Bar in de woonkamer: soorten, vormen, lay-outopties, kleuren, materialen, ontwerp

De bar in de woonkamer heeft een esthetische en originele uitstraling, waardoor het lijkt af te wijken van het standaardontwerp en het interieur te diversifiëren. Bovendien geeft dit ontwerp niet alleen de situatie van stijl, maar vormt het ook een gezellig en functioneel ontwerp, zowel appartementen als landhuizen.

Kenmerken van het interieur van de woonkamer

De nuances van het inrichten van deze kamer:

  • Voor een hal in combinatie met een keuken of eetkamer is een model met twee niveaus een uitstekende oplossing, met een lage kant naar de keuken en van de hoge kant naar de woonkamer.
  • Het ontwerp van het eilandtype is meer geschikt voor ruime kamers.
  • De compacte toog is een alternatief voor een grote tafel in een kleine woonkamer of studio.

Vormen en soorten balkellers voor de hal

Er zijn verschillende soorten.

Rechte lijn

Het zal een geweldige oplossing zijn voor grotere kamers. Rechte klassieke tafelbladen complementeren met hoge stoelen of half stoelen met voetsteunen.

hoekig

Hoekige constructies zijn geweldig, niet alleen voor aanzienlijke ruimtebesparingen, maar ook voor een effectieve zonering. Meestal vormen deze balkentellers een voortzetting van de keukenset, waardoor ze een scheidingselement vormen tussen de keuken en de woonkamer.

halfrond

Baroppervlakken van de halfronde vorm, perfect geschikt voor registratie van kleine kamers. Deze modellen maken de situatie in de hal gemakkelijker en meer ontspannen en kunnen een complete thuisbar zijn.

De foto toont een bar met een halfronde vorm in het interieur van een kleine woonkamer.

intrekbare

Dankzij de beweeglijkheid van de intrekbare structuur, blijkt deze alleen te gebruiken als het nodig is en dus niet om de ruimte te overbelasten.

rondje

Het ziet er echt luxueus en toonbaar uit en draagt ​​bij aan een comfortabeler zitgedeelte. Deze modellen zullen echter veel meer geschikt zijn voor ruime woonkamers.

scharnierende

Het heeft een muurbevestiging waardoor het opvouwbare, uitklapbare tafelblad in opgevouwen toestand helemaal niet interfereert en niet het nuttige gedeelte van de kamer bezet.

Met afgeronde randen

Dergelijke bochten geven de structuur lichtheid en plasticiteit. Het afgeronde model past niet alleen harmonisch in de situatie, maar verzacht ook de hoekigheid van het interieur.

De foto toont het interieur van een moderne keuken-woonkamer met een grijze balk met afgeronde hoeken.

maisonnette

Het onderscheidt zich door de aanwezigheid van twee niveaus, waarvan er een bijvoorbeeld een eettafel of een werkruimte kan zijn, en de tweede dient als de bar zelf.

Minibar

Het is de meest optimale oplossing voor de meest winstgevende toewijzing van ruimte en het vrijgeven van extra ruimte in een kleine hal in een appartement van het type Chroesjtsjov.

De foto toont een kleine hal in felle kleuren, versierd met een compacte minibar.

Waar kun je beter een bar in de kamer plaatsen?

De meest gebruikte locatie-opties.

Achter de bank

Deze plaatsing is vooral gunstig als het ontwerp en het uiterlijk van de bank, in combinatie met een bar-ontwerp. Het blijkt dus een meer monolithisch, harmonieus en holistisch ontwerp te vormen.

De foto toont een gesloten toog achter de bank in het interieur van de woonkamer.

In de hoek van de woonkamer

Met de compacte barhoek kunt u de functionaliteit van de kamer behouden, de ruimte niet vervuilen en tijdens gebruik ongemak veroorzaken. Deze succesvolle locatie zal een comfortabele lay-out en een aangename sfeer vormen.

Bij het raam

Een uitstekende oplossing voor een kleine woonkamer met veel meubels. De locatie bij het raam, maakt de kamer leeg en zorgt voor vrij verkeer.

Langs de muur

Een stationair werkblad geplaatst langs een muur heeft meestal een kleine diepte, waardoor het er erg compact uitziet en een ideale optie wordt voor een smalle kamer.

In het midden van de hal

Het is een nogal gedurfde en interessante optie waarmee je een toog kunt maken tot een afzonderlijk centraal interieurelement dat functioneel en handig gebruik maakt van het tafelblad aan alle kanten.

In plaats van een afscheiding tussen de keuken en de woonkamer

Zelfs als er een grote eettafel in de keuken-woonkamer is, kan deze worden aangevuld met een compacte toog, die ook als functionele scheidingswand fungeert. Eiland, modulaire constructies met twee niveaus en modellen van gesloten of open type zijn hier geschikt.

Tussen de hal en het balkon

Bar ontwerp in plaats van een balkon blok of op de vensterbank, wordt beschouwd als een vrij algemeen en functioneel interieur oplossing die een uitstekende zonering van de ruimte biedt.

Op de foto is er een woonkamer en een balkonruimte gescheiden door een bar.

Het kleurenpallet van balkentellers

Dit ontwerp is het belangrijkste element van de woonkamer, dus je moet vooral zorgvuldig het kleurontwerp benaderen. Als u bijvoorbeeld een rood, zwart model of een wenge-kleurstelling gebruikt, kunt u de situatie wat pompeusheid, extravagantie en chique geven en met beige, wit of een ander neutraal model een rustig, elegant en zeer harmonieus ontwerp creëren.

Het tafelblad kan even goed worden gecombineerd met het algemene kleurenschema van het interieur of, in tegendeel, als een helder en contrasterend accent.

Welk materiaal wordt gebruikt?

Gebruik voor het vervaardigen een verscheidenheid aan materialen die hun eigen voor- en nadelen hebben.

  • Boom.
  • Glass.
  • Stone.
  • Vezelplaat of MDF.

De foto toont het interieur van de hal met een open bar gemaakt van steen.

Als het ontwerp goed is gemaakt, maakt het niet uit of het is gemaakt van natuurlijke of kunstmatige materialen.

Woonkamerontwerpideeën in verschillende stijlen.

Elke stijlrichting veronderstelt bepaalde karakteristieke kleuren, materialen, decorelementen en accessoires, daarom is het wenselijk dat de stijl van de bar zo dicht mogelijk aansluit op het totale ontwerp.

Moderne stijl

In het moderne interieur kan design in bijna elk ontwerp en kleurenschema worden gebruikt. Het belangrijkste is dat het rekening houdt met ruimtelijke kenmerken en een harmonisch logisch vervolg is op het ontwerp.

De foto toont een ruime zaal in een eigentijdse stijl, versierd met een kleine gesloten toog.

klassiek

Voor klassiekers of neoklassiekers zou een uitstekende oplossing zijn modellen in de vorm van een eiland of bijna-wand werkbladen gemaakt van natuurlijk hout of steen, zoals marmer, graniet of onyx. Hier zijn standaard rechthoekige structuren met een laconieke verpakking ook geschikt.

minimalisme

De meest eenvoudige geometrische modellen zonder onnodige decoratieve elementen moeten een rechthoekig ontwerp zijn, dat zijn schoonheid onthult in combinatie met andere interieurelementen.

De foto toont een rechthoekige toog tussen de keuken en de woonkamer in de stijl van minimalisme.

zolder

Bijzonder stijlvol in het stedenbouwkundig design zijn houten, betonnen, stenen aanrechtbladen met een metalen of stenen basis. Een dergelijk ontwerp zal ongetwijfeld een prachtige tandem vormen met een gemeenschappelijke interieurcompositie.

Provence

Voor een lichte, natuurlijke en eenvoudige Franse stijl of een landelijk land, zijn natuurlijk houten werkbladen geschilderd in pastelkleuren perfect. Antieke toonbanken, bijvoorbeeld met het effect van kunstmatige veroudering, zullen er ook erg organisch uitzien.

Scandinavisch

Intrekbare, vouwbare, stationaire halfronde, vierkante of rechthoekige modellen met ingetogen ontwerp, gemaakt van massief hout, harmonieus opgaan in een ongehaaste en ongebruikelijke nationale Scandinavische stijl.

Voorbeelden van lichtbalk

Meestal zijn deze ontwerpen versierd met top-spots, hanglampen of LED-strips. Verschillende verlichting maakt het niet alleen mogelijk om de bar te markeren, maar ook om een ​​spectaculair interieuraccent te creëren.

In de fotobar, versierd met verlichting in de vorm van hangende lampen in de hal in de hightech-stijl.

Ontwerp van barbalies in het interieur van het appartement

Het ontwerp met een open haard zal u toelaten om het uiterlijk van de woonkamer te transformeren, het een volledig nieuw geluid te geven en de ontwerpmogelijkheden uit te breiden. Het tafelblad in het kader van de opening in de vorm van een boog of kolommen met gipsplaat en andere materialen steekt zeer gunstig af ten opzichte van het totale ontwerp zonder de harmonie te verstoren. Geavanceerde accessoires, in de vorm van centrale zijsteunen of ophangsysteem, gemonteerd op het plafond, bieden de mogelijkheid om flessen, glazen of diverse gebruiksvoorwerpen gemakkelijk te plaatsen.

Op de foto is er een woonkamer met een bar, uitgerust met zijplanken en een ophangsysteem voor glazen.

Het creëren van een dergelijke creatieve en pikante compositie in de woonkamer, is er een verlangen om gasten uit te nodigen en een leuke cocktailparty te houden.

Fotogalerij

De bar in de woonkamer, in combinatie met de passende omgeving en accessoires, krijgt een echt solide en spectaculaire uitstraling. Dit ontwerp maakt de sfeer in de kamer eenvoudiger en bevorderlijk voor een ontspannen tijdverdrijf.

Bekijk de video: De bouw van de bios bar woonkamer (Oktober 2019).

Loading...

Laat Een Reactie Achter