Hoe een achtergrond voor het toilet te kiezen: 60 moderne foto's en ontwerpideeën

Om af te wijken van de gebruikelijke manier van afwerking en het ontwerp van de badkamer interessant te maken, helpt het behang in het toilet. Met de juiste keuze zal de coating vele jaren meegaan en zal het een verademing zijn. Achtergronden kunnen in elke stijl worden voltooid, rekening houdend met de kenmerken van de lay-out, en met behulp van een patroon of een patroon kun je een kleine kamer ruimer maken.

Voor- en nadelen

De voor- en nadelen van behang voor het toilet moeten afzonderlijk worden beschouwd, omdat de omstandigheden in de kamer anders zijn dan gebruikelijk en er meer eisen aan het materiaal worden gesteld.

De extra'scons
Esthetische uitstralingBeperkte materiaalselectie
Grote verscheidenheid aan kleurenKorte levensduur (vergeleken met tegels)
De budgetoptie voor afwerking, in vergelijking met een tegelHoog risico op schimmel en meeldauw
Met behulp van de afbeelding kunt u het gebied visueel vergroten
Het werk van afwerking en ontmanteling is veel eenvoudiger.

Op de foto links is een toilet met 3D-decoratie in tropische stijl. De kamer lijkt meer volumineus vanwege ongewone verlichting.

Op het fotoontwerp van het toilet in zwart en wit. Afwerking is behang met een groot patroon.

Welke wallpapers zijn het beste voor op het toilet?

Vloeibaar behang

Dekking zal een goede keuze zijn voor het afwerken van het toilet. Het materiaal in zijn oorspronkelijke vorm is een poeder dat wordt verdund in de vereiste hoeveelheid vloeistof en aangebracht op de muur volgens het principe van gips.

In de omstandigheden van de toiletruimte is deze nuance handig omdat er geen naden op de wanden zijn en die plekken die niet gemakkelijk bereikbaar zijn om te plakken met rolbekledingen, zorgvuldig kunnen worden getrimd met vloeibaar behang. Het oppervlak bevestigd door een vernis zal langer dienen en heeft waterafstotende eigenschappen.

Muurschildering

Spectaculair, maar niet de meest praktische manier om te voltooien. Muurschildering kan het interieur veel interessanter maken, terwijl het ruimer is vanwege de optische illusie. Kleine toiletruimtes kunnen worden ingericht met afbeeldingen vanuit het perspectief, deze techniek zal de muur visueel verplaatsen. De muur achter het toilet is bijvoorbeeld versierd met behang met een beeld dat in de verte terugwijkt en de zijwanden zijn gedecoreerd met een effen coating. Voor meer betrouwbaarheid kunt u gelakte fotobehang gebruiken, deze is bedekt met een beschermende waterafstotende laag.

Op de foto aan de linkerkant is de compacte toiletruimte versierd met fotobehang en vergroot de ruimte door het perspectiefbeeld.

bamboe

Optie met een volledig natuurlijke samenstelling, gemaakt van verschillende delen van de stengel van bamboe. De coating heeft een beperkt kleurenpalet, van zand tot wenge. Voor een kleine toiletruimte is dit niet de beste optie, omdat het visueel veel ruimte met zijn textuur zal verbergen. Maar het materiaal wordt goed verdragen door een hoge luchtvochtigheid en zorgt er gewoon voor.

Glasvezel

Een van de meest duurzame soorten afwerkingsmateriaal. Glasvezel heeft een natuurlijke samenstelling, ademt, is het meest bestand tegen mechanische schade en hoge luchtvochtigheid. De coating heeft verschillende standaard structuurpatronen en kan ook worden gemaakt volgens een individuele schets. De coating is geschikt voor schilderen en heeft een lange levensduur.

kurk

Zoals bamboe behang, natuurlijk materiaal. De coating kan uniform zijn en met meerkleurige insluitsels. Het palet is geen andere variëteit, maar u kunt een schaduw kiezen om elk gebied te plaatsen. Voor het toilet is het de moeite waard om kurkbehang met een waslaag te gebruiken, het beschermt tegen de absorptie van geuren, verlengt de levensduur en maakt nat reinigen mogelijk.

papier

Het meest onpraktische type behang, hoewel het als het meeste budget wordt beschouwd, terwijl het veel kleuren heeft. Papier tolereert geen veranderingen in temperatuur en vochtigheid en heeft een korte levensduur. Toilet is beter om gelamineerd papierbehang te gebruiken, ze hebben een waterafstotende laag, die zo nodig is.

vinyl

Praktische en mooie optie. Vinylbehang wordt in verschillende variaties geproduceerd, door reliëf of met een geschuimde toplaag. De laatste optie is niet geschikt voor het afwerken van het toilet, maar daarentegen is zeefdruk een goede keuze. Het oppervlak kan worden gewassen, reageert niet op temperatuurschommelingen en hoge luchtvochtigheid.

Op de foto links is de binnenkant van het toilet versierd met vinylbehang, zeefdruk in roze.

Op de foto links is een toilet met gouden behangversiering. Hoge spiegel vergroot de ruimte door reflecterende eigenschappen.

Keramisch behang

Niet de meest populaire vanwege zijn nieuwheid, maar zeer praktisch materiaal. Combineert de kwaliteit van tegels en behangstoffen. Aanwezig in de samenstelling van de keramische deeltjes maakt het oppervlak duurzaam en waterdicht. Tegelijkertijd is er een enorme selectie aan kleuren en texturen.

Interessante ontwerpideeën

Onder de tegel

Een interessante manier om muren te versieren. Behang met imitatietegels "wint" in prijs en ruimte in het werk. De afbeelding kan onder de oude gebarsten tegel staan ​​of met een mooi en ongebruikelijk gestileerd patroon. Met deze afwerkingsmethode kunt u de decoratie snel in een ongebruikelijke stijl afwerken en net zo snel, als u dat wilt, deze wijzigen.

Onder de baksteen

Versieren muren met behang simuleren een baksteen bespaart veel ruimte, tijd en geld dan een natuurlijk materiaal. Met "bakstenen" muren krijg je een prachtig ontwerp in de stijl van een loft of de Provence. Het interieur vormt een aanvulling op de gestileerde sanitair- en decorartikelen.

Met bloemen

Bloemen versieren bijna elke stijl en kunnen er compleet anders uitzien. Zo kan behang met grote bloemen op de achterwand worden gecombineerd met monochrome coatings of een klein bloemmotief de kamer rondom de omtrek versieren.

Geometrische tekeningen

Voor een klein toilet is het beter om behang te gebruiken met kleine geometrische patronen, zoals een kleine cel. Ze zullen niet duidelijk zichtbaar zijn en de ruimte verbergen. Hetzelfde blijft geldig bewezen ontvangst met horizontale en verticale strepen, die, afhankelijk van de richting van "uitgerekt" of "verlengd" de muur.

Opties voor het combineren van behang in het interieur van het toilet

Door kleuren

De combinatie van verschillende kleuren ziet er voordelig uit en stelt u in staat om de perceptie van de ruimte aan te passen. Een donkerdere tint zal de muur "trekken". Voor een klein toilet is het beter om een ​​combinatie van een lichtpalet te gebruiken. Het is ook mogelijk om monochrome en meerkleurige coatings te combineren met een patroon of een 3D-afbeelding.

Tegelcombinatie

Combineren met de tegel zal handig zijn in het toilet met gootsteen. Het beschermt plaatsen van het meest voorkomende contact met water en andere objecten. De combinatie kan in verschillende variaties worden gemaakt, bijvoorbeeld op een horizontale manier, de onderste helft van de toiletruimte betegelen, en het bovenste gedeelte met behang of een gebied versieren, en alle andere ruimtes met behang.

De foto links is een toilet met een ander type afwerking. Gebruikte een combinatie van behang met een groot bloemenpatroon en een tegel.

Combinatie met geschilderde muren

De combinatie met kleuren is niet alleen mooi, maar ook handig. De muur bedekt met verf zal meer worden beschermd tegen vocht en schimmels, evenals tegen de prostaat in de zorg. Zo is de combinatie beter uit te voeren op de horizontale methode, het onderste deel van de toiletverf, het bovenste behang. De plaats van scheiding van materialen kan worden versierd met wandlijsten.

Op de foto: Het interieur van het toilet in een klassieke stijl. Afwerkingscombinaties voor een manier: behang en schilderen.

Kleur oplossingen

zwart

Vetgedrukte kleur is meer geschikt als een extra, bijvoorbeeld voor gedeeltelijke decoratie van de muren of als een patroon op het behang. Het ziet er spectaculair uit met veel zwart gebruik, maar het is waarschijnlijk dat een dergelijk interieur zich snel zal vervelen.

wit

Witte toon is mooi in eenzame uitvoering en in gezelschap van andere kleuren. Het grote voordeel van witte kleur is een toename van de visuele ruimte, een prima manier voor een kleine ruimte. Afwerking kan worden gecombineerd met andere, helderdere kleuren. Bijvoorbeeld, de muur voor de tank om een ​​wit behang met een patroon te tekenen, en de rest zijn duidelijk structureel.

grijs

Grijs is veelzijdig, het kan starten vanuit een lichte tint wit en eindigen met een grafiettint. De decoratie met fotobehang, combinatie met andere tinten en verschillende texturen ziet er indrukwekkend uit.

beige

Rustige klassieke schaduw is een goede keuze voor zowel grote kamers als compacte toiletten. Het ziet er goed uit beige behang met een opvallende textuur, mooi monofoon of kleurenpatroon. Beige is geschikt voor klassiek en modern design.

groen

Een aangename groene tint in combinatie met witte en beige kleuren, het interieur zal kalm en niet uitdagend zijn. Een andere optie om af te werken, kunnen muren zijn die worden geplakt met behang met groene vegetatie of een prachtig landschap.

Behang in een klein toilet

In standaard stadsappartementen en Chroesjtsjov toiletten heeft een klein gebied. Het gebruik van sommige technieken zal helpen om de ruimte te vergroten, zonder grote sommen uit te geven.

 • Voor de afwerking is het noodzakelijk om behang in lichte tinten te gebruiken,
 • Visueel de ruimte vergroten helpt behang met een perspectiefafbeelding,
 • Het geometrische patroon in de vorm van horizontale en verticale strepen geeft de muur boven of breder weer,
 • Met behulp van achtergrond met een patroon is het beter om een ​​klein patroon te kiezen,
 • Het beste van alles verhoogt visueel de ruimte witte en blauwe kleur.
 • De LED-strip langs het plafond zal helpen om het toilet hoger te maken.

Op de foto links is een toilet in moderne stijl. De afwerking is gemaakt met een grijsschaal met behulp van fotobehang. Ondanks de donkere schaduw lijkt de ruimte ruimer door het beeld op de muur.

Beschikt over behangen

Voordat u direct behang gaat plakken, moet u zich voorbereiden op deze kamer, namelijk alle reparaties voltooien, de leidingen verbergen en bij voorkeur de tijd nemen om te plakken om het sanitair te verwijderen, inclusief gootsteen, bidet en toilet, omdat dit het proces zal belemmeren.

 • Voordat u het behang in het toilet lijmt, is het noodzakelijk om de muren voor te bereiden, namelijk om ze uit te lijnen en te primen. Deze procedure is vooral belangrijk voor een toilet met een gootsteen.
 • Er wordt gewerkt op het droge oppervlak van de muren,
 • Voor afwerking is het de moeite waard om vochtbestendige wassen wallpapers te kiezen,
 • Een nis kan worden bijgesneden met een ander soort behang of versierd met de deuren,
 • Voor behangen is het de moeite waard om lijm te gebruiken voor zware materialen.
 • Voor meer betrouwbaarheid kan de wand achter de gootsteen worden gesloten met een beschermend helder glas,
 • Voordat u zelfklevend behang gebruikt, moet u de muur maximaal reinigen en egaliseren.

Fotogalerij

Het toiletbehang afwerken is niet de meest bekende manier. Dit betekent echter niet dat dit niet praktisch kan zijn. Correct geselecteerd materiaal zal vele jaren meegaan en zal u een plezier doen. En als je wilt veranderen, zal de situatie geen problemen opleveren, aangezien het demonteren van behang veel eenvoudiger tegels is. Achtergronden worden gepresenteerd in een enorme selectie waarmee u reparaties in elke stijl kunt uitvoeren.

Laat Een Reactie Achter