Kerstversiering en speelgoed voor het nieuwe jaar

Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kijken uit naar de nieuwjaarsvakantie. Sinds begin december zijn winkelschappen gevuld met kleurrijke ballonnen, klatergoud, kralen en originele strikken. De gemaakte decoraties kunnen worden aangevuld met een deel van de ziel, met met de hand gemaakt kerstboomspeelgoed. Maak gedenkwaardige snuisterijen uit al het beschikbare materiaal. Het kan papier, stof, plastic en meer zijn.

Het verhaal van kerstspeelgoed

Kerstversiering - een essentieel kenmerk van de vakantie. Ze hebben een lange weg afgelegd voor ontwikkeling, die een interessante geschiedenis heeft. De eerste begon het huis aan de vooravond van de nieuwjaarsbewoners van Europese landen te versieren. Vervolgens gebruikte takken van coniferen, fruit. Mensen probeerden hun acties niet te adverteren, omdat de traditie niet door de autoriteiten werd aangemoedigd. De katholieke kerk beschouwde het als een heidense erfenis.

De klassieke regels voor het versieren van de belangrijkste kerstschoonheid zijn in de loop van de tijd niet veranderd. Alleen kerstboomversieringen hebben een enorm verschil. Eerder was elk element van eetbare decoratie symbolisch en had het een diepzinnige betekenis, meestal met religieuze boventonen. Zoete wafels worden herinnerd aan het ongezuurde brood dat werd gebruikt voor de communie, appels werden geassocieerd met de verboden vrucht.

Vanaf het midden van de 18e eeuw, kerst-kerstboom speelgoed, vaag doet denken aan moderne, vervangen kerst honing peperkoek. De meeste families maakten ze zelf uit de vorm van een eierschaal, kegels, papier, verschillende lovertjes. De ambachtslieden begonnen beeldjes van engelen en sprookjesfiguren te maken van jagen en koper.

De eerste kerstballen verschenen in 1848 in Thüringen, de stad van Lausch. Dit waren zware glasproducten. Het gewicht werd bepaald door de loodcoating aan de binnenkant om glans te creëren. Kleurrijke versieringen waren erg duur, gewone mensen konden ze niet betalen.

Na bijna 20 jaar, in 1867, is de technologie van het maken van ballen veranderd. Dit was de opening van de gasfabriek. Van de glasmassa, op een hoge temperatuur gebracht, kregen we nette dunwandige producten. Plastic materiaal om speelgoed van verschillende vormen te maken. Mirror-glans bereikt door toevoeging van zilvernitraat.

Tot het begin van de twintigste eeuw was Lausch de enige exporteur van kerstboomversieringen. Toen werd de technologie overgenomen door andere landen, inclusief christelijke. Na de gebeurtenissen van 1917 voor de Sovjetmensen werd de viering van het heidense evenement gestopt, de vrijlating van decoraties stopgezet. Pas in 1935 waren de krantenkoppen vol met oproepen om de kerstboom alleen voor kinderen te versieren, en in 1937 versierde de schoonheid van het nieuwe jaar zelfs de zuilenhal van het Huis van de Vakbonden.

In overeenstemming met de gebeurtenissen in het verhaal, veranderde de semantische lading en het uiterlijk van speelgoed. In de jaren 70 verloor het kerstspeelgoed zijn individualiteit. De productie werd in gang gezet. Gekleurde ballen en figuren van hetzelfde type vulden de tellers. In de 21e eeuw werd handgemaakt speelgoed in de mode.

Kegels - originele en mooie versieringen op de kerstboom

Vuren kegels kunnen worden beschouwd als het tweede niet-officiële symbool van het nieuwe jaar. Beschikbaar natuurlijk materiaal straalt een aangenaam aroma uit, de kleinste ondervrouwen kunnen er gemakkelijk en veilig mee werken. Het materiaal kan worden gebruikt als het belangrijkste element bij het maken van een kerstboom speelgoed, en als een aanvulling voor de hele nieuwjaarssamenstelling. De kegels maken grappige dierenfiguren, bloemen, huizen, manden. Om ambacht te maken, bevestigt u eenvoudig secundair materiaal.

Masterclass - engelen uit kegels

Voor handwerk heb je mooie gladde kegels, tape, stukjes vilt en houten, plastic ballen nodig. Om te voorkomen dat de natuurlijke basis door een verandering in temperatuur zijn vorm verliest, kan de kegel enkele seconden in een container met timmermanslijm worden neergelaten. Na het drogen verliest het zijn vorm niet en blijft het altijd gesloten. De volgende workshop zal helpen om eenvoudige engelfiguren te maken:

 • We tekenen een gezicht op een bal met een viltstift - het zal een hoofd zijn;
 • We hechten de kop van het beeldje met PVA-lijm aan de voorbereide bult;
 • Haar kan worden getrokken of gemaakt van touw, kunstmatige wol, doek, droog gras en andere materialen;
 • Lijm haar of druk naar beneden met een dop van de top van de eikel;
 • We knopen het lint met een strik en bevestigen het aan de achterkant. Voor een betere fixatie kunt u een vilten riem gebruiken;
 • Handen kunnen gemaakt zijn van dikke stof of draad.

    
    
    
    
    

Zoutdeegspeelgoed

Ingrediënten voor de basis zijn bloem, zout en water. Kerstspeelgoed van natuurlijke componenten is heel eenvoudig te maken, ze kunnen lange tijd worden bewaard. Cijfers kunnen worden gemaakt met behulp van formulieren voor cookies of eenvoudig worden gesneden met een mes volgens de schets. Een prachtig reliëfpatroon wordt verkregen met de opdruk van verschillende bladeren, twijgen, munten. Verven, kralen, steentjes, poeders zijn geschikt voor decoratie van het originele hangende speelgoed.

Kleurwerk op verschillende manieren - na het drogen en bij het maken van de basis. In het eerste geval vindt de kleuring plaats met behulp van gouache, acryl, olieverf en in de tweede plaats moet u voedselkleuring toevoegen in het stadium van kneden van het deeg.

Na het volledig drogen worden oudejaarsambachten versierd met elementen (linten, knopen, kralen, strass steentjes). Als je gaten in het midden van het speelgoed maakt, kun je een heldere, originele slinger maken.

Om een ​​nieuwjarenspeelgoed van zoutdeeg op een kerstboom te hangen, moet je in het bovenste gedeelte een gat doorboren voor de draad. Maak het gemakkelijker totdat het product is bevroren.

Kartonnen geschenkdozen

Het maken van dozen voor geschenkverpakkingen is vooral belangrijk aan de vooravond van de nieuwjaarsvakantie. Handgemaakte producten gemaakt van eenvoudige materialen zullen de verrassing aanvullen met een mysterieuze verwachting. Voor de vervaardiging van elegante en functionele dozen van elk ontwerp en elke grootte is een minimum aan materiaal vereist: karton, naalden, lijm, schaar, decoratieve elementen.

Voordat u begint, moet u speciale sjablonen maken voor het snijden van lege cellen. De verpakkingsdoos kan elke vorm hebben, een werkwijze voor het bevestigen van het deksel en lijmen, het rollen van de zijkanten. Het schema kan in elk formaat worden verhoogd. Voor het bevestigen van de delen van een doos dik karton is het beter om PVA-lijm of dubbelzijdig plakband te gebruiken.

Kerstpakketten voor geschenken, na het uitvoeren van hun hoofdfunctie, kunt u het vakantiesymbool versieren. Artikelen gemaakt van karton zijn gemaakt in de vorm van sneeuwvlokken, kerstbomen, dozen snoep. Download de sjabloon van internet, pas het formaat op papier aan. Daarna gaan we naar de basis en knippen langs de stippellijn. We buigen de plaatsen die hiervoor bedoeld zijn, we lijmen ze met lijm en assembleren de doos. Voor decoratie kunt u elk decoratief materiaal gebruiken.

Bal van eikels

Nieuwjaarsvakanties - de perfecte tijd voor creatieve avondcursussen. Veel professionele vakvrouwen en alleen liefhebbers van exclusief kerstspeelgoed werken het liefst met natuurlijke materialen. Gewone eikels zullen originele en eenvoudige kerstboomversieringen maken. Ze kunnen worden samengevoegd tot een hangende compositie, gewoon door de kapjes in gouden kleur te schilderen, of je kunt een prachtige gemengde krans maken met de toevoeging van kleine kegeltjes.

Hele hoeden van eikels zijn handig voor het maken van een interessante kerstbal in een trendy ecostijl. Zo'n artikel brengt het mentaal over in het struikgewas van het winterbos en laat je geloven in een echt wonder. De basis van het speeltje zal een stuk schuim zijn. Je kunt zo'n artikel in elke handwerkwinkel kopen.

We schilderen de geprepareerde kernbruin en lijmdoppen met staarten op de bal. Vul de ruimte zo dicht mogelijk in. De plaats van één hol element neemt een haakbevestiging van een draad. Je kunt speelgoed versieren met behulp van silicaatlijm en lovertjes, mooie kralen in de dopjes, linten.

Textiel speelgoed

Christmas textielspeelgoed sieren niet alleen de boom in landelijke stijl, maar vullen ook het interieur met warmte en een feestelijke sfeer. Thematische ambachten kunnen worden gegroepeerd in de compositie of een enkele exclusieve kopie maken. Elke stof is geschikt om meesterwerken van textiel te maken, maar materialen die de vorm van een speeltje (vilt, vlies) behouden, hebben meer de voorkeur. Je kunt ook acryl of katoenen garen gebruiken. Voor het maken van dergelijke producten is een minimale breiwaardigheid vereist. Als er helemaal geen dergelijk talent is, kun je mooie dichte frames maken van elke vorm uit de threads.

Uit garen

Deze kerstspeeltjes zijn echt zelfgemaakt. Ze kunnen plat of in bulk worden gemaakt. Prachtig vlakke producten op basis van de ring. Hiertoe past u de snijrand van een plastic beker en eventueel een dik garen. Als je wilt, kun je elke kerstfoto in het midden plaatsen. Als je ervaring hebt met haken, kan de basis niet worden gebruikt. Om de dingen in vorm te houden, hoeven ze alleen maar te zetmeel.

Vlak garen kan worden gemaakt van kerstbomen. Brei eerst een paar groene vierkanten van verschillende grootte. Vouw een van de hoeken van elk deel tot de helft en zet het vast met een knoop. Mooie driehoeken worden verkregen. Vervolgens worden alle producten in de vorm van een kerstboom bevestigd en naaien een gebreid of textiel been van bruine kleur.

Bulkballen zijn gemakkelijker te breien op vijf breinaalden, volgens het sokpatroon. Vintage ballen met jacquard-patronen zien er heel creatief uit. Je kunt ook een exclusief stuk speelgoed maken gemaakt van draden met behulp van een haak in de techniek van het afwisselend het aantal lussen. Het vulmiddel kan van katoen, synthetische wintermaaier, elke stof zijn.

Uit vilt

Flexibel, plastic materiaal kan dienen als basis voor alle ambachten, inclusief kerstboom speelgoed. Kleurrijk voelde zacht en aangenaam aan. Producten van het hebben geen statuut van beperkingen. Ze zullen altijd helder, uniek en modieus blijven. Je kunt een echt hoogtepunt creëren, een symbool van het nieuwe jaar, zonder naaikunsten en ervaring met patronen.

De eenvoudigste kerstspeeltjes zijn plat. Dit zijn gewone gebeeldhouwde figuren, versierd aan een of twee kanten. Met behulp van een marker wordt het patroon overgebracht op het vilt, uitgesneden. Je kunt een mooie kerstboom maken, het gezicht van elk dier, bijvoorbeeld een varken. Achterkant voor versterkt karton.

Als je een volumekerstboomspeelgoed nodig hebt, worden er in een keer twee uitgesneden blokken uitgeknipt volgens de sjabloon. Daarna worden de stukken van het geheel gedecoreerd en met draden verbonden. Gebruik de volgende verschillende naden:

 • "Basting". De gemakkelijkste naad. Tussen de steken zitten openingen. Het wordt gebruikt om kleine onderdelen langs de slice te verbinden;
 • "Terug naald." Steken blijken gelijk, mooi;
 • "Montage". Gebruikt bij het verbinden van bulk, openwork speelgoed. Het wordt uitgevoerd in de "voorwaartse naald" -techniek, maar met een sterke spanning van de draad;
 • "Over de rand." Bevestigt betrouwbaar de snijlijn, voorkomt het uittreden van individuele haren. De steken hebben dezelfde afstand in een hoek;
 • "The loop". Praktische onzichtbare lussen gaan langs de rand van de snede.

Sokken sneeuwpop

Decoratief handgemaakt speelgoed is altijd origineel. Ze zijn als niets anders, geschikt voor een geschenk, omdat ze gemaakt zijn met een ziel. Eenvoudige eenvoudige optie - een sneeuwpop gemaakt van sokken. Voor de vervaardiging van ambachten heeft u een gebreide katoenen sok nodig, een paar knoppen, pinnen, 1 kg rijst.

De sok moet in twee delen in het hielgebied worden gesneden. De bovenste helft zal dienen als basis voor ambachten, de onderste zal worden gebruikt voor decoratie. We draaien de billet binnenstebuiten en hechten hem stevig aan het ene uiteinde van de draad. Verberg de knoop en breng de sok terug naar de voorkant. Vul het speeltje met rijst tot het de gewenste vorm krijgt, maar behoud de plasticiteit. We vormen het juiste lichaam en binden de bovenrand. Hoofdsneeuwman moet een rode draad zijn.

Het blijft nu om de lege kilogram te versieren en in te richten. Het gezicht kan worden getekend met een viltstift of kraal geborduurd. Een stuk gekleurd weefsel in de vorm van een sjaal maskeert de draden in de nek. De rest van de sok is een hoed. Het lichaam is versierd met kleurrijke knoppen.

Sneeuwvlok en sterren van draden

Stijlvolle kerst sneeuwvlokken en sterren worden verkregen uit garen en lijm. Het maken van dergelijke kerstboomversieringen duurt niet langer dan een half uur. Om kerstdecoraties met scherpe hoeken te maken, hebt u een speciale machine of een geïmproviseerd beeldhouwwerk van anjers nodig.

Teken een ster of sneeuwvlok op de plank. Daarna zetten we de voedselfilm op zodat het speelgoed niet blijft plakken en rijden we in spijkers in de hoeken van de figuur. De volgende stap is om een ​​deel van de draad van de bal te scheiden en deze met lijm te bedekken. Zonder te wachten tot het materiaal uithardt, moet u het snel op het frame wikkelen. Op sommige plaatsen moeten knopen worden gemaakt zodat het speelgoed na het drogen niet exfolieert. Het centrale patroon van sneeuwvlokken of sterren kan door iedereen worden gemaakt. Na 12 uur is het vaartuig volledig gehard, er blijft geen lijm uit de lijm.

Katoenen ballen

Van gewone wollen garens kun je rond gaasspeelgoed maken voor de nieuwjaarsboom. Om te werken heb je kleine ballonnen, draad en lijm PVA nodig. Blaas een bal van geschikte grootte op en knoop zijn staart aan het uiteinde van een draad. Uitgaande van dezelfde rand, winden we het formulier strak en in willekeurige volgorde op. Garens van garen mogen niet dicht bij elkaar zijn.

Laat vervolgens de staaf in een kom met een mengsel van water en lijm zakken en draai het totdat alle textielelementen goed doordrenkt zijn. Het drogen duurt minimaal 24 uur. Na een dag, doorboor de ballon en haal deze uit de opening. Kant-en-klare ballen kunnen worden versierd met pailletten, kralen, strikken.

De bal maken in kinusayg-techniek

Het kunstgenre van het maken van schilderijen en andere producten is ontstaan ​​in Japan op basis van soberheid. De hoofdtaak van kinusayga was om oude kimono's weg te gooien. Moderne damesvrouwen gebruiken een dergelijke decoratietechniek om designer kerstdecoraties te maken.

Om de bal te versieren met behulp van de kinusayg-techniek, hebt u een ronde, lege schuimstof nodig, dezelfde flappen met verschillende kleuren, decoratieve vlecht en kralen voor decoratie. Markeer eerst de basis in vier lobben. Breng vervolgens op de plaatsen van de stippellijn ondiepe sneden aan. De randen van de flappen worden in deze sleuven geplaatst.

Geprepareerde stoffen rechthoeken moeten plat op de plakken worden aangebracht en hun randen in de sleuven verbergen. Duwmateriaal kan elk vlak voorwerp zijn. Na het ontwerp van alle sectoren kunt u overgaan tot decoratie. We verbergen de naden onder de tape of vlecht en wikkelen de bal diagonaal rond het materiaal. Van de overblijfselen van het snoer vorm een ​​lus.

Speelgoed van knoppen

Het originele landschap van de knoppen zal het kerstthema aanvullen. Je kunt vrijwel elke vorm van kunstnijverheid maken, maar het is beter om te beginnen met een eenvoudige kerstboom. Voor werk heb je meerkleurige knoppen van elke grootte nodig, een vel karton. De elementen kunnen worden bevestigd met een lijmpistool of naaipen.

We vouwen het papier in een kegel en fixeren de randen van het werkstuk met tape. Onderzijde glad en stabiel maken. Verspreid nu willekeurige knoppen op het oppervlak van de toekomstige kerstboom, te beginnen met de grootste. Kleine knoppen bevinden zich in de resterende spaties. Ambachten versieren met kralen, strikken. Kerstspeelgoed kan in de lobby of de kinderkamer worden geplaatst.

Gebruik gloeilampen om de kerstboom te versieren

Het maken van origineel speelgoed uit afvalmateriaal, zoals geblazen bollen, heeft veel voordelen. Dit is een aanzienlijke besparing op traditionele decoraties, het vermogen om een ​​origineel ontwerp te creëren voor de schoonheid van het nieuwe jaar. U kunt gewoon een gloeilamp in elke gewenste kleur schilderen of interessante speelgoedfiguren maken voor de kerstboom.

Sneeuwman van gloeilampen

De basis van de sneeuwman zal een eenvoudige gloeilamp zijn. Voor gebruik moet het wit worden geverfd. Het is beter om een ​​stuk spons of schuim te gebruiken om de resterende stroken en ongelijke slagen te vermijden. Om de coating dichter te maken, moet de verf opnieuw worden aangebracht. We maken een hoed van een stuk gebreide stof. Voor decoratie kun je een pompon gebruiken of gewoon een licht lint.

Ogen en neus kunnen uit karton van geschikte kleuren worden gesneden of elk geschikt materiaal worden gebruikt. Het lichaam is versierd met knopen of een ander decor. Handen kunnen worden gemaakt van garen, katoen spiralen, twijgen. Elk van de elementen moet worden bevestigd met een lijmpistool. Om van een sneeuwpop een bontspeelgoed te maken, moet je een steun voor de draad maken. Je moet een mooie draad in de kraal steken en deze in het midden van de dop vastmaken.

Sneeuwbal speelgoed

Het traditionele kerstcadeau van Europeanen kan met eigen handen worden gemaakt. Een sneeuwbol, stuk voor stuk geassembleerd uit afvalmaterialen, zal vreugde brengen, vertrouwen in wonderen voor volwassenen en kinderen. De basis van het speelgoed kan elke pot zijn met een stevig geschroefde dop. Filler vereist eenvoudig water en een paar druppels glycerine.

Vóór het werk moet er een compositie komen. Het kan enkel speelgoed zijn van kinders, producten van stof, plastic en andere kleinigheden. Lijm de onderdelen met waterdichte lijm aan de binnenkant van het deksel en giet het met een mengsel van water en glycerine. Dan vallen we in slaap en we draaien een dekking. Hoe meer antivries, hoe langzamer de denkbeeldige sneeuw naar de bodem van de pot zal zinken. De laatste hand is de gezamenlijke behandeling met lijm.

Metalen producten die in een vloeibaar risico zijn geplaatst en roesten. Поэтому перед использованием их следует обработать бесцветным лаком.

Декупаж на лампочках

Стеклянные елочные игрушки всегда считались особенно красивыми и индивидуальными. На полках современных магазинов их практически не встретишь. Такие изделия постепенно вытеснили более практичные и однотипные пластиковые аналоги. Gelukkig kunnen dergelijke speelgoedjes onafhankelijk van geïmproviseerde middelen worden gemaakt. Een oude glazen lamp is perfect voor dit doel.

Decoupage-techniek vereist een speciaal servet met een afbeelding, een foto op een dun vel, muziekstrips, stukjes kranten of andere papieren elementen. Eerst moet je het licht met alcohol afvegen en in elke gewenste kleur schilderen. Na het volledig drogen van het werkstuk, knippen we de tekeningen uit het servet en kleef het aan de gloeilamp. De randen moeten worden rechtgetrokken en worden afgevlakt met een droge handdoek. U kunt glans toevoegen en de coating van externe factoren beschermen met een dunne laag kleurloze lak.

Je kunt een onopvallende metalen basis decoreren met verf, folie, prachtige linten. Het touw waaraan het speelgoed wordt opgehangen, wordt bevestigd aan de bovenkant van de gloeilamp, eenvoudig door de basis meerdere keren in te pakken.

    

We tekenen gezichten en we kleden caps op lampen

Het beste idee om een ​​onaantrekkelijke lampvoet te decoreren, is deze te verbergen onder de dop van de gekozen held. Om eenvoudige en originele figuren te maken, hebt u veelkleurige verven, een kleine stof en een decor nodig in de vorm van kralen, kralen, linten.

Het is beter om de achtergrond met een stuk schuimrubber te beschilderen met zorgvuldige bewegingen om de helderheid van de kleur niet te verstoren en geen vlekken achter te laten. Voor zuivere lijnen van het gezicht, een fijne borstel. Je kunt ook het beeld van de heldelementen van klei of namaakwol aanvullen. Dit kan de snor zijn van de kerstman, de pony van een verlegen dame enzovoort. De dop kan van absoluut elk materiaal zijn gemaakt. Dunne stoffen zijn beter om voor te zetten of om een ​​kartonnen frame voor te maken.

Citrus sieraden

Kerstambachten van sinaasappelen en mandarijnen zorgen voor een echte vakantiestemming in het huis. Citrusvruchten zijn op elk moment van het jaar gemakkelijk te vinden, het is een plezier om ermee te werken. Ze maken magische decoraties die het huis vullen met geweldige nieuwjaarsgeuren. Je kunt een beetje oranje toevoegen door een van de volgende ambachten in de kerstboom te maken:

 1. Geurige ballen. In de schil van verse sinaasappel moet je de gaten doorboren met een spies en de takjes anjers daar leggen. Gaten kunnen chaotisch zijn of complexe patronen creëren. Zo'n creatieve bal ziet er geweldig uit op de kerstboom, de voordeur, op de keukenkast;
 2. Oranje slingers. Door de vrucht is het noodzakelijk om een ​​metalen draad in te rijgen en de uiteinden ervan in de vorm van een slak te draaien. Aan het ene uiteinde binden we een mooi lint en hangen het aan de kerstboom. Je kunt hun natuurlijke uitstraling achterlaten of spiraalvormige strepen, eventuele patronen knippen;
 3. Hangers van de schil. Gesneden met behulp van de cookie cutter kan worden gebruikt als een kerstboom decoratie; geschenkverpakking;
 4. Gouden kroon. Het belangrijkste detail is oranje plakjes. Ze kunnen eenvoudig aan de draad worden bevestigd of vuren takken vooraf worden geplaatst.

Peperkoekdecoraties en koekjes

Eetbare decoraties begonnen steeds minder aan de bomen te verschijnen. Maar sommige moderne ontwerpstijlen accepteren deze methode nog steeds. Je kunt een prachtige traditie tot leven brengen door aan de kerstboom smakelijke kerstbomen en sneeuwvlokken van koekjes te hangen.

In het nieuwe jaar, bereidt Kerstmis gewoonlijk peperkoek en kruimelige koekjes. Het recept om te koken is heel eenvoudig, je hebt alleen speciale krullende vormen nodig. Je moet ook onthouden dat er gaten in de bovenkant van het speeltje zitten.

Ontwerpopties Eetbare bloemdecoraties een enorme hoeveelheid. De ongewijzigde regel is de aanwezigheid van veelkleurig glazuur. Je kunt koekjes op de kerstboom hangen als apart speelgoed of er guirlandes van maken.

Papieren speelgoed

Met de hand gemaakte kerstversieringen worden veel meer gewaardeerd dan plastic ballen. Het fabricageproces levert veel positieve emoties op, die de verwachting van de vakantie vergroten. Het meest betaalbare en eenvoudige materiaal voor kerstspeelgoed is papier. Je kunt een echt meesterwerk maken van het meest onopvallende, op het eerste gezicht, stuk. Werk vereist geen speciale vaardigheden. Alles wat je nodig hebt, is verbeeldingskracht, geduld en geïmproviseerde middelen.


    

Masterclass "paper bumps"

Bij elke kerstboom moeten kegels aanwezig zijn. Papierambachten van dit formulier zijn erg handig. Je kunt op verschillende manieren zelf speelgoed maken. Om dit te doen, moet u de aanbevelingen van de volgende workshops volgen:

 • Spiraalbult zonder basis. Het werk vereist verschillende meerkleurige vellen karton en een gedetailleerd schakelschema (u kunt vanaf de website van handwerk afdrukken). Details uit karton gesneden. Het zou 16 elementen moeten zijn met tanden en een cirkel. Lijm de uiteinden op een ronde basis, waarbij kleuren gecombineerd worden. We verzamelen ambachten. Elk element zou groeven moeten krijgen voor de vorige.
 • Kegel op de basis met driehoekige schubben. Als kader kunt u een schuim- of papieren formulier gebruiken. In het bovenste gedeelte lijmen we de cirkel. Terwijl het werkstuk droogt, ga je verder met het maken van schalen. We zullen ze doen in de modulaire origamitechniek. Knip vierkanten uit gekleurd papier - 2 cm, buig naar de middelste twee uiteinden. Nu zijn alle elementen in een cirkel verspringend vastgemaakt aan de ronde toppen.
 • Op kegels gebaseerde bult op de basis. Om de vorm van het speelgoed te behouden, hebt u een eivormig frame nodig. Het zal vergelijkbaar zijn in type met de vorige optie, maar we zullen cirkels gebruiken, geen driehoeken. Knip 150 ronde elementen uit. De ideale optie is om er een perforator van te maken met een geschikte diameter. De vorm in een dambordpatroon plakken.

    
    

Vilten wolspeelgoed

Wolvilten is eenvoudig en opwindend. Volumetrische cijfers zijn licht en zacht. Dit vereist stukjes opvulmateriaal van polyester, een streng wolgaren. Beginnende naalden is beter om de voorkeur te geven aan eenvoudige vormen van kerstspeelgoed.

Snijd het werkstuk in 2 kopieën (harten, cirkels). Items moeten een diameter hebben die twee keer zo groot is als het gewenste speeltje. Met behulp van een naald assembleren we een contour rond de buitenrand (als rijgdraad), laat de draad vrij, zonder knopen. De resulterende zak is gevuld met opvulling polyester, draai en stropdas. Details van een ander formulier kunnen eenvoudig worden genaaid.

Nu moet het werkstuk worden bedekt met wol. We strekken de strengen uit en winden ze in verschillende richtingen op de basis. Ze moeten voor het vilten met een naald worden gefixeerd, zodat er geen kale plekken worden gevormd. Het blijft de eenvoudigste. We plaatsen het toekomstige speelgoed in een kapron-kous en sturen het naar de wasmachine in de standaardwasmodus. Na het drogen krijgen we nette brokken. Je kunt versieren met kralen, vlechtjes, strikken en andere schattige kleine dingen.

conclusie

De traditie van het verkleden van een nieuwjaarsboom met het hele gezin is om een ​​reden uitgevonden. Op dit moment voelt elk kind en elke volwassene zijn behoefte en voordeel. Memorabel speelgoed dat met de hand wordt gemaakt, dient niet alleen als een origineel decor, maar herinnert ook aan gelukkige momenten. Praktische kerstboomversieringen kunnen vele jaren worden opgeslagen en van generatie op generatie worden doorgegeven.

Bekijk de video: TWEELING TELEPATHIE KERSTBOOM VERSIEREN CHALLENGE! met BIBI! (Oktober 2019).

Loading...

Laat Een Reactie Achter