Interieur in Provençaalse stijl: kenmerken, foto

In de stijl van de Provence worden de badkamers gebruikt, in de regel, natuurlijke materialen. Verouderde oppervlakken zijn welkom, evenals schattige kleine dingen en textielaccessoires die extra comfort bieden.

In het ontwerp van de badkamer in de stijl van de Provence is ook erg belangrijk om hoogwaardige verlichting te bieden, zoals het zuiden van Frankrijk in de zomer overspoeld met felle zon.

materialen

 • De muren zijn versierd met decoratieve gips of geverfd. Het is mogelijk om de panelen van hout of tegel lichte tinten af ​​te werken.
 • De bijzondere charme van de badkamer bij de ramen is kenmerkend voor deze stijl. Als het mogelijk is, moet u een raam in de badkamer plaatsen, op zijn minst een kleine. Het frame moet van hout zijn, plastic in het interieur van de badkamer in de stijl van de Provence wordt niet gebruikt.
 • Het plafond moet witgekalkt zijn, houten balken aan het plafond of hun imitatie zien er geweldig uit.
 • De vloer kan van hout, steen of tegels zijn. De boom moet worden verwerkt om vochtbestendigheid te geven. Tile is beter om een ​​groot formaat en natuurlijke kleuren te kiezen, het imiteren van natuurlijke materialen.
 • De deur naar de badkamer in Provençaalse stijl moet van hout, geverfd en verouderd zijn om het gevoel te geven dat deze door meer dan één generatie van het gezin wordt gebruikt.
 • Voor de Provence wordt gekenmerkt door het gebruik van schilderijen - op de muren, op decoratieve panelen, of op meubels. In de regel zijn dit kleine boeketten met Provençaalse bloemen en kruiden, of bloemendecoraties.

sanitaire techniek

Loodgieters nemen een belangrijke plaats in bij het ontwerp van de badkamer in de stijl van de Provence. Er zijn onjuiste rechte hoeken, de vorm van het bad, de wastafel, het toilet - glad, afgerond, elegant, dat doet denken aan oude producten. Materiaal voor het bad kan elk zijn, maar de poten zijn bij voorkeur ofwel gegoten brons (of brons) ofwel gesmeed.

Dit bad ziet er het beste uit als het niet tegen de muur staat, maar in het midden van de kamer, dus een kleine badkamer is niet erg geschikt voor deze stijl. Om het interieur in Provençaalse stijl solide en compleet te maken, moeten de kranen en kranen ook antiek, messing of koper zijn. Onderstel onder de gootsteen kan worden gesmeed, de gootsteen zelf moet een afgeronde vorm hebben.

meubilair

Aan meubels worden de volgende eisen gesteld:

 • meubels moeten van hout of metaal zijn;
 • eenvoudige vormen worden verwelkomd, men moet pretentie, hoogmoed vermijden;
 • vintage stijl zal worden benadrukt: oude ladekast of garderobe;
 • speciale sfeer creëert een rieten fauteuil, of een stoel gemaakt van smeedmetaal met zachte kussens om op te zitten;
 • Badkamermeubelen in Provençaalse stijl zijn gedecoreerd met decoupage-techniek;
 • Moderne huishoudelijke apparaten, zoals boilers, moeten in kasten worden verwijderd, zodat ze niet in het oog springen.

decoratie

Details maken de stijl, en de volgende accessoires onderstrepen de sfeer van zomerzon Frankrijk het helderst:

 • Gordijnen. Gordijnen en lichtgordijnen zijn een onmisbaar attribuut van stijl. Ze kunnen volledig transparant zijn of versierd met een bloemmotief in een rustieke stijl. Geborduurde of kanten gordijnen zien er ook goed uit.
 • Mirrors. In het ontwerp van de badkamer in de stijl van de Provence vaak gebruikt antieke spiegels met spiegelende defecten. Ze kunnen worden geïnstalleerd in hangende kasten of in grote smeedijzeren frames. De spiegel kan ook op een gesmede standaard staan.
 • Licht. Ophangingen, schansen moeten een onderscheidend Provençaals ontwerp hebben. Er moeten veel van zijn zodat de badkamer wordt overspoeld met licht. Voor grotere kamers kunnen ook staande lampen worden gebruikt. Dit is vooral belangrijk in die badkamers waar het niet mogelijk is om een ​​raam te maken.
 • Accessoires. In het interieur van de badkamer in de stijl van de Provence is het aangewezen om kleine glazen flessen te plaatsen die dienen als vazen ​​voor verse bloemen of gedroogde boeketten van geurige Provençaalse kruiden, zoals lavendel. Aan de muren hangen foto's, terwijl het belangrijk is dat ze bestand zijn tegen de verhoogde vochtigheidsgraad die kenmerkend is voor dergelijke gebouwen.
 • Textiles. In de Provençaalse badkamer zijn handdoeken en badjassen niet verborgen in de kasten, maar pronken ze en zijn ze een van de decoratieve elementen.
 • Winkelwagen Een onmisbaar accessoire voor elke badkamer - wasmand. In dit geval moet het noodzakelijk geweven zijn, van riet of ander materiaal, van binnenuit kan het worden ommanteld met een eenvoudige chintz-stof met een klein bloemmotief.

Laat Een Reactie Achter