Jaloezieën voor de badkamer: soorten, materialen, manieren om te bevestigen

In elke kamer geven de gordijnen het interieur compleet en vormen ze het decoratieve element, zonder welke het moeilijk is om een ​​gezellige sfeer te creëren. In de badkamer, in sommige gevallen, gordijnen in sommige gevallen - een noodzakelijk element van de situatie, voorkomen dat vocht de kamer binnenkomt. Er zijn verschillende manieren om de natte zone in de badkamer te isoleren van de rest van de kamer, het blijft alleen om de juiste keuze voor u te maken.

Klassieke badgordijnen

Blinds gemaakt van zachte materialen, bijvoorbeeld van een stof geïmpregneerd met waterafstotende composities, of van dikke PVC-folie, zijn al lang bekend in onze badkamers. Om het ontwerp van de badkamer te transformeren, is het soms genoeg om zo'n gordijn te veranderen.

Gordijn bevestigingsopties

Klassieke jaloezieën verschillen volgens de methode van bevestiging aan de geleiders.

  • Wasknijpers. Wasknijpers, die "krokodillen" worden genoemd, hebben hun voor- en nadelen. Het duidelijke voordeel is dat het niet nodig is gaten te maken voor bevestigingsmiddelen in het gordijn. Tegens: metalen "krokodillen" in de vochtige lucht van de badkamer roesten snel, verliezen hun uiterlijk en vlekken op het gordijn, naast een scherpe opening van het gordijn, kunnen ze het gordijn "bevrijden".

  • Ring. Ringen of haken, die door speciaal gemaakte gaten in de gordijnen zijn geregen, worden op de gordijnroede geplaatst. In gekochte badkamergordijnen worden deze gaten meestal versterkt voor grotere sterkte.

  • Oogjes. Dit is het meest elegante, maar tegelijkertijd dure type bevestiging. Gaten zijn gemaakt in de stof, die zijn omzoomd met metalen platen. De gaten zijn zo groot dat de bevestigingsstang er vrij in kan lopen. Deze oplossing ziet er zeer stijlvol en modern uit, afgezien van het soepele glijden van het gordijn.

  • Magnetische klemmen. Doeklussen zijn aan de uiteinden geklonken met naar binnen gemonteerde magneten. Meestal hebben ze een decoratief uiterlijk en kunnen ze een constructie versieren die de natte zone isoleert. Bevestig het gordijn, pak het vast met clips en rijg de halter door de resulterende scharnieren. Magneten zitten redelijk dicht bij elkaar en de sluiter houdt goed vast. Voor zware stoffen wordt dit type bevestiging echter niet aanbevolen.

  • Pocket. Maak aan de bovenrand van de gordijnen een "zak", plaats hem en zoom zodanig dat de staaf vrij de resulterende ruimte binnendringt. De sluiter wordt op de staaf geplaatst, deze in de resulterende "huls" geschoven en vervolgens op de toegewezen plaats bevestigd. Deze methode heeft een aanzienlijk nadeel - het gordijn beweegt nogal hard langs de geleider, maar met behulp van een gordijngreep kan dit nadeel worden weggenomen.

  • Plafond kroonlijst. Het gordijn kan worden bevestigd met behulp van de plafondrand - een oplossing die vaak voorkomt in woonkamers en die maar zelden in de badkamer wordt gebruikt. Door het gordijn te voorzien van kettingen of bundels die aan één kant aan het gordijn zelf zijn bevestigd en aan de andere kant, met haken, op de rand, kunt u een zeer originele en decoratieve ontwerpoptie voor de badkamer krijgen.

Gordijnmaterialen

Het meest bekende en betrouwbare materiaal voor gordijnen in de badkamer - polyester. Het is een polyesterpolymeer, zacht genoeg en aangenaam om aan te raken. Het is gemakkelijk te reinigen, duurzaam, bestand tegen agressieve chemicaliën en praktisch ondoordringbaar voor waterdamp en spatten.

Het is mogelijk om de vochtwerende eigenschappen te verhogen door het te impregneren met een speciale samenstelling, terwijl de levensduur van een dergelijke stof ten minste tien jaar is. Zorggordijnen zijn eenvoudig, ze zijn bestand tegen zowel handen- als machinewas en de temperatuur mag niet hoger zijn dan 40 graden. Blinds kunnen worden gestreken, zodat het strijkijzer niet heet is.

Stoffen jaloezieën zien er erg decoratief uit, maar een voorwaarde om ze in de badkamer te gebruiken, is vochtbestendige impregnering. De afmetingen van de gordijnen zijn afhankelijk van de grootte van de badkamer en het gewenste decoratieve effect geselecteerd. De lengte kan bijvoorbeeld "op de vloer" zijn, ofwel aan de kant van het bad, ofwel in het midden van de hoogte van het bad.

De kleuring wordt gekozen in overeenstemming met het ontwerp van de kamer en kan zowel kalm, achtergrondachtig en helder zijn en de rol van het belangrijkste decoratieve accent vervullen. In het laatste geval kunt u kiezen voor gordijnen met actieve grafische of nationale patronen, of versierd met fotoprints.

Welk materiaal u ook kiest, een badkamer die is uitgerust met dergelijke gordijnen ziet er luxueus uit en het onderhoud ervan kost niet veel tijd en moeite, omdat de gordijnen voldoende zijn om te wassen en strijken.

Rolgordijnen

Rolgordijnen worden meestal gebruikt voor het decoreren van ramen in keukens, woonkamers, slaapkamers, op zomerterrassen. In het bad zijn ze echter zeer geschikt, omdat ze ruimte besparen - het is genoeg om het gordijn naar het plafond te brengen.

Het materiaal voor rolluiken, dat in de badkamer zou moeten worden gebruikt, moet bestand zijn tegen het binnendringen van water erop, dus de stof moet worden behandeld met een waterafstotend middel. Het vuil blijft niet hangen op een dergelijke doek, dus zorg ervoor dat het niet moeilijk is: gewoon afvegen met een spons en afwasmiddel en afspoelen met water.

Hoewel rolluiken in de badkamers zelden worden gebruikt, is het moeilijk om een ​​geschikte illustratie te vinden. U kunt zich echter gemakkelijk voorstellen hoe het eruit zal zien als u naar uw favoriete gordijn in het interieur van een woonkamer of keuken kijkt.

Glazen wanden voor een badkamer

Glazen scheidingswanden

De glazen scheidingswanden die permanent zijn bevestigd, zijn vrij gemakkelijk in gebruik. Ze zijn gemaakt van gehard glas en dergelijke beschermende apparaten zijn volledig veilig in gebruik. Vaste wanden dekken meestal een deel van de douchewanden af ​​en installeren ze ook op het bad - tot de helft van de lengte.

Glas laat helemaal geen water door, zelfs als het in een directe stroom wordt gegoten. Glas voor de vervaardiging van scheidingswanden kan zowel transparant als ondoorzichtig zijn, een tekening hebben of een reliëfoppervlak, waardoor het mogelijk is om verschillende interieuroplossingen te maken.

Glazen schuifwanden

In douchecabines worden vaak glazen scheidingswanden gebruikt, die langs speciale geleiders bewegen. Een dergelijk ontwerp kan reiken van de vloer tot het plafond, of tot de zijkant van het bad - indien erop geïnstalleerd. Hiermee kunt u de natte zone volledig isoleren, maar de installatie van een dergelijk systeem vereist de deelname van specialisten erin, omdat het gemak van het verplaatsen van de bewegende glaswanden afhankelijk is van de nauwkeurigheid van de installatie van de geleiders.

De glijdende schotten zijn nogal veeleisend om te verzorgen, elke keer na het wassen moet je alle details van de structuur grondig wissen om het uiterlijk van hardheid en roestzouten te voorkomen die de beweging van de kleppen verhinderen.

Glazen deuren

Het natte gedeelte in de badkamer kan van de rest van de kamer worden gescheiden door een glazen wand met deuren, wat een veel praktischer oplossing zou zijn dan de gordijnen. In deze uitvoeringsvorm is gegarandeerd dat water en condensaat niet buiten de natte zone vallen. Er moet aandacht worden besteed aan de kwaliteit van de metalen constructie-elementen - profielen, bevestigingsmiddelen, grepen: roestige vlekken op de tegel en glas zullen de ruimte niet versieren.

Laat Een Reactie Achter