Tegel douche: soorten, tegel lay-outs, ontwerp, kleur, foto in de badkamer

Een tegeldouche is een traditionele oplossing die niet alleen comfortabele voorwaarden voor waterbehandeling biedt, maar ook een vrij esthetisch en elegant ontwerp vormt, zowel in een stadsappartement als in een landhuis.

Welk type tegels is het beste om te kiezen?

Afwerking moet niet alleen mooi zijn, maar ook aan bepaalde eisen voldoen, hoge waterafstotende eigenschappen, weerstand tegen chemische middelen, goede sterkte-eigenschappen en waterdichtheid hebben, in de vorm van speciale mixen voor voegmortel, die schimmel en schimmel voorkomen.

Fototegel douchebak

Vloerklinker tegels voor zelfgemaakte douche podium is geselecteerd rekening houdend met de frequente en langdurige contact met water. Voor bekledingsproducten worden producten gebruikt met een verhoogd of ruw oppervlak en een hoge slipvastheid, die minder traumatisch is.

Het meest gangbare ontwerp is in de vorm van een dichte, duurzame, duurzame en vochtbestendige porseleinen steengoed- of kwartspinvinylafwerking. Dergelijke ontwerpen kunnen een rechthoekige, vierkante, afgeronde vorm hebben, van het open type zijn zonder dak of gesloten type met een podium, wanden en plafondbasis. Een pallet met een zijkant kan een andere hoogte hebben, diep genoeg zijn en de functies van een bad perfect vervullen, wat vooral geschikt is voor diegenen die bijvoorbeeld een kind moeten baden.

De foto toont de badkamer en de open doucheruimte met een vierkante tegel.

Bij het maken van een pallet wordt vaak ook een mozaïek gebruikt, dat niet alleen gemakkelijk omgaat met de bekleding van verschillende vormen, maar ook vanwege het grote aantal tegelvoegen en voegen is het oppervlak niet glad.

Stoel decoratie tegels

Comfortabele en comfortabele trappen of stoelen geïntegreerd in de muur zijn meestal versierd met kleine tegels of mozaïek, het meest geschikt voor gebogen en gebogen lijnen.

Voorbeelden van naar de planken en nissen in de douche kijken

Dankzij de afwerking van ingebouwde nissen en planken in de doucheruimte, blijkt het echt elegante accenten te creëren in het interieur. U kunt bijvoorbeeld donker gekleurde tegels gebruiken en zo de nissen een visuele diepte geven, of een contrasterend ontwerp voor de planken kiezen en deze nog meer decoratief maken.

De foto toont een douche met nissen, versierd met een donker mozaïek.

Hoe een douchecabine versieren zonder een pallet tegels?

In dit geval gebruiken ze een voering die contrasteert met het algehele ontwerp van de kamer, waardoor de doucheruimte wordt benadrukt of een tegel met één groot formaat wordt gebruikt die geschikt is voor een vloer zonder hoogteverschillen. Het blijkt dus visueel de ruimte te vergroten en het een heel solide uiterlijk te geven.

Bij het opstellen van deze cabine, is de belangrijkste vereiste een voldoende hoogte van de kamer, omdat, vanwege het feit dat de doucheafvoer en de pijp die het water in de riolering afvoert, zich onder het vloerniveau moet bevinden, met behulp van een betonnen verankering, het nodig is om de vloer omhoog te brengen en naar de afvoer te kantelen .

Op de foto, het toilet in combinatie met de badkamer en de douche zonder een pan met een glazen deur, bekleed met tegels.

Tegelopmaakopties

De klassieke optie om tegelzwijn te leggen, is een horizontale locatie met een offset. Om een ​​niet-banaal ontwerp te maken, kunt u een complexere, maar tegelijkertijd vrij originele lay-out toepassen met verticale rijen of een kerstboom. Het is ook erg bewerkelijk om tegelproducten op een diagonaal te leggen, zodat u de ruimte visueel kunt uitbreiden.

Op de foto een grijze biggetaart met een horizontale lay-out met een offset in de douche.

Kleurbereik van tegels

De keuze van de kleurenoplossing is rechtstreeks afhankelijk van de afmetingen van de ruimte en van de functionele planningsfuncties. Beige, wit, zwart, grijs, groen, blauw, bruin of een andere betegelde afwerking in kleur, rekening houdend met alle ruimtelijke nuances, kan elk ontwerp harmonisch aanvullen.

De foto toont een badkamer met een douche, versierd met grijze vierkante tegels.

Bij gebruik van lichte tinten, niet overwegend wit, is het mogelijk om de douche visueel uit te zetten en in volume te vergroten. Een meer uniek en uniek ontwerp, evenals de eliminatie van kleine oppervlaktedefecten, kan worden bereikt door tegels van verschillende kleuren af ​​te wisselen.

Ontwerpopties voor douches

Verschillende originele opties.

De combinatie van tegel en mozaïek

Met deze combinatie kunt u een heel interessante douchebak creëren. Met de toevoeging van een dergelijke karakteristieke toets als een mozaïek, krijgt de situatie een meer doordachte en complete uitstraling.

De foto toont een beige betegelde afwerking in combinatie met een veelkleurig mozaïek in de open-type douche.

Onder de boom

Naar buiten toe wordt het oppervlak van natuurlijk hout volledig getransporteerd, terwijl het alle overheersende eigenschappen van keramische tegels heeft.

Onder de steen

Dankzij speciale technologieën onderscheidt keramiek zich zelfs door de kleinste onregelmatigheden, sierlijke breuken, scheuren en overlopen, kenmerkend voor stenen rotsen.

Op de foto is er een kleine tegel douche met imitatie van marmer in de badkamer.

Onder beton

Visueel en esthetisch krijgt de kamer met deze bekleding een krachtiger en betrouwbaarder uiterlijk.

Visschubben

Vanwege de schoonheid van vissenschubben, die zachte modulaties heeft, blijkt visueel visueel een extra volume te krijgen.

Op de foto is een badkamer met een open douche zonder een pan, versierd met turquoise tegels in de vorm van vissenschubben.

kiezelstenen

Niet bang voor vocht en daarom evengoed geschikt om de douche in het appartement af te maken, als voor het ontwerpen van een zomerdouche in het land. Grote steentjes zullen de sfeer van deze zeekust aan de atmosfeer toevoegen.

Met tekenen

Een groot beeld dat het hele vlak beslaat of kleine patronen, meerdere keren herhaald, is een uitstekende oplossing om het monotone ontwerp te diversifiëren en nieuw leven in te blazen.

Op de foto is er een badkamer en een kleine doucheruimte met witte tegels versierd met tekeningen.

Ideeën voor douchewanden in verschillende stijlen

Met de juiste decoratie van de douche, kunt u een werkelijk prachtig ontwerp creëren voor elke richting naar binnen, zoals loft, Provence, land, klassieke of moderne stijl.

Voor moderne stijl bijvoorbeeld, een laconieke afwerking toepassen in de basis- en neutrale kleuren, die soms worden aangevuld met heldere elementen. Voor de Provence is gekozen voor fragmentarisch gebruik van mozaïek- of patchworktegels in patchwork-stijl, en in de stedelijke loft gebruiken ze niet minder organische hogetegels of bekleding met imitatie van verouderde oppervlakken en bouwmaterialen.

De foto toont een douche van tegels, een zwijn grijs in het interieur van de badkamer in de loft-stijl.

Kenmerken van het afwerken van tegels kleine douche

In een kleine doucheruimte is het het meest geschikt om middelgrote aardewerk te gebruiken zonder onnodige patronen en tekeningen. Wanneer u op muren gaat liggen, kunt u een horizontale opstelling toepassen door de ruimte visueel uit te breiden of door een verticale installatie, waardoor het plafond wordt verhoogd. Op de vloer om het gebied te vergroten, kunt u een vierkante of rechthoekige tegel gebruiken, diagonaal opgemaakt.

Fotogalerij

Een douchetegel moet een onopvallend, harmonieus en gezellig decor hebben, anders zijn qua functionaliteit, mooie uitstraling en een echt comfortabele plaats van ontspanning vertegenwoordigen.

Bekijk de video: Как оформить интерьер в классическом итальянском стиле. Дизайн виллы в Италии. (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter