Tiffany-kleur in het interieur: een stijlvolle tint turkoois in uw interieur

Turkoois is een mineraal dat vele tinten van kleur heeft, van bijna puur groen tot hemelsblauw. Een van de kleuren, groenachtig met blauw, werd door het beroemde juwelier Tiffany & Co gekozen als merk, en nu wordt deze toon genoemd - tiffany kleur.

Deze zachte en tegelijkertijd vrij actieve toon is perfect voor zowel vrouwen als mannen, en daarom is het gebruik van de Tiffany-kleur in het interieur een trend van de afgelopen jaren geworden. Het mengt goed met tonen zoals zand, crème, wit, die vaak als achtergrond worden gebruikt. De combinatie van turkoois en zwart ziet er indrukwekkend uit.

Kleur Tiffany in het interieur wordt geassocieerd met versheid, zeegolven, zorgeloze zomervakantie. Psychologen zeggen dat kleur bijdraagt ​​aan vrede en vertrouwen.

Hoe de kleur Tiffany in het interieur te gebruiken?

Het gebruik van kleur Tiffany in het interieur heeft zijn eigen kenmerken. Gedempte pastelkleuren helpen om te ontspannen, spanning te verlichten en zijn vaak de sleutel in de decoratie van residentiële gebouwen. Hun monotonie en monotonie kunnen echter het zenuwstelsel nadelig beïnvloeden en een gevoel van vermoeidheid veroorzaken. Om de sfeer op te frissen, kunt u turquoise tinten aan het interieur toevoegen. In de zomer zullen ze de atmosfeer een beetje "koelen", ze zullen je een koele zeewind geven. In de winter - zal een vakantie vakantiestemming creëren.

Als de basiskleuren van het interieur grijs, grijs, bruin of beige zijn, complementeer dan het decor met verschillende details van Tiffany-kleur - in het interieur zullen ze onmiddellijk de toon zetten en de rol van decoratieve accenten aannemen. Dit kan een deken op het bed zijn, een poef of bekleding, nieuwe turquoise fotolijsten of andere accessoires. Het belangrijkste is dat ze allemaal ongeveer dezelfde kleur hebben.

De kleur van Tiffany in het interieur kan gemakkelijk worden gecombineerd met terracotta, scarlet of baksteen, oranje tinten. Tegelijkertijd worden zeer originele, stijlvolle afbeeldingen verkregen die met name geschikt zijn voor creatieve personen. Er is één regel voor dergelijke combinaties: rode tinten mogen niet meer dan een kwart van de ruimte beslaan. Anders is de situatie uitdagend.

De kleur van Tiffany in het interieur kan worden gebruikt om interessante vormen te benadrukken en om ongewone objecten te benadrukken. Er is bijvoorbeeld een ingewikkelde trap, een grote antieke spiegel in een complex kader of functionele gebieden in de kamer zijn gescheiden door kolommen - al deze elementen kunnen in turquoise tinten worden geverfd, waardoor ze direct worden onderscheiden van de algemene achtergrond en ze dominant maken. U kunt ook benadrukken turquoise reliëfs op wandpanelen, lijstwerk of stucwerk lijstwerk.

Een oud dressoir of ladekast kan volledig worden getransformeerd en een "twist" krijgen als u de Tiffany-kleur in het interieur als verf voor meubels gebruikt. Een oude bank wordt een kunstobject als de houten onderdelen worden gereinigd en gelakt en de bekleding wordt vervangen door een nieuwe - een felle turquoise tint. Dergelijke meubels kunnen de woonkamer, de kinderkamer en de keuken versieren.

Kleur inspirerende wereldberoemde juweliers kunnen ook aandringen op wereldwijde experimenten. Het kan niet alleen afzonderlijke details weergeven, maar ook de belangrijkste in het interieur. Keuken - een geschikt veld voor experimenten. Een schort, tafelblad, keukenmeubelgevels of zelfs een turquoise vloer veranderen de perceptie van de vertrouwde ruimte en inspireren tot het creëren van culinaire meesterwerken.

Er wordt aangenomen dat de tonen van koud gamma de eetlust verminderen. Maar het belangrijkste aan de feesttafel is niet genoeg te krijgen, maar om plezier te krijgen. En dit is de beste manier om bij te dragen aan de vrolijke turquoise kleur, die zowel in gerechten als in tafelkleden kan worden gebruikt.

De kleur van Tiffany in het interieur kan fungeren als een verenigende, visuele montage van de ruimtes van aangrenzende kamers. Dit is vooral belangrijk in studio-appartementen, waar verschillende functionele zones vaak van elkaar worden gescheiden door gebogen openingen - repetitieve turquoise elementen zullen deze zones visueel verbinden tot één geheel. In dit geval wordt de kleur een verbindend element. Daarin kun je een deel van de muren, lijstwerk of meubels schilderen, geplaatst in verschillende delen van het appartement.

Bekijk de video: Interieur shoplog & winactie. Action, Kwantum & Leen Bakker. (Oktober 2019).

Loading...

Laat Een Reactie Achter