Country Style Bathroom: Functies, Foto's

Land - interieurstijl, wint steeds meer aan populariteit. Eenvoud, natuurlijkheid, traditie - de basis waarop de principes van het bouwen van een landelijk interieur steunen.

Zomervakantie in het huis van een grootmoeder in het dorp, nabijheid van de natuur, een tapijt dat wordt gebreid van lapjes op de grond ... Al deze mooie herinneringen zullen de landelijke badkamer doen opleven, die geen serieuze investeringen vereist, maar die lange tijd vreugde en warmte aan de haard zal brengen.

Afwerkingsmaterialen

Een badkamer in landelijke stijl is exclusief ontworpen met natuurlijke materialen, of hun goede imitaties. Vermijd plastic elementen, glas, gooi kunstmatige vloeren weg, gebruik geen spanplafonds.

Als je tegels wilt gebruiken voor de decoratie van muren en vloeren, zou het geen modern patroon en felle kleuren moeten hebben, het is het beste als de tegel eenvoudige, neutrale tinten is die je in de natuur vindt.

Hout wordt vaak gebruikt in badkamerontwerpen in landelijke stijl. Het kan worden gebruikt om het plafond, de vloer of de muren af ​​te werken. Als de hoogte van het plafond dit toelaat, kunt u houten balken er doorheen strekken, deze optie is vooral geschikt voor kamers in de stijl van het Franse land.

Voor de vloertegel ideaal van steen, natuurlijk of kunstmatig. Ze kan ook de muren afwerken. Baksteen, gips, opzettelijk ongelijk, platen, steenwerk imiterend - dit zijn de ideale afwerkingsmaterialen voor wanden.

Ook toelaatbaar zijn wallpapers met een "chintz" -patroon - kleine bloemen of boeketten op een kalme pastelkleurige achtergrond, of panelen bedekt met een doek.

sanitaire techniek

Bad, wastafel, bidet, toilet moet klassiek zijn, het beste van alles - ovaal. Geen rechte hoeken, zorg dat je een kant hebt. Hoe traditioneler de vorm, hoe beter. De kom van een badkamer kan uit elkaar staan, op mooie poten, gegoten van gietijzer. Naast geëmailleerd, erkent deze stijl ook een bad van steen en hout - dit is de duurste, maar ook de meest effectieve optie.

Kies kranen uit koper of messing, en hun vorm moet traditioneel zijn, en nog beter - met een vleugje oudheid. Bevestig de douche zo mogelijk permanent aan de muur, via een stijve buis - dit ontwerp is meer in overeenstemming met de stijl dan de gieter op een flexibele slang.

meubilair

De badkamer in landelijke stijl kan worden ingericht met nieuw meubilair dat past bij de stijl. Welnu, als het eenvoudige gevels heeft, houten of imitatie van hout. Maar de beste optie zou zijn om oude meubels te gebruiken - stoelen, dressoirs, kasten, die kunnen worden hersteld en gemaakt om een ​​nieuw leven te leiden. Een dergelijk interieur zal veel levendiger en origineler zijn dan het interieur waarin moderne meubels van MDF worden gebruikt.

Je kunt deze twee oplossingen ook combineren: verfraai bijvoorbeeld een kamer met nieuw meubilair en voeg een of twee vintage items toe.

Bij het ontwerp van een landelijke badkamer is multifunctionaliteit van meubels toegestaan, maar de voorkeur gaat uit naar eenvoudige, ondubbelzinnige objecten: de kast moet eruitzien als een kast, een stoel zoals een stoel. Glans en glans ongewenste effecten, maar versleten, bekraste of zelfs afgebroken dingen, integendeel, zullen er op hun plaats uitzien.

Meubilair kan ook elementen van weven en smeden hebben. Gesmede poten van tafels en stoelen, planksteunen passen perfect in stijl. Stoelen in stoelen en een wasmand kunnen worden geweven.

Textiel en accessoires

In het ontwerp van de badkamer in de stijl van het land met behulp van natuurlijke, lichtgewicht stoffen, zoals sits, satijn, linnen, calico. Als er een raam is, moeten de gordijnen kort zijn, een montage of ruches hebben. Kleurlicht dat de voorkeur geniet, pastel, met een helder bloemenpatroon of een eenvoudig ornament - cel, streep, erwten. Handdoeken kunnen van linnen of wafel zijn of zijn versierd met handborduurwerk.

Een speciale plaats in de badkamer in de stijl van het land bezetten handgemaakte tapijten, gebreid van snippers of restjes van stoffen. Ze kunnen rond, rechthoekig, driehoekig of in de vorm van kleine "sporen" zijn. Aan het einde van dergelijke tracks worden penselen meestal gemaakt van draden.

In plaats van moderne spiegels is het beter om een ​​oude, grote maat te gebruiken en deze in een houten frame te versieren. Als de oude spiegel niet kon worden gevonden, kunt u "ouder worden" en nieuw. Hangend op de manier van een schilderij, transformeert het de kamer en voegt het de mysterieuze sfeer van een dorpshuis toe.

Country - de perfecte stijl voor creatieve aard. Het maakt niet uit een strikte bestelling, het onderhoudt een groot aantal accessoires. Een landelijke badkamer is altijd comfort, de warmte van een huis en zoete herinneringen.

Laat Een Reactie Achter