Minimalistische stijl in de badkamer: functies, foto

Minimalistische badkamer - de optie met de meeste voorkeur voor kleine appartementen, in gevallen waarin het onmogelijk is om een ​​aanzienlijk gebied toe te kennen voor de installatie van sanitaire voorzieningen. De belangrijkste kenmerken van de stijl - een minimum aan dingen, maximaal comfort.

Verbonden met de badkamer, laat deze stijl je toe om de maximale vrije ruimte te behouden, om verdringing te voorkomen, en tegelijkertijd een stijlvolle ruimte te hebben voor hygiëneprocedures, waarin het prettig is om te zijn en dat handig in gebruik is.

Minimalisme in de badkamer is een eenvoudige vorm, lichte tinten, een gevoel van zuiverheid en frisheid. De populairste kleur is wit, deze kan worden toegevoegd met zwart en verschillende grijstinten. Deze combinatie is klassiek en stelt u in staat om zeer interessante ruimtes te creëren.

De afwerking van de witte kamer met zwarte kleur maakt het ongewoon spectaculair. In dit geval kan één wand een grijze kleur hebben, waardoor het scherpe contrast wordt verzacht.

Het interieur kan er stijlvol en elegant uitzien, volledig ingericht in één kleur, bijvoorbeeld in wit.

Om eentonigheid te voorkomen, moet u bij het ontwerpen van een minimalistische badkamer in één kleur een of meer andere kleuren toevoegen, bijvoorbeeld in de decoratie (vloer, plafond of muren) of met helder sanitair en decoratieve artikelen: het kan een levende bloem, een gekleurde handdoek of een ander zijn accessoire in een contrasterende toon.

Net als in de rest van het pand, is het noodzakelijk om te voldoen aan de algemene regels voor het creëren van een harmonieuze omgeving: gebruik niet meer dan drie verschillende kleuren en hun tinten.

De stijl van minimalisme in de badkamer kan worden gecreëerd met andere kleuren - bijvoorbeeld beige, zand, ecru. In dit geval kunnen verschillende tinten bruin - koffie, bittere of melkchocolade worden gecontrasteerd.

Vrij populair in het ontwerp van badkamers is een textuurspel: glanzende oppervlakken worden afgewisseld met mat. Het is echter onmogelijk om betrokken te raken bij zo'n spel, het is vooral geschikt in monochrome interieurs.

Als u de badkamer in de stijl van minimalisme wilt indelen, moet u een uitgebalanceerde benadering van de keuze van sanitair hebben. Het moet de aandacht niet vertragen, te fantasievol of te simpel zijn. Strikte, elegante lijnen zonder onnodige ronding of hoeken - wat je nodig hebt om de stijl te benadrukken. Dezelfde kranen moeten in de vorm worden aangepast.

Hangende leidingen vergemakkelijken het reinigen en creëren de indruk van ruimtelijkheid, zelfs in kleine ruimtes.

De stijl van minimalisme in de badkamer laat de installatie van een bad en douchecabine toe, het hangt allemaal af van uw keuze. In het geval dat een douchecabine is geïnstalleerd, moet deze niet volumineus zijn. De beste optie - helder glas en dunne metalen randen.

Hutten zonder pallets zien er stijlvol en modern uit, in dit geval wordt de hele "vulling" teruggetrokken in de vloer of in een speciaal podium. Zulke cabines zien er gemakkelijk en luchtig uit, niet volproppen met het volume.

Bekijk de video: 9 geweldige ideeën voor het decoreren van je badkamer (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter