Groen behang in de +75 foto aan de binnenzijde

Harmonische, rustgevende en nobele groene kleuren zijn vaak aanwezig in de setting van moderne interieurs. Het kan gemakkelijk worden omschreven als universeel, omdat het geschikt is in elke kamer. De natuurlijke schoonheid van absoluut alle tinten groen, pistache, smaragd, turkoois, munt en andere inspireert ontwerpers met interessante ideeën bij het maken van interieurprojecten. Wanneer groene achtergronden worden gebruikt voor decoratieve wandversiering in het interieur, heeft dit een drastische invloed op de sfeer in de kamer. Kleur heeft een gunstig effect op de emotionele en fysieke toestand, heeft een kalmerend effect, geeft vertrouwen in hun capaciteiten, zorgt voor een gezellige sfeer.

Bij het toepassen van groentinten in het interieurontwerp, is het belangrijk om de juiste combinatie met andere kleurencombinaties te kiezen. Zoals bij een niet-succesvolle verhouding van tonen, is de kans groot dat het eindresultaat onbevredigend zal blijken. Dankzij de ongeëvenaarde externe kwaliteiten en het vermogen om een ​​positieve invloed uit te oefenen, blijft groen altijd populair en is het overal aanwezig in het moderne interieurontwerp.

Functies van kleur en zijn tinten

Deze kleur belichaamt de zuiverheid van de natuur, wordt geassocieerd met de weldadige frisheid van planten in dichte bossen of tropische oerwouden, met de majesteit van de golven van de zee en de schoonheid van smaragdgroene juwelen. In de oosterse cultuur is groen een symbool van leven, vrede, rust en vruchtbaarheid. Kamers waarin een van zijn tinten de boventoon voert, zijn het meest geschikt voor meditatie. Deze atmosfeer bevordert ontspanning, stelt je in staat om verontrustende gedachten te verdrijven, je levensenergie op te laden en op een positieve manier af te stemmen. Zachte, lichtgroene tinten maken de kamer ruimer. Diep, rijk voegt luxe en elegantie toe, en heldere lading met een positieve en betere stemming. Deze symbolische kleur van natuurlijke zuiverheid en frisheid, perfect gecombineerd met elke kleur van natuurlijk hout en is toepasbaar op vele designer stijlen.


    

Focus op stijl

Met een verscheidenheid aan groene achtergronden kunt u de juiste optie kiezen, die met succes de gekozen stijl in het interieur kan markeren. Donkere diepe tinten groen weerspiegelen perfect de klassieke stijl, barok en minimalisme. Lichte tonen passen harmonisch in elke moderne stilistische richting, als basis- en accentoplossingen. Voor sterke en actieve mensen is het interieur met felgroene motieven in hightech, modern, art deco en minimalisme-stijlen perfect. Gedempte bedvariaties van groene tinten kunnen veilig worden toegepast op het platteland en de Provence. Ook voor elke stilistische richting is het noodzakelijk om de geschikte opties voor behang met de bijbehorende tekeningen te selecteren.


    

Gewoon of patroon

Als je de muren uitsluitend monochroom behangpapier maakt, lijkt het interieur misschien saai. In dit geval is het voldoende om een ​​accentgebied te kiezen, dat is versierd met decoratieve schilderijen met patronen, afdrukken. Of voor dit fotobehang met afbeeldingen, gedomineerd door details van groene tinten, palmbomen, varens, druiven, kiwi, lente velden, exotische cactussen en nog veel meer. Ook zijn gewone achtergronden prachtig gecombineerd met verschillende andere tinten en aangevuld met accentdetails.

Fans van klassieke eenvoud moeten kiezen voor strikte geometrische verticale lijnen op papieren doeken. Deze optie is perfect te combineren met beknopte, elegante, gedimde meubels en geeft de kamer een strikte, discrete stijl, met de nadruk op de onberispelijke smaak van de eigenaar. Behang in een kooi creëert een avant-garde stijl en een stippenprint voegt een vrolijke, zorgeloze sfeer toe. Natuurlijke motieven met gebladerte, takken, wijnstokken zullen stress verlichten na een drukke dag. Romantische, provinciale stijl zal elegante sierlijke patronen met florale details weergeven. Vergulde monogrammen en lijnen zullen het interieur royaal luxueus maken. Gelaagd behang heeft een reliëfstructuur, waardoor de kamer ongelooflijk stijlvol wordt. Bamboe en houten doeken zijn gemaakt van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen en geven een aantrekkelijk exotisch tintje aan het interieur.

    

Combinaties met andere kleuren

Alle tinten groen harmoniëren perfect met alle kleuren van natuurlijk hout. Dergelijke meubels zullen de meest succesvolle oplossing zijn. In kleine kamers is het wenselijk om het interieur van lichte houten kleuren te gebruiken, en wengé-chocolademeubels zien er chic uit in de ruime. Ook is de kleur zelf perfect gecombineerd met al zijn variëteiten en ondertonen, turkoois, smaragd, limoen, pistache enzovoort. Uitstekende metgezellen voor groen zijn verwante vertegenwoordigers van het kleurenpalet, die ernaast liggen, blauw, blauw, geel. Daarnaast kunt u andere succesvolle combinaties vinden.


    

wit

Wit is veelzijdig, wat perfect samenwerkt met andere kleuren. Het partnerschap van groen met sneeuwwit zal niet alleen een succesvolle en originele oplossing zijn, maar ook een modieuze trend in moderne interieurs. Deze combinatie wordt vaak gevonden in comfortabele hotelkamers en zalen. Deze combinatie van comfort, rust, frisheid en netheid geeft een gevoel van zelfvertrouwen en comfort. Visueel maakt de kamer ruimer en lichter.

beige

Beige is altijd een win-win-optie geweest voor interieurontwerp. Het is warmer dan wit, en in combinatie met groene tinten wordt een zacht, aangenaam palet verkregen. Als dit duet wordt aangevuld met bruine details, ontstaat een elegante, gezellige en perfecte combinatie. Dit is een geweldige oplossing voor klassieke, moderne interieurs.

grijs

In combinatie met een strikte en zelfverzekerde grijze kleur, ziet groen er meer verzadigd en energiek uit. Dergelijke combinaties zijn kenmerkend voor moderne high-tech stijl. Schaduwen van natuursteen, verhoogde rotsen, levenloos beton en asfalt, alsof ze tot leven komen naast het natuurlijke en energieke groen. Voor grijs is het beter om warme en heldere tinten, pistache, mosterd, kiwi, munt, turkoois op te nemen. Dankzij deze combinatie wordt een onberispelijke ultramoderne stijl verkregen.

bruin

Een klassieke en win-win combinatie van groene en bruine tinten, die vaak wordt gebruikt in het ontwerp. De kleur van de boom en het land harmonieert perfect met het natuurlijke groen van de lente velden, bos struikgewas, onbegaanbaar oerwoud. In deze uitvoeringsvorm moet er niet te veel bruin zijn, het is toegestaan ​​om kleine fragmenten op de wanden in het bedrijf te gebruiken met meubels en textielproducten.

zwart

Dit is een zeer spectaculaire en extravagante combinatie. Diep, streng zwart kan ongewoon groene tinten benadrukken. Witte, metalen staalaccenten zijn ideaal voor deze combinatie. Vergeet niet dat zwart de ruimte visueel kan verkleinen, dus u moet het voorzichtig gebruiken, vooral in kleine, slecht verlichte kamers. Maar hij is degene die strengheid en uitmuntend aanzien toevoegt aan ruime interieurs.

blauw

Dit duet wordt geassocieerd met hemel en aarde als de belichaming van spirituele wijsheid en levensenergie. Alle blauwtinten hebben een gunstig effect op de mentale activiteit en groen stelt u in staat om te kalmeren en te concentreren. Bovendien zijn dit verwante vertegenwoordigers van het kleurenpalet, die perfect op elkaar inwerken. Rijke blauw is het best geschikt in een paar pistachenoten. Met fruit felgroen en zacht pastel, zijn lichtblauwe tonen, blauw, turkoois perfect gecombineerd.

Rood en oranje

Lichtoranje zonnige schaduw met energieke groene verenigt zich in een helder en positief duet. Deze combinatie wordt vaak gebruikt bij het ontwerp van kinderkamers en keukens. Verzadigde rode en oranje delen moeten in de juiste verhoudingen worden gebruikt. De combinatie van karmozijn en groen creëert een aantrekkelijk, vrolijk en smakelijk interieur. Roze tinten communiceren goed met heldere of subtiele tinten groen, maar ook met turkoois en grijsgroen. Rood-groen gamma wordt vaak aangetroffen in moderne hightech of moderne stijl. Deze twee fel verzadigde kleuren zijn met succes verdund met witte, beige, zwarte en gele fragmenten.

Kamerinrichting

Bij het kiezen van de juiste kleur groen voor het behang moet niet alleen rekening worden gehouden met de stilistische richting, maar ook met de andere parameters van de ruimte:

  • het gebied en de vorm van de kamer, de grootte van raamopeningen;
  • de locatie van de kamer ten opzichte van de windstreken;
  • functioneel doel.

Voor kleine en slecht verlichte kamers, met kleine ramen, wordt aanbevolen om alleen heldere kleuren in het ontwerp te gebruiken. Voor kamers aan de zuidkant kunnen donkere, koele en rijke groene achtergronden worden gebruikt. Warme paletten zijn meer geschikt voor de noordkant. Ook voor een bepaalde kamer, keuken, slaapkamer, kinderkamer en anderen, is het noodzakelijk om niet alleen de juiste kleur te kiezen, maar ook tekeningen op decoratieve doeken.


    

Woonkamer

Als u een rustige en ontspannen sfeer wilt creëren, dan is het om de woonkamer te versieren de moeite waard om de keuze op het behang te stoppen in lichte, neutrale kleuren groen. Smaragd en malachiet zorgen voor een luxueuze atmosfeer, vooral in combinatie met zwart meubilair of chocoladebruine wengé. Ook pistachevehandelingen harmoniëren perfect met bruine details en benadrukken de onberispelijke smaak van de eigenaars van de woonkamer. Heldere en delicate groene tinten maken de kamer ruimer en lichter.


    

slaapkamer

Een zeer goede oplossing om de slaapkamer groene tinten te geven. Hierdoor heerst een gezellige sfeer in de kamer, die tot een goede nachtrust zorgt en helpt om de vitaliteit te herstellen.

Voordelen van groen in de slaapkamer:

  1. heeft een positief effect op het gezichtsvermogen, helpt de ogen ontspannen;
  2. verlicht nerveuze spanning, bevordert herstel van stress;
  3. neutraliseert verontrustende gedachten, verlicht angst;
  4. ontspant, past zich aan aan stille rust en slaap.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat niet alle groene tinten een kalmerende werking hebben. Frisfruit-opties daarentegen stimuleren, vergroten de activiteit en motiveren nieuwe prestaties. Patronen, prints en patronen op de achtergrond worden gekozen in overeenstemming met de interieurstijl en smaakvoorkeuren.

    

kwekerij

Groene kleur is een universele optie, ze kunnen de kamer van een jongen of een meisje veilig decoreren. Het zal positief reageren op pasgeboren baby's. Rusteloze en overdreven actieve kinderen helpen kalmeren en concentreren. Met de juiste combinatie met andere paletten kunnen stille en afgelegen kinderen ondernemender en leuker worden. Tegelijkertijd wordt in kinderkamers aanbevolen om verschillende kleuren te combineren en niet om een ​​effen groen kleurengamma te gebruiken. In combinatie met geel zal hij een zonnige en positieve stemming creëren. Luchtblauw voegt frisheid toe en benadrukt de rust van groen. Rode, oranje details, met mate, geven de voorkeur aan mentale activiteit en creatief denken. In het recreatiegebied is het toevoegen van bruine elementen van meubels, textiel. Sneeuwwit voegt extra ruimte en netheid toe. Te koop is het gemakkelijk om tekeningen, prints en behangpatronen te vinden die zijn gestileerd als kinderkamers, die in een grote verscheidenheid worden geproduceerd. Ook aan de ruimte voor het kind zijn de canvases bij uitstek geschikt van natuurlijke materialen, bamboe, hout.


    

keuken

Groen zorgt voor een zomerse sfeer in de keuken en vult deze met positieve en vitale energie. Achtergronden van deze kleur tekenen dapper alle muren of kiezen een accent, functioneel gebied dat wordt omringd door andere tinten. Een grote hoeveelheid groen moet worden uitgebalanceerd met andere neutrale tonen. Vloeren, plafonds en meubels in ingetogen, rustige en zachte paletten zullen beter geschikt zijn voor rijke, rijke muren. Het donkere bereik is alleen toegestaan ​​in ruime en goed verlichte keukens, waar zwart, grijs, chocoladekleuren in combinatie met diepgroen een stijlvol en verfijnd ontwerp zullen creëren.


    

studie

Het kantoor van Napoleon in het Paleis van Fontainebleau is in groen gedecoreerd en is een waardig voorbeeld om te volgen. Deze kamer is bij uitstek geschikt voor massieve meubels met elementen van artistiek beeldhouwwerk of strikte, beknopte opties. Voor een studie zijn smaragdgroene en donkergroene achtergronden een goede keuze, die de ruimte tegelijkertijd serieuze en elegante luxe zal geven. Deze kleur van decoratieve schilderijen kan de bloeddruk normaliseren, haarvaten uitbreiden, bijdragen aan de verbetering van de mentale prestaties en de concentratie van aandacht op het werk verhogen. Verticale strepen op donkergroen behang benadrukken een streng, laconiek interieur en vergulde patronen op smaragdgroene doeken zullen een royaal luxueuze kamer creëren.

Hoe u gordijnen en andere elementen van het decor kiest voor het groene interieur

Elke schaduw van groen is op zijn eigen manier goed en heeft bepaalde eigenschappen. Het is belangrijk om de juiste combinatie voor hen te vinden, waardoor u het kleurenpalet in de ruimte met succes kunt verdunnen.

Het is onaanvaardbaar dat de kleur van behang en gordijnen samenvloeit. Tinten moeten overeenkomen, maar vormen geen doorlopende sluier. Het is ook onwenselijk dat ze contrasteren, het is beter om kleine decoraties te gebruiken als contrasterende details.

Tegen de achtergrond van groene muren zien witte gordijnen er goed uit, aangevuld met roze, gele en bruine decoratieve details. Okergordijnen met bruine of grijze elementen zijn geschikt voor donkere olijfwanden. Lichtgele en paarse textielaccessoires passen harmonieus in het lichte olijfbinnenwerk. Metalen, zilveren en vergulde gordijnen sluiten perfect aan bij de turquoise wanddecoratie. Grijsgroene kamer met succes verdund met donkerrode of blauwgroene gordijnen met beige inzetstukken. Contrasterende grijs, roze, chocolade of beige decor moet worden toegevoegd aan rijke jade. Delicate groene gamma harmonieert perfect met alle vertegenwoordigers van blauwe, blauwe, gele en witte tinten. Een geweldige oplossing zou zijn om een ​​textieldecor, spreien en hoofdkussens te kiezen die afgestemd zijn op de gordijnen.

Het is net zo belangrijk, naast een succesvolle combinatie van kleuren, om een ​​harmonieuze relatie van texturen te bereiken. Lichte, fragiele, lichte gordijnen zullen belachelijk lijken tegen de achtergrond van zwaar, luxueus felgroen behang, zelfs met een succesvolle kleurencombinatie.

    

conclusie

Groen onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en veelzijdigheid, waardoor het vaak wordt gebruikt in het ontwerp van elke kamer, waar het noodzakelijk is om esthetische schoonheid en een positieve emotionele perceptie te bereiken. Wetenschappers hebben ontdekt dat het ontbreken van deze kleur in het interieur ongemak en conflicten veroorzaakt. Groene tinten in de kamer creëren een sfeer van frisse lente, zomerse stemming en vredig comfort. Bewoners van grote steden hebben dankzij dit ontwerp de mogelijkheid om de interne energie te herstellen terwijl ze worden omringd door natuurlijke, plantaardige tonen. Met de verscheidenheid aan groene achtergronden kunt u een positief, rustig of luxueus ontwerp creëren in verschillende stilistische richtingen.

    

Bekijk de video: Eigen Huis & Tuin. Afl. 25. Stucen muur badkamer (Oktober 2019).

Loading...

Laat Een Reactie Achter