Loft-stijl in de badkamer

Aanvankelijk betekende het woord 'loft' de zolder, zodat alle kenmerken van de zolder in elke combinatie kunnen worden gebruikt. Een badkamer in loft-stijl moet op zijn minst een paar elementen in het interieur hebben die passen bij de stijl. Dit metselwerk, balken op het plafond, plexuscommunicatie en leidingen.

kenmerken

Loft in de badkamer omvat het gebruik van industriële motieven: ruwe materialen, niet gepleisterd, zonder afwerking van de muren, misschien zelfs kale betonnen oppervlakken. Als ze dat zijn - prima. Nee - het is noodzakelijk om ze te maken, en hier is het toegestaan ​​om imitaties te gebruiken: kunststeen voor metselwerk, speciaal verouderd gips, zelfs behang "als een oude baksteen".

De stijl in de badkamer in de stijl van de badkamer zal de enigszins geroeste leidingen, de vloer van beton of planken, bijna onaangetast door de behandeling, ten goede komen. De "oude" keramische tegel zal ook werken. Speciale "trick" -stijl - plafonds. Er moeten gewoon balken zijn en als ze dat niet zijn, moeten ze gedaan worden! Valse balken zien er niet slechter uit dan de echte en maken stijl!

Op het plafond van een badkamer in loft-stijl, kan niet alleen, maar moet ook pijpen met nutsvoorzieningen worden doorgegeven, draden naar armaturen kunnen daar "verward" worden.

Hier is een plek voor vrij moderne materialen: tegels gemaakt van staal en spiegels, ultramodern sanitair en constructies passen perfect in het ontwerp van de loft en fungeren als vriendelijke buren van roestige pijpen en betonnen oppervlakken.

kleur

Loft-stijl in de badkamer kan in verschillende kleuren worden gemaakt, maar er is de meeste voorkeur:

  • grijs en zijn tonen, van bijna wit tot bijna zwart;
  • wit en tinten met de toevoeging van grijs, beige, olijf;
  • intens rood en blauw (in combinatie met zwart), het verouderende effect is verplicht;
  • bruin in donkere tinten;
  • staal en zilver (buizen, pijpleidingen).

gegevens

De loft in de badkamer kan worden uitgebreid en gedecoreerd met ongewone details voor het interieur, zoals muurgraffiti, verkeersborden of bouwborden. Zelfs de details van enkele grote mechanismen, zoals tandwielen of veren, zijn geschikt als decoratie. Succesvol passen in de sfeer van de loftposters uit het industriële tijdperk, abstracte composities.

lay-out

Wanden in de badkamer in loftstijl zijn niet toegestaan, deze moeten volledig open zijn en deze regel is ook van toepassing op het bad zelf. Om geen water op het terrein te spatten, zijn jaloezieën toegestaan, maar uiterst transparant.

Tegelijkertijd kan en moet de ruimte in zones worden ingedeeld, maar een dergelijke zonering moet uitermate visueel zijn: de loftstijl in de badkamer wordt onderstreept door antieke tegels rond het bad zelf, gecombineerd met het zichtbare metselwerk in het gebied bij de wastafel.

meubilair

Meubilair kan naast het vervullen van zijn primaire rol, het opslaan van noodzakelijke dingen, ook de rol van partities voor de zonering van de ruimte spelen.

Loft in de badkamer maakt het gebruik van absoluut alle soorten meubels mogelijk, maar het is aan te raden om in de eerste plaats aandacht te schenken aan het retro-ontwerp, en vooral aan echte curiositeiten, bijvoorbeeld 'grootmoeders' nachtkastjes en kleine dressoirs. Ze zijn perfect te combineren met glas en chroomdelen: legborden, ophangingen, houders.

Bekijk de video: Bathroom in the LOFT. Interior design. (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter