Verlichting in de badkamer

Ongetwijfeld zou een badkamer in elk huis niet moeten lijden aan een gebrek aan licht. Windows is meestal niet aanwezig, dus je moet het kunstmatige zorgvuldig overwegen verlichting in de badkamer. En het is meestal verdeeld in drie niveaus - boven, werk en lager. De mate van verlichting is rechtstreeks afhankelijk van de juiste plaatsing van lampen in bepaalde gebieden.

Bovenverlichting

In de lokalen van een klein gebied om de bovenste te biedenlicht in de badkamer U kunt een enkele lamp gebruiken, als de badkamer groot is voor een gelijkmatige verlichting, moet u verschillende lichtpunten installeren, bijvoorbeeld ingebouwde halogeenlampen of meervoudige verlichting construeren.

Werklamp

De visuele verdeling van de badkamer in delen is bijna altijd vereist. Ongeacht of het een klein bad of een grote kamer met een jacuzzi of podia is. Alleen het aantal toegewezen zones is afhankelijk van de grootte en niet verlichting in de badkamer.

In beide gevallen is het goed om de ruimte rond de spiegel te scheiden met behulp van de ingebouwde verlichting, omdat de wastafel samen met de spiegel het belangrijkste punt in de kamer is. montage lichten in de badkamer Het is mogelijk om twee types uit te voeren: evenwijdig aan de bovenkant van de spiegel en aan de zijkant, waardoor aan beide zijden plaats is voor de lamp.

Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het licht niet naar het gezicht wordt gericht, anders worden de ogen voortdurend verblind. Ook moeten lampen zo worden geïnstalleerd dat ze niet zichtbaar zijn in de spiegel. Stralen verstrooien wanneer verlichting in de badkamer U kunt een witte of matte lampenkap gebruiken.

Als het vaak zo is dat zelfs met belichting het gezicht in de spiegel donker is, kunt u extra lampen van kleine afmetingen rond de rand van de spiegel plaatsen.

Badkamerverlichting

Tegenwoordig worden speciale baden steeds populairder, waar de lichten al zijn ingebouwd. Natuurlijk, deze optie badkamerverlichting Het zal voor veel mensen erg duur zijn.

Wie het zich niet kan veroorloven zo'n bad te kopen, kunt u de badzone met een apart punt van licht selecteren. Monteer bijvoorbeeld over de badkamer wandlamp met glazen kap.

Naast de badkamer kun je een draagbare staande lamp op een hoge poot plaatsen. Zo zal tijdens het baden het water overstromen van de lichtstralen.

Meubelverlichting

Een andere interessante optie badkamerverlichting - Dit is de verlichting van meubels. U kunt kleine lampen installeren in elke lade en kast. Dit geeft een speciale draai aan het algemene interieur en stelt u in staat om u beter te concentreren bij het zoeken naar het juiste ding.

Bodemverlichting

Je kunt ook met buiten experimenteren licht in de badkamer en verschillende kleuren gebruiken.

Bekijk de video: IP-bescherming voor verlichting in de badkamer de juiste keuze van de beschermingsgraad (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter