Badkamer in klassieke stijl: kenmerken, foto

De badkamer in klassieke stijl toont de goede smaak van de eigenaar. Het is altijd modern, modieus en elegant, vooral als u de inhoud ervan correct selecteert. De klassieke stijl in deze kamer kan worden gecombineerd met andere stijlen in de rest van het appartement - het is helemaal niet nodig dat het hele huis de klassiekers gehoorzaamt.

De belangrijkste technieken van de klassieke stijl zijn het gebruik van terughoudende tonen, wit, grijs en zwart als basis, natuurlijke materialen als een teken van stevigheid en kracht, de traditionele vormen van meubels en sanitair, de "klassieke" lay-out, die avant-garde oplossingen elimineert.

Zo'n badkamer is altijd elegant, rustig, het is leuk om erin te zijn. Er zijn geen flitsende kleuren en felle kleurencombinaties, een grove textuur van afwerkingsmaterialen, opzettelijk "ultramoderne" meubelstukken of futuristische technologie. Alles is heel zacht, kalm, comfortabel en echt luxueus.

kleur

Klassieke stijl houdt van en gebruikt constant wit. Het mag melkachtig wit zijn, of de kleur van witte chocolade, of de kleur van alpine sneeuw - maar in elk geval wit. Dit is de kleur van zuiverheid, ruimte, vrijheid, die niet alleen de horizonten uitbreidt, maar ook het volume van de kamer. In tegenstelling tot de witte donkere objecten van inrichting en meubilair.

De badkamer in klassieke stijl kan worden ingericht in warme zandtinten, houttinten, perzik of edel goud. Zowel witte meubels als meubels in natuurlijke houtkleur zijn perfect met hen te combineren. Op zandstenen geïnspireerde natuurstenen elementen en gouden accessoires creëren een elegant beeld van een 'gouden' badkamer.

In plaats van een steen, als afwerkingsmateriaal buiten de "natte zone", kunt u behang gebruiken of tegels op de muren in de hele kamer leggen. Door de selectie van kleurencombinaties en patronen op deze afwerking kunt u de badkamer een unieke charme geven.

bad

Het interieur in klassieke stijl badkamer legt geen significante beperkingen op aan de vorm, grootte en kleur van de badkam. Maar heldere kleuren of super-complexe en "conceptuele" vormen zoals een hangende hangmat of een "houten" vat zullen nog steeds niet op hun plaats zijn.

De ovale badkom is ideaal voor een klassieke badkamer. Het kan wit, beige, grijs en zelfs zwart zijn.

Koperen elementen kunnen het algehele beeld met succes aanvullen: bijvoorbeeld luxueus kijkbaden op gegoten bronzen poten, gesneden of in de vorm van leeuwenpoten. Deze poten zijn perfect gecombineerd met koperen kranen en tuiten.

In de badkamers van kleine afmetingen, wordt de badkom gewoonlijk geplaatst dichtbij één van de muren. Tegelijkertijd proberen loodgieters te "naaien" en fineer de bekleding met steentegels.

Als de badkamer van behoorlijke omvang is, wat vaak het geval is in particuliere woningen, kan het ontwerp van de badkamer in een klassieke stijl zeer effectief worden gemaakt door het bad zelf in het midden van de kamer te plaatsen en er van alle kanten op te letten. Dit is niet langer eenvoudig, maar een echt koninklijke badkamer!

In het geval dat er een erker in de kamer is toegewezen voor de badkamer, kan de badkom erin worden geplaatst, terwijl het aangewezen zou zijn om een ​​ongebruikelijke vorm ervoor te kiezen, die de ongebruikelijke positie van het bad zal benadrukken. Het is niet alleen een mooie, maar ook een functionele oplossing waarmee u het gebruik van de badkamerruimte kunt maximaliseren.

Het materiaal waarvan de badschaal is gemaakt, kan van elk gebruikelijk gietijzer zijn, of modieuze acryl - het hangt allemaal af van uw voorkeuren. Als de badkamer zich op de tweede verdieping van een houten huis bevindt, is het beter om op lichtere materialen te blijven, aangezien het gewicht van het gietijzeren bad met water ongeveer 200 kg is en de houten vloeren een belasting tot 150 kunnen weerstaan.

Onlangs zijn baden gemaakt van natuurlijke materialen - steen, waaronder marmer, koper en zelfs hout - in de mode! Op speciaal verzoek kunt u een bad van porselein of glas maken - het hangt allemaal af van de wens en financiële mogelijkheden.

Al deze materialen zijn perfect voor een badkamer in een klassieke stijl. Zo'n ongewoon bad kan een centraal element van het interieur zijn en exclusiviteit bieden.

douche

De douchecabine in kleine badkamers wordt in de regel gebruikt als de belangrijkste plaats voor hygiënische procedures, omdat het moeilijk is om een ​​bad van normale grootte in een klein gebied te plaatsen.

In gevallen waarin de douche naast het bad wordt geplaatst, wordt het "hokje" in de hoek afgeschermd, gescheiden van de gemeenschappelijke ruimte door glazen panelen. In deze uitvoeringsvorm wordt de ruimte niet opgeruimd en worden extra voorzieningen gecreëerd.

Het oppervlak van de wanden in het volume van de douchecabine, in de regel, is afgewerkt in dezelfde tonen en dezelfde materialen als de rest van de kamer, waardoor het interieur er solide en harmonieus uitziet.

Heel vaak wordt een plek om te douchen gecombineerd met een badkamer, waarbij achter een glazen wand een gemeenschappelijke 'natte' zone wordt geplaatst. Deze optie is van toepassing in kleine gebieden, wanneer het niet mogelijk is om zowel het bad zelf als de douchecabine te plaatsen.

Het klassieke ontwerp van de badkamer kan worden toegevoegd met spiegels of spiegeltegels - het zal de ruimte visueel uitbreiden en glans en licht toevoegen.

Als de ruimte het toelaat, kun je bouwen voor de douche en een volledige muur van willekeurige vorm. Voor deze hutten zijn glazen deuren en hun eigen lichtbronnen nodig.

schelp

Omdat de klassieke stijl meestal uit vrij ruime badkamers bestaat, is de trend van de afgelopen jaren voor hen van groot belang: twee wastafels in één ruimte. Inderdaad, twee putten zijn veel handiger dan één, omdat ze je in staat stellen om 's ochtends' spitsuren 'tegelijkertijd aan twee gezinsleden te wassen.

Je kunt op verschillende manieren twee gootstenen rangschikken.

  • De meest populaire is in de buurt van, in de richting loodrecht op de badkuip. Deze situatie is zeer functioneel en ergonomisch, bovendien bespaart het ruimte.
  • Het is interessant om twee schalen te bekijken, als ze symmetrisch zijn gerangschikt - tegenover elkaar. Maar dit is alleen mogelijk als er voldoende ruimte is voor twee volwassenen om er vrij tussen te passen.
  • Minder vaak worden de putten parallel aan elkaar geplaatst in een badkamerinterieur in klassieke stijl, dat wil zeggen, naast elkaar in een richting parallel aan de badkom. Meestal wordt deze optie gebruikt in grote ruimtes.
  • In sommige gevallen wordt het bad in het midden geplaatst en aan beide zijden ervan - de gootsteen. Deze regeling heeft veel voordelen: de twee die tegelijkertijd wassen, interfereren niet met elkaar, een kleine "persoonlijke ruimte" wordt gevormd bij elke gootsteen. Maar deze optie is alleen van toepassing in een grote badkamer.

meubilair

In de standaard badkamers van standaardappartementen worden in het algemeen alle meubels in de badkamer gereduceerd tot een paar van drie lockers: één, vloer - onder de gootsteen en aan de muur gemonteerd - boven de gootsteen en boven het toilet.

De eigenaar van een landhuis of een groot modern appartement kan echter in de badkamer niet alleen alles plaatsen wat nodig is om te wassen, maar ook stoelen, banken om te rusten, kaptafels voor make-up, vitrines met dierbare hart.

Als een badkamer in klassieke stijl echt grote afmetingen heeft, waardoor u niet alleen een rusthoek kunt plaatsen, maar ook een open haard erin kunt plaatsen, moet u dit idee niet verlaten, hoewel het op het eerste gezicht te ongewoon lijkt. De combinatie van twee elementen - water en vuur - kan een ongelooflijk gevoel geven en overgaan naar de sfeer van een oud kasteel.

licht

Het ontwerp van de badkamer in de klassieke stijl omvat het gebruik van klassieke lampen - dat wil zeggen, grote kroonluchters, schansen, misschien zelfs vloerlampen. De vorm van de armaturen heeft de voorkeur klassiek en hun materiaal moet worden gecombineerd met de rest van het badkamerdecor.

Voor een ruimte met een overvloed aan spiegels, vergulde elementen, decoratieve kolommen of versierd met schilderijen, zijn bijvoorbeeld plechtige kristallen kroonluchters geschikt. Vergeet tegelijkertijd de functionaliteit niet. Om de badkamer comfortabel te laten wassen en andere hygiëneprocedures uit te voeren, moeten sommige gebieden extra worden benadrukt.

In de buurt van de spiegels boven de wastafels gebruiken ze een extra schans, in de douchecabines - spots ingebouwd in het plafond, lampen worden op de kaptafels gezet of ze omringen de spiegel erboven met een solide lampje, zoals gebruikt in professionele make-up kamers.

Bekijk de video: Wassenaar Schouwweg 54 Netherlands Sotheby's International Realty (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter