Modern interieur in de badkamer: 60 beste foto's en ontwerpideeën

Badkamerontwerp in moderne stijl is een van de meest populaire trends in interieurdesign en combineert alle relevante ideeën over schoonheid, gebruiksgemak en comfort.

Het is niet altijd eenvoudig om de verscheidenheid aan afwerkingsmaterialen, soorten sanitaire uitrustingen te begrijpen en de juiste keuze te maken. Als je in de sanitaire ruimte gaat repareren, moet je eerst goed weten hoe je het gewenste resultaat kunt bereiken.

De badkamer heeft vaak een hoge luchtvochtigheid en de wanden en vloer kunnen worden blootgesteld aan direct water. Omdat er heet water wordt gebruikt, moet de ruimte niet alleen bestand zijn tegen hoge vochtigheid, maar ook tegen hoge temperaturen en blootstelling aan stoom. Bij het kiezen van afwerkingsmaterialen of meubels moet u dit in gedachten houden.

Bovendien wordt een moderne badkamer vaak gebruikt als wasruimte - als de ruimte dit toelaat. Hier installeren ze was- en droogmachines en bieden ze een plek om was op te slaan voor het wassen. Huishoudelijke chemicaliën worden meestal ook in de badkamer bewaard, omdat loodgieterswerk hier vaak moet worden gewassen. Kies op basis van het doel van het pand de apparatuur ervoor.

Moderne afwerkingsmaterialen voor de badkamer

Om een ​​modern design in de badkamer praktisch te laten zijn, is het nodig om dergelijke materialen te kiezen voor decoratie die bestand zijn tegen hoge vochtigheid bij hoge temperaturen, enigszins vuil en gemakkelijk te wassen zijn en ook lang hun aantrekkelijke uiterlijk behouden. Overweeg de materialen die het vaakst worden gebruikt in de inrichting van badkamers.

wanden
 • Paint. De meest voordelige optie. Geen beperkingen op kleur. Het oppervlak kan zowel mat als glanzend zijn, er is ook de mogelijkheid van gestructureerde kleuren, die volume geven.
 • Wallpaper. Modern vochtbestendig behang - goedkoop, maar van korte duur. Het uiterlijk van de kamer moet regelmatig worden bijgewerkt.
 • Kunststof panelen. Gemonteerd op de kist, zodat tussen de muur en de panelen een opening overblijft. Het interieur kan elk materiaal imiteren - natuursteen, marmer, tegels, terwijl het veel goedkoper is.
 • Keramische tegels. Het meest traditionele materiaal. Het grootste nadeel is de hoge kosten van het werken aan de muur. In termen van duurzaamheid en weerstand tegen moeilijke bedrijfsomstandigheden - een van de beste opties. Vuil "kleeft" niet aan het gladde oppervlak van de tegel, het is gemakkelijk te reinigen en kan tientallen jaren worden gebruikt.
 • Porcellanato. De voor- en nadelen zijn hetzelfde als voor keramische tegels. In de regel wordt het gebruikt in eco-georiënteerde interieurs, omdat het een natuurlijke oorsprong heeft en een specifieke uitstraling heeft.
 • Natuurlijke materialen. Marmer, hout, natuursteen - al deze materialen kunnen na een passende behandeling in de badkamer worden gebruikt, waardoor ze later kunnen worden verzorgd. Ze zijn duur en worden gebruikt in exclusieve interieurs.

plafond
 • Paint. De traditionele manier om het plafond te voltooien - kleuren in de geselecteerde toon. Het belangrijkste pluspunt is het budget, het grootste nadeel is de onmogelijkheid om plafondlampen in te bedden.
 • Gipsplaat. In de badkamer kunt u gipsplaat gebruiken, maar deze moet vochtbestendig zijn. Deze oplossing is geschikt voor grote badkamers, vooral in oudere huizen, waar u de communicatie achter gipsplaatconstructies kunt verbergen.
 • Tile. Soms is het plafond bedekt met tegels, bijvoorbeeld een spiegel. Een dergelijke oplossing biedt de mogelijkheid om de plafonds visueel "op te heffen". Spiegels in natte ruimtes hebben de neiging te zweten, waardoor ze minder aantrekkelijk zijn.
 • Vals plafond. Het plafond van kunststof panelen - de meest populaire oplossing. Het zal lang dienen, zonder zijn aantrekkelijke uiterlijk te verliezen. Het is eenvoudig om schijnwerpers in een dergelijk plafond te plaatsen, daaronder kunt u bedrading of leidingen verbergen. Installatie van dergelijke plafonds is niet bijzonder moeilijk. Op het plafond van een badkamer in moderne stijl, zal een vals plafond gemaakt van glas in lood er geweldig uitzien - de lichten die erachter zijn geplaatst zullen de verlichting verhogen, en een glas-in-loodraam zal de ruimte exclusief maken.
 • Stretch plafond. Onlangs een vrij populaire optie. Een absoluut pluspunt is een enorme verscheidenheid aan ontwerpoplossingen waarmee u de perceptie van een badkamer drastisch kunt veranderen. Nog een positieve kwaliteit - weerstand tegen "lekkage."

Paul
 • Tile. Keramische tegels zijn de optimale oplossing voor vloeren in een moderne badkamer. Onder de diversiteit van zijn types is het gemakkelijk om degene te kiezen die bij u past. Qua prijs-kwaliteitverhouding is ook de beste optie.
 • Porcellanato. Dit materiaal is enorm populair geworden dankzij de natuurlijke steenstructuur en de buitengewone prestaties. Het is duurzaam, duurzaam en ook volledig antislip, wat van groot belang is voor die ruimten waar de vloer nat kan zijn.
 • Bulk vloer. Vloeren van dit type kunnen een badkamer veranderen in een bos dat door een stroompje of de kust wordt bebost, het verkregen effect ziet er heel realistisch uit, er is een volledig gevoel van aanwezigheid.
 • Boom. Voordat de boom als vloerbedekking wordt gebruikt, moet deze worden verwerkt om een ​​hoge luchtvochtigheid te weerstaan, of speciale soorten, zoals esp, lariks, teak gebruiken. Dit alles verhoogt de kosten van zowel materiaal als werk aanzienlijk.

Badkamerontwerp in moderne stijl

Het ontwerp van de badkamer in een moderne stijl is afhankelijk van de grootte van de kamer. In grote badkamers kunt u afzonderlijke gebieden selecteren - "nat", wastafel, toilet, wasplaats. Gewoonlijk worden zones van verschillende doelen van elkaar gescheiden door scheidingswanden, hetzij kapitaal of glas, en visuele zonering met behulp van afwerkingsmaterialen wordt ook gebruikt.

Een klein deel van de badkamer mag geen obstakel zijn om modern comfort te garanderen. In dit geval wordt het bad vervangen door een douchecabine, waardoor u ruimte kunt besparen en zelfs de wasruimte kunt plaatsen, wat anders niet mogelijk zou zijn.

De stijl van het interieur van de badkamer kan van alles zijn, het hoeft niet de stijl van andere kamers van het appartement te herhalen. Het belangrijkste is dat stijlen logisch met elkaar worden gecombineerd. Het meest geschikt, vooral voor kleine badkamers, wordt beschouwd als de stijl van minimalisme, evenals Scandinavisch minimalisme. Deze stijlen laten op zijn minst expressieve middelen toe om de meest functionele ruimte te krijgen die een modern en beknopt ontwerp heeft.

De laatste tijd is ecostijl vooral populair. Het gebruik van natuurlijke materialen of hun kunstmatige imitaties in combinatie met eenvoudige vormen is de belangrijkste trend van de afgelopen jaren.

De voorkeurkleuren voor modern badkamerontwerp zijn natuurlijk. Zoals de belangrijkste worden gebruikt: blauw, blauw, beige, bruin, groen of wit. Ze mogen niet donker zijn, om de verlichting van de kamer niet te verminderen en niet visueel te "comprimeren".

Apparatuur en badkameruitrusting voor de badkamer

Probeer bij het modern uitrusten van de badkamer items te gebruiken die verschillende functies combineren. Een bad wordt bijvoorbeeld gecombineerd met een douche, wat ruimte bespaart en het comfort verhoogt.

De gootsteen wordt vaak gecombineerd met een wasmachine, waardoor de laatste onder het aanrecht wordt verwijderd - waardoor het gebied van de badkamer wordt vrijgegeven.

Een succesvolle oplossing is een verticale opstelling van apparatuur, bijvoorbeeld een boven elkaar geplaatste wasmachine en droger, wat weer ruimte bespaart. Ze proberen de techniek in het interieur te verbergen, terwijl badtextiel en accessoires daarentegen zichtbaar blijven en worden gebruikt als decoratieve elementen voor het ontwerp van de kamer.

Sanitaire vormen en kleuren worden geselecteerd op basis van de gekozen ontwerpstijl. Als er een mogelijkheid is, scharnieren de leidingen scharnierend aan de muur - het vergemakkelijkt het interieur visueel en vereenvoudigt het schoonmaken.

Als de afmetingen van de ruimte dit toelaten, kunt u onconventionele ontwerpoplossingen gebruiken - dit kan het comfort van het gebruik van de badkamer vergroten en exclusiviteit toevoegen aan het interieur. Een vrijstaand bad, met name van natuurlijke materialen, zal bijvoorbeeld onmiddellijk de stevigheid en rijkdom van de eigenaar benadrukken.

Moderne badkamerverlichting

Het interieur van badkamers in moderne stijl is veeleisend van verlichting. In de regel zijn er verschillende lichtscenario's die in verschillende situaties worden gebruikt. Naast het algemene licht, waarvoor in het algemeen plafondlampen verantwoordelijk zijn, gebruiken de badkamers verlichte spiegels, afzonderlijk hangende schansen, ophangingen in waszones en valse ramen.

Een zeer interessante oplossing voor het probleem van de toenemende verlichting is het vervangen van het standaard deurblad door matglas. Een andere optie is om een ​​deel van de muur met glazen blokken te leggen. Dit zal niet alleen de verlichting van de kamer vergroten, maar ook de individualiteit van het interieur geven.

Foto's van het ontwerp van badkamers in moderne stijl

Hieronder vindt u de verschillende opties voor het ontwerpen van badkamers in een moderne stijl, een foto met uitleg.

Foto 1. Vervanging van het bad door een moderne douche, de ontwerpers maakten ruimte voor de wasmachine. Glazen cabinedeuren doen geen ruimte "opeten".

Foto 2. Houten wanddecoratie, design van plafonds en "schort" badkamer creëren een gevoel van warmte en comfort. Natuurlijk hout in het interieur kan worden vervangen door een imitatie van vochtbestendige materialen.

Foto 3. Een raam in de badkamer is een luxueus designdetail dat het comfort verhoogt en een "vleugje" toevoegt aan het interieur. U kunt ook valse vensters of zelfs vensters van vensters gebruiken.

Foto 4. In het interieur van de badkamer is de wasruimte in een apart gedeelte gemarkeerd. Om ruimte te besparen, worden was- en droogmachines op elkaar gelegd.

Foto 5. Bij het ontwerp van de badkamer laat de glazen deur daglicht de kamer binnen en wordt deze visueel ruimer.

Foto 6. In het moderne interieur van de badkamer heeft een wasmachine zijn plaats gevonden onder het aanrecht, dat is ingebed in de gootsteen. Er zijn ook planken voor handdoeken.

Foto 7. Met natuursteenafwerking kunt u van een standaardontwerp een echt kunstwerk maken.

Foto 8. Dankzij moderne hoekbuizen in een kleine ruimte, past u niet alleen een toilet met een gootsteen, maar ook een douche. Een matglazen deur geeft licht aan de ruimte en maakt het visueel ruimer.

Laat Een Reactie Achter