Chinese stijl in het interieur +50 foto's

De eerbiedwaardige leeftijd van de beschaving van het Celestiale Rijk bepaalt het isolement van de unieke Chinese cultuur. Hoewel China de handel met buurlanden ondersteunde, leende het nooit iets van buitenlanders. Chinese cultuur, architectuur en design bewonderden Europeanen die hebzuchtig waren voor de exoten van de oudheid. Dit leidde tot de mode voor oosterse huishoudelijke artikelen, die sinds het einde van de zeventiende eeuw zich in alle landen heeft verspreid. De liefde voor de Chinese cultuur heette chinoiserie en verspreidde zich onmiddellijk onder architecten, kunstenaars en zelfs chefs en kleermakers.

De geschiedenis van de ontwikkeling van stijl

In Europa zijn Chinese producten in de achttiende eeuw sterk in zwang geraakt. In rijke huizen verzamelden ze duur Chinees porselein, de armen versierden hun woningen ook met Chinees exotisch handwerk. In de 18e eeuw begon de Engelse meubelmeester Thomas Chippendale met het actief introduceren van elementen van Chinese interieurstijl in zijn meubels - roosters, decoratieve strips, enz.


    

Iets later bereikte de drieduizend jaar durende taoïstische Feng Shui-leer, die zichzelf in de ruimte trachtte te vinden en chi-energiestromen te gebruiken ten behoeve van de menselijke gezondheid, de ontvankelijkheid voor de hele nieuwe Europese geest. Ontwikkeld door filosofen en wijzen, classificeerde het systeem van 5 elementen alles dat een persoon omringt, inclusief de persoon zelf. Volgens de attributen van de elementen, werd de mate van harmonie in een bepaalde kamer berekend en werden de manieren om deze te verhogen berekend.

Natuurlijk kun je de rijke Chinese cultuur van het eenzijdig combineren met de Feng Shui-les niet combineren. Historische gebeurtenissen hebben haar ook beïnvloed. Zo hebben bijvoorbeeld 2 beroemde dynastieën van de Chinese heersers Qing en Ming hun stempel gedrukt op het ontwerp van paleizen en huizen. Als de Qing-stijl wordt gekenmerkt door een warm palet en een massieve inrichting, dan is de Ming-stijl minimalistischer en ingetogener. Hierin heersen de rode, zwarte en witte kleuren die traditioneel zijn geworden voor China.


    

De basis van de moderne Chinese stijl is het idee van de eenheid van tegenstellingen, het behoud van balans, de fusie van Yin / Yang en de harmonieuze co-existentie van licht en duisternis.

Opvallende kenmerken

Welke elementen van Chinese stijl laten zich niet vergissen in zijn identificatie:

 • alleen afgeronde zachte lijnen, als scherpe hoeken optreden, is het uiterst zeldzaam;
 • sleutel materialen - bamboe, hard hout (in de originele - sandelhout), marmer (gebruikt voor werkbladen), zijde en, natuurlijk, in overvloed, keramiek - beeldjes, vazen, schalen;
 • traditionele Chinese inrichting is belichaamd in kalligrafie, grote en kleine sculpturen van Boeddha's en dieren van natuursteen, lakschildering, natuurlijke Chinese tapijten, werken van nationale schilderkunst;

 • in zonering worden bamboe schermen of latten beschilderd met foto's van het onderwerp gebruikt;
 • eenvoudig en eenvoudig meubilair is ontworpen om aan de basisbehoeften van de eigenaar te voldoen. Het is echter gemaakt van kostbaar hout, vervolgens versierd met nationale ornamenten en gelakt.

Wat betreft kleuren, ze worden geselecteerd afhankelijk van de functionaliteit van de kamer:

 • rood symboliseert het mannelijke;
 • zwart wordt beschouwd als een symbool van wedergeboorte, en daarom - het vrouwelijke;
 • wit - een symbool van onsterfelijkheid, puurheid en eeuwigheid;
 • geel verpersoonlijkt macht;
 • groen - energie.

Aanpassen

Chinese stijl in het interieur is de keuze van vreedzame, tegelijkertijd conservatieve en buitengewone mensen. Het is geschikt voor liefhebbers van felle kleuren, verfijnde kenners van filosofie, creatieve mensen. Kenners van luxe en exotische oosterse accessoires zullen het graag bij zich thuis brengen.

Kleuren en afwerkingen

Het ontwerp van het Chinese interieur moet gedurfde kleuren introduceren. Een van de meest favoriete kleuren in China is rood. De Chinezen geloven dat rood de kleur van welzijn is, een kleur die veel geluk brengt. Als accentkleuren kunnen goud, geel of blauw worden toegepast.

Er zal echter niets vreselijks gebeuren als je besluit dat rood je opwindend zal behandelen. In plaats daarvan kunt u een bruine achtergrond schikken, perfect gecombineerd met crème, beige en melkachtige tinten. Deze kleuren zijn vaak te vinden in moderne interieurs van het Middenrijk. De rest van de behuizing moet voldoen aan de canons van de huisstijl - althans eenvoudig, maar duur meubilair, voldoende kleurrijk decor.

Paul

De belangrijkste vereiste voor de vloeren in de Chinese stijl - beknoptheid en eenvoud, die met succes wordt uitgedrukt in materialen zoals licht hout of keramische tegels. In de grote kamer en in de slaapkamer moet je een rijke Chinese rode loper hebben. De rode loper is echter niet beperkt tot het verfraaien van de vloer in de woonkamer.

China's tapijtonkruid is meer dan 2,5 jaar oud. Tapijttegels uit China kwamen naar andere landen van de wereld (bijvoorbeeld in India). Mooie zijden en wollen tapijten werden gemaakt door ambachtslieden. Een speciaal decor onderscheidt altijd tapijtproducten van de hemel: draken en lotusbloemen, symbolen van Yin en Yang, reigers, tijgers, hiërogliefen en verschillende bloemenornamenten.

wanden

De mogelijkheden om de wanden in een appartement in oosterse stijl te versieren zijn zo gevarieerd mogelijk. Moderne fabrikanten van afwerkmaterialen produceren een hele lijn gecombineerd behang in de Chinese stijl. De traditionele benadering van het binnenland van het Middenrijk is gebaseerd op de wetten van Feng Shui. Harmonie komt naar het huis via de ontwerpstijl - dit is de belangrijkste Chinese verhandeling.

De woning moet altijd goed verlicht zijn - dus het behang komt op een lichte toon. Maak ze van natuurlijke materialen: gebleekt papier, bamboe. Patronen op het behang hebben veel details, omdat ze speciaal zijn gemaakt voor contemplatie op de lange termijn:

 • het yin-yang-teken brengt harmonie en rust in huis;
 • spectaculaire draak betekent wijsheid en goedheid;
 • afbeeldingen van planten en bomen worden actief gebruikt in decoratie: bamboebladeren, bonsai, kersenbloesems - onveranderlijke decoraties in decoratie;
 • Hiërogliefen worden vaak gebruikt voor decoratie - ze zijn elegant en hebben soms een filosofische betekenis.

Het is niet nodig om behang op de muur te lijmen. Het schilderen van de muren in lichte tinten is ook een vrij populaire optie voor het Chinese interieur. Maar één ... De muren moeten rijkelijk versierd zijn met decor. Veel voorkomende decoratie van de muren in de Chinese stijl - enorme zijden Chinese tapijten met een fijn sierlijk patroon. Ze bevatten genre- en plotscènes uit het leven van de Chinezen, afbeeldingen van dieren en zelfs gedichten. Vaak ontmoet in de huizen van de adel en houten panelen met elegant houtsnijwerk.

Echter, een vrij duur zijde decor met succes vandaag heeft de al even populaire muurschildering vervangen. De geschiedenis van de Chinese schilderkunst gaat eeuwenlang terug tot 8000 jaar. Het artistieke schilderij van religieuze muren verspreidde zich in China tijdens de Han- en Qin-dynastie. En in het tijdperk van de Tang begon de eerste huiselijke scènes verschijnen.

Percelen voor decoratie kunnen heel verschillend zijn: hiërogliefen, bergen, mooie bomen en bloeiende planten, draken en vogels, pagodes, natuurlijke fenomenen. De dominante kleur op de muren blijft rood en geel - dit zijn de kleuren van vuur die inspiratie en ontwikkeling verpersoonlijken. Voor meer ingetogen patronen, kunt u tinten bruin gebruiken. Feng Shui-muren in dergelijke kleuren zullen rijkdom en geluk naar het huis aantrekken.

plafonds

Natuurlijk, in moderne behuizing, kunt u het gebruikelijke stretch-eenvoudige en gladde stoffen plafond gebruiken. Als je wilt, kun je er een afbeelding in Chinese stijl op zetten - een bloeiende sakura, een draak of verschillende hiërogliefen. Zo'n plafond zal de nodige sfeer creëren en de stijl aanvullen.

U kunt de voorkeur geven aan het plafond van gipsplaat, waarmee u ook structuren op meerdere niveaus kunt creëren. Een zeer belangrijke regel voor het plafond in Chinese stijl is symmetrie. Zelfs een structuur met meerdere niveaus moet symmetrisch zijn.

Lampen in de vorm van licht witte ballen gemaakt van rijstpapier (of imitatie) zullen helpen om de details van de stijl te benadrukken. Je kunt ze op het plafond plaatsen, in combinatie met moderne, efficiëntere spotverlichting. Je kunt kopen in gespecialiseerde winkels die producten verkopen uit de Oost-grote Chinese houten lampen met glazen inzetstukken met beschildering en versierd met rode kwastjes en franje.

meubilair

Meubilair in China is al eeuwen gemaakt en doorgegeven. Daarom waren er 2 soorten meubels - goedkopere bamboe (hoewel de armste boeren en handwerkslieden helemaal geen meubels in China gebruikten, maar op matten leefden) en duurder waren - eenvoudig van vorm, maar gemaakt van duur hout. Tegenwoordig kunnen meubels worden gemaakt van goedkope soorten en is bekleed met esdoorn, kersen en eiken.

Hoe eenvoudig het meubilair ook was, het was noodzakelijkerwijs met de hand beschilderd door ambachtslieden of versierd met houtsnijwerk. Het schilderij bevatte meestal genretaferelen, afbeeldingen van vogels of historische gebeurtenissen. Donkerrood, zwart, donkergroen zijn de belangrijkste achtergrondkleuren voor meubels.

Een vereiste voor de inrichting van meubels blijft het principe van symmetrie, voor de expressie van welke gepaarde objecten werden gekocht. Een tafel met twee stoelen aan elke kant symboliseerde liefde, geluk en welzijn. Als er schilderijen of zijden tapijten in de kamer zijn, leggen ze daar ook een tafel met een paar stoelen onder.

Kasten in de kamers werden ook in paren tegenover elkaar geïnstalleerd. De gevels van de kasten zijn speciaal schoon gemaakt, zodat er een mogelijkheid was om de artiest de vrije loop te geven. De afbeeldingen op de kasten waren vaak van een welwillende aard: een bloeiende perzikboom bijvoorbeeld, betekende een wens voor een lang leven, een drakenkracht en pioenrozen - adel.

Om een ​​authentieke sfeer op kantoor te creëren, kunt u een kalligrafietafel kopen in een speciaalzaak (meestal zijn dergelijke gestileerde meubels in antiekwinkels). Meestal is het uitgerust met een speciaal hellend paneel. Veel voorkomende meubels in Chinese stijl zijn brede kachelbanken met een kleine theetafel op gebogen lage poten. Dat is allemaal mogelijk - tafels, tafels, dressoirs, rekken versierd met vazen ​​met bloemen.

Accessoires en textiel

De eigenaardigheid van de stijl is dat gordijnen en gordijnen lange tijd niet populair waren in China. De ramen aan de binnenkant waren versierd met frequente scheidingswanden met sierlijke ingewikkelde details. Gordijnen hingen alleen in het onderste gedeelte van het raam. Er was een periode dat de ramen eenvoudigweg van binnenuit waren bedekt met het dunste rijstpapier. Moderne gordijnen in Chinese stijl mogen geen obstakels creëren voor de zonnestralen. Doorschijnend, duur, heel eenvoudig gesneden, ze zouden gewoon naar beneden moeten stromen. Er mogen hier geen lambrequins zijn.


    

De muren waren echter versierd met de fijnste scharlakenrode zijde, rode tapijten sieren de vloeren en lage meubels waren versierd met glanzende gouden kussens. Textielaccessoires kunnen de rol van kleuraccenten spelen. Kussens kunnen blauwe, gele of groene tinten zijn met zwarte of gouden patronen. Voor textiel kan worden toegeschreven aan het scherm, bedekt met de fijnste geverfde stof, dienen om zones in de kamer te onderscheiden.

Chinese lounge

De woonkamer in Chinese stijl is een ceremoniële feestzaal. Alles hier zou rijk, mooi en plechtig moeten zijn. Voor vloeren geschikt parket of laminaathout. De muren zijn bedekt met bamboe of papierbehang met tekeningen van traditionele Chinese schilderkunst. De decoratie van houten panelen en zelfs bamboe doeken past perfect in de plechtige ceremoniële stijl.


    

Meubilair hier moet het minimumbedrag zijn. Het is belangrijk om de ruimte open te houden. De beste optie is een lage tafel voor theedrinken, een kleine bank, elegante planken of rekken met vazen ​​en andere accessoires, fauteuils met zachte stoelen en een paar stoelen. Als laatste afwerking moet de ruimte worden gevuld met decor dat het origineel en origineel maakt.
Het iconische aan het Chinese interieur is een aquarium. Als in de thuisvijver de Chinese koiparpers broeden, dan zijn hun tegenhangers - goudvissen zwemmen meestal in een aquarium. Met behulp van prachtige porseleinen kleine dingen, bellen, doeken met hiërogliefen, breng je een speciale smaak in je interieur.

Keuken ontwerp

Voor een kleine keuken kan het ontwerp van de muren worden gekozen in lichte kleuren - lichtbeige of crème, wat de aanwezigheid van belangrijke kleuren in de stijl niet uitsluit - rood en zwart. Donkerrode meubelfronten en een zwart keukenschort benadrukken het best de belangen van de eigenaar in de oostelijke richting. Stenen werkbladen passen goed in het interieur van de keuken.


    

De keuken in Chinese stijl moet gewoon veel decor hebben. Dit kunnen standbeelden zijn van Boeddha's of dieren, theeserviezen, zaklampen gemaakt van dun papier, geschilderde vazen ​​met bloemen. Trouwens, kunstmatige sakura twijgen doen het interieur herleven. Smal geschilderde schilderijen met Chinese landschappen en verse kwatrijnen zullen er goed uitzien op de muren.

slaapkamer

De slaapkamer om te maken in de Chinese stijl is niet eenvoudig. Het punt is dat de traditionele bedden in China letterlijk een kamer in een kamer zijn. Ze hebben hun eigen dak en hekken langs de randen, bedekt met rijk textiel en garanderen volledige privacy voor de slaper. Dit bed staat vaak in het midden van de kamer. Natuurlijk zal het niet lukken om deze luxe in een kleine kamer te realiseren.
Als het niet mogelijk is om het hoofdelement van de stijl in de kamer te brengen, kunt u een verscheidenheid aan decoraties gebruiken die de stijl benadrukken - zet een scherm op, sluit een kleedkamer af, hang een grote ventilator over het bed met een afbeelding van vliegende kraanvogels. Het is handig om foto's of een afbeelding van een lotus op de muur te hangen - de bloem verpersoonlijkt perfectie en harmonie.


    

Beschilderde doeken hangen vaak over het hoofdeinde aan het plafond, maar in moderne interieurs worden ze vaak vervangen door glazen. Je kunt hier echter fotomuren nemen met beeltenissen van draken of kromme pijnbomen die bovenop een rotsachtige klif groeien. Hoge meerkleurige lampen van bamboe en rijstpapier en hoge vloervazen ​​passen goed in het interieur.

conclusie

Het creëren van een Chinese smaak in je eigen huis met je eigen handen is niet de gemakkelijkste gebeurtenis, maar het daaropvolgende effect beloont de werkende mensen honderdvoudig. Chinese stijl is levensbevestigend, wijs en zeer positief. Het is zacht, aangenaam en zeer harmonieus. Als het niet mogelijk is om het te maken met dure meubels, dan is het heel goed mogelijk om hetzelfde effect te bereiken met decor, decoratie en accessoires.

Loading...

Laat Een Reactie Achter