Badkamerontwerp op de zolder: kenmerken van decoratie, kleur, stijl, gordijnen, 65 foto's

Een badkamer op de zolder is anders dan de traditionele perceptie van het gebruik van een zolderkamer. Speciale romantiek creëert een schuin plafond en de locatie van de ramen, een grote ruimte die is toegewezen voor waterbehandelingen.

Kenmerken van het ontwerp

Bij het plannen van een badkamer op zolder, zijn er vragen over het concept van reparatie, de selectie van sanitair en interieurstyling. De ruimte onder het mansardedak onderscheidt zich door de oneffenheden van de muren, het hellende dak op sommige plaatsen, die ook functioneel kunnen worden gebruikt bij het plaatsen van badkamermeubelen.

Algemene aanbevelingen:

  1. Voer watervoorziening en riolering gemakkelijker over de keuken uit.
  2. Maak een betrouwbare hitte en waterdichtheid. Vanwege de hoge vochtigheid moeten waterdichte panelen en keramiek worden gebruikt als afwerking.
  3. Het is raadzaam om een ​​raam te ontwerpen op een hellende muur met drainage of er een spiegel op te hangen.
  4. De hoek onder het schuine plafond moet efficiënt worden gebruikt, bijvoorbeeld om een ​​toilet, kast of badkamer te plaatsen.

Dak en zolder badkamer ontwerp

In de badkamer op zolder is het belangrijk om alle vrije ruimte te maximaliseren, wat helpt bij het plannen op basis van de vorm van het dak.

Dak met één dak

Verschilt in één lage hoek, waarin u een toilet of een lage ladekast kunt plaatsen, ook een lage badkamer.

Op de foto bevindt de badkamer met het podium zich in de hoek van het aangebouwde dak, neemt functioneel weinig ruimte in beslag, gordijnen - cafés vormen een niet-standaard raam.

Dak met zadeldak

Het komt vaker voor en geeft meer mogelijkheden voor sanitair en meubilair. Zo'n zolderkamer kan symmetrisch zijn met een gelijk dak, trapeziumvormige of vierkante ruimte, en asymmetrisch met een versprongen rand. Hier blijven de hoeken langs het dak ongebruikt, waardoor de badkamer smaller wordt. Douchecabine, badkamer kan in het midden of in de hoek worden geplaatst.

Badkamer met meerdere dakramen

Het ziet er aantrekkelijk uit, niet alleen buiten, maar ook ruim. Hier hangt de lay-out af van de wensen en het project.

De foto toont een badkamer onder een dak met meerdere hellingen met veel open geschilderde balken die goed aansluiten op het interieur.

Shatrovy mansard badkamer

Het verschilt alleen door de hoogte van het plafond in het midden langs de as van de rand. Een handig formulier voor het plaatsen van interieurartikelen waar u maar wilt.

Voorzien van plafondafwerkingen

In de zolder badkamer is er een vochtig microklimaat, een constante temperatuurdaling, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de zolder plafondafwerking.

schilderij

Verf voor de badkamer op zolder moet vochtbestendig zijn met antibacteriële samenstelling. Geschikte emulsie acryl- of latexverf, alkyd, chloorrubberverf. Matte verf zal onregelmatigheden verbergen en glad maken zal benadrukken, maar zal bestand blijven tegen mogelijke schade. Verf met een reliëfeffect verbergt het defect van het zolderplafond.

gipsplaten

Gipsplaten voor een mansard badkamer moeten vochtbestendig zijn met een speciale coating. Het lijnt het plafond uit, het ontwerp stelt u in staat om het glad te maken.

Op de foto is het schuurtje van de badkamer gipsplaat, waardoor het plafond glad en gelijkmatig is.

Kunststof panelen

Kunststof panelen aan het plafond op zolder zijn relatief eenvoudig en door de verscheidenheid aan kleuren kunt u voor elke stijl een coating kiezen. Ze maskeren de bedrading, vormen de gewenste helling van het plafond, imiteren tegels of andere textuur.

gegoten

De lambrisering in de zolderbadkamer wordt bevestigd met lijm of geleiders. Bij het kiezen van deze afwerking moet er goede ventilatie zijn op de zolder. De voering moet verder worden behandeld met was of vernis.

Op de foto links is het plafond van de badkamer een houten dakspaan, die wordt gecombineerd met de tegelvloer en vloertegels op de zolder.

Stretch plafond

Stretch-plafond is beter om een ​​badkamer op één niveau op de zolder te kiezen. Het heeft een aantal voordelen, waaronder vochtbestendigheid en vormbehoud na contact met water, een hoge garantieperiode van gebruik, eenvoudig onderhoud en het verbergen van ongelijk plafond.

De keuze en locatie van sanitair

Sanitair moet comfortabel, duurzaam en compact zijn. Als de ruimte op zolder in een houten huis klein is, dan is de gootsteen beter om een ​​hoek te kiezen, hangend of met kluisjes waar je handdoeken kunt opslaan. Het toilet is ook geschikt hoekig, hangend, met een stortbak verborgen in de muur.

Badkamer is beter om een ​​vierkante vorm te kiezen of een die onder het schuine dak gaat. Let bij het kiezen van een douchecabine op de diepte van de lade en de glazen kast.

blinds

Het raam op de zolder verschilt niet alleen qua vorm, maar ook qua hellingshoek en grootte. Voor de badkamer op de zolder moet je de gordijnen oppakken die de kamer beschermen tegen het uitzicht vanaf de straat, zodat je het raam vrijelijk kunt openen en voldoende daglicht hebt.

Kunststof of aluminium jaloezieën, rolluiken met antibacteriële impregnering zullen een praktische optie zijn. Wanneer u klassieke gordijnen kiest, moet u twee kroonlijsten, boven het raam en in het midden bevestigen om de doeken te bevestigen.

Op de foto is de badkamer in witte en smaragdgroene kleuren met Romeinse gordijnen die gemakkelijk in lengte kunnen worden aangepast om de zolder te verlichten en donkerder te maken.

Onregelmatig gevormde ramen kunnen worden genivelleerd of visueel worden vergroot met gordijnen, lambrequin. Als er twee vensters op de zolder zijn, kunnen deze op verschillende manieren worden gerangschikt.

Voor het raam bij de badkamer of douche zijn korte gordijnmodellen geschikt die snel drogen of geen vocht opnemen (bamboe, plastic, jaloezieën).

Stijl selectie

De badkamer onder het dak op zolder kan in elke stijl worden gemaakt, ondanks het ongewone uiterlijk en de schuine wanden.

Moderne stijl in de mansard badkamer

Gemaakt met behulp van een compacte installatie, de juiste vorm van douche en bad. De voorkeur gaat uit naar neutraal grijs, wit, zwart en ook heldere tinten groen en rood.

Klassieke loft badkamer

Het is mogelijk met een comfortabele fauteuil op hoge poten met brokaatbekleding, een poef, een grote spiegel in een verguld kader, een ronde badkuip, geborduurde handdoeken, delicate roze, blauwe muren.

Op de foto is er een badkamer in klassieke stijl met een betegelde vloer met ornament en een wastafel met een luxe houten kast.

Nautische stijl zolder

Gemaakt in blauw en blauw en wit met accessoires van maritieme parafernalia. Als decoratieve afwerking kunt u kiezels en schelpen gebruiken. Het decor is de gordijnen, zeilen, touwen, hangmat, schilderijen.

Loft Zolder

Mogelijk in aanwezigheid van modern en functioneel sanitair, de overvloed aan licht, bakstenen muren in het recreatiegebied, witte, grijze, metalen afwerking.

Landelijke zolder badkamer

Het is eenvoudig te bouwen in een houten huis waar schotten en dakbalken open zijn. Houten wanden zijn voldoende om waterafstotend te verwarmen en te behandelen. Gebreide spreien, loopbruggen, geborduurde gordijnen, houten klokken doen denken aan een rustieke stijl.

De foto is een landelijke badkamer met eenvoudige decorvoorwerpen en stoffen met een patroon. Korte gordijnen komen organisch overeen met de kleur van het frame.

Eco-stijl zolder

Vereist hout trim van hout of laminaat. De ruimte moet een minimum aan plastic en synthetische materialen zijn. De vloer kan van tegel-, vochtbestendig laminaat zijn. Voor het decor passen verse bloemen, stenen, boom bezuinigingen.

Kleuroplossing

Kleurontwerp speelt een belangrijke rol bij het creëren van een badkamerinterieur op zolder.

Witte kleur

Voegt ruimte toe, vult de badkamer met een sfeer van lichtheid, verhoogt het visueel. De witheid van de afwerking benadrukt gekleurd sanitair of lichtroze, blauwe gordijnen.

zwart

Het ziet er stijlvol uit met goede verlichting, een groot raam met een balkon, lichtgekleurd sanitair en doorschijnende gordijnen.

grijs

Geschikt voor moderne badkamerstijlen, witte, roodzwarte accessoires en interieurartikelen zien er goed uit op een grijze achtergrond.

Op de foto is er een lichtgrijs interieur met tegels met een ornament dat de muur in de buurt van de badkamer siert en naar de vloer gaat. Deze techniek vergroot visueel de hellende kant van de zolder.

Beige en bruin

Geschikt voor landelijke stijl, klassiek en modern. Bruine gordijnen met beige rand en witte armaturen passen goed bij elkaar.

Rode kleur

Het trekt de aandacht, je kunt een bordeauxrode, frambozen, granaattint voor loodgieterswerk pakken en het op een witte achtergrond markeren, je kunt ook de hele zolder rood maken voor warmte en comfort, niet alleen in de zomer.

Groene zolder

Het toevoegen van ontspanning. Heldere kruidenkleur zal energie toevoegen en de olijfkleur zal zich aanpassen aan de rust.

Blauw en cyaan

Traditioneel gebruikt voor het afwerken van de badkamer, niet alleen op de zolder, gecombineerd met wit, bruin, groen. Koelt de kamer af, herinnert aan de zee.

Op de foto is de blauwe kleur van de afwerking gecombineerd met een beige blad en een houten ladekast.

Verlichtingsfuncties

Een badkamer onder het dak in een landhuis in mansarde vereist een goede isolatie van bedrading en lichtgeleiding, rekening houdend met de vochtigheid van de kamer. Verlichting kan centraal, gezoneerd of gecombineerd zijn.

Er kan bijvoorbeeld een kroonluchter met een plafond in het midden worden geplaatst en spotverlichting boven de gootsteen en de badkamer. Het is mogelijk om decoratieve bandverlichting in de nis onder het raam of langs het stokbrood te plaatsen. De helderheidsregeling kan de gewenste lichtintensiteit aanpassen.

De foto toont lokale verlichting met roterende lichten, die autonoom worden ingeschakeld en de mate van verlichting regelen.

Fotogalerij

De badkamer op de zolder ziet er niet alleen ongewoon, maar ook stijlvol uit, de juiste indeling maakt het mogelijk om alle ruimte te gebruiken en ruimte te besparen in het huis zelf. Hieronder zijn foto voorbeelden van het interieur van een badkamer op de zolder.

Laat Een Reactie Achter