Badselectie - overzicht van materialen, maten en vormen

Wanneer u een bad kiest, moet u de modellen op de markt bestuderen en begrijpen hoe dit of dat model aan uw verwachtingen voldoet. In verschillende materialen en vormen kun je gemakkelijk verdwalen - stenen en gietijzer, acryl en kwarts, staal en zelfs houten baden kunnen ovaal, rond, hoekig en zelfs veelhoekig zijn! Exotische modellen zijn zelfs gemaakt van koper en glas.

Bovendien kan het bad in het midden van de kamer staan, aan de muur worden bevestigd, in een nis worden ingebed en ook in grootte variëren - is geschikt voor een of twee personen. Bovendien kan de badkom worden uitgerust met een water- en luchtmassagesysteem, evenals verlichting, akoestiek en andere moderne systemen.

Soorten baden op het materiaal

De eigenschappen van de materialen waarvan de baden zijn gemaakt, zijn verschillend en deze verschillen beïnvloeden de prestatie-eigenschappen van de producten.

  • Soorten baden: gietijzeren materiaal

Baden van dit materiaal zijn zeer duurzaam en dienen lang. Het binnenoppervlak is bedekt met glazuur - het is gemakkelijk en eenvoudig te onderhouden, maar deze coating heeft nadelen: het is vrij kwetsbaar, het object dat naar de bodem is gevallen, kan het glazuur beschadigen, er zullen scheuren verschijnen en vuil zal zich daarin verzamelen.

In de regel zijn dergelijke baden rechthoekig gemaakt vanwege de kwaliteiten van gietijzer: vanwege de lage vervormbaarheid van een complex gevormd product is het nogal moeilijk te verkrijgen. Houd bij het kiezen van een bad rekening met het gewicht van de constructie, het bereikt 100 kg, dus u moet het op een stevige ondergrond installeren. De baden van goede kwaliteit is een vrij grote prijs.

  • Soorten baden: materiaalstaal

Het belangrijkste voordeel van stalen baden is de budgetprijs. Bovendien zijn ze lichter, het gewicht is in de regel niet groter dan 30 kg, waardoor ze in houten huizen op de tweede verdieping kunnen worden geïnstalleerd. De kom van het stalen bad is ook geëmailleerd. De belangrijkste nadelen zijn aanzienlijke geluidshinder tijdens de waterinname, evenals de snelle afkoeling. Ze kunnen worden geëlimineerd door een kachel op de buitenkant van de kom aan te brengen, bijvoorbeeld schuim.

Let bij het kiezen van een bad op de dikte van het staal waaruit het is gemaakt. Als het minder dan 3 mm is, kan het bad vervormd zijn. Merk op dat het stalen bad moet worden geaard om elektrische schade te voorkomen.

  • Soorten baden: acrylmateriaal

Dit moderne materiaal houdt de warmte goed vast, maakt geen geluid bij het typen van water en kan lang meegaan. Het acryloppervlak zal van tijd tot tijd niet bezoedelen, het bad zal nog lang een aantrekkelijk uiterlijk behouden. Voeg in plastic speciale stoffen toe die de ontwikkeling van bacteriën tegengaan.

De vormen van dergelijke baden kunnen elk zijn, omdat acryl extreem plastic is. Dit maakt het gemakkelijk om er gaten in te maken en de baden uit te rusten met hydromassage, waterbeluchtingssystemen en verschillende verlichting. Bij het kiezen van een bad is het belangrijk om op de dikte van het plastic te letten, 5-6 mm is voldoende om het product lang te laten dienen. Het oppervlak moet glanzen en perfect glad zijn.

Houd bij het kiezen van een bad rekening met de aanwezigheid van vlekken en matte delen. Dit kan erop duiden dat het bad is gemaakt van ABS-plastic met toevoeging van acryl, in welk geval het snel geel wordt en het uiterlijk verliest. Hoogwaardig acrylbad kan niet goedkoop zijn.

Belangrijk: soms vindt u plastic kuipen te koop, op het oppervlak waarvan acryl wordt gespoten. Zo'n bad zal snel moeten worden vervangen.

  • Soorten baden: kwartielmateriaal

Quarille is een nieuw, modern materiaal dat wordt verkregen uit acryl wanneer er kwarts aan wordt toegevoegd. Zijn mechanische stabiliteit is veel hoger dan die van acryl, en bij de productie van baden is het niet nodig om ze extra te versterken. Baden zijn gemaakt van steengroeven casting methode. Per gewicht nemen ze een tussenpositie in tussen acryl en gietijzer.

  • Soorten baden: exotische materialen

Naast het bovenstaande, voor de vervaardiging van baden gebruikte materialen zoals koper, natuursteen en alle soorten kunstmatig, hout en zelfs glas. Houd er bij het kiezen van een bad rekening mee dat de prijs van dergelijke producten erg hoog is, ze worden met de hand gemaakt en, in de regel, op bestelling.

Kies de badmaat

De bepalende factor bij het kiezen van een bad is de grootte, die afhangt van de grootte van de badkamer. Standaardbaden hebben een lengte van 150 tot 180 cm met een breedte van 70 tot 100 cm. Tegelijkertijd kunnen baden met dezelfde geometrische afmetingen verschillen in kommaat - dit hangt af van de aanwezigheid van armleuningen, afronding van hoeken en helling van de zijkanten.

Bij het kiezen van een bad, laat u leiden door de groei en volledigheid van familieleden, rekening houdend met het feit dat de meest correcte positie van een persoon in water er een is waarin de kist zich boven het water bevindt en de benen er volledig onder verborgen zijn. Tegelijkertijd moet aan beide zijden van het lichaam naar het bad een vrije ruimte van ongeveer 5 cm zijn.

De keuze van de badvorm

Zoals hierboven vermeld, kan de vorm van de baden zeer divers zijn, en zijn er de gebruikelijke rechthoekige en hoekige en ovale, ronde en complex gevormde baden. Bij het kiezen van een bad, is het noodzakelijk om een ​​geschikt model te kiezen, afhankelijk van de plaats waar het hoort te worden geplaatst.

Dichtbij de muur worden meestal klassieke opties geplaatst met een rechthoekige schaal.

Baden in de vorm van halve cirkels of hoeken worden gekozen in het geval dat ze een grote kom met kleine kamerafmetingen willen hebben.

Ovale baden worden in de regel in het midden van de badkamer of op enige afstand van de muur geplaatst, hebben mooie poten en zijn niet alleen een functioneel item, maar ook een decoratie van het interieur.

Baden in de vorm van een vierkant of een cirkel, evenals baden met ongewone complexe vormen, bevinden zich meestal in het midden van de kamer. Ze zijn gekozen in het geval dat het gebied in de badkamer groot is en een niet-standaard ontwerp heeft.

Ingesloten modellen

Een speciale plaats in de enorme selectie van baden wordt ingenomen door ingesloten modellen. In de regel zijn ze van behoorlijke omvang en vereisen ze grote ruimtes. Baden van dit type lijken meer op kleine poelen, ze liggen begraven op de vloer of in een speciaal gemonteerde constructie van gipsplaat.

Bad voor twee

Tweelingbaden zijn niet noodzakelijk erg groot, bijvoorbeeld hoekbadkamers kunnen in standaardkamers worden geïnstalleerd. Er zijn ook baden voor twee vierkante en ronde vormen.

Tweelingbaden kunnen "dubbele" uitrusting hebben: twee hoofdsteunen, vier leuningen, twee hydromassagesystemen. De gekleurde lichten en het muzieksysteem dat in een dergelijk bad is ingebouwd, zullen bijdragen tot een sfeer van romantische ontspanning. Houd bij het kiezen van een bad rekening met extra functies, waaronder waterozonisatie en lucht- en watermassage.

 

Laat Een Reactie Achter