Decoratief pleisterwerk in de badkamer: soorten, kleur, ontwerp, afwerkingsopties (muren, plafond)

Met decoratief pleisterwerk in de badkamer kunt u niet alleen een mooi oppervlak creëren, maar ook de kleine onregelmatigheden van de muren of het plafond verhullen. Deze interieurdecoratie, dankzij het enorme kleurengamma en de hoge esthetische kwaliteiten, geeft de kamer een perfecte en nobele uitstraling.

Kan ik in de badkamer gebruiken?

Afwerkingsmateriaal voor de badkamer als gevolg van hoge vochtigheid, kies heel voorzichtig. Dankzij de vochtbestendige gepleisterde oppervlakken, blijkt het niet alleen een comfortabel, mooi en presentabel ontwerp te creëren, maar ook vrij veilig en praktisch.

Kenmerken van de badkamer

De nuances van het inrichten van deze kamer:

 • Bij de keuze moet rekening worden gehouden met de samenstelling, vochtbestendigheid en sterkte-eigenschappen van het decoratieve afwerkingsmateriaal.
 • Pleister op basis van gips, beter geschikt voor een badkamer met goede ventilatie, een relatief droge badkamer of een ruime doucheruimte.
 • Gipsmengsel wordt gekozen rekening houdend met het materiaal waaruit de muur of het plafond is vervaardigd.
 • In een kleine badkamer is het niet aan te raden decoratieve versieringen in te donkere tinten te gebruiken.

Op de foto, decoratief gemetalliseerd pleisterwerk met een zilveren effect in de badkamer.

Voors en tegens van afwerking

Voor- en nadelen van decoratieve pleister.

De extra'scons
Een dergelijke decoratieve afwerking is vochtbestendig, brandwerend, milieuvriendelijk, niet-toxisch en goede antistatische eigenschappen.

Het heeft een vrij gecompliceerde toepassing, die niet zonder professionele hulp kan.

Het heeft een hoge dampdoorlatendheid, waardoor u een gunstig microklimaat in de kamer kunt creëren en niet de ontwikkeling van schimmel veroorzaakt.

Goed wasbaar en redelijk gemakkelijk te onderhouden materiaal.

Verschilt ook in moeilijke demontage.

Door het enorme aantal kleuren, tinten, de mogelijkheid om verschillende materialen na te bootsen en een reliëfpatroon te creëren, kunt u met deze decoratieve afwerking een uniek ontwerp maken.

Wat kan worden gedecoreerd met decoratieve pleister?

Ontwerpopties voor verschillende oppervlakken:

 • De muren. Met de hulp van een dergelijke decoratieve coating met speciale additieven, blijken er in de badkamer reliëf- en accentmuren te zijn ontstaan ​​die echte meesterwerken uit het interieur belichamen.
 • Plafond. Het gepleisterde plafondvlak verbetert aanzienlijk de esthetische en decoratieve kwaliteiten van de kamer, waardoor het stijlvol en uniek is op zijn eigen manier.

Decoratieve pleister voor muren of voor het plafond, is een ideaal materiaal voor creativiteit, waardoor u zowel gladde als gegaufreerde oppervlakken kunt creëren.

Op de foto is er een kleine badkamer met muren versierd met beige gips.

Soorten decoratieve pleister

Er zijn verschillende soorten.

Venetië

Venetiaans kan een imitatie zijn van granieten, marmer, travertijn of andere steenstructuren. Het wordt aangebracht in lagen en vaak bedekt met was, waardoor je niet alleen extra bescherming tegen water kunt creëren, maar ook vanwege de resulterende glanzende textuur en vloeiende overlopen, om het oppervlak een speciale delicatesse en luxe te geven.

getextureerde

Dankzij de goed gekozen compositie van de componenten, wordt getextureerde afwerking gebruikt bij het maken van bas-reliëfs of panelen en perfect imiteert leer, baksteen, zand, steen, fluweel of andere oppervlakken.

structuur-

Door de minerale en houtkorrels in de samenstelling kunt u met de structurele coating verschillende patronen of ruwheden in het vlak creëren. De bekendste technieken voor het aanbrengen van deze samenstelling zijn schorskever, lam of bontjas.

De foto toont decoratieve structurele pleister in het interieur van een moderne badkamer.

Het kleurenschema van de binnenkant van het bad

Decoratief pleisterwerk heeft een grote verscheidenheid aan kleuroplossingen, met behulp waarvan het een bepaalde stemming in de badkamer of het toilet blijkt te vormen en nieuwe emoties en indrukken in de atmosfeer brengt.

 • White.
 • Gray.
 • Black.
 • Beige.
 • Gold.
 • Green.
 • Red.
 • Blue.

Bij het kiezen van een schaduw in de eerste plaats moet u rekening houden met de stijl van de kamer en alle nuances van het interieur. Dankzij bepaalde kleuren kan getint gips helpen om een ​​helder accent te creëren, wat een zeer interessante ontwerptechniek voor de kamer zal worden, de ruimte zal opfrissen of de omgeving een meer stijlvolle, modieuze of verfijnde en rijke uitstraling zal geven.

De foto toont een badkamer met muren versierd met lichtbeige pleister.

Opties voor kamerontwerp

Door de brede mogelijkheden van deze decoratieve afwerking, blijkt het een onberispelijk en esthetisch oppervlak te bereiken dat niet alleen dient om een ​​exclusieve sfeer te creëren, maar ook jarenlang zijn uitstraling behoudt.

 • Marmering.
 • Onder het beton.
 • Silk.
 • Kleur.
 • Combinatie met tegels.

Op de foto, decoratieve marmeren gips zwart in de badkamer.

Gips is een alternatieve optie voor dure analogen, bijvoorbeeld edelstenen of andere natuurlijke mineralen. Afwerking met een dergelijke textuur geeft de badkamer een uniek uniek karakter.

De foto toont het interieur van een klassieke badkamer met gips in combinatie met tegels.

Welke stijl is beter om de badkamer te versieren?

De keuze van decoratief afwerkingsmateriaal is in overeenstemming met een gegeven stijl. Met deze voering kunt u een breed scala aan ontwerpideeën en experimenten vertalen en de gewone gladde naadloze coating omzetten in een spectaculair en elegant ontwerp.

 • Minimalisme.
 • Classic.
 • High-tech
 • Loft.

De foto toont glanzend perzikkleurig stucwerk op de muren in de badkamer in een klassieke stijl.

Fotogalerij

Sierpleister is een uitstekende ontwerpoplossing voor reparatie of afwerking. Bij gebruik van deze coating, die een hoge esthetische waarneming en een origineel en uniek uiterlijk heeft, blijkt deze een echt chique en uniek ontwerp in de badkamer te creëren.

Bekijk de video: Betonlook Specialist - Proplast Stukadoorswerken (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter