De keuze van spiegels in de badkamer: soorten, vormen, decor, kleur, opties met een afbeelding, verlichting

Spiegel in de badkamer zorgt voor een aangename en comfortabele omgeving. Vanwege de spiegeloppervlakken is het mogelijk om verschillende ontwerpexperimenten uit te voeren en hierdoor deze ruimte in een gunstigere positie te presenteren.

Mirror Tips

Aanbevelingen om te kiezen:

 • Voor de badkamer is het raadzaam om spiegels op zilveren basis te kiezen en producten die bestand zijn tegen corrosie.
 • Het frame moet ook niet alleen decoratieve functies verschillen, maar ook beschermend zijn.
 • Feng shui verdient de voorkeur boven kleine modellen in frames, op maat gemaakt voor het hoogste familielid.

Hoe een maat kiezen?

Voor een kleine kamer zijn grote grote spiegels, niet te laag. De breedte van het product zijn er geen strikte beperkingen, de beste optie is de maat die overeenkomt met de gootsteen.

Soorten spiegels voor de badkamer

Er zijn verschillende soorten.

Ingebouwd

Twee soorten ingebouwde modellen:

 • In het meubilair. Een spiegel ingebouwd in een hangende kast of andere meubelconstructies is een zeer functionele oplossing waarmee u zowel een handig opbergsysteem voor badaccessoires als de mogelijkheid om een ​​spiegelaccessoire voor het beoogde doel te gebruiken, kunt uitrusten.
 • In de muur. Spiegelende oppervlakken, ingebouwd in de muren, bekleed met tegels of tegels, hebben een nogal eigenaardige uitstraling en geven de badkamer wat originaliteit.

Dergelijke variëteiten met een bekwame ontwerppresentatie kunnen een integraal ontwerpelement van een badkamer worden en het interieur ervan onherkenbaar veranderen.

hanger

Het is de optimale, zeer handige optie en wordt de esthetische component van het hele ontwerp. Deze modellen kunnen van elke grootte en vorm zijn die er heel organisch in de kamer uitzien.

Afgebeelde hangende spiegel in een donker breed frame in het interieur van de badkamer.

Met standaard

Met deze unieke ontwerptool kun je het interieur niet alleen een nieuw geluid geven, maar het ook mobieler en functioneler maken.

Opties voor spiegelontwerp

De meest populaire ontwerpopties.

Met plank

Het meest veeleisende en klassieke ontwerp, met verschillende praktische en maximale gebruiksgemak. Spiegelproducten met een plank kunnen een integraal decor zijn voor elke badkamer.

De foto toont een badkamer met een kleine vierkante spiegel met een houten plank.

Met kledingkast

Een ergonomische, compacte, functionele en aantrekkelijk uitziende spiegelkast met laden is perfect voor zowel kleine als grote ruimtes en past perfect in elk stilistisch ontwerp.

Met klok

Een interactief aanraakmodel met een klok die niet alleen zijn directe functies vervult, maar ook een ongebruikelijk en praktisch element is van het decor dat de kamer siert en de sfeer origineler maakt.

In beeld

Het frame maakt het mogelijk om de spiegel te verfijnen en er een belangrijk en zeer gedetailleerd interieur van te maken. De vorm en uitvoering van het frame zal afhangen van de stijlrichting van de badkamer, het kan bijvoorbeeld worden gemaakt in de vorm van een massieve pleister, houten stokbrood of laconieke kunststof strip.

Smeedijzer

Dankzij de gesmede elementen is het mogelijk om een ​​luxe, enigszins antieke sfeer te creëren en een beetje geschiedenis in te brengen.

Op de foto staat een spiegel in het gesmede frame in de badkamer op de zolder.

Met fatsety

De afgeschuinde randen geven het spiegeloppervlak een stijlvolle en representatieve uitstraling. Wandpanelen met facet, heeft een uniek spel van licht en randen.

Met stickers

Stickers zullen felle kleuren en originaliteit aan de badkamer toevoegen, de ruimte aanzienlijk opfrissen en u in staat stellen om elk gewoon interieur te transformeren.

Babyspiegels

Een product dat is versierd met grappige kaders of is gesneden in de vorm van een vlinder, een bloem of silhouetten van verschillende dieren, zal een speels, saai en gedenkwaardig ontwerp vormen.

Twee spiegels en meer

Deze decoratie-oplossing is vrij gewaagd en origineel en is perfect voor kleine ruimtes. Spiegels kunnen chaotisch of tegenover elkaar aan de muur worden gehangen, hierdoor kunt u een bepaald spel van licht creëren en de ruimte aanzienlijk uitbreiden.

Achtergrondverlichtingsideeën

Competent geselecteerde verlichtingsopties vormen niet alleen een voortreffelijk ontwerp, maar brengen ook harmonie, comfort en accenten in de atmosfeer.

Binnenverlichting

Dankzij het zachte licht dat afkomstig is van de LED- of ijsverlichting in het interieur, ontstaat er een romantische en enigszins mysterieuze sfeer in de kamer. Dit type verlichting onderscheidt met name correct de accentzone.

De foto heeft een moderne badkamer en een rechthoekige spiegel met ingebouwde verlichting aan de muur.

schans

Het is een klassieke oplossing die een grote verscheidenheid aan verlichtingsstructuren vertegenwoordigt met een divers ontwerp dat geschikt is voor elke interieurstijl. Schans kan zowel aan de bovenkant als aan de zijkanten van het spiegeloppervlak worden geïnstalleerd.

Lamp boven de spiegel

Met deze optie voor lokale verlichting kunt u extra gemak bieden wanneer u een spiegel of andere voorwerpen in de buurt gebruikt. Bovendien geven de lampen de atmosfeer een meer intieme en romantische uitstraling.

Bollen rond de omtrek

Spiegeldoek, perimetrisch versierd met gloeilampen, geeft de juiste hoek en richting van de lichtstroom. Vanwege de hoge esthetische kwaliteiten, ziet dit interieur er op een speciale, originele manier uit.

plek

Het creëert een volledige, heldere en gelijkmatige verlichting van de ruimte die zich voor de spiegel bevindt, en vormt tegelijkertijd een zeer gezellige en comfortabele sfeer.

Foto-spiegels met een patroon

Foto's van spiegelende schilderijen versierd met verschillende patronen.

Met foto's afdrukken

Een heel geslaagde manier van versieren, waarmee je een unieke interieurdecoratie kunt maken. Het afdrukken van foto's kan een verscheidenheid aan artistieke geometrische, florale, abstractie of andere motieven zijn.

zandstraal

Deze zandstraaltechniek is met name geschikt voor de decoratie van spiegels in de badkamer, omdat dergelijke patronen niet bang zijn voor vocht, stoom en kalkaanslag. Een verscheidenheid aan goed gekozen tekeningen transformeren de ruimte aanzienlijk en benadrukken de stijl.

Welke vormen zijn er?

Spiegels kunnen de volgende vormen hebben.

vierkant

Vierkantvormige producten zijn perfect voor het aanpassen van de lange badkamer.

rondje

Ronde of halfronde modellen zien er niet alleen heel mooi en elegant uit, maar laten je ook toe om de ruimte visueel uit te breiden.

ovaal

Door de afgevlakte hoeken transformeert het ovale spiegeltableau de ruimte aanzienlijk, waardoor het veel harmonischer wordt.

De foto toont een klassieke badkamer met een ovaalvormige spiegel, ingericht in een houten frame.

rechthoekig

De meest populaire vorm, die verschillende soorten locaties kan hebben, van horizontaal tot verticaal, afhankelijk van de geometrie van de ruimte.

hoekig

Producten gemaakt door de hoek kunnen miniatuur zijn, ingebouwd of uitgerust met verschillende lampen en planken. De hoekige locatie creëert een bepaald visueel effect en maakt de kamer veel breder.

Dacht (vrije vorm)

Ongewone willekeurige of asymmetrische vormen zullen een geschikte decoratie zijn voor een avant-gardistisch ontwerp. Voorgevormde spiegels zijn vooral geschikt in ruime badkamers, die niet overladen zijn met overtollige decoratie.

De foto toont een drievoudig gevormde spiegel in het interieur van een ruime badkamer.

Spiegel locatie

De populairste opties voor het correct positioneren van deze decoratieve items.

Boven de badkamer

Spiegels boven de badkamer moeten vochtbestendig zijn en met speciale verbindingen worden behandeld. Dit ontwerp ziet er zeer indrukwekkend uit en voegt extra ruimte toe aan de ruimte.

Over de gootsteen of gootsteen

De meest traditionele, praktische en handige accommodatie, die een geweldige oplossing zal zijn in de afwezigheid van extra ruimte.

Boven het tafelblad

Het spiegeltableau boven het tafelblad reflecteert perfect de stilistische oriëntatie, creëert ruimtelijke illusies, vestigt de aandacht op de verhoudingen binnen en geeft de badkamer gewoon een speciale charme.

Volledige muur

Met de hulp van een dergelijke originele ontwerpoplossing, in de vorm van panoramische spiegels van vloer tot plafond, blijkt het niet alleen om de ruimte visueel te vergroten, maar ook om een ​​verfijnd, elegant en luxueus ontwerp te creëren.

vloerverwarming

Vanwege zijn mobiliteit kan het vloermodel de dispositie gemakkelijk veranderen. Dergelijke producten kunnen worden gedecoreerd in zowel eenvoudige als luxe gesmede frames en elegantie toevoegen aan elk interieur.

In een nis

Een spiegel in het inbouwgebied, in de buurt van een douche, bad of wastafel, past harmonieus in de algehele interieurstyling en is de effectieve toevoeging.

Kleurbereik van frames voor spiegels

Een goed doordachte en geselecteerde tintoplossing is een belangrijke basis voor een interessant ontwerpidee.

 • White.
 • Black.
 • Brown.
 • Gold.
 • Red.
 • Green.
 • Bronze.

Op de foto is een badkamer met een rechthoekige spiegel in een gouden kleurkader.

Door het harmonieuze kleurengebruik en de combinatie kunt u een stijlvol en holistisch ontwerp maken.

Spiegel decor opties

Decoreren met schelpen, mozaïeken, kralen, kiezels of andere decoraties is erg belangrijk voor de badkamer. Een dergelijk spectaculair decor zal een bepaalde romantische en eigenaardige sfeer in de kamer ademen.

Verschillende details en ontwerpelementen maken het mogelijk om een ​​exclusief kunstobject van de auteur in het interieur van zelfs de eenvoudigste badkamer te creëren.

Foto's in het interieur van het toilet

Spiegelproducten bieden ideaal comfort in de badkamer en maken de toiletruimte doordachter, praktischer en functioneler.

Op de foto is een badkamer in felle kleuren met muren versierd met spiegels.

Foto's van de badkamer in verschillende stijlen

Een spiegel met een bepaalde vorm en esthetiek van het frame is een belangrijk aspect bij het ontwerpen van verschillende stijlen.

zolder

Hier zal het geschikt zijn voor een rechthoekig of vierkant spiegeldoek van een indrukwekkendere grootte, gelegen over de gehele lengte van de muur of aanrecht met een wasbak.

klassiek

Voor een luxueus klassiek ontwerp passen rechthoekige, vierkante of ovale spiegels in dure frames gemaakt van hout met elementen uit de oudheid of gesmeed metaal.

De foto toont een spiegel in een wengékleurig patroon in een badkamer in klassieke stijl.

Provence

Spiegelmodellen in vintage houten retro frames met het meest geloofwaardige ontwerp, gelegen aan de muur of op gesmede standaards, zullen het meest succesvolle decor zijn voor de Provence.

Scandinavisch

Voor een Scandinavische badkamer zijn spiegels in een eenvoudig licht houten, kunststof frame of model zonder frame goed genoeg. In een grote ruimte kunt u verschillende spiegelproducten installeren en deze markeren met hoogwaardige verlichtingsapparaten.

De foto toont een badkamer in Scandinavische stijl met een kleine ronde spiegel in een houten frame aan de muur.

barok

Spiegels met een luxueus, rijk en expressief ontwerp, gedecoreerd in massieve, bewerkte houten, gesmede of opengewerkte frames, zien er echt majestueus en elegant benadrukt barokke esthetiek uit.

minimalisme

Het idee van een minimalistisch interieur omvat strikte en beknopte vormen. Glijdende of stationaire spiegeloppervlakken van groot formaat zonder velgen of ingelijst met een vleugje metaal en chroom geven deze stijl nog meer ruimte en vrijheid.

High-tech

Spiegels in de vorm van eenvoudige geometrische vormen, zonder al te veel verfijnd decor, zullen in staat zijn om de ruimte in een hightech stijl te decoreren en zullen, ondanks hun eenvoud en eenvoud, een echt interieurkunstobject worden.

Fotogalerij

Een badkamer is bijna niet voor te stellen zonder een spiegel, omdat het een verplicht accessoire is voor deze kamer. Moderne producten, niet alleen perfect hun functies uitvoeren, maar ook kunt u de ruimte versieren en benadrukken het basisontwerp idee.

Bekijk de video: Juergen LED spiegelcollectie. Spiegels op maat met verlichting voor badkamer en slaapkamer. (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter