om dit te doen, moet je een verticale buis vinden die zich in het midden bevindt, zodat de volgende al met een bocht kan doen;
 • Na het draaien, zou het weven in de andere richting moeten worden gedaan;
 • Vervolgens moeten alle buizen worden gesneden en bedekt met een klevend bindmiddel. Breng vervolgens een extra laag acrylverf aan.

Dit is een vrij eenvoudige en goedkope manier van decoratie. Het is interessant om het zelf uit te voeren.
conclusie

Bij het maken van een badkamerinrichting moet rekening worden gehouden met de grootte en smaakvoorkeuren van de eigenaars. Zelfs vanuit een kleine kamer kun je een designer-snoep maken. Het is alleen belangrijk om te voldoen aan de aanbevelingen van professionals.

Loading...

Laat Een Reactie Achter