Ontwerp van een badkamer met een raam +75 foto's

Een raam in de badkamer is een moderne modetrend waarmee u tijdens het bad genieten van een prachtig uitzicht. Alleen eigenaren van hun eigen chalets of appartementen met een verbeterde planning kunnen genieten van dergelijke luxe.

In steden, ook in veel badkamers, is er een raam dat uitkomt op de keuken of in de badkamer in de buurt. Meestal worden de bewoners die in dergelijke appartementen wonen vroeg of laat dit venster met gipsplaten genaaid, omdat het geen grote rol speelt in de verlichting en tijdens het afwerken bepaalde moeilijkheden oplevert. Toch is het goed mogelijk om hem te verslaan in het ontwerp van de badkamer en er een individueel interieur mee te creëren. Tegelijkertijd kunt u overwegen hoe u een prachtig badkamerontwerp kunt maken met een raam dat uitkijkt op de straat.

De voordelen van een raam in de badkamer

Alle ramen in de badkamer hebben gemeenschappelijke voordelen:

 1. De mogelijkheid van extra ventilatie. Als het raam naar buiten gaat, zal extra ventilatie tijdens het ontvangen van een warm bad of warme douche het comfort voor het baden aanzienlijk verhogen. De lucht uit de straat zal de badkamer van overtollig vocht ventileren en verrijken met frisheid en zuurstof. Het venster met uitzicht op de keuken, als u de originele houten doof verwisselt voor een plastic opening, zal echter ook helpen om een ​​extra luchtuitwisseling te creëren.
 2. Verhoogd licht. Met een groot raam kunt u dag en nacht hygiëneprocedures uitvoeren bij daglicht. Bovendien kunt u op deze manier veel elektriciteit besparen, waardoor het ontspannend effect van het bad bij natuurlijk licht veel sterker is dan bij een scherpe elektrische stroom. In de kleine badkamers van 3,5-4 m². (er zijn zelfs dergelijke) zelfs een klein venster naar de keuken speelt een grote rol in natuurlijk licht.
 3. Het vergroten van de ruimte in de kamer is geen geheim dat hoe beter de ruimte wordt verlicht, hoe ruimer het lijkt, wat vooral belangrijk is voor badkamers in combinatie met een toilet.
 4. Op de vensterbank kunt u multi-level sierplanten regelen die een hoge luchtvochtigheid vereisen voor groei.
 5. Een speciaal ontwerp van het raam in de badkamer draagt ​​bij aan een unieke ontwerpstijl.


    

Vormen en maten

De locatie van de ramen in de badkamer van een privé landhuis hangt alleen af ​​van uw smaak en wensen. Alles moet worden gepland tijdens het ontwerp en de aanleg van de fundering.

Van de locatie van het venster hangt af van de prestaties van de belangrijkste functies - ventilatie en verlichting. Effectieve luchten van de kamer zal alleen een raam bieden op een hoogte van niet minder dan 1,7 meter. Dankzij deze opstelling zal het plafond effectief worden geblazen, waardoor schimmel niet zal verschijnen.

Het raam in de badkamer kan verschillende vormen hebben:

 • round;
 • rechthoekig;
 • smalle lancet (in de regel maken dergelijke vensters twee of drie op een rij);
 • ovaal;
 • boog type.


    

Bijzonder indrukwekkend zijn grote rechthoekige ramen van de vloer tot aan het plafond. Natuurlijk kan een dergelijk project alleen in een eigen huis of in een groot gebied van elite stadsappartementen worden gerealiseerd. Badkamerruimte in dergelijke appartementen kan 10 of meer vierkante meter bereiken. Als het raam uitkijkt op een drukke straat en de woning zelf op de lagere verdiepingen ligt, of praktisch tegenover een ander appartementsgebouw, dan heeft een klein raam de voorkeur.

Ronde en gebogen ramen zullen er goed uitzien in badkamers in een klassieke stijl of in kleine kamers. Ronde gladde bedrijven zullen bijdragen tot het creëren van gezelligheid in kamers of in nautische decoratiestijlen die de rol van een patrijspoort zullen spelen.


    

Sanitair locatie

Afzonderlijk is het de moeite waard om het onderwerp van het kiezen van loodgieterswerk aan te spreken in de aanwezigheid van een raam in de badkamer. Het is geen geheim dat je vandaag de dag de meest uiteenlopende in vorm- en ontwerpbuizen kunt kiezen. Een geslaagde oplossing is het samenvallen van de geometrische vormen van de badkamer, douche en ander sanitair met een raam. Rechthoekige, ovale, ronde badkuipen zullen harmonieus in combinatie met soortgelijke raamstijlen eruitzien en een perfecte ruimte vormen.

Speciale aandacht in de aanwezigheid van een raam in de badkamer moet worden gegeven aan de locatie van sanitair. Het bad moet zich op enige afstand van eventuele tocht bevinden. Bovendien moet u een vrije doorgang naar het venster laten om het gemakkelijker te beheren en te onderhouden. Als u het bad bij het raam plaatst, kan een decoratief scherm het glas beschermen tegen spatten.


    

Een wastafel kan bij het raam worden geplaatst - het zal de toegang niet belemmeren en tanden poetsen, kijkend naar stedelijke of landelijke landschappen, is twee keer zo aangenaam. Een goede optie is om de gootsteen in de vensterbank te plaatsen. Onder hetzelfde aanrecht kunt u een kast en een wasmachine plaatsen en van boven kunt u een tafelspiegel en cosmetica plaatsen. Dankzij deze opstelling kunnen cosmetica bij daglicht worden aangebracht.

De keuze van kleuren

Als het venster aanvankelijk transparant was en de beslissing om het zicht te dekken tijdens het gebruik kwam, kunt u zelf het onderste deel van het venster bedekken met een verscheidenheid aan kleurfilms. Er zijn films die de kamer slechts licht beschermen tegen licht, en er zijn films met een spiegeleffect die de kamer volledig verbergen voor nieuwsgierige blikken, maar toch van binnenuit een uitstekend zicht bieden.


    

Toneeldefilms van vandaag worden aangeboden in verschillende kleuren: geel, rood, blauw, dus het kiezen van degene die je leuk vindt is niet moeilijk.

Glazen decoratie

Een belangrijke taak is de decoratie van glas. Vaak heeft het 2 doelen: het stilistische ontwerp en het bieden van de juiste privacy. Natuurlijk, als u zeker weet dat niemand uw privacy zal schaden, kunt u het venster volledig transparant laten. Het decor zal de zon niet beletten de badkamer in te gaan en zal het zicht op het omringende uitzicht niet blokkeren.

In andere gevallen is de keuze aan decoratiemogelijkheden vrij groot. Origineel en spectaculair ziet eruit als een raam met veelkleurig glas in lood in de stijl van de art nouveau. Het nadeel van dit ontwerp is dat het glas in lood de penetratie van zonlicht zal voorkomen.


    

Veel mensen kiezen de matten van vensterglas tot een hoogte van ongeveer een meter - anderhalve vanaf de vloer. Zo'n mattenmat helpen de badkuip te beschermen tegen de uitzichten van de voorbijgangers, belemmeren de zonnestraling niet, maar beperken het zicht vanuit het raam enigszins, waardoor het een uitstekende gelegenheid is om de prachtige lucht te bewonderen.

Voor de beglazing van de badkamer kunt u gezandstraald en getint glas of glas met een gegolfd oppervlak gebruiken. Panoramische vensters kunnen worden gescheiden door bindingen om de deur in barokke, gotische of moderne stijlen te openen. Voor dit decor kunt u speciale decoratieve platen op het glas gebruiken, waarmee u gewone raamframes imiteert.


    

Design raam met uitzicht op het toilet of de keuken

De gelukkige eigenaren van het raam dat uit het bad in de keuken komt, hoeven het niet meteen te leggen, maar kunnen net als het hoogtepunt van het interieur worden achtergelaten. Om dit te doen, kunt u contact opnemen met het bedrijf voor de productie van ramen en bestellen op basis van de grootte van de raamopening van PVC doof of opening. Je kunt een klein raam in de badkamer verslaan als een raam in de scheepscabine of het verslaan in het proces van een volgend ontwerp, met een kleine decoratieve vensterbank onder het plafond voor snuisterijen met een maritiem thema: grote schelpen, gedroogde zeesterren, enz.

Veel mensen besluiten een dergelijk raam neer te zetten om een ​​extra nis in de badkamer te creëren voor het opbergen van badaccessoires. Je kunt het achterpaneel van de nis versieren met behulp van fotowalls of gewoon tegels leggen in dezelfde toon als de kamer. U kunt echter tijdens het reviseren eenvoudig een venster met een baksteen voor de volledige breedte van de nis leggen, zodat deze de tegels niet hindert met tegels of panelen.


    

Tips voor het decoreren van een raam dat uitkijkt op de straat

Er zijn verschillende opties voor functionele raamdecoratie:

Rolde of vouwgordijnenDergelijke gordijnen, jaloezieën zijn eenvoudig te installeren, ze zijn gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk op te halen in overeenstemming met stijlvoorkeuren.
Stoffen gordijnenHet is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan materialen die zijn behandeld met waterafstotende impregnering.
Blinds van verschillende materialenMet impregnatie behandelde stoffen, gemaakt van bamboe, kunststof, metaal. Jaloezieën worden op harmonieuze wijze gecombineerd met veel moderne interieurstijlen, zodat u de mate van doorvallend zonlicht kunt aanpassen, gemakkelijk te gebruiken.
Houten luikenVerwerkt met vochtafstotende impregnering, creëren ze een gevoel van veiligheid in de badkamer en blokkeren ze de weg naar fel zonlicht, terwijl de ventilatie behouden blijft.

Stilistische badoplossingen met een raam

Je kunt bijna elke interieurstijl maken:

 1. Voor een klassiek bad zijn ronde ramen met gordijnen in een klassieke stijl goed genoeg.
 2. Voor minimalisme, witte jaloezieën of laconieke rollen worden traditioneel Romeinse jaloezieën gebruikt.
 3. Badkamers in een luxueuze oosterse stijl en in een buitengewone jugendstil passen mozaïeken en glas-in-loodramen in het interieur.
 4. Als het bad is ingericht in de gebruikelijke moderne stijl zoals modern, dan passen ramen met rolluiken er perfect in.
 5. Voor baden in Chinese stijl of gewoon met houten meubilair, houten luiken doen.
 6. Voor landelijke stijlen is de ideale oplossing om ramen te versieren met groene sierplanten van verschillende hoogte.


    

Vergeet niet dat het ontwerp van ramen moet worden gecombineerd met de kleur van de vloer of muren, meubilair of sanitair.

Beschikt over een badkamer in Chroesjtsjov

De ramen in de appartementen van de Sovjettijd van het bouwen - niet alleen in de Chroesjtsjov, maar ook in Stalin en Kirovka, waren ontworpen om de mate van verlichting in de badkamer gedurende de dag te vergroten. Het bad in Chroesjtsjov kon slechts 3 vierkante meter groot zijn, en in de vroege Stalin-linies was er helemaal geen bad, en er was alleen een gootsteen en een toilet in de kamer. In nieuwe appartementen is zo'n ontwerpelement niet meer te vinden, en de functionaliteit ervan is een tegenvaller. In de regel werden dergelijke ramen in de jaren 80-90 door mensen gelegd. Maar als je naar het appartement verhuisde en er bleef zo'n raam staan, dan kun je het met iets verbeteren.

We hebben de economische optie met venster- en nichecreatie hierboven besproken. Maar sommige ambachtslieden gaan verder - integendeel, ze breiden zo'n raam uit en voegen er glas-in-lood in, terwijl ze het interieur van de keuken en het bad inrichten. Als het scheidingsmateriaal dat toelaat, kan de vensteropening aanzienlijk worden uitgebreid tot een kwart van de muur en een venster van glasblokken plaatsen - dit zal de verlichting van de badkamer vergroten en de nodige privacy behouden.


    

False venster

Door een vals venster (imitatie van het heden) te maken, kan het interieur onherkenbaar worden veranderd. De meest gebruikelijke manieren om imitaties te maken zijn:

 • fotobehang;
 • spiegelglas;
 • matglas met licht;
 • glas in lood of fusing.

Harmonisch in de badkamer zal de valse raampatrijspoort omkijken. Als u een achtergrondverlichting achter het valse glas installeert, ziet het bad er comfortabeler uit. Muursticker - het meest budget, maar onpraktisch: na verloop van tijd kunnen ze loslaten van veranderingen in temperatuur en vochtigheid.


    

Wijzig venstertoewijzing

Vanuit het venster kunt u eenvoudig een handig functioneel gebied maken:

 1. In de gecreëerde nis kun je de glazen planken met licht plaatsen, en als je het naar de vloer verlengt, dan kun je een bidet of installatie voor een hangend toilet plaatsen.
 2. Als u geen voorstander bent van open opslag, kunt u de nis afdekken met scharnierende deuren, zodat u een opbergkast krijgt.
 3. Effectief in de nis zal spiegel met licht kijken, waaronder u de gootsteen kunt plaatsen.
 4. Als er werk wordt gepland voor het installeren van een verwarmde vloer, kan een nis worden geplaatst als verzamelkast. Deze plaats is echter ook geschikt voor het plaatsen van meters en het ontkoppelen van leidingen.
 5. In principe kan een nis eenvoudig worden ingericht voor decoratieve doeleinden: een paneel met schilderij of driedimensionale panelen zal helpen om een ​​speciale sfeer in de badkamer te creëren.


    

conclusie

Een raam in de badkamer is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor creatieve, creatieve, liefdevolle, niet-standaard ideeën en oplossingen. Om te verslaan in het ontwerp, kunt u een venster van elke vorm en elke grootte en zelfs hoekig maken, waar het ook gaat - op straat of in de keuken.

Loading...

Laat Een Reactie Achter