Het gebruik van behang met een patroon van Damascus in het interieur +75 foto-ideeën

Modern behangdamast in het interieur is een echte designtrend. De mode voor hen neemt niet alleen niet af met de leeftijd, maar neemt ook voortdurend toe.

Uit de geschiedenis van de foto

Damastpatronen zijn florale luxe, sierlijke lijnen en heldere geometrie. Deze prent is al meer dan twee millennia in het interieur van huizen gebruikt.

Er is een versie dat de geboorteplaats van de foto de stad Damascus in het oosten is. Volgens een andere versie waren Damascus-patronen te zien op Chinese zijde, die naar vele landen langs de zijderoute werd meegenomen.


    

In de Middeleeuwen werd Damascus enorm populair in Italië en Frankrijk. Daar gebruikten alle vooraanstaande personen het om paleizen en huizen te versieren.

In 300 voor Christus kon niemand het geheim van Damascus-zijde onthullen. Keizers en koningen gingen verschillende trucs aan om dit geheim te achterhalen. Dus gaf een Byzantijnse keizer de monniken opdracht zijden wormen uit China in een uitgeholde wandelstok te brengen.
Maar het geheim bleef niet geopenbaard. Tijdens de periode van de kruistochten werden bekwame wevers van Griekenland naar Sicilië gebracht. Toen verhuisde de behuizing met de reproductie van het beeld uit het midden. En de stof met hem werd alomtegenwoordig.
    

In de 17e eeuw begonnen de wevers van Lyon stoffen en materialen te fabriceren die beroemd waren om hun uitstekende kwaliteit. Hun werken werden aangekocht voor het ontwerp van meubels, gordijnen en luifels. Deze stoffen waren alleen beschikbaar voor de rijken. En natuurlijk werd Damascus gekozen als het belangrijkste patroon voor hen.
De beroemde ontwerper en schrijver Martha Stewart gelooft dat Damascus er even goed uitziet in een modern interieur en in een traditioneel ingericht huis. Volgens haar is deze afdruk overal geschikt.

Vanaf de 19e eeuw werd het Damascus-patroon gebruikt voor binnenhuisarchitectuur. Het was te zien op het behang en de muren, versierd met decoratieve pleister. Zelfs vandaag wordt Damascus beschouwd als het voorrecht van rijke, beroemde en machtige mensen.
    

Beschikt over Damascus-stijl

Er is geen ruimte in de wereld die niet verbeterd kan worden met Damascus-patronen. In de slaapkamer wordt het behang met deze afdruk ingesteld voor een kwaliteitsvolle vakantie. De woonkamer creëert een sfeer van grandeur en grandeur.

Zelfs de badkamer heeft er baat bij als er een Damascus-patroon op de tegel staat. Oosterse ornament wordt zelden gebruikt op alle muren in de kamer. Een meer succesvolle optie is de decoratie van één muur in combinatie met effen behang van rustgevende tinten. Traditioneel Damascus is niet alleen zwart en wit, maar ook rood en goud. Er zijn opties met de toevoeging van zilver en groen.


    

Verticale afwisseling van het lijnpatroon kan bijdragen aan een visuele verhoging van de hoogte van het plafond in de kamer. De eigenaardigheid van het oosterse patroon kan worden beschouwd als de accentuering ervan in de kamer. Daarom moeten de meeste decoratieve items het florale ornament en de tinten ervan herhalen.

Voor het harmonieuze gebruik van Damascus op het behang, moet dit decor ongeveer worden gekopieerd naar 70% van het totale interieur, de resterende 30% van het gebied kan worden vergeleken met Damascus.


    

Welke kleuren op Damascus-achtergrond komen het meest voor? De volgende tinten worden toegeschreven aan de authentieke Damast-stijl:

  • bruin;
  • Oker kleur;
  • zwart;
  • wit;
  • blauw;
  • Verzadigde blauw;
  • Gemuffeld roze.

De moderne versie van het ontwerp in de damaststijl omvat het gebruik van meer modieuze kleuren. Maar dan krijgt de ontwerprichting een gemengd uiterlijk dat moet worden samengebracht met flitsende en relevante details.


    

Welke stijl wordt gebruikt in Damascus?

Groot damastornament wordt gebruikt in verschillende interieurstijlen. In het klassieke interieur worden deze achtergronden gebruikt in slaapkamers en woonkamers. Voor deze richting wordt Damascus gekozen in ingetogen en donkere kleuren.

In de Provence zijn oosterse patronen niet gebruikelijk. Maar aangezien het florale ornament dicht bij het algemene concept van de Provençaalse stijl is, is het daar in beperkte hoeveelheden te zien. Bijvoorbeeld over het bed of op een luifel.

Damascus is zowel geschikt voor romantiek als voor oosterse stijl. Met de hulp van roze behang met bloemenpatronen room, ingericht in de stijl van "romantisch", verliest duizeligheid, maar verwerft een vleugje luxe en nieuwheid.

Barok wordt ook beschouwd als een goede basis om Damascus wallpapers in het interieur te introduceren. Daar worden individuele elementen van behangpapier in kostbare baguettes met monogrammen geplaatst en als een volwaardige wanddecoratie gebruikt.


    

Wallpaper Tips

Dergelijke achtergronden zijn goed omdat elke persoon het gebruik ervan in het ontwerp van de kamer aankan. Bij het kiezen van een achtergrond volstaat het om een ​​paar eenvoudige regels te volgen:

Overweeg de grootte van de kamerVeelvuldig damast op het behang smalle ruimte, een zeldzame ornament geschikt voor elke geselecteerde kamer.
Kijk naar tinten en halftonen.Een helder patroon volgens de ontwerpregels wordt gebruikt als een afzonderlijk accent. Zwart-wit versie is geschikt voor het plakken van het hele gebied.
Kies op stijlDe donkere versie van het ornament is kwalitatief gecombineerd met moderne trends en vergulden is succesvol gecombineerd met oude en buitenlandse stijlen.
Besteed aandacht aan accessoiresDamascus vult zo de ruimte dat het meubilair in de kamer bij hem beter te gebruiken is met een minimale inrichting.


    

Als het moeilijk is om Damascus en moderne meubels te combineren, kunt u met dergelijke achtergrond over niches hechten en ze ook gebruiken in de gangen tussen de kamers.

Voor de slaapkamer

Voor de slaapkamer is dit type inrichting ideaal. Wil je je een sultan voelen? Kies dan voor een ornament in blauw of bruin.

Het gevoel dat ontstaat wanneer je in de Damascus-kamer rust, herinnert veel lichtzegenheid. Waarschijnlijk zo bekroonde hoofden rustten in hun bedchairs na het einde van de publieke aangelegenheden.


    

Trouwens, behang met natuurlijke landschappen en landschappen worden perfect gecombineerd met Damascus. Behang van een foto verdunt een zwaar en solide ornament en brengt meer lichtheid en mysterie naar de kamer.

Om een ​​kamer in oosterse stijl er harmonieus uit te laten zien, moeten contrasterende meubels en zachte verlichting worden toegevoegd aan de basistint van het plantenornament op de muren.

In de slaapkamer worden dergelijke achtergronden meestal op een van de muren geplaatst. Maar de volledige decoratie van het ornament van de hele kamer is ook heel gewoon.

Voor de woonkamer

Het beeld van bloemenornament in de woonkamer is een klassieker van het interieurgenre. De woonkamer lijkt echt op een foto als deze is geïnspireerd door Damascus-stijl.

Wanneer de hal wordt gecombineerd met de eetkamer, wordt dit ornament een echte redding. Het decor kan immers twee totaal verschillende zones combineren.


    

Het moet gezegd dat de woonkamer, ingericht in damasten stijl, er rijk en elegant uitziet. Natuurlijk, als het printdamast wordt herhaald in andere interieurartikelen.

Herhaling van het muurpatroon wordt beschouwd als een belangrijke ontwerptechniek, die het oosterse ornament verzoent met moderne stijlrichtingen.

Voor de keuken

De keuken, waar het oosterse patroon wordt gecombineerd met natuursteen of marmer, ziet eruit als een koning. Een dergelijke stijl in de keukenruimte wordt niet gebruikt. Maar er zijn geen ontwerpverboden op het gebruik ervan in de eetzaal.


  
 

En waar anders geen behang gebruiken met Damascus? Ze versieren geen kinderkamers. Omdat dit ornament te loom en sensueel lijkt. En voor de psyche van het kind is het misschien te gecompliceerd en benauwend.

Voor de gang

In de gang zal frequente afdruk helpen om het gebied compacter te maken. Maar waar geen plaats is om te keren, wordt het selectief gebruikt, waarbij vaak alleen het plafond met dergelijk behang wordt geplakt. De stedelijke binnengang is moeilijk te combineren met Damascus. Maar de ruime landhal in deze stijl ziet er geweldig uit.

Ontwerpers aanbevelingen

Ontwerpers adviseren damast-achtige achtergronden om bij bekende merken te kopen. Goede fabrikanten zijn te vinden in de Belgen, Zweden en Wit-Russen. Goedkope hoge kwaliteit behang met de originele afdruk zijn nooit. Bij het gebruik van goedkope materialen verliest Damascus al zijn pracht.

Wanneer de kamer is uitgegeven door Damascus, moet u een minimum aan meubilair in de kamer gebruiken. In niet-standaard kamers wordt het ornament van Damascus selectief gebruikt. Als je alle ruimte erop plakt, zullen de nadelen van een buitengewone kamer heel duidelijk naar voren komen.


    

Hoe helderder het sieraad, hoe minder kleur er in alle andere decoratieve elementen moet zijn. Als er donkere achtergrond wordt gebruikt, is het de moeite waard om vooraf de grootte van de kamer te beoordelen. Het appartement is niet versierd met dit behang, omdat ze de ruimte eromheen visueel verkleinen.

Zo behang Damascus - dit is precies wat je nodig hebt om een ​​huis te veranderen in een elegant paleis. Dankzij hen, is in het ontwerp van de kamer bereikt speciale chic, grenzend aan ongeremde luxe.

Damascus kan behoorlijk heftige emoties veroorzaken, waarvan het palet altijd een positieve bijklank heeft. Niet zonder reden wordt deze stijl vandaag nog steeds gebruikt voor het regelen van de binnenkamers van gekroonde hoofden en hoge functionarissen. Ja, en in eenvoudige appartementen zijn deze achtergronden steeds gewoner geworden.

Loading...

Laat Een Reactie Achter