Kenmerken van het badkamerontwerp in rood en wit

Het ontwerp van een rood-witte badkamer zal helpen om 's morgens wakker te worden, zal positieve emoties geven na een drukke dag werken. Rood zal verkwikken, en wit zal niet toestaan ​​dat het te sterk op het bewustzijn inwerkt en overmatige stimulatie van het zenuwstelsel voorkomt.

Om de badkamer harmonieus te laten lijken, moet u de regels voor het gebruik van kleur in het interieur volgen. De combinatie van rood en wit is vrij veeleisend, dus het is belangrijk precies hoe je het op de decoratie van de kamer toepast.

Opties voor het gebruik van rood en wit in de badkamer

  • Rood op een witte achtergrond. De badkamer in rood-witte kleur ziet er spectaculair uit als wit als achtergrond wordt gebruikt en de details rood zijn. Ze benadrukken de ontwerpelementen en creëren een vrolijke stemming. In een dergelijke badkamer moet een goede verlichting zijn zodat het interieur in al zijn schittering wordt onthuld.
  • Wit op een rode achtergrond. Het ontwerp van een rood-witte badkamer kan in principe rood zijn. Wanden zijn bijvoorbeeld aangelegd met rood-betegelde tegels en de kamer lijkt veel effectiever als tegels van verschillende tinten worden gebruikt. De combinatie van lichte en donkerrode tinten stelt u in staat individuele fragmenten van de muren te selecteren, een gevoel van volume te creëren en zelfs de visuele onvolkomenheden van de kamer te corrigeren, het plafond "op te heffen" of de muren "uit elkaar te halen". In dit geval dient wit als accentkleur en wordt het alleen in detail gebruikt.
  • Rood meubilair. Het gebruik van rood in het meubilair in combinatie met sneeuwwitte armaturen geeft de badkamer een lichtere uitstraling, benadrukt netheid en ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. De badkamer lijkt voordeliger als de rode kleur extra tinten heeft en voldoende verzadigd is, het kan bijvoorbeeld de kleur van kers zijn. Een sierlijke toevoeging zal dienen voor de details en accessoires van een zilveren schaduw.
  • Rood sanitair. Niet-standaard optie - het gebruik van loodgietersuitrusting in rood, en het kan niet alleen het toilet zijn, maar ook een gootsteen, een bad en zelfs een douche. In dit geval moet het meubilair wit zijn, de muren wit of neutraal. Het ontwerp van een rood-witte badkamer ziet er origineel en aantrekkelijk uit als alle elementen tot dezelfde stijl behoren. Uiteraard zijn gekleurde sanitaire apparaten duur, maar het resultaat is indrukwekkend.
  • Rode accessoires. In het geval dat wit wordt gekozen als de hoofdkleur voor de badkamer, kan het interieur worden versierd met rode accenten. Douchegordijnen, tapijten bij de badkamer en het toilet, handdoeken en badjassen, bekers voor tandenborstels - dit alles kan een verscheidenheid aan roodtinten zijn.
  • Rode vloer Een van de meest effectieve manieren om de badkamer in rood en wit te decoreren, is om een ​​mozaïek op de vloer in rode tinten te leggen. Het is ook mogelijk om rode tegels als vloerbedekking te gebruiken, die over kunnen gaan naar de muren.

Het gebruik van een combinatie van rood en wit maakt het mogelijk om een ​​uniek, expressief interieur te creëren, stijlvol en modern.

Bekijk de video: een stoere, industriële badkamer. vtwonen. tips (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter