Luxe barokke badkamer

Het appartement waarvoor deze luxe badkamer werd gecreëerd bevindt zich in het historische centrum van Moskou, in een huis gebouwd in de barokstijl, wat betekent - weelderig, uitgebreid.

Het is in deze stijl dat alle kamers van het appartement worden onderhouden, met uitzondering van de ruimte om te zwemmen. Het grote plein van de stad heeft volgens moderne maatstaven een echt luxueuze kamer ingericht waarin je niet alleen kunt ontspannen en een bad nemen, maar ook bij de open haard op een elegante poef kunt liggen, het kunt markeren, stil kunt mediteren bij een open vuur. Deze kamer, evenals het hele appartement als geheel, moet volgens het idee van de ontwerper dienen als een rustplaats van de drukte van de grote stad.

decoratie

De luxe badkamer was ooit versierd met stucwerk in barokstijl. Het werd gereconstrueerd, er werden ook stucelementen aan het plafond toegevoegd en geverfd met een speciale kleursamenstelling die vocht afstoot.

Verwarmde vloer, die eruit ziet als een oud parket, is eigenlijk gemaakt van keramisch graniet. Niet alleen warme vloeren, maar ook convectoren bij het raam verwarmen de ruimte, de verwarmde handdoekhouder fungeert ook als een batterij.

Het standaard venster werd veranderd in glas in lood om de zichtbaarheid te vergroten en zo veel mogelijk lucht en licht de kamer in te laten. In de winter, als het buiten sneeuwt, is het zo fijn om in een warm schuimbad te liggen en te genieten van het contrast van sensaties!

licht

Verlichting speelt een grote rol in de perceptie van het interieur. Voor een chique badkamer in barokstijl hebben de ontwerpers een passende kroonluchter gekozen, aangevuld met twee grote staande lampen aan beide zijden van de raamopening en kandelaars op de schoorsteenmantel, ontworpen in dezelfde stijl. Er was een plek voor moderne verlichting langs de richel, uitgerust met een bedieningspaneel: je kunt er niet alleen verschillende lichtscenario's van maken, maar ook muziek afspelen.

kleur

De lichte pasteltinten die in moderne interieurs de toon zetten, konden in dit geval veilig worden opgegeven - een enorme en luxe badkamer maakte het mogelijk om rijke, heldere kleuren te gebruiken. Het contrast van rokerige donkerblauwe muren en wit sanitair, zwarte en gouden elementen van het decor komen precies overeen met de stijl en zorgen voor een goed humeur.

Het ontwerp van de deur was ongewoon gekozen: er werd geen witte, maar een rustige beige tint gekozen, in overeenstemming met de keramische granieten vloer. Dit werd opzettelijk gedaan, zodat het geen aandacht zou trekken, wat in deze kamer terecht zou behoren tot meer interessante elementen van het interieur - een fluwelen poef, een open haard, een kroonluchter.

meubilair

Bij het maken van een luxe badkamer was er speciale aandacht voor meubels. Aan de ene kant, stijl verplicht, en aan de andere kant, dicteert zijn eigen regels, daarom was het meubilair niet modern, maar modern. Het is licht, stijlvol en tegelijkertijd verrassend harmonieus overgaand in het interieur "met geschiedenis".

De kisten zijn op maat gemaakt en de fancy gevormde bank in poef is bedekt met zacht fluweel dat past bij de muren, waarvan de aanraking zo aangenaam is voor de huid.

decoratie

Het belangrijkste decoratieve element van een luxe badkamer is een open haard. Omdat het huis oud is, was de open haard al aanwezig, het bleef alleen om een ​​geschikt portaal uit marmer te kiezen. Kandelaars die een schoorsteenmantel sieren, zijn producten van moderne ambachtslieden, maar hun contouren worden op harmonieuze wijze gecombineerd met de barokke versieringslijnen van de open haard en muren.

De spiegel boven de haard heeft indrukwekkende afmetingen die overeenkomen met de grootte van de kamer. Het wordt omlijst door een wit en goud barok frame. Een ander actief element in het decor - op een van de dressoirs staan ​​portret van een "vreemdeling" in het masker. Dit is een symbool dat iedereen kan lezen zoals hij wil.

Bekijk de video: Spiegel Specialist Barokspiegel com (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter