Purper badkamersontwerp: eigenschappen, foto

Violet is de kleur van verlichting, spirituele ontwikkeling, harmonie. Een badkamer in paarse tinten zal u niet alleen laten ontspannen in een rustgevende sfeer na een drukke dag, maar ook een exclusief interieur creëren dat de individualiteit van de eigenaars weerspiegelt.

Violet kan in elke stijl worden gebruikt, maar meestal wordt deze kleur gebruikt in moderne, klassieke, oosterse pop-artstijlen.

combinaties

Violet is rijk aan schakeringen en met succes gecombineerd met vele andere kleuren. De meest klassieke combinaties zijn wit, goud, grijs, blauw, evenals verschillende tinten van deze kleuren. De combinatie van violet en groen ziet er ongewoon en spectaculair uit. Verzacht en geeft natuurlijkheid aan romig paars en ivoor.

In het ontwerp van de paarse badkamer kunnen deze kleuren worden gebruikt op muren, in meubelgevels en in sanitaire voorzieningen.

De energie van rode kleur draagt ​​bij aan zachte violette strengheid en mannelijke energie, als je aan dit duet de glans van metaal toevoegt, kun je een badkamer voor een echte man krijgen.

Een paarse badkamer ziet er geweldig uit als je alleen in deze kleur verschillende tinten van helderheid en verzadiging gebruikt en groen als een extra optie kiest, bijvoorbeeld de kamer decoreren met planten, groene handdoeken ophangen, een "grasmat" aanbrengen.

De enige kleur die niet mag worden gecombineerd met paars is zwart. Deze buurt zal een conflict zijn, het heeft een onderdrukkende invloed op het zenuwstelsel. Een badkamer in paars ziet er fris en origineel uit als je gele tinten toevoegt aan het interieur. Het kunnen meubels zijn, of afzonderlijke delen van muren, een plafond.

decoratie

Er zijn verschillende opties om te eindigen met het gebruik van paars, sommige speciale regels zijn er niet, maar je moet de algemene aanbevelingen van ontwerpers volgen:

 • Te donkere, verzadigde tonen, naast dezelfde kleur, "comprimeren" de ruimte visueel en hebben een drukkend effect op de menselijke psyche, dus dergelijke beslissingen moeten worden vermeden.
 • Lichter plafond en vloer worden effectief gecombineerd met donkere muren.
 • Een tegel in paarse kleuren ziet er goed uit als deze wordt gecombineerd met tegels van lichte tinten.
 • De combinatie van violet met natuurlijk hout is gunstig voor de waarneming. In de badkamer van paarse kleur, kun je een houten vloer maken, of uitrusten met houten, ongeverfd meubilair.
 • Violet is een luxueuze kleur, dus in plaats van een wandtegel is het beter om het af te maken met Venetiaans pleisterwerk, dit zal een gewone kamer onmiddellijk veranderen in een exclusieve kamer.
 • In de badkamer kun je ook behang gebruiken dat zijde imiteert, ze zullen de omgeving ook luxueuzer maken.
 • Als een van de muren een rijke kleur heeft en de rest licht is, lijkt het "donker" uit te gaan, waardoor de ruimte visueel wordt vergroot.

sanitaire techniek

In het ontwerp van de paarse badkamer wordt in de regel wit sanitair gebruikt. Deze kleuren worden op harmonieuze wijze met elkaar gecombineerd en deze beslissing is traditioneel. Experimenten zijn hier echter welkom. U kunt de badkamerarmaturen in ivoor of oranje uitrusten.

Paars sanitair ziet er bijzonder elegant uit, vooral als het een donkere, rijke toon heeft en zich tegen de achtergrond van lichte muren bevindt. Als de badkamer meubels met rijke paarse gevels is, moeten de muren licht zijn, terwijl ze zowel contrasterend als eentonig kunnen zijn.

accessoires

Accessoires - de laatste hand bij het maken van een interieur. En dit is vooral belangrijk voor ongewone, exclusieve projecten. Badkameraccessoires in paarse kleuren worden geselecteerd volgens de volgende regels:

 • Textiel (handdoeken, badjassen, vloerkleden) kiest u voor contrasterende tinten of voor harmonieuze combinaties met violet.
 • In het ontwerp van de paarse badkamer kunnen geen kleine dingen zijn - alles is belangrijk. Zelfs tandenborstels en pasta's moeten idealiter in harmonie zijn met de kleur van de kamer.
 • Kaarsen met violette of crèmetinten zien er spectaculair uit, naast hun warmte draagt ​​dit ook bij aan de sfeer van comfort.
 • Vergeet niet de spectaculaire combinatie van paarsgroene, levende planten, en hun afbeeldingen zullen een passende toevoeging aan het interieur zijn. Irissen, boeketten van hyacinten, trossen lila, evenals andere paarse bloemen zullen een geweldige decoratie van de badkamer in paars zijn.

Ontwerpers herinneren zich ook enkele geheimen van ideale interieurs met behulp van violette tinten:

 • Kleine kamers mogen niet donker worden gemaakt, een kleine badkamer kan worden ingericht met lichtpaarse, delicate lila tinten. Een grote kamer kan donkerpaars zijn, omdat de visuele afname van het volume in dit geval niet verschrikkelijk is.
 • In de versiering mag je niet meer dan drie tonen tegelijkertijd gebruiken, anders zal het creëren van een harmonieus ontwerp moeilijk zijn.

Bekijk de video: Omgaan met Windows verkenner en eigenschappen van foto bestanden jpg (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter