Interieurontwerp met hoekbad

Een bad in onze moderne huizen is geen luxe, maar een noodzaak. Daarom zoeken architecten in de kleinste appartementen naar een mogelijkheid om dit noodzakelijke object te plaatsen.

Helaas is het gebied van gebouwen dat is toegewezen voor de installatie ervan meestal klein, dus ontwerpers maken in de regel interieurs met hoekbad - het bespaart ruimte en stelt u in staat om de ruimte maximaal te benutten. Weigering van de gebruikelijke vorm van de badkamer biedt voldoende mogelijkheden voor het ontwerpen van badkamers en stelt u in staat om interessante ontwerpideeën te implementeren.

Omvang en vorm

Een van de belangrijkste voordelen ontwerp met hoekbad - de mogelijkheid om een ​​volumetrische en handig te gebruiken schaal te plaatsen, zelfs in een klein gebied vanwege het feit dat deze baden verkrijgbaar zijn in verschillende maten en vormen.

De afmetingen beginnen bijvoorbeeld bij 150 en kunnen 180 cm bereiken, en de vorm van de schaal zelf is symmetrisch (met gelijke zijden van de "hoek") of heeft verschillende zijden (150x170, 110x160 en andere opties).

Bij het plannen interieur met hoekbad het is noodzakelijk om te beginnen met het bepalen van de plaats waar het zal worden geïnstalleerd en de maximaal mogelijke grootte. Daarna is de keuze van het gewenste model niet langer moeilijk.Hoekbadontwerp varieert sterk: ze kunnen van verschillende kleuren, ontwerpen, extra's zijn en er compleet anders uitzien, waardoor je ze in bijna elk interieur kunt passen.

materiaal

Baden, waaronder de hoekbanken, zijn gemaakt van verschillende materialen. Het kan zowel traditioneel staal als gietijzer zijn, maar ook modernere acryls, steengroeven, evenals duur en exotisch marmer en zelfs hout. Bij het plannen binnen hoekbad kamers moeten onmiddellijk worden beschouwd als het materiaal van de badkamer zelf zal worden gecombineerd met andere afwerkingsmaterialen in deze kamer.

uitrusting

De eenvoudigste optie voor een hoekbad is een solide gietvorm, u kunt geen extra apparatuur installeren. De opties zijn moeilijker om technologische gaten te bieden voor het verzamelen van spuitmonden die zijn verbonden met een whirlpool of watermassagesysteem.

registratie

Het hoekbad, in overeenstemming met zijn ontwerp, bevindt zich aan beide zijden van de "hoek" strak tegen de wanden van de kamer, en slechts één zijde, het voorpaneel genoemd, is toegankelijk voor beoordeling. de hoekbad ontwerp Dit paneel speelt een leidende rol.

Er zijn verschillende opties voor het ontwerp:
  • plastic panelen van de fabrikant;

  • tegels, mozaïek;

  • open panelen van vochtbestendig materiaal (maak het mogelijk om de ruimte onder de badkamer te gebruiken om de nodige details op te slaan);

  • het creëren van een podium om de toegang tot de badkamer te vergemakkelijken (alleen gebruikt in grote badkamers).

Bekijk de video: Badkuipen unieke (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter