Ontwerp van de woonkamer in Engelse stijl: kenmerken, foto's

Het ontwerp van de woonkamer in de Engelse stijl wordt bepaald door het vochtige klimaat van Engeland, wat lange tijd spreekwoorden en gezegden is geweest. Dit is een kamer die voornamelijk bedoeld is voor de rest van de eigenaars van het huis, de Britten geven er de voorkeur aan om vergaderingen met vrienden in clubs door te brengen.

De belangrijkste taak is om een ​​sfeer van warmte en omhullend comfort in de woonkamer te creëren, in tegenstelling tot de vochtigheid die buiten de ramen heerst. En deze taak wordt opgelost door te kiezen voor afwerkingsmaterialen van warme tinten, het selecteren van passend meubilair, het gebruik van textielelementen, een grote hoeveelheid natuurlijk hout en natuurlijk het opzetten van een open haard - het belangrijkste semantische en compositorische centrum van elke woonkamer in een Engels huis, dat warmte en een kostbaar huisgevoel geeft.

De belangrijkste elementen van de woonkamer in de Engelse stijl

Het juiste Engelse interieur is onmogelijk zonder de volgende elementen:

  • Chesterfield sofa. De zetel van de bank is gewatteerd met diamanten, er zijn armsteunen en hun hoogte is gelijk aan de hoogte van de rugleuning. De benen zijn laag, meestal rond. In de klassieke versie heeft de bekleding een bruine tint, hoewel andere opties acceptabel zijn.
  • Boom. Alle meubels in de woonkamer mogen alleen van natuurlijk hout zijn, of het nu een salontafel, kledingkast, ladekast of een ander object is.
  • Open haard. De woonkamer in Engelse stijl heeft een open haard. De locatie is afhankelijk van de vorm en de grootte van de kamer, deze kan in het midden, in de buurt van de muur of zelfs in de hoek worden geïnstalleerd. Er is slechts één noodzakelijke voorwaarde - een open haard is gemaakt in een klassieke stijl.
  • Bloemenpatroon. Klein bloemmotief is een van de karakteristieke details van de stijl. Ze kunnen aanwezig zijn op het behang, op de gordijnen, in andere decoratie-elementen.
  • Bergere stoel. Deze Engelse stoel is uitgerust met een hoge rug en bovendien heeft het kleine "wanden" en "oren" aan de zijkanten, alsof de persoon die erin zit met warmte en comfort wordt omringd. Deze vorm van leunstoel verscheen in Frankrijk, en kreeg de naam "Bergere", maar deze werd wijdverspreid in Engeland, omdat hij deze betrouwbaar beschermde tegen constante tocht.

De salontafel wordt soms vervangen door een grote poef, die zich in het midden van de woonkamer bevindt.
Engelse stijl is rijkdom, terughoudendheid, eiken in de decoratie, muur houten panelen, parket, traditionele elegante meubels met gebogen poten. Meestal zijn beige tinten, bijvoorbeeld ivoor, de belangrijkste keuze voor een Engels interieur in de woonkamer.

Stijlkenmerken

Het creëren van een Engelse stijl vereist nauwgezetheid bij het kiezen van alle elementen, van afwerkingsmaterialen tot accessoires. Het belangrijkste criterium is kwaliteit, vooral bij het selecteren van meubels. Het ontwerp in Engelse stijlkamer accepteert geen metalen, grote glazen vlakken en te donkere kleuren.

Na het maken van het project begint de fase van het kiezen van de afwerkingen voor alle oppervlakken, rekening houdend met het uiterlijk en de kwaliteit van materialen, evenals meubels, de hoeveelheid en kwaliteit. Onderweg moet je nadenken over de details - textiel, accessoires, accessoires en zelfs kleine versieringen die je zult gebruiken om de sfeer van het oude Engeland bij je thuis te creëren.

Raad. Bij het kiezen van materialen voor afwerking, probeer heldere contrasten, actieve kleuren, grote tekeningen, ornamenten te vermijden. Als je eentonigheid wilt vermijden, stop dan op het behang in een kleine bloem of strip.

Stijl details

kleur

Rekening houdend met het feit dat er niet veel ruimte is, proberen ze tijdens de decoratie lichte tinten als de belangrijkste te gebruiken, waardoor de kamer visueel vergroot wordt. Tegelijkertijd moeten ze warm zijn, omdat het klimaat in Engeland nogal streng is.

De voorkeur gaat uit naar natuurlijke tonen: oker, beige, bruin, terracotta, grijs, olijf, crème, ivoor. Deze tinten zijn geschikt als extra kleuren zoals goud, geel, brons.

Het sieraad

De favoriete bloem van Engelse dames en heren is de roos, maar ze verwijzen ook warm naar eenvoudige wilde bloemen. Behang in klein bloemmotief - een teken van stijl. Bovendien worden vaak eenvoudige strepen of kooiontwerpen gebruikt.

Paul

De vloeren in de woonkamer in Engelse stijl zijn meestal bedekt met parketvloeren - een dure maar praktische en duurzame optie. Parket kan worden vervangen door keramische tegels, waarbij figuratief metselwerk wordt geïmiteerd. Een groot tapijt wordt zeker over het parket gelegd - het voegt comfort toe aan de vochtige atmosfeer van een Engels huis.

wanden

In de oude Engelse huizen werden vaak behang gebruikt van stof, of panelen, bedekt met een stof in een klein bloemmotief. Soms is tot het midden van de hoogte van de muur bedekt met houten panelen, en daarboven - met stof. Dit is erg praktisch, omdat het onderste gedeelte van de muren vies wordt en de boom gemakkelijker te onderhouden is dan de stof. Tegenwoordig gebruiken ze gestructureerd behang met krullen, gestreept of met een klein ornament van bloemen.

plafond

Een houten plafond met zware balken die het oversteken is een van de kenmerken van stijl. Tegelijkertijd is de boom niet geschilderd, maar alleen bedekt met was, olie of vernis.

windows

Het interieur van de woonkamer in Engelse stijl wordt gekenmerkt door grote ramen die bovenaan kunnen worden afgerond. Tegelijkertijd zijn de frames vrij smal en zijn ze verdeeld in een groot aantal "pleinen" van binding.

Deze ramen worden niet geopend door een zwaaimethode, maar door een opklapbare schuif: het frame wordt omhoog getild en in de verhoogde stand gefixeerd. De hoogte van de vensterbank boven de vloer van dergelijke ramen is meestal veel lager dan die van Europese ramen, en de vensterbank wordt vaak gebruikt als een bank met daarop decoratieve kussens.

meubilair

Alle meubels - grote, dure, gestoffeerde meubels - aangenaam om aan te raken. Er is veel meubilair, en soms lijkt het dat ook - het maakt de ruimte warmer. Het meubilair was bij voorkeur gemaakt van fijn hout. De vorm van de objecten is eenvoudig, meestal rechthoekig en alleen de benen zijn gebogen. Dit geeft de meubels charme en verzacht de strengheid van rechte lijnen.

Het ontwerp van de woonkamer in Engelse stijl suggereert bekleding met fluweel, leer of damast - deze zijn rijk aan textuurmaterialen en geven aangename tastbare sensaties aan degenen die ze aanraken. Met een terughoudend totaalontwerp, kan het meubilair het belangrijkste decoratieve element zijn, in dit geval kan de kleur van de bekleding helder zijn en zelfs patronen hebben. Als er patronen op de achtergrond voorkomen, kiest de bekleding voor meer rustgevende tonen en zonder patroon.

In elke Engelse woonkamer zijn er, naast de verplichte bank en fauteuils, zeker meubels zoals een grote boekenkast en consoletafels, vaak gemaakt van kostbaar hout.

licht

Verlichtingsschema's in de stijl - complex, multi-level, met het verplichte gebruik van staande lampen, verschillende schansen en kandelaars. Tafellampen in grote hoeveelheden zijn welkom.

haard

Het centrale element van de woonkamer in Engelse stijl is de openhaard. Materialen voor de constructie kunnen elk zijn, voor decoratie gebruiken ze ofwel houtsnijwerk of marmer. Een grote spiegel boven het openhaardportaal in een rijk bronzen of "ondergoud" kader maakt het plaatje compleet.

decoratie

Engeland had uitgebreide koloniën, wat tot uiting kwam in zijn interieurs. Sinds de tijd van zijn koloniale macht was het gebruikelijk om verschillende "curiositeiten" te laten zien in de woonkamers, die werden verwijderd uit ondergeschikte gebieden. Soms zijn er zelfs te veel van, maar dit wordt niet als een nadeel beschouwd.

Verplicht gebruik van tapijten, houtsnijwerk, wandtapijten, schilderijen in zware lijsten. Vergulden is welkom in kaders, kroonluchters, staande lampen en tafellampen. Het interieur van de woonkamer in Engelse stijl ontwikkelt zich door de eeuwen heen en weerspiegelt de liefde van het land voor het gezin en zijn toewijding aan familietradities, wat zich met name weerspiegelt in de "portretgalerijen" aan de muren - dit kunnen zowel schilderijen als familiefoto's zijn.

textiel

De belangrijkste textielelementen van het decor zijn tapijten en gordijnen. Tapijten hebben in de regel een ornament van plantaardige oorsprong, pruimtinten en crème tonen hebben de voorkeur. Het is goed als het centrale deel van het tapijt lichter is en de rand donkerder is.

Voor het ontwerp van ramen met dikke, zware gordijnen. Stof zou veel moeten zijn, het zal mooie vouwen vormen. Lambrequins, draperieën zijn welkom. Vaak zijn gordijnen versierd met franje en kwastjes.

Loading...

Laat Een Reactie Achter