Witte tegels in de badkamer: ontwerp, vorm, kleurencombinaties, lay-outopties, voegkleur

Witte tegels in de badkamer is een klassiek ontwerp. Dit ontwerp, ondanks het feit dat het geen enkele emotionele kleur draagt, textuur gebruikt, contrasterende accenten en correcte tekeningen toevoegt, kan de visuele perceptie van de hele ruimte compleet veranderen.

Voorzien van witte rand

Er zijn een aantal nuances:

  • Deze afwerking geeft de kamer meer licht.
  • Witte tegels zijn met name geschikt in kleine badkamers in de Chroesjtsjov, omdat het de afmetingen van de ruimte visueel verandert, waardoor het ruimer wordt.
  • Dit ontwerp is esthetisch en heeft een frisse en stijlvolle uitstraling.
  • Het afwerkingsmateriaal is wit, de belangrijkste voordelen zijn dat het geen ontwerpbeperkingen heeft, waardoor het perfect geschikt is voor elke stijlbeslissing.

Tegellocatie in de badkamer

Verschillende accommodaties.

Op de muren

Dankzij een grote verscheidenheid aan vormen en ontwerpen is een effen of naadloze keramische bekleding het beste decoratieve element voor het verfraaien van wanden en het creëren van een uniek interieur.

Op de foto, het interieur van een moderne badkamer met witte tegels op de muren.

Op de vloer

Buiten wit porselein, is duurzamer, eenvoudig genoeg om schoon te maken, heeft een zeer aantrekkelijke uitstraling en verfrissende kleur, waardoor de sfeer van expressiviteit, verfijning en stijl ontstaat. Het enige nadeel is de verhoogde verkoopbaarheid en onpraktisch.

In een nis

De groef, gedecoreerd met witte tegels, past harmonieus in de algehele stijl van de kamer, waardoor hij persoonlijkheid toevoegt. Dergelijke nissen bevinden zich bij de deur, boven het bad, het toilet, bij de douche of in de wasbak.

Op de foto is een badkamer en een smalle nis met verlichting, versierd met witte mozaïektegels.

Onder de douche

Voor wanden en vloeren onder de douche is klinkerbekleding de meest populaire en praktische oplossing, niet onderhevig aan schimmel en het uiterlijk van bacteriën.

Witte tegelkleurencombinaties

Om het witte ontwerp enigszins te verdunnen, past u harmonieuze tintcombinaties toe.

Wit en bruin

Ze vormen een geweldige aanvulling op elkaar en vertegenwoordigen een win-win ontwerpoptie die het interieur van de badkamer gunstig benadrukt.

Zwart en wit

Contrast duet witte top donkere bodem of vice versa, gedeeld door een rand in het midden, wordt als een klassieker beschouwd. Sneeuwwitte afwerking, aangevuld met donkere accenten op een gespreide manier of op een andere locatie, wordt interessanter en spectaculairder.

De foto toont een contrasterende combinatie van witte en zwarte tegels in het interieur van de badkamer in combinatie met het toilet.

Grijs wit

Grafiet, lood, staal, antraciet of een beetje nat asfalt, in combinatie met wit, zien er echt stijlvol uit. Met deze perfect gebalanceerde tandem decoreer je meestal kamers in de stijl van minimalisme of hightech.

Wit en blauw

Om een ​​stijlvol ontwerp te maken, gebruikt u een combinatie met blauw, azuurblauw, turkoois of turkoois. Met deze twee kleuren kunt u een lichte en enigszins koele atmosfeer creëren en bij het decoreren van oppervlakken met kiezelsteen metselwerk, zeeschelpen, zeesterren of thematekeningen, kunt u een werkelijk maritiem interieur creëren.

Met beige

Een dergelijke kalme combinatie zal, vanwege zijn neutraliteit, de ruimte visueel vergroten en uitbreiden.

De foto toont een badkamer met een combinatie van witte en beige tegels.

Wit-roze

Het geeft de setting een bijzonder delicaat, elegant, aantrekkelijk en tegelijkertijd nobel uiterlijk.

Met zilver

Zal de laatste, licht glamoureuze touch en een prachtig accent in elke badkamer zijn.

Met goud

Het heeft een ongewoon plechtige en elegante uitstraling, waardoor het ontwerp aristocratische adel en hoge kosten van levensonderhoud biedt.

parel

Vanwege de spectaculaire gloed, gouden, groenachtige tinten en blauwe en grijze hoogtepunten ziet parelmoer er vooral geweldig en prachtig uit.

Welke kleur moet ik kiezen voor wit?

Witte tegels met zwarte voegen of met grijze voegen zijn zeker een zeer praktische oplossing, omdat donkere naden na verloop van tijd hun aantrekkelijkheid niet zullen verliezen en niet regelmatig hoeven te worden gereinigd, wat het onderhoud van het gevoerde vliegtuig aanzienlijk vergemakkelijkt.

De foto heeft een badkamer en een witte vierkante tegel met zwarte troffels.

Ook kunnen voegennaden effen zijn of een contrasterend ontwerp hebben. Rood, oranje, roze, geel, blauw of andere gekleurde grout bijvoorbeeld, benadrukken de geometrie en benadrukken de lagen van de witte tegels.

Vormen en afmetingen van tegels voor de badkamer

Witte keramische tegels kunnen vierkant, rechthoekig of verschillend zijn in complexere vormen, zoals een hexagonale vorm die eruitziet als een honingraat, ovaal, cirkelvormig ontwerp of als diamant en kleine mozaïekelementen. Door ongebruikelijke vormen, blijkt het een complexer lichtspel te creëren en verschillende visuele effecten te bereiken.

Op de foto is een badkamer met witte tegels in de vorm van een zeshoek op de muren.

Lay-outopties voor de badkamer

Heel relevante en klassieke optie is stapelen in een verspringende volgorde of opstelling op een diagonaal, met behulp waarvan het blijkt om sommige onregelmatigheden aan het oppervlak te verbergen en te verslaan. Ook kan het vliegtuig worden versierd met witte tegels in een run, vanwege de verplaatsing die lijkt op metselwerk. Een zeer originele look heeft een lay-out in de vorm van een kerstboom, wat suggereert dat tegels in een hoek van 90 graden worden gedokt of een lineaire variant met onderbroken, evenwijdige, gebroken of chaotische strepen.

De foto toont een witte rechthoekige tegel met een kerstboomlay-out in de badkamer.

Badkamer tegel ontwerpideeën

Populaire ontwerpideeën.

bouwstenen

Een bakstenen of witte tegelzwijn, ook wel de metro genoemd, kan volledig verschillende ontwerpen hebben, saai, glanzend, verouderd of gecoat zijn. Zo'n voeringoptie ziet er altijd heel interessant en modern uit.

gemarmerd

Een nobele aristocratische witte tegel met mooie bruine, grijze, roze of blauwachtige strepen, geeft de badkamer een geraffineerde uitstraling en een hoge prijs.

Onder de boom

Deze imitatie geeft heel precies de textuur weer en onderscheidt zich door een vrij natuurlijke uitstraling die alleen door aanraken van het origineel te onderscheiden is.

mozaïek

Het heeft speciale randen, prachtig brekend en reflecterend op de lichtstroom, het kan een traditionele uitstraling hebben of versierd zijn met fragmenten van stenen, glas of ingewikkelde en ingewikkelde patronen.

glanzend

Een dergelijk oppervlak creëert door de reflecterende werking interessante illusies in de ruimte, waardoor elegantie, frisheid en zelfs een zekere kilheid eraan wordt toegevoegd.

Matte afwerking

Om het tegenovergestelde van een warmer en comfortabeler ontwerp te bereiken, zal witte, matte, enigszins ruwe tegel het doen.

De foto toont een badkamer met een douche bekleed met witte zeshoekige matte tegels.

Met afbeeldingen, patronen en ornamenten

Een verscheidenheid aan gedetailleerde tekeningen, patronen of ornamenten, zoals een meander, arabesk of patchwork, dragen bij aan de atmosfeer van piquancy en intriges. Een tegel met bloemen kan een werkelijk krachtige accentbeweging worden die er helder en expressief uitziet en de badkamer een exotisch tintje geeft.

het reliëf

Het heeft een volumetrische convexe textuur, vaak gebruikt om bepaalde gebieden in de kamer te markeren en een hoog decoratief effect te bereiken. Wandtegelgolven, ziet er heel ongewoon uit en maakt dankzij een gestroomlijnde golfvormige vorm de binnenruimte glad.

Hoe ziet het eruit met andere materialen?

Witte tegels worden ook perfect gecombineerd met andere verschillende afwerkingen, het kan bijvoorbeeld gaan om schilder-, behang- of kunststofpanelen. Voor degenen die de voorkeur geven aan natuurlijke en milieuvriendelijke materialen en een stijlvoler en presentabeler interieur, is de combinatie van tegels met hout of gips in het bijzonder geschikt.

In de foto, witte tegel met imitatie van marmer gecombineerd met houten versiering in het interieur van een moderne badkamer.

Welke stijlen zijn geschikt voor witte tegels?

De witte bekleding is het populairst voor het verfraaien van Scandinavisch binnenland, minimalistisch of high-tech ontwerp. Ook is deze afwerking niet minder relevant voor de klassiekers, loft, Provence, Chebbi-chic of andere retrostijlen. Zo'n ontwerp en kleuroplossing verandert, vult en transformeert de badkamer gemakkelijk in elke stilistische richting.

Op de foto is er een kleine badkamer in Scandinavische stijl met muren versierd met witte varkenspannen.

Fotogalerij

Witte tegels, dankzij zo'n strakke tint en een mooie combinatie met verschillende kleuren en textuuroplossingen, worden een onmisbare afwerkingoptie en een mooi, gezellig ontwerp, zowel voor eenvoudige als voor meer complexe ontwerpen.

Bekijk de video: Badkamer schoonmaken, kalkaanslag verwijderen én voegen weer wit maken. Schoonmaken met Marja (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter