Mozaïek in de badkamer: soorten, materialen, kleuren, vormen, ontwerp, keuze van de afwerkingsplaats

Mozaïek in de badkamer is niet alleen praktisch, maar ook een zeer elegante oplossing waarmee u de dagelijkse sfeer aanzienlijk kunt verfrissen en een echt meesterwerkontwerp kunt creëren.

Kenmerken van het afwerken van het badkamermozaïek

Enkele specifieke nuances:

 • Voor de decoratie van een kleine badkamer in een appartement is fijn glanzend mozaïek in felle kleuren voldoende.
 • Ook kan een kleine kamer visueel worden uitgebreid met behulp van een mozaïekrand van een contrasterende schaduw, niet hoog van de vloer.
 • De mozaïekdecoratie rond de spiegel geeft dit product niet alleen een esthetische uitstraling, maar beschermt het ook tegen in het water komen.
 • Met dit ontwerp is het mogelijk om zonering uit te voeren, bijvoorbeeld om de doucheruimte van de badkamer te scheiden.

Mozaïek soorten

Er zijn drie soorten:

 • Mozaïektegels. Met behulp hiervan kunt u de meest complexe composities, patronen en tekeningen realiseren en daarmee het interieur voorzien van heldere en originele tonen.
 • Zelfklevend mozaïek. Het heeft een speciale flexibiliteit waarmee je eenvoudig complexe, afgeronde en gebogen vlakken kunt tekenen.
 • Tegel onder het mozaïek. Het is een stevig product met een mozaïekpatroon met spleten. Tegelmozaïek is een budgetoptie, kennelijk niet anders dan het origineel.

Van welk materiaal komt het?

Deze afwerking is geclassificeerd volgens de verscheidenheid aan materialen die wordt gebruikt voor de vervaardiging ervan.

 • Keramische tegels (tegels).
 • Plastic.
 • Glass.
 • Smalt.
 • Metal.
 • Stone.

Niet alleen het uiterlijk van deze voering, maar ook de operationele levensduur hangt af van het type materiaal.

Wat in de badkamer kan worden versierd met mozaïeken?

De meest populaire afwerkingen.

wanden

Met de manifestatie van een bepaalde verbeelding, blijkt het een echt uniek, origineel en mooi ontwerp van de wanden in de badkamer te creëren. Wandtegelmozaïek kan worden gedecoreerd als het volledige oppervlak en slechts enkele delen ervan. Ook zeer origineel op de muren kijken mozaïekpanelen naast de douche, wastafel, kast met spiegel of bad.

De foto toont een lichtroze mozaïek met afbeeldingen op de muren in de badkamer.

Op de vloer

Voor vloerdecor is het wenselijk om een ​​duurzamer en dik tegelmozaïek te kiezen. Het vloerontwerp ziet er even goed uit, zowel in eenkleurig ontwerp als versierd met ornamenten of een mooi paneel.

Tafelblad

Vanwege de bekleding van mozaïektegels krijgt het tafelblad onder de gootsteen een esthetische, elegante en verfijnde uitstraling.

Op de foto, het interieur van de badkamer en het aanrecht onder de gootsteen, bekleed met blauw mozaïek.

Douchecabine

Voor het ontwerp van de douchebak moet u om veiligheidsredenen een antislip-mozaïek kiezen met een hoge vochtbestendigheid. In termen van kleur wordt de voorkeur gegeven aan zowel pastelkleurige als heldere tonen die harmonieus ondergeschikt zijn aan het dominante ontwerp van de badkamer.

De foto toont een douche in de badkamer, versierd met smaragdgroene mozaïektegels.

schappen

Exquise en ongebruikelijke mozaïeksteenversiering, in het ontwerp van planken, zet ze van een eenvoudige plek om verschillende items op te slaan in een gedenkwaardig ontwerpelement.

Op het badscherm

Een scherm met een dergelijke decoratie is anders, niet alleen qua functionaliteit, maar ook vanwege de hoge decoratie, waardoor het een dure, solide en zeer stijlvolle uitstraling heeft.

plafond

Het is de eenvoudigste en meest ongebruikelijke manier om een ​​uniek badkamerontwerp te maken. Met de hulp van mozaïekbekleding van het plafond, blijkt het de kamer te vullen met aantrekkelijke magische schoonheid.

Kleur van de badkamer

Dankzij een breed kleurenspectrum, inclusief fel contrasterende en allerlei pastelkleuren, kunnen ontwerpideeën worden gerealiseerd.

wit

Het heeft een echt stijlvolle en moderne uitstraling en combineert naadloos met een breed scala aan kleuren en tinten, wat bijdraagt ​​aan de sfeer van de nodige individualiteit.

blauw

De rijke blauwe afwerking wordt geassocieerd met het waterelement en stelt u in staat volledig in het mariene thema te duiken.

De foto toont een blauw mozaïek op de muren in het interieur van een moderne badkamer.

goud

Dit ontwerp is vooral geschikt voor mensen die van schoonheid, adel en chic houden. Gouden afwerking, door het briljante en glinsterende effect, geeft de kamer een warme gloed, ruimte en gezelligheid.

blauw

Aanzienlijk verfrist en harmoniseert de ruimte, waardoor hij frisheid, koelte en zuiverheid krijgt.

zilverachtig

Het is een spectaculaire keuze die interessante details aan het interieur toevoegt. De zilveren mozaïektegels zien er even goed uit, beide met volledige en fragmentarische decoratie van oppervlakken.

beige

Vult de situatie met gemak en draagt ​​bij aan een comfortabele ontspanning. Beige wordt beschouwd als een schaduw van een nobele schaal, waardoor u de kamer een speciale elegantie en onberispelijkheid kunt geven.

groen

Heerlijke groene of lichtgroene bekleding, voegt frisheid en natuurlijke motieven toe aan het interieur.

grijs

Dankzij dit modieuze kleurenschema, blijkt het niet alleen een ideale basisachtergrond te creëren, maar ook om een ​​echt aristocratisch ontwerp te creëren.

bruin

De klassieke versie, die een zeer nobele en dure uitstraling heeft en tegelijkertijd de sfeer van gezelligheid en stevigheid brengt.

De foto toont een glasmozaïek van bruine kleur in het ontwerp van een kleine badkamer.

parel

Het zal ongetwijfeld het meest exclusieve element van het decor worden, dat bij blootstelling aan lichtstralen begint te gloeien en te spelen met veelkleurige highlights.

zwart

Ongelofelijk stijlvol donker mozaïek, trekt direct zicht en geeft de atmosfeer een bepaald mysterie.

turkoois

Het geeft het interieur een ideale en esthetische verfijning. Met behulp van zo'n creatief idee is het mogelijk om de ruimte te vullen met harmonieën en puurheid.

Mozaïek vorm

Algemene formulieropties:

 • Round. Het wordt een helder accent van het hele interieur en harmonieert, dankzij de hoge decoratieve kwaliteiten, harmonieus met andere elementen, waardoor de ruimte buitengewone schoonheid krijgt.
 • Honingraat (hex). Met zeshoeken kunt u unieke opgemaakte patronen maken en daarmee het interieur van individuele kenmerken instellen.
 • Square. Het is de meest gebruikelijke en klassieke vorm die het meest wordt gebruikt bij het verfraaien van badkamers.
 • Rechthoekig. Een heel bekende optie, gekenmerkt door zijn veelzijdigheid.
 • Diamantvormig. Zo'n geometrische vorm in de vorm van een ruit zal ongetwijfeld een zeer stijlvolle interieuroplossing worden.
 • Dacht. Fantasiefiguurtfragmenten van verschillende vormen en maten zijn een buitengewone decoratieaanpak waarmee u het visuele beeld van de ruimte kunt verrijken.

Op de foto is de badkamer ingericht met een rond, veelkleurig mozaïekmozaïek.

Dankzij een bepaalde vorm, kunt u een werkelijk spectaculaire en ongewone inrichting creëren, die ongetwijfeld het meest opvallende en opvallende element van het hele ontwerp zal worden.

Varianten van mozaïekontwerp in het interieur van de kamer

Verschillende originele ontwerpoplossingen.

spiegel

Door deze elementen met reflectiviteit, blijkt het de ruimtelijke perceptie van de ruimte te veranderen. De spiegelmozaïektegel, immigreert perfect onder de meest verschillende stijl- en kleurenschema's en krijgt de tinten eromheen.

paneel

Met behulp van een paneel van matrix of gechipt mozaïek, kunt u eenvoudig niet alleen de muren, maar ook de vloer of het plafond versieren. Zo'n decor kan zowel op een bepaalde locatie als rond de hele omtrek van de badkamer worden geplaatst, waardoor het in één unieke foto kan worden veranderd.

Met tekenen

Het is een innerlijke draai en een helder accent, dat ongetwijfeld de aandacht trekt. Dankzij de mozaïekdecoratie met een patroon, blijkt elk fantasieidee werkelijkheid te worden.

De combinatie van mozaïek en tegels

Deze combinatie met tegels, verandert volledig het uiterlijk van de kamer en geeft het een zekere netheid, hoge kosten en echte onweerstaanbaarheid.

Mozaïek honingraat

De zeshoekige vorm is erg populair in interieurdecoratie. Mozaïek-honingraat is een vrij actief ontwerpelement, dat nog meer opvallen kan door de heldere kleuren.

Onder de steen

Het heeft een stijlvolle en verfijnde uitstraling, textuur met imitatie van travertijn, graniet of marmersteen en onderscheidt zich door de rijkdom van het natuurlijke tintpalet, wat de atmosfeer uniek en harmonieus geschikt maakt voor elke stijlbeslissing.

kiezelstenen

De natuurlijke zachtheid, aangenaam aanvoelend oppervlak en de uniciteit van het mozaïek van kiezels, geeft de ruimte vloeiende lijnen, natuurlijke tinten en een aantrekkelijk uiterlijk.

Op de foto is er een badkamer met een muur versierd met wit kiezelmozaïek.

Mozaïek inserts

Afhankelijk van de locatie kunnen één of meerdere mozaïekstroken niet alleen de geometrie van de ruimte corrigeren, maar ook een zeer indrukwekkende gedeeltelijke bekleding bieden, die dankzij het spel van schittering en zachte glans de atmosfeer een speciaal mysterie en een verfijning zal geven.

Combinatie van verschillende kleuren

De klassieke zwart-wit combinatie is de meest traditionele, maar tegelijkertijd behoorlijk stijlvol en origineel. Door verschillende kleurencombinaties, zoals geel met oranje, beige met bruin of andere, is het mogelijk om zowel strikt als grafisch te vormen, evenals een luxueus en artistiek ontwerp.

Mozaïek lay-out voorbeelden

Er zijn verschillende basislay-outs, bijvoorbeeld een naad in een naad, diagonaal of vele andere opties die hieronder worden weergegeven.

In de vlucht

Deze installatie lijkt op een metselwerk. Meestal, om een ​​dergelijk effect te creëren, worden rechthoekige elementen gebruikt, die met elke tweede rij worden verschoven.

netto

Het is een kant-en-klare matrix van kleine of grote afmetingen op het rooster, die op een bepaald oppervlak is vastgelijmd, waardoor de afwerking aanzienlijk vereenvoudigd en vergemakkelijkt kan worden.

schaakspel

De klassieke versie van de lay-out, die vrij populair is en een gelegenheid biedt om de specificiteit van het interieur gunstig te benadrukken.

hoekig

Mozaïektegels, vanwege hun plasticiteit, zijn perfect voor hoekontwerp. Dit decor maakt de scherpe hoeken van verschillende uitsteeksels of kanalen glad en creëert een dramatische overloop van oppervlakken.

Het blauwe mozaïek van de fotomuur met een hoeklay-out in het binnenland van de badkamers.

lineair

Door continue, discontinue, parallelle, elkaar kruisende, symmetrische, gebroken, chaotische of andere lijnen, bijvoorbeeld in de vorm van een golf, krijgt de situatie een echt onderscheidend uiterlijk.

Fotomozaïek in het toilet

Dit ontwerp, in overeenstemming met het algemene interieurbeeld, is echt ongebruikelijk en aantrekkelijk. Voor een toilet in de stijl van minimalisme of hi-tech is het bijvoorbeeld beter om te kiezen voor een grijs, gemetalliseerd mozaïek of een afwerking in andere niet te heldere en mooie kleuren, en voor een kamer in Provençaalse of landelijke stijl, houtfineer of mozaïektegels in patchworkstijl.

De foto toont Marokkaans mozaïek op de muren in het toilet, gemaakt in de oosterse stijl.

Met goed doordachte decoratiemomenten is het niet alleen mogelijk om een ​​harmonieus interieur in het toilet te creëren, maar ook om het bijvoorbeeld visueel in omvang te vergroten.

Ideeën voor het ontwerp van een gecombineerd badkamermozaïek

In een gecombineerde badkamer, als gevolg van verschillende mozaïektegels, blijken bepaalde functionele gebieden aan te wijzen, te selecteren en visueel te scheiden, of eenvoudig een spectaculaire omgeving rond individuele elementen te creëren.

Op de foto is een badkamer met een contrasterend fragmentarisch ontwerp van een mozaïek van muren en vloeren.

Vanwege de betrouwbaarheid, duurzaamheid en bruikbaarheid, kunt u met deze inrichting muur-, vloer- of plafondoppervlakken in de badkamer versieren en een elegant interieur creëren.

Fotogalerij

Mozaïek is niet alleen een afwerkingsmateriaal, maar een echte artistieke manier van decoratie, waarmee je je kunt verwijderen van de gebruikelijke clichés, om alle ontwerpideeën tot leven te brengen en de badkamer een speciale persoonlijkheid te geven.

Laat Een Reactie Achter