Plafond in het toilet: uitzicht op het materiaal, ontwerp, textuur, kleur, design, verlichting

Het plafond in het toilet stelt u in staat om deze kleine kamer bijzonder comfortabel en gezellig te maken. Competent en zorgvuldig geselecteerde plafondconstructie is een indicator van goede smaak.

Aanbevelingen voor het kiezen van een plafond

Enkele nuances waarmee rekening moet worden gehouden bij het inrichten van het toilet in het appartement:

 • Het is niet raadzaam om producten met een te hoog plafond in een kleine badkamer te gebruiken, omdat dergelijke modellen de kamer visueel krap en oncomfortabel maken.
 • Voor een toilet van groot formaat of voor een gecombineerde badkamer met een bad, zijn plafonds van meerdere niveaus met verschillende vormen geschikt. Deze ontwerpen zien er vooral goed uit in ruime kamers met hoge plafonds.
 • Een klein toilet met lage plafonds is het beter om modellen met één niveau uit te geven of glanzende, glanzende doeken die de hoogte van de kamer niet zullen halen.

Welke mogelijkheden zijn er om het plafond af te werken in het toilet?

Gebruik de volgende soorten plafondbekleding.

Stretch plafond

Het is de beste optie voor het verfraaien van de badkamer. Dergelijke doeken hebben een glad en glad oppervlak en kunnen een andere textuur hebben. Glanzende modellen zijn met name geschikt voor zo'n kleine kamer, omdat ze visueel de ruimte vergroten.

De foto heeft een turquoise glanzend spanplafond in het interieur van het toilet.

De installatie van een spanningsdoek vereist geen speciale kosten en geeft de toiletruimte een unieke en unieke uitstraling.

De foto links toont een toilet met een mat gespannen canvas in zwart, rechts - glanzend.

Verlaagd plafond

Er zijn verschillende soorten hangende structuren.

rek

Het bestaat uit speciaal aluminium, plastic, metaal of andere rails en is een ideale plafondoplossing voor het toilet. De langsliggende panelen zullen de ruimte visueel verlengen en de lamellen, uitgerekt over, vergroten deze aanzienlijk.

Op de foto is een lattenplafond met spiegelende inzetstukken.

De aanwezigheid van spiegelende inzetstukken en chromen elementen geeft stijl aan de plafondruimte.

Van gipsplaat

Ze hebben een kleine kost en worden gekenmerkt door een eenvoudige installatie, die persoonlijk kan worden gedaan. Modellen van gipsplaatjes, vrij vaak gevonden in het ontwerp van de badkamer.

Dergelijke producten hebben veel positieve eigenschappen, ze laten je bijvoorbeeld verschillende defecten van het plafond verbergen en de ruimte aanpassen.

De foto is een gipsplafond van witte kleur in het interieur van het toilet.

Kunststof panelen

PVC-panelen hebben een vrij lage kost, hebben een goede vochtbestendigheid, wat belangrijk is voor deze kamer. Ze zijn erg sterk en duurzaam.

Kunststofpanelen kunnen verschillende matte, glanzende, gebosseleerde, reliëf of ruwe oppervlakken hebben.

Houten plafond

Verschillende soorten houten plafondmodellen:

 • Lambrisering.
 • bar
 • Laminaatvloer.

Houten constructies in combinatie met verlichting zien er altijd luxueus en duur uit. Om ervoor te zorgen dat dergelijke producten hun oorspronkelijke uiterlijk niet verliezen, zijn ze geïmpregneerd met speciale vochtbestendige compounds.

glas

Ondanks het feit dat dit ontwerp de hoogte van de kamer enigszins verbergt, vanwege het lichteffect, wordt de ruimte niet overbelast en wordt deze zelfs visueel vergroot. Binnenverlichting rondom de perimeter geeft hoogwaardig en helder licht.

De foto toont een matglazen plafondontwerp met binnenverlichting.

spiegel

Het is perfect te combineren met andere decoratieve elementen van het toilet: tegels of sanitair. Spiegel uiterst functionele modellen kunnen gemaakt zijn van vochtbestendige materialen. Vanwege het reflecterende effect verhogen ze de hoogte van het plafond.

geschilderd

Relatief goedkope, snelle en gemakkelijke afwerking, die een enorme verscheidenheid aan kleuren heeft. Waterdichte acryl- en olieverf geven het plafond een speciale schoonheid.

Plafondtegels

Verschillende soorten tegels creëren een aantrekkelijke plafondbekleding. Ze verminderen de hoogte van de kamer niet en verbergen perfect de kleine onregelmatigheden in het vlak.

zijspoor

Perfect is niet alleen geschikt voor externe, maar ook voor interne afwerking. Dit materiaal is zeer hygiënisch, verzamelt geen vuil op zichzelf en is niet vatbaar voor schimmel en meeldauw.

Varianten van plafondconstructies

Er zijn drie hoofdtypen:

 • Eén niveau. Het eenvoudigste ontwerp, dat een plat oppervlak heeft, gemaakt in hetzelfde vlak. Deze modellen nemen een minimum aan ruimte in beslag.
 • Duplex. Het is een alternatieve optie tussen een eenvoudig vlak met één niveau en een complexe structuur op meerdere niveaus. Het plafond van het stapelbed overbelast de ruimte niet en ziet er organisch uit.
 • Multilevel. De originele vormen van producten met meerdere niveaus stellen u in staat om de tekortkomingen van de ruimte visueel te corrigeren en de aandacht af te leiden van de kleine onvolkomenheden in het interieur.

Multilevel-modellen combineren vakkundig verschillende kleuren en texturen en kunnen unieke geometrische of kromlijnige vormen hebben.

Factureringstypes

Soorten plafondoppervlakken:

 • Matt.
 • Glossy.
 • Satijn.

Een verscheidenheid aan texturen biedt een uitstekende gelegenheid om de badkamer een onweerstaanbare, moderne en speciale uitstraling te geven.

Welke kleur van het plafond is beter om te kiezen?

De volgende kleuren en tinten worden het meest gebruikt:

 • Black.
 • White.
 • Red.
 • Beige.
 • Brown.
 • Purple.
 • Lila.

Het kleurenschema van het plafond, correct gecombineerd met de kleur van de muurbekleding of andere decoratieve elementen, transformeert de kamer en het interieur als geheel aanzienlijk.

Op de foto links is een toilet met een glanzend spanplafond in paars.

Ontwerp en tekeningen op het plafond

Originele design plafondideeën.

kleur

Breng de sfeer van helderheid en opgewektheid binnen. Gekleurd wit en beige, rood en wit, zwart en wit en andere producten hebben een prachtig uiterlijk en zijn een zeer stijlvol interieurdetail dat de ruimte radicaal kan transformeren.

Op de foto rechts is een badkamer met een gipsplaatconstructie in witte en lila kleuren.

stijgende

Het heeft een verborgen licht, gelegen rond de perimeter, waardoor de illusie van een in de lucht zwevend plafond ontstaat. Dit model maakt de kamer veel groter en hoger.

Met foto's afdrukken

Doeken met artistieke fotoprints zijn ongetwijfeld een lichte decoratie van de hele kamer. Dergelijke kunstplafonds voegen originaliteit toe aan het interieur en creëren een krachtig stilistisch accent.

De foto is een wit glanzend stretchdoek met fotoprint in de vorm van een bloem.

Voorbeelden van verlichting in het toilet

De meest populaire verlichtingsopties.

backlit

Afhankelijk van de intensiteit van de achtergrondverlichting, kunt u de ruimte uitbreiden of visueel kleiner maken en een meer gedempte en rustige sfeer in de kamer creëren.

spotlights

Voor de decoratie van het plafond in de toilet fit spots met een hoge mate van bescherming tegen vocht. Ze geven de kamer een passend belichtingsniveau en passen organisch in zo'n kleine ruimte.

Toilet op de zolder

Goed ontworpen schuine plafonds in de zolderkamer en een goed gebruikt concept van de ruimte zullen een organisch, gezellig en zeer comfortabel interieur van het toilet creëren.

Fotogalerij

Het plafond in het toilet kan het comfort, comfort en schoonheid van de ruimte vergroten. Producten die aan praktische en duurzame eigenschappen voldoen, zullen niet alleen een functioneel, maar ook een esthetisch ontwerp vormen.

Bekijk de video: De Schotse Hooglanden ontdekken. . van A tot Z ;- (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter