Tafelboek: foto's, types, materialen, vormen, kleuren, vormgeving en stijlen

Het tafelboek is een ergonomisch en functioneel ontwerp, dat door zijn kleine formaat de ruimte niet rommelig maakt en met name relevant is voor kleine ruimtes.

Soorten tabellen

Er zijn verschillende basistypen.

tijdschrift

Het is een universeel interieurelement dat perfect verschillende functies vervult. Zo'n koffietafel kan op elk moment, indien nodig, worden uitgebreid, bijvoorbeeld om een ​​hapje te eten, een kopje koffie te drinken of met een laptop te werken.

dining

Het is een compact onderdeel, vanwege de uitbreidingsfunctie, die verandert in een ruime eettafel voor een keuken of een eetkamer.

Op de foto staat een eettafel met een lichte schaduw in het interieur van de eetkamer.

schrift

Een zeer handig vouwmodel met een tafelblad, dat een horizontale en verticale positie kan aannemen, neemt in opgevouwen toestand een minimum aan vrije ruimte in beslag.

De verscheidenheid aan materialen

Deze ontwerpen kunnen worden gemaakt van de volgende materialen:

  • Van de boom. De meest populaire en populaire optie, die milieuvriendelijk en veilig is voor de gezondheid. Producten van massief grenen, eiken, essen en andere rassen, onderscheiden zich door een unieke textuur en zijn gemakkelijk te verwerken, waardoor u een origineel decor kunt creëren.
  • Glass. Het heeft een vrij stijlvol ontwerp en ziet er vooral geweldig uit in minimalistische en moderne interieurs. Bij dergelijke werkbladen gaat het echter om een ​​zeer zorgvuldige houding om afbrokkelen en krassen te voorkomen.
  • Plastic. Verschilt in hoge sterkte-eigenschappen, is niet bang voor verschillende mechanische beschadigingen en temperatuurverschillen. Plastic tafels kunnen transparant, mat of glanzend zijn, ze zien er net zo goed uit in een appartement in de keuken, op de veranda of in het prieel in het huisje.
  • Metal. In principe wordt het metaal gebruikt voor de vervaardiging van afzonderlijke onderdelen, zoals benen, lussen of andere elementen. Deze tafels hebben een lange levensduur, onderscheiden zich door hoge duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Heel vaak worden gecombineerde structuren aangetroffen, bijvoorbeeld met een houten of metalen frame en een tafelblad van glas of plastic. Het materiaal van de basis is vooral belangrijk, omdat niet alleen het algemene uiterlijk van het tafelboek, maar ook operationele kenmerken, zorg enzovoort ervan afhangen.

Wat zijn de vormen en afmetingen van tabellen, boeken?

De volgende variëteiten worden onderscheiden.

smal

In gemonteerde toestand neemt het binnen een minimum aan ruimte in beslag en heeft het in de opengevouwen toestand de afmetingen van een standaardtafel. Smalle tafels zijn vooral relevant in kleine langwerpige kamers.

Op de foto is een smalle boekentafel, gemaakt van hout in het interieur.

rondje

Het zal een uitstekende oplossing zijn voor een kleine vierkante ruimte en zal hem aanzienlijk vrije ruimte besparen.

ovaal

Visueel verzacht en verzacht de geometrie van het interieur, en is ook minder traumatisch en geschikt voor het decoreren van ruimtes voor kinderen.

De foto toont een eetkamer in felle kleuren met een ovale boektafel.

small

Klein tafelboek, dat zelfs de kleinste kamer harmonieus aanvult, zonder veel bruikbare ruimte in beslag te nemen.

groot

Laconic, eenvoudig ogend, ruim, groot tafelboek, zonder al te veel decoratie heeft veel voordelen en wordt ongetwijfeld het belangrijkste meubelelement in een ruime kamer.

lang

Vanwege zijn langwerpige vorm heeft het bij demontage afmetingen die de afmetingen van een standaardtafel aanzienlijk overtreffen.

hoekig

Even goed geschikt voor het ontwerp, zowel grote als kleine ruimte, en maakt een bijzonder doordachte en zorgvuldige benadering van de organisatie en het rationeel gebruik van de ruimte mogelijk.

Met afgeronde randen

Het heeft een gunstige vorm, onderscheidt zich door een elegante uitvoering, rommelig de situatie niet en is een goed balansgewicht in de kamer.

halfrond

Het heeft een rechte hoek, die is bevestigd aan de muur en de ronde tegenoverliggende zijde. Het kan vier volledige benen of twee hebben, in het geval van wandmontage.

gevormd

Een geweldige optie voor kenners van originele meubelstukken. Het ongebruikelijke tafelblad verfrist het ontwerp en maakt de atmosfeer ongebruind en niet saai.

Op de foto is het interieur van een ruime keuken met een bruine figuur-boek-vormige tafel.

rechthoekig

Het is een standaard en de meest relevante optie die past in elk interieur.

Varianten van de plaatsing van het tafelboek in het interieur van de kamers

Zulke modellen zijn een praktische en mooie toevoeging die perfect is voor elke kamer.

Woonkamer

In de woonkamer zijn vaak compacte multifunctionele journaltafels te vinden - boeken die de ruimte niet vervelen en geen overmatige aandacht trekken, die ideaal zijn voor het plaatsen van verschillende decoratieve items of apparatuur, zoals een tv. Voor de hal, in combinatie met de keuken, kies je vaak voor vouwmodellen of producten met een bar.

Op de foto staat een houten eettafel in de woonkamer.

keuken

Voor een kleine keuken en eetkamer zijn kleine constructies met een dubbele gelamineerde kunststof bovenkant, uitgerust met een extra kast, wandboektafels met één opgaand deel, keukenmodellen op wielen of zelfs producten uitgerust met een speciale plaats voor vouwstoelen of krukken geschikt. .

Op de foto staat een kleine keuken met een witte boekentafel.

Kinderkamer

Een hoekig, smal model, een schrijftafel met een opklapbaar tafelblad, uitgerust met planken, laden, een kast, gecombineerd met een rek of ladekast, is een uitstekende oplossing voor een schoolkind. Dergelijke ontwerpen vervangen volledig een volwaardige meubelset, vrij gemakkelijk gevouwen, waarmee u het gebied voor games kunt uitbreiden.

balkon

Ingevouwen, maken compacte muurconstructies de balkonruimte vrij en interfereren ze niet met de vrije beweging.

Op de foto staat een wandboekentafel gemaakt van hout op een moderne loggia.

Tabel kleurenpalet

Het schaduwbereik van deze tabellen heeft een vrij groot bereik, waarmee u de meest geschikte optie kunt kiezen voor het ontwerp dat u maakt.

  • White.
  • Brown.
  • Wenge.
  • Beige.
  • Black.
  • Gray.

Op de foto is een compact tafelboek bruin.

Wenge is een klassieke kleur, die wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid aan interieurs te ontwerpen. Zoek heel effectief tabellen met een zwarte of grijze schaduw. Werkbladen in een lichtbeige of wit palet laten u toe de sfeer met licht te vullen en de ruimte visueel te vergemakkelijken. Ook een stijlvol tweekleurig model kan een echte interieurdraai worden.

Ontwerpideeën

Enkele interessante ontwerpideeën.

Tafel met bar

In gemonteerde toestand lijkt het op een dressoir met planken en een mini-bar, en wanneer het wordt gedemonteerd, vervult het opvouwbare deel perfect de functies van een tafelblad.

Met planken

Extra planken zijn een geweldige plek om een ​​verscheidenheid aan kleine dingen op te slaan en de locatie van prachtige decoratieve elementen voor een nog grotere decoratie van de kamer.

Met foto's afdrukken

Voor registratie van plastic of glazen modellen, vaak gebruikte fotoprint met tekeningen van bloemen, vlinders of prachtige landschappen. Dit decor heeft altijd een stijlvolle, moderne en harmonieuze uitstraling.

Eén kant

De compacte design-transformator is perfect voor een miniatuurkeuken, loggia of balkon en zal bijdragen aan een meer ergonomische opstelling van objecten, ruimte besparen en een comfortabele omgeving creëren.

Met smeden

Vanwege het complexe en veelzijdige ontwerp, opvouwbare tafels, boeken met gesmede onderstellen, verrukt en trekt alle aandacht.

Op de foto is er een slaapkamer en een klein nachtkastje met smeedijzeren poten.

Hoe ziet een tafel eruit in verschillende interieurstijlen?

Tafelboek past gemakkelijk in elke interieurrichting, bijvoorbeeld loft, Provence, Scandinavische, moderne of klassieke stijl.

In het fotoboek, gemaakt van licht hout in de eetkamer in de Scandinavische stijl.

Voor de klassiekers selecteren ze algemene of, integendeel, meer elegante modellen uit hout, die kunnen worden ingericht in de vorm van gesneden of gesmede elementen. Modern design wordt perfect aangevuld door glazen, houten, kunststof constructies op dunne verchroomde poten met lineaire vormen of boekentafels met fotoprint. In de stijl van het hok meest gebruikte sterke producten van natuurlijke materialen met een strikte uitvoering of semi-antieke inrichting. Voor de Provence worden lichtgekleurde werkbladen soms versierd met schilderijen of tekeningen met behulp van decoupagetechniek, wat het interieur een aantrekkelijk tintje geeft.

Fotogalerij

Met een tafelboek kunt u de situatie gezelliger en comfortabeler maken en dankzij de functionaliteit een ideale aanvulling voor ruimtes met een tekort aan vrije ruimte.

Loading...

Laat Een Reactie Achter