Transformatietafel: foto's, types, materialen, kleuren, opties voor formulieren, ontwerp

Ruimtebesparing en financiën bij het inrichten van woningen zijn niet alleen relevant voor eigenaren van kleine studio's, maar ook voor gelukkige eigenaren van landhuizen. Een transformatietafel is ideaal om dit probleem op te lossen. Op het juiste moment kunt u de grootte, het doel en zelfs het ontwerp van de transformator wijzigen.

Voors en tegens

Transformator is anders dan de gebruikelijke tafel, deze verschillen moeten worden overwogen bij het kiezen van meubels.

voordelentekortkomingen
Compactheid.Meer gewicht vergeleken met een eenvoudige tafel.
Veelzijdigheid.Het transformatiemechanisme vereist een zorgvuldige bediening.

Grote keuze aan modellen.

Hoge kosten ten opzichte van gewoon meubilair.

Soorten transformatietabellen

Voor elke leeftijd en levensstijl kunt u de optie van een transformatortabel kiezen.

schrift

De tafel is zowel voor de volwassene als voor de schoolstudent noodzakelijk. Bij transformatietafels voor kinderen wordt de helling van het tafelblad geregeld, wat belangrijk is voor het vormen van de juiste houding. Naarmate het kind groeit, wordt de hoogte van de transformator vergroot door het telescopische ontwerp van de benen. Smal schrijfbureau zal handiger zijn, dankzij intrekbare werkbladen.

In de fotobank met schuifpanelen. Met de transformatietabel kunt u de werkruimte intelligent organiseren.

computer

De transformatietafel van de muurcomputer verandert gemakkelijk in een volwaardige werkplek.

dining

Na de lay-out kan het tafelblad van de transformator twee of drie keer worden vergroot. Eettransformatoren worden geleverd met opklapbare "oren" met glijdende zijden, met inzetstukken in het midden van de tafel. Meubelfabrikanten produceren dagboektransformatoren, die indien nodig veranderen in een hoge eettafel.

tijdschrift

Voor woonkamers passen salontafels, die worden omgevormd tot een eettafel of werkplek.

Op de foto staat een salontafel met een opkomend element van het tafelblad. Glanzende witte oppervlakken zien er prachtig uit in combinatie met natuurlijk hout.

Welk materiaal is er?

Eerder was het belangrijkste materiaal voor meubels natuurlijk hout. Vandaag zijn nieuwe materialen verschenen: lsp en mdf. Het ontwerp van de tafels creëert interessante combinaties van glas, metaal, kunststof, hout en steen.

glas

De bovenzijden van de transformatietafels zijn gemaakt van helder, mat of gekleurd glas. Meubelfabrikanten gebruiken gehard glas met een minimale dikte van 8 mm. Transparante glastransformator vergroot visueel de ruimte. Een glas-in-lood tafel zal een stijlvol accent zijn in minimalisme of hightech. De originele transformator werkt met een glazen blad met fotoprinten. Glazen tafels met LED-achtergrondverlichting zien er mooi en ongewoon uit.

Van hout

Natuurlijk hout geeft het interieur harmonie en rust. Houten transformatoren zijn gemaakt met metalen constructie-indelingen of volledig gemaakt van massief hout.

Van metaal

Metaal wordt gebruikt voor lay-outmechanismen en poten. Holle metalen buizen die de constructie niet belasten, zijn geschikt voor de productie van transformatoren. Ontwerpers combineren metalen onderdelen met glas, natuurlijk hout, steen.

Op de fotolijst met een metalen mechanisme van transformatie. Geborsteld metaal accentueert het spiegeloppervlak van het zwarte werkblad.

De kleuren van de tafels

De meest populaire kleuren van meubels blijven zwart, wit, grijs en alle schakeringen van natuurlijk hout.

wengé

Het hout van de Afrikaanse boom wenge na behandeling verkrijgt een bruine kleur met zwarte aderen. De verzadiging van de kleur van wenge varieert van goud tot chocolade. Tafelwenge kleur geschikt voor liefhebbers van meubels met een uitgesproken houtstructuur.

beige

De eigenaardigheid van beige is dat het zich gemakkelijk aanpast aan elk palet. De transformatietafel in beige zal een goed bedrijf vormen met zowel neutrale als heldere, actieve interieurkleuren.

wit

In een klassiek interieur accentueert een witte tafel de plechtigheid van de stijl: in het modieuze Scandinavische design draagt ​​wit meubilair bij aan de scherpte en het licht in het interieur.

In het foto-interieur in een klassieke stijl. Voor deze transformator is een louvre transformatiemechanisme voorzien.

zwart

Kleur brengt drama en aristocratische luxe in het interieur. De zwarte transformatietafel ziet er spectaculair uit tegen de lichte muren.

bruin

Deze kleur in het interieur symboliseert respect en loyaliteit aan tradities. Dankzij de veelzijdigheid vindt bruin meubilair toepassing in vele ontwerprichtingen.

grijs

Verwijst naar neutrale kleuren en dient vaak als achtergrond voor heldere details. Op zichzelf kan grijs echter een grote rol spelen in het interieur.

Op de foto is een tafel in een klassieke stijl met een tafelblad in lichtgrijs. De gebeeldhouwde poten zijn grijs van kleur, meerdere tinten donkerder dan de hoofdkleur van de tafel.

Varianten van vormen en afmetingen van transformatietabellen

De vorm van de tafelbladen voor de transformator is een van de indicatoren voor ergonomisch meubilair voor een bepaalde ruimte.

rondje

Een ronde tafel onder een grote lampenkap staat symbool voor thuiscomfort. Ronde transformatoren zijn gemaakt met instelbare hoogte van de poten en de grootte van het tafelblad of met opvouwbare halfronde delen zoals een vlinder.

rechthoekig

De transformator met een rechthoekig tafelblad is universeel bij plaatsing in de ruimte: deze kan in het midden van een kamer worden geplaatst, dicht tegen een muur of in een hoek worden geplaatst. Het tafelboek is de meest compacte variant van de rechthoekige transformator. Bij dubbele ontbinding zijn de oppervlakken van de rechthoekige transformator aan de bovenkant geplaatst en is het oppervlak verdubbeld.

hoekig

Hoekmeubelen met transformatie zorgen voor het meest efficiënte gebruik van vierkante meters. Hoektransformator met beweegbare elementen en inklapbare werkoppervlakken kan een ergonomisch thuiskantoor zijn.

De foto toont een hoektransformator in een moderne stijl. Indien nodig, werkblad uitklappen naar de muur.

small

Kleine transformatietafels zijn ideaal voor woonkamers, slaapkamers, gangen. Een tafelblad met een hefmechanisme verandert een thee- of koffietafel in een eettafel. Transformator-consoles zijn geschikt voor gangen. Indien nodig, verschuift de bescheiden console als een "accordeon" naar de grootte van een grote tafel.

ovaal

Gastvrije eigenaars zouden naar de ovaalvormige transformator moeten kijken, voor comfortabele sensaties heeft een persoon een persoonlijke ruimte nodig aan de tafel van minstens 60 cm. De breedte van de ovale transformator mag niet meer dan 110 cm zijn om moeiteloos het midden van de portie te bereiken. Ovale tafels worden getransformeerd van ronde of rechthoekige tafels. Met het louvre-mechanisme worden de zijtabletten aan beide zijden uit elkaar bewogen, een extra plank wordt in het midden van de tafel gestoken.

Met afgeronde hoeken

Een tafel met afgeronde hoeken combineert de voordelen van een ovale en rechthoekige tafel. Het heeft vloeiende lijnen zonder hoeken, terwijl het dicht bij de muur kan worden geplaatst.

driehoekig

Vanwege het ultracompacte formaat passen driehoekige transformatietafels niet in de keuken, zelfs niet minder dan 5 vierkante meter. meter.

Fotolijsten in de binnenkamers

Om een ​​geschikte variant van een transformator te kiezen, is het de moeite waard om op het internet te zoeken naar foto's van multifunctionele meubels in echte interieurs

In de kinderkamer

De transformatietafel in de kinderkamer zal de ruimte die kinderen nodig hebben voor games en activiteiten, besparen. Voor ouders, lagere meubelkosten. Dezelfde transformator kan een aantal jaar worden gebruikt door een kleuter en een tiener. Er zijn modellen van kinderkamers, waarin de tafel wordt omgevormd tot een bed. Voor kindertransformators, karakteristiek laconiek ontwerp en heldere, heldere kleuren.

Op de foto een kindertafel in combinatie met een kinderbed. Het rustige kleurenbereik van de headset leidt het kind niet af van de lessen.

Voor de woonkamer

In typische appartementen of studio's is het onmogelijk om ruimte te reserveren voor een ruime eethoek of een studeerkamer. Voor dergelijke gevallen, geschikte koffietafels-transformatoren met lay-outs in de eetkamer of op de desktop.

Op een foto een koffietafel van een natuurlijke boom. De lage transformator in de hal wordt handig voor werk of thee drinken, dankzij het schuivende bovenpaneel.

Geven

Meubilair in het land wordt voornamelijk gebruikt in de zomer buiten of op veranda's. Het moet duurzaam, waterdicht, eenvoudig te monteren of te demonteren zijn. Landtransformatie tafels zijn gemaakt van kunststof of hout behandeld met meubelwas. Het transformatiemechanisme is geverfd met speciale anticorrosieve verven, accessoires moeten van roestvrij staal zijn.

Op de foto staat een houten transformatietafel op de open veranda. Tafel en stoelen zijn gemaakt in moderne stijl.

Naar de keuken

Eettafel-getransformeerd in gevouwen vorm zonder problemen om te verblijven in de keuken Chroesjtsjov of in het studio-appartement. De keukentafel kan worden gecombineerd met een koptelefoon of een vensterbank: met behulp van een draaimechanisme wordt het tafelblad in een hoek van 90 graden gedraaid. Het onderstel van het tafelboek wordt gebruikt als nachtkastje of mini-bar.

Naar het balkon

De transformatietafel is ideaal voor balkons en loggia's. Het neemt een minimum aan ruimte in beslag, waardoor u op het balkon kunt werken of dineren.

Op een foto een rektafel in jachtstijl. Laterale delen komen omhoog en vormen een ovaal tafelblad.

Naar de slaapkamer

In een slaapkamer transformator kan combineren een nachtkastje, kaptafel, een tafel voor werk en zelfs een commode.

Stijlruimte

U kunt een transformatortype kiezen in elke stijl: van loft tot klassiek. Voor hightech zittafels met metalen onderdelen, glas, steen. Het decor in de hightech moet minimaal zijn. Barok daarentegen wordt gekenmerkt door een verlangen naar pretentie en pracht en praal. Gepolijst hout en strikte vormen in harmonie met de terughoudendheid van de moderne stijl.

De foto is een mooie zwart-witte tafel. Gepolijst zebrano werkblad in contrast met zachte bekleding.

De Provence combineert rustieke eenvoud en chique Franse klassiekers. Voor Provence geschikt houten meubilair met het effect van veroudering.

Originele ontwerpideeën

De mogelijkheid om mooie multifunctionele meubels te maken, heeft ontwerpers altijd geïnspireerd. Designer transformatoren verrassen met originaliteit van vorm en niet-standaard benadering van de functionaliteit van meubels. Transformers gecombineerd met minibars, biljarttafels. Eco-leer, glas, metaal en kunststeen werden actief gebruikt bij het ontwerpen van meubels. Populariteit van retrostilisatie onder Art Deco, Provence, piratenesthetiek.

Traditionele ronde tafels op één poot begonnen te doen met een roterend opklapbaar tafelblad. Voor fans van ongebruikelijke beslissingen zijn combinaties uit verschillende tabellen interessant. Samen vertegenwoordigen ze een enkele samenstelling, maar kunnen afzonderlijk worden gebruikt als nachtkastjes of consoles.

Fotogalerij

Wanneer u een transformatortafel kiest, moet u letten op de accessoires, de bouwkwaliteit van het transformatiemechanisme. De transformator moet zonder extra moeite worden aangelegd. De aanwezigheid van externe geluiden tijdens de transformatie: rammelen, piepen is onaanvaardbaar. Met een zorgvuldige verwerking kan kwaliteitstransformator meer dan een jaar meegaan.

Loading...

Laat Een Reactie Achter